Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia powodzenia! No i super, że Ada nie miała rumienia. Czyli starania w trakcie? 😘
Zuzia drobna, teraz ma 75cm i waży niecałe 10kg. Ale nadrabia temperamentem 😉Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Daj znać jak poszło 😊
Powiedzcie, co dajecie na drugie śniadanie? Myślicie że jak dziś zjadł np banana to ok? Od kilku dni mam problem z pierwszym śniadaniem. Owsianka nie, płatki jaglane nie, kasza manna nie, chce kanapkę z białym serem i dżemem.. Ja to jem ale nie wiem czy to taka super opcja dla dziecka. Na drugie śniadanie dostawał kanapkę a teraz nie chcę mu pakować tyle pieczywa, a nie zawsze mam czas robić jakieś placki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda trochę ja noszę; raz ze mieszkamy na piętrze, a dwa ona się tego domaga. Oczywiście ograniczam jak mogę, ale nie zawsze się da....
Aśka jest wysoka, z tym ze według bilansów -na 6 msc 77cm, a na rok 73 😂
Ale Wam zazdroszczę tych kitek 👧🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:46
-
Ale śliczne dzieciaki! Wszystkie!!!
Magda, czyli jednak ten rumień wcale nie taki zaraźliwy skoro u Was też przeszło bokiem. Super!
Powodzenia z treningiem snu, dawaj znać jak postępy.
Kinga, myślę, że jak Grześ dostanie przez kilka dni z twarogiem i dżemem to mu się nic nie stanie. Luz u nas dziś była chałka z dżemem - ale smakowała
Na drugie śniadanie jemy zwykle same owoce , tubkę, koktajl albo jogurt. My wcześnie jemy obiad także nie chcę w niego pakować za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:47
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHm. Monika czyli widzę jak moją trzeba nosić. Ech. Księżniczki!
A co do wzrostu hehe. Fajnie mierzą
U nas drożdżówka jest ble. Ale dżem porzeczkowy mniam.
Marysiu wydaje mi sie, ze moze cos dała pierś. Albo kontakt zbyt krótki był.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:51
Monnn lubi tę wiadomość
-
Madziu ale ekstra kitki!! Adusia też już taka dziewczynka, a nie dzidzia 😊
Marysiu, no u nas śniadanie o 7,drugie o 10 a zupa po drzemce czyli tak 13-14. Chałka też na pewno by mu smakowała z niejadkami to jest kurde kłopot. A z niejadkami co jeszcze wielu rzeczy nie powinny jeść to już o ogóle tragedia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:58
Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Jakie piękne te Dzisciaczki takie do schrupania
Moja sie uparła na sadzonki papryk i pomidorow, prawie codziennie jakas prawie zjada:/ no noz mi sie w kieszeni otwiera, ale naszczescie to ostatni rok z sadzonkami w domu!
U Nas Jadwiga wie kiedy zaczyna sie pora do spania nocnego. Zawsze przed jest kolacja i albo przed lub po jest rozbierana na ok 20-60min, pozniej kąpiel, smarowanie itp, cyc i śpi i to tak od małego na prawde. Dzieci maja rożne temperamenty wiec trzeba je uczyć i oswajać.
Moja mierzy 76cm i wazy 9.3. Także tak normalnie, ja sie tym wogole nie przejmuje gdyby wogole nie przybierała wtedy miała bym powód do zmartwień.
My jemy sniadanie do ok 1 h od wstania, pozniej czasem mleko, czasem nic i idziemy na zewnatrz, tam robimy rożne rzeczy i czesto zasypia na godzine i po 13 budzi sie na obiad, późnej mały podwieczorek, kolacja i koniec.
Jesli chce kanapkę z serem i dżemem to daj. Troche cukru z dżemu nikomu nie zaszkodziła u Nas je prawie wsYStko. Ostatnio znalazła ferrero i jadła z papierkiem , dopóki nie znalazłam, drożdżówki, paczki, tylko nez lukru i rzadko z nadzieniem no wredne jednak składowo sa.
DIs za to jadła truskawki! I to sama je gryząc. W koncu zrozumiała jak działają zeby
Magda powodzenia ze snem. Pamietam, ze wprowadzenie rytuałów u nas trwało minimum 2 tygodnie zeby Jadzia sie do nich przyzwyczaiła.Etoilka, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko siedzi cicho, a dlaczego? Nauczyła sie wchodzić na łóżka i kanapy i znalazła moja torebkę , a tam portfel i pieniadze fruwają. Jak zobaczyłam pierwszy raz minę jak wyrzucała banknoty z portfela to myślałam, ze padne ze śmiechu
Magdzia85F, Etoilka, aga_90, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Kinga, a no tak, my wstajemy czasem grubo po 8, więc pierwsze śniadanie około 9. Około 11 już drugie. A przed drzemką (około 13) jeszcze czasem i zupa wejdzie.
Monika, my dopiero się urlopujemy we wrześniu. Też będziemy polować na lasta - Grecja, Włochy albo co będzie fajnego. Nie chcemy za daleko, bo to będzie pierwszy lot Wojtka. Tak do 3h max bym chciała.Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale dziś pedzicie.. Dziecko śpi, przeczytałam, myślę wstawię obiad to będzie chwila wolna, a Wy dalej, normalnie nie doganiam 😂😂
Piękne dzieci widziałam! Jadwisia taka duża panna, bardzo się zmieniła czy ja inaczej zapamiętałam? 😋
Ada boskie kucyki. Czy mi się wydaje że bardzo podobna do mamy? Zuza tak samo 😊😊
Wojtuś zacna fryzurka 😁 mnie wszyscy pytają kiedy do fryzjera, ale ja ubostwiam te nieogary na głowie synka 😍 nie mam serca ich ciąć 🤦♀️
U nas na dzień dobry jest cycuś ok 6 rano i dociagamy w łóżku do 7-8, I sniadanie jest ok 9,, zazwyczaj w pakiecie z II 😂 bo zjada kaszke i kawałek bulki/kanapki. Drzemke ma ok 11-12, czasem przed zdarzy zjeść jakiś owoc a czasem nie, ale przed drzemka jest cycuś. Kanapka z serkiem i dżemorem wchodzi u nas gładko, także polecamy :d
Miałam się chwalić jakiś czas temu i zapomniałam 🤦♀️🤦♀️ Wiktor ogarnął schodzenie z kanapy 💪💪💪
Urlop u nas pod koniec wakacji albo na początku września. Chcieliśmy Chorwację autem, ale chyba odpuscimy i poszukamy czegoś samolotowego 😋 wyjdzie w praniu dokąd 🤣
Magda powodzenia i czekamy na relację 😁
Czy u Was też taka beznadziejna pogoda? Normalnie najchętniej bym nosa z domu nie wystawiała.. Ale chyba wybierzemy się do krainy zabaw żeby wymęczyć tego mojego Łobuza 😋
Chciałam Wam go pokazać ale nie mam w miarę aktualnego, nie rozmazanego zdjęcia 😂😂😂 wrzucę jak uda mi się zrobić xDTusianka, APrzybylska, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas na drugie śniadanie zazwyczaj owoce - około 10:00 wciąga tubkę (wczoraj wcisnęłam Zuzi plasterek "żywego" jabłka i jakoś to przeżyła, więc może nauczy się jeść normalne owoce).
Tak, Zuzia też jak się dorwie do portfela, to nie ma jej z 20 minut. Ale u mnie też bez pieniędzy, za to plastik lata i potem zbieram je po całym mieszkaniu.
Madzia kituszki takie słodkie Zuzia zaraz wszystko ściąga niestety.
Co do wakacji, to ja szukam czegoś ciekawego w Polsce. Może nad morze się wybierzemy, ale pewnie max 3-4 dni, bo dłużej nie wytrzymamy. Zwiedzania z Zuzią też jakoś nie widzę. Zdecydowanie chciałabym gdzieś wyjechać.
A dziś głowa mnie boli ledwo na oczy widzę.
Jakie dżemy dajecie?Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Magda, jacy wszyscy uśmiechnięci! Piękna rodzinka i Ada chyba faktycznie mix!
Aniu, ja nie mam takich domowych więc daję takie 100% bez cukru Łowicz i Sympathica. Jemy dość rzadko.
https://czytajsklad.com/dzemytruskawkowe2019/
Mnie za to coś strzeliło w szyi i nie umiem ruszać głową. Starość nie radość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:43
APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny