latanie w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Wczoraj odebrałam wynik bhcg jako 88,6 czyli wczesna ciąża , około 2 tydzień.
test sikany z dnia na dzień coraz mocniejsza kreskę pokazuje więc jest dobrze. Jutro idę na bete z krwi ponownie żeby sprawdzić czy przyrost jest odpowiedni i oficjalnie zacząc uznawać się za ciężarną
Na 25 września mamy zaplanowany lot do Norwegii.. Czy w tak wczesnej ciąży można latać samolotem? Czy to nie wpłynie negatywnie na dziecko? -
Hej, myślę, że nie ma żadnych przeciwwskazań Wybieram się w piątek do lekarza i też będę o to pytać, bo w październiku lecę do Gruzji (teraz 5 tydzień).26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Ja kiedyś zapytałam położnej to powiedziała że kobiety w ciąży latają.
Ogólnie to się nie zaleca w pierwszym trymestrze ale większość kobiet lata i nic im nie jest.
Zawsze jest jakieś ryzyko.
Ja będę lecieć na początku drugiego trymestru i też się trochę tym stresuję, ale pani doktor powiedziała mi żebym korzystała z wakacji bo to już ostatnie we dwoje i żeby nie odwoływać.
Jak krótki lot do 3 godzin to ja bym się nie przejmowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:26
Nowa0289 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Prawda jest taka że w 6 tygodniu niektóre kobiety jeśli nie planowały to często nie wiedzą jeszcze że są w ciąży i wszystko robią, łącznie z lataniem samolotem
A jeszcze wracając do twojego tygodnia ciąży to nie jesteś w drugim tylko 4 tygodniu.
Koniec drugiego tygodnia to moment owulacji, koniec czwartego to moment spodziewanej miesiączki.
Wcześniej testy nie wyrywają ciąży, nie ma betaHCG. Także jak będziesz lecieć to będzie już 8 tydzień, a nie 6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:35
Oo nie wiedziałam o tym protokole odprawy, muszę zgłębić temat!
Do tej Gruzji trochę będziemy lecieć, ale jestem dobrej myśli.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
-
B_002 wrote:Prawda jest taka że w 6 tygodniu niektóre kobiety jeśli nie planowały to często nie wiedzą jeszcze że są w ciąży i wszystko robią, łącznie z lataniem samolotem
A jeszcze wracając do twojego tygodnia ciąży to nie jesteś w drugim tylko 4 tygodniu.
Koniec drugiego tygodnia to moment owulacji, koniec czwartego to moment spodziewanej miesiączki.
Wcześniej testy nie wyrywają ciąży, nie ma betaHCG. Także jak będziesz lecieć to będzie już 8 tydzień, a nie 6.
Z tym moim cyklem to jest dziwnie dlatego nie wiem sama... teoretycznie data ostatniej miesiáczki to 27 lipca jednak ja nie wiem dokladnie kiedy byøa owulacja bo odstawilam tabsy w polowie maja.
Pomimo tego ze beta hcg 88.6 to liczy sié to jako 4 tydzien, bo ostatnia miesiaczka byla 27 lipca? -
Jeśli ostatnia miesiączka zaczęła Ci się 27 lipca to powinnaś być teraz w 5 tygodniu ciąży jeśli miałaś jakieś przesunięcia, to dopiero lekarz oceni wiek ciąży.
Zresztą chyba najlepiej dla pewności sprawdzić jak rośnie beta i wybrać się do lekarza ja już planuję iść w ten piątek. Wiem, że to wcześnie, ale to pierwsza ciąża i wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi. Dopytam jeszcze swojej lekarki, jak się zapatruje na to latanie i dam znać
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
Ja też jutro idę jutro (wcześniejszy wynik z poniedziałku 262) na badanie, daj znać jak u Ciebie. Trzymam kciuki za piękny przyrost.
Tak, wie mąż, najlepsza przyjaciółka i moi rodzice Wychodzę z założenia, że nic to nie zmieni, a czuję się lepiej, jak mogę się z kimś dzielić swoimi wątpliwościami. A Ty już się zdecydowałaś powiedzieć?26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
Dzisiaj dla bezpieczenstwa siknelam na test ponownie i kreska byla ciemniejsza od wczorajszej wiec chyba rosnie beta
U mnie wie maz, dwie najlepsze przyjaciolki (akurat to blizniaczki wiéc wiadomo ze obie ). Pojutrzejszym badaniu mamy w planach powiedziec rodzicom zarowno moim jak i meza Ale zzera mnie ta informacja od srodak -
Ja też odstawiłam tabletki anty i miałam nieregularne cykle. Dlatego żeby zajść w ciąże śledziłam dokładnie cykl i robiłam testy owulacyjne. Spóźniła mi się owulacja i zaszłam w ciążę w 36 dniu cyklu.
Teraz zaczynam 10 tydzień ciąży a wg daty ostatniej miesiączki już zaczynałby się 13 tydzień, także nie ma się co przejmować.
Na karcie ciąży mam termin porodu wg USG a nie daty miesiączki bo jest duża różnica.
USG potwierdziło że termin zgadza się z terminem owulacji.
Jak pójdziesz na wizytę (najlepiej w 7-8 tygodniu) i zobaczysz serduszko to wtedy będzie dobry czas żeby komuś powiedzieć. Do tego momentu wiedział tylko mój mąż, potem powiedzieliśmy naszym mamom i rodzeństwu.
Wcześniej się bałam mówić bo raz zdarzyło mi się wczesne poronienie w 5 tygodniu.Nowa0289 lubi tę wiadomość
Witam.
Moje drogie ja jestem w 6 tygodniu a zaliczyłam już 3 loty a 2 jeszcze przede mna. Mi moj lekarz tylko przepisal progesteron 100 2×1 przed każdym lotem brać. Ale to raczej profilaktycznie jak zresztą sam powiedział bo ja przewražliwiona jestem. BuziakiNowa0289 lubi tę wiadomość
6cs szczęśliwy
-
Zgredka02 wrote:Witam.
Moje drogie ja jestem w 6 tygodniu a zaliczyłam już 3 loty a 2 jeszcze przede mna. Mi moj lekarz tylko przepisal progesteron 100 2×1 przed każdym lotem brać. Ale to raczej profilaktycznie jak zresztą sam powiedział bo ja przewražliwiona jestem. Buziaki
Czyli jesty nadzieja, że i moje wakacje w Norwegii się odbędą
B_002 wrote:Ja też odstawiłam tabletki anty i miałam nieregularne cykle. Dlatego żeby zajść w ciąże śledziłam dokładnie cykl i robiłam testy owulacyjne. Spóźniła mi się owulacja i zaszłam w ciążę w 36 dniu cyklu.
Teraz zaczynam 10 tydzień ciąży a wg daty ostatniej miesiączki już zaczynałby się 13 tydzień, także nie ma się co przejmować.
Na karcie ciąży mam termin porodu wg USG a nie daty miesiączki bo jest duża różnica.
USG potwierdziło że termin zgadza się z terminem owulacji.
Jak pójdziesz na wizytę (najlepiej w 7-8 tygodniu) i zobaczysz serduszko to wtedy będzie dobry czas żeby komuś powiedzieć. Do tego momentu wiedział tylko mój mąż, potem powiedzieliśmy naszym mamom i rodzeństwu.
Wcześniej się bałam mówić bo raz zdarzyło mi się wczesne poronienie w 5 tygodniu.
Dzisiaj mamy zamiar powiedzieć rodzicom jeżeli wszystko na becie będzie wskazywało, że jest poprawnie cała reszta świata dowie się dopiero jak zobaczymy serduszkoNowa0289 lubi tę wiadomość
-
Zgredka02 wrote:Witam.
Moje drogie ja jestem w 6 tygodniu a zaliczyłam już 3 loty a 2 jeszcze przede mna. Mi moj lekarz tylko przepisal progesteron 100 2×1 przed każdym lotem brać. Ale to raczej profilaktycznie jak zresztą sam powiedział bo ja przewražliwiona jestem. Buziaki
mother_to_be ja poczekam do 6 tygodnia i powiem Teściom i rodzeństwu (teściowie pewnie by się wygadali i tak). Daj znać jak Twoja beta, ja też lecę zaraz na badania26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
Tak, z Mamą mam bardzo dobry kontakt, jak z przyjaciółka, chciałam, żeby mnie wspierała
Mój mąż powiedział, że to ja decyduję, komu i kiedy mówimy - żebym czuła się z tym komfortowo. Przyznam, że mnie zaskoczył, ale faktycznie komfort jest duży26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm