X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia! No i super, że Ada nie miała rumienia. Czyli starania w trakcie? 😘

Zuzia drobna, teraz ma 75cm i waży niecałe 10kg. Ale nadrabia temperamentem 😉

nick nieaktualny, Etoilka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn tak czytam teraz w necie to piszą ze przy kolejnych ciążach moze tak być do 20 tc.

Twoja córcia ma opaski jak Ada. Extra są. I wcale nie wyglada na młodszą! Wysoka jest!

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak poszło 😊

Powiedzcie, co dajecie na drugie śniadanie? Myślicie że jak dziś zjadł np banana to ok? Od kilku dni mam problem z pierwszym śniadaniem. Owsianka nie, płatki jaglane nie, kasza manna nie, chce kanapkę z białym serem i dżemem.. Ja to jem ale nie wiem czy to taka super opcja dla dziecka. Na drugie śniadanie dostawał kanapkę a teraz nie chcę mu pakować tyle pieczywa, a nie zawsze mam czas robić jakieś placki.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu bylo zdj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:47

Monnn, Etoilka, aga_90, myszkaka, Ilona92, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to bedzie trwać z miesiąc. Ale poinformuje.

Aniu yes.

II śn hm... Brak. Mamy przed śniadaniem owoc, potem śniadanie za h albo 1,5h

Monika a duzo córcię nosiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:40

• Monnn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trochę ja noszę; raz ze mieszkamy na piętrze, a dwa ona się tego domaga. Oczywiście ograniczam jak mogę, ale nie zawsze się da....
    Aśka jest wysoka, z tym ze według bilansów -na 6 msc 77cm, a na rok 73 😂

Ale Wam zazdroszczę tych kitek 👧🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:46

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne dzieciaki! Wszystkie!!!

Magda, czyli jednak ten rumień wcale nie taki zaraźliwy skoro u Was też przeszło bokiem. Super!
    Powodzenia z treningiem snu, dawaj znać jak postępy.

Kinga, myślę, że jak Grześ dostanie przez kilka dni z twarogiem i dżemem to mu się nic nie stanie. Luz ;) u nas dziś była chałka z dżemem - ale smakowała :D
    Na drugie śniadanie jemy zwykle same owoce , tubkę, koktajl albo jogurt. My wcześnie jemy obiad także nie chcę w niego pakować za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:47

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Monika czyli widzę jak moją trzeba nosić. Ech. Księżniczki!:-P
    A co do wzrostu hehe. Fajnie mierzą ;)

U nas drożdżówka jest ble. Ale dżem porzeczkowy mniam.

Marysiu wydaje mi sie, ze moze cos dała pierś. Albo kontakt zbyt krótki był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:51

Monnn lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ale ekstra kitki!! Adusia też już taka dziewczynka, a nie dzidzia 😊

Marysiu, no u nas śniadanie o 7,drugie o 10 a zupa po drzemce czyli tak 13-14. Chałka też na pewno by mu smakowała :D z niejadkami to jest kurde kłopot. A z niejadkami co jeszcze wielu rzeczy nie powinny jeść to już o ogóle tragedia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:58

nick nieaktualny, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda paskudna to na poprawę piszcie o planach wakacyjnych☀️😊

My w lipcu albo Chorwacja autem, albo jakiś last (Hiszpania, Włochy, Grecja). Najchętniej to już bym gdzieś na leżaczku się ulokowała :)

Etoilka, nick nieaktualny, Tusianka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne te Dzisciaczki <3 takie do schrupania :)
    Moja sie uparła na sadzonki papryk i pomidorow, prawie codziennie jakas prawie zjada:/ no noz mi sie w kieszeni otwiera, ale naszczescie to ostatni rok z sadzonkami w domu!
    U Nas Jadwiga wie kiedy zaczyna sie pora do spania nocnego. Zawsze przed jest kolacja i albo przed lub po jest rozbierana na ok 20-60min, pozniej kąpiel, smarowanie itp, cyc i śpi i to tak od małego na prawde. Dzieci maja rożne temperamenty wiec trzeba je uczyć i oswajać.
    Moja mierzy 76cm i wazy 9.3. Także tak normalnie, ja sie tym wogole nie przejmuje gdyby wogole nie przybierała wtedy miała bym powód do zmartwień.
    My jemy sniadanie do ok 1 h od wstania, pozniej czasem mleko, czasem nic i idziemy na zewnatrz, tam robimy rożne rzeczy i czesto zasypia na godzine i po 13 budzi sie na obiad, późnej mały podwieczorek, kolacja i koniec.
    Jesli chce kanapkę z serem i dżemem to daj. Troche cukru z dżemu nikomu nie zaszkodziła :) u Nas je prawie wsYStko. Ostatnio znalazła ferrero i jadła z papierkiem , dopóki nie znalazłam, drożdżówki, paczki, tylko nez lukru i rzadko z nadzieniem no wredne jednak składowo sa.
    DIs za to jadła truskawki! I to sama je gryząc. W koncu zrozumiała jak działają zeby :D
    Magda powodzenia ze snem. Pamietam, ze wprowadzenie rytuałów u nas trwało minimum 2 tygodnie zeby Jadzia sie do nich przyzwyczaiła.

Etoilka, nick nieaktualny, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko siedzi cicho, a dlaczego? Nauczyła sie wchodzić na łóżka i kanapy i znalazła moja torebkę , a tam portfel i pieniadze fruwają. Jak zobaczyłam pierwszy raz minę jak wyrzucała banknoty z portfela to myślałam, ze padne ze śmiechu :D

nick nieaktualny, Etoilka, aga_90, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a no tak, my wstajemy czasem grubo po 8, więc pierwsze śniadanie około 9. Około 11 już drugie. A przed drzemką (około 13) jeszcze czasem i zupa wejdzie.

Monika, my dopiero się urlopujemy we wrześniu. Też będziemy polować na lasta - Grecja, Włochy albo co będzie fajnego. Nie chcemy za daleko, bo to będzie pierwszy lot Wojtka. Tak do 3h max bym chciała.

nick nieaktualny, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nigdzie na wakacje. Pewnie jakieś jezioro odwiedzimy, niech Ada zobaczy.

Ilona Ada tez uwielbia mój portfel. Pieniedzy nie mam, bo tylko karta płacę.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pedzicie.. Dziecko śpi, przeczytałam, myślę wstawię obiad to będzie chwila wolna, a Wy dalej, normalnie nie doganiam 😂😂

Piękne dzieci widziałam! Jadwisia taka duża panna, bardzo się zmieniła czy ja inaczej zapamiętałam? 😋
    Ada boskie kucyki. Czy mi się wydaje że bardzo podobna do mamy? Zuza tak samo 😊😊
    Wojtuś zacna fryzurka 😁 mnie wszyscy pytają kiedy do fryzjera, ale ja ubostwiam te nieogary na głowie synka 😍 nie mam serca ich ciąć 🤦‍♀️

U nas na dzień dobry jest cycuś ok 6 rano i dociagamy w łóżku do 7-8, I sniadanie jest ok 9,, zazwyczaj w pakiecie z II 😂 bo zjada kaszke i kawałek bulki/kanapki. Drzemke ma ok 11-12, czasem przed zdarzy zjeść jakiś owoc a czasem nie, ale przed drzemka jest cycuś. Kanapka z serkiem i dżemorem wchodzi u nas gładko, także polecamy :d

Miałam się chwalić jakiś czas temu i zapomniałam 🤦‍♀️🤦‍♀️ Wiktor ogarnął schodzenie z kanapy 💪💪💪

Urlop u nas pod koniec wakacji albo na początku września. Chcieliśmy Chorwację autem, ale chyba odpuscimy i poszukamy czegoś samolotowego 😋 wyjdzie w praniu dokąd 🤣

Magda powodzenia i czekamy na relację 😁

Czy u Was też taka beznadziejna pogoda? Normalnie najchętniej bym nosa z domu nie wystawiała.. Ale chyba wybierzemy się do krainy zabaw żeby wymęczyć tego mojego Łobuza 😋
    Chciałam Wam go pokazać ale nie mam w miarę aktualnego, nie rozmazanego zdjęcia 😂😂😂 wrzucę jak uda mi się zrobić xD

Tusianka, APrzybylska, nick nieaktualny, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tu widać. Ch9c Ada średnio chętna była do zdj.
    Chyba mix rodziców.

Byłyśmy na spacerze. Ja w czapce. Pada i bleeee.

Aga brawo dla Wiktora!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:48

APrzybylska, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na drugie śniadanie zazwyczaj owoce - około 10:00 wciąga tubkę (wczoraj wcisnęłam Zuzi plasterek "żywego" jabłka i jakoś to przeżyła, więc może nauczy się jeść normalne owoce).

Tak, Zuzia też jak się dorwie do portfela, to nie ma jej z 20 minut. Ale u mnie też bez pieniędzy, za to plastik lata i potem zbieram je po całym mieszkaniu.

Madzia kituszki takie słodkie :D Zuzia zaraz wszystko ściąga niestety.

Co do wakacji, to ja szukam czegoś ciekawego w Polsce. Może nad morze się wybierzemy, ale pewnie max 3-4 dni, bo dłużej nie wytrzymamy. Zwiedzania z Zuzią też jakoś nie widzę. Zdecydowanie chciałabym gdzieś wyjechać.

A dziś głowa mnie boli :/ ledwo na oczy widzę.

Jakie dżemy dajecie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jacy wszyscy uśmiechnięci! Piękna rodzinka :) i Ada chyba faktycznie mix!

Aniu, ja nie mam takich domowych więc daję takie 100% bez cukru Łowicz i Sympathica. Jemy dość rzadko.
    https://czytajsklad.com/dzemytruskawkowe2019/

Mnie za to coś strzeliło w szyi i nie umiem ruszać głową. Starość nie radość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:43

APrzybylska, nick nieaktualny, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez Łowicz 100%.

Marysiu dziękuję.
    A co do szyi współczuję, jak sie nie poprawi to do lekarza.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję domowy, bo co roku robimy z mężem truskawkowy 😊 tylko owoce +cukier, nie dajemy żadnych żelfixów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:17

nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ