kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie wciągnę pączka, bo wieczorem Julka miałaby takie kolki...antonówka wrote:Kaktus raczej nie wcuagne paczka bo ich po prostu nie lubię..... i nawet nie wybiwram aie do sklepu dziś. za to mam zamiar zrobic dzis kluski kartoflane. Pychotka wiec wy jedzcie paczki a ja kluski....
teraz też są, ale do opanowania. Chociaź 2 dni temu mała tak szalała cały dzień, a ja ją bujałam na wszystkie strony, że następnego dnia zrobiły mi się zakwasy od pośladków po ramiona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:18
AgaSY, Czykoty lubią tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia
-
Chyba nie ma regułyAgaSY wrote:Mój synus raczej będzie duży i ciśnie do przodu, więc brzusio też jest niemały

mój brzuch był olbrzymi, a dziecko urodziło się standardowe
3750 g
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia
-
Alciak ja miałam 3800
i jak to powiedzialam gince to powiedziała, że "nie byłam mala", a Leoś pewnie będzie z tych wiekszych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:35
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
No szczerze muszę się przyznać że jednego pocaka wyciągnęłam u teściowej przed chwilą. Jutro badania od rana więc za kolację podziękuję a i tak jestem pełna jeszcze po obiedzie... Fakt jak karmi się piersią to paczki odpadają a lepiej żeby Julka nie miała powodu do kolki.
A z opryszczka już raz byłam u lekarza ale mówiła że może się zdarzyć ale chyba nie tak często jak ja mam.
-
Co do wielkości brzucha to w pierwszej ciąży miałam malutki dopiero tak z 5dni przed porodem ostro mnie wyrzuciło a teraz 14tydzien a brzuch spory. Każdy obstawiam że jest zdecydowanie wyżej póki nie powiem że tylko jestem taka duża. Mi się wydaje że teraz tak jest bo po pierwsze nie wymiotuje a po drugie chyba fuphaston mi pomaga w rosnieciu. Koleżanka też bierze i ma ten sam problem brzuch już spory.

-
Alciak to pewnie za rok tez niezjem paczka
e tam byleby mi lody pozowlil jesc 
Tatus juz mu opowiada jak to pilkarzem bedzie wiec ma trenowac kopniaki
takze jak bedzie sluchal Tatusia to koge drzec o moje narzady 
Ja mam brzuszek widoczny ale jakos ogromny niejest wybilo mi go do przodu (i ony tak ostalo
). Rosniemy powoli. Waga nadal na minusie ok 7 kg od wagi wyjsciowej. Ja zamiast paczka kielbaski wsuwalam
i soczek pomaranczowy
pycha
-
Antonowka ja duphaston bralam do 16 tygodnia od dnia pozytywnego testu. A brzuszek mi sie pojawil malutki ok 14 tyg wczesniej niz widac niebylo praktycznie. Niewiem czy duphaston ma cos wspolnego z tym. Ponoc w 2 ciazy brzuszek ogolnie szybciej jest widoczny.
ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadal się napina, z tym to już nic nie zrobię, ale nie ma sytuacji jak 2 noce wcześniej, że nie byłam w stanie tego opanować i w ogóle nie odpuszczało. Uznaję więc, że jest dobrzeciekawa87 wrote:Ayka najważniejsze ze wszystko ok z synkiem i córeczce przechodzi. Pj przeszłaś ostatnio i to dużo stresu. Teraz będzie wszystko dobrze. Kochana odpoczywa a jak twój brzuszek? Nadal spięty?
-
nick nieaktualnyAntonówka, ja z córką byłam na Duphastonie/Luteinie prawie całą ciążę, a brzuch miałam maleńki do końca ciąży. Teraz nie brałam ani Duphastonu ani Luteiny na początku ciąży, a brzuch mam większy. Niewiele większy, ale przynajmniej widać, że to ciąża a nie wzdęcie
Wielkość brzucha nie jest zatem zależna od Duphastonu
To kwestia indywidualna.
-
Najwyraźniej w tej ciąży to będzie moja natura duży brzuch. Tylko obawiam się jak ja będę się poruszać pod koniec... juz nie pierwszy raz słyszę że w 2 ciąży bardziej brzuch rośnie choć i to nie zawsze się sprawdza. Liczę że pogoda od marca się zmieni i więcej wyjdę na dwór. Jak na razie to więcej samochodem jeżdżę.

-
Antonowka spokojnie moze Twoj brzusio sie zatrzyma na jakis czas. Tez sie tak zdarza
w razie czego pod koniec ciazy bedziesz sie toczyc
ja tez tak mowie
wiec spokojnie 
Milego dnia Dziewczynki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 07:29
ayka lubi tę wiadomość
-
witajcie kobietki co do tematów brzuszkowych to u mnie z corcia w 3 miesiącu było juz widać brzusio a na koniec było Konga taki brzucho miałam a rodzilam w lutym wiec zima a teraz termin mi przypada na 1 października wiec z dużym brzuchem będę się bujala sierpień wrzesień wiec może być ciężko jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić ....
Miłego dnia kobietki
ayka lubi tę wiadomość

Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia dasz rade
sukieneczki sandalecxki i toczenie sie przez lato 
Ja sie w lipcu bede wykluwac
no chyba ze Maly leniwy bedzie to moze nawet w sierpniu. Ale tak przeczolgal Mamusie w pierwszej polowie ze pod koniec bedzie laskawy
(marzenia dobra sprawa
)
-
Zalezy jaki 3w1 bo w wiekszosc foteliki sa tylko zgodne z normami ale bez testow adac lub innyvh a ja mocno stawiam na bezpieczenstwo. Ja chce kupc 2w1 i do tego porzadny fotelik z adapterami do danego wozka. Nad wozkiem zastanawiamy sie wozkiem adamexa albo jedo bardziej z nastawieniem na adamexa a do tego maxi cosi cabriofix z wynikami testow 5/5.
ayka lubi tę wiadomość