X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr latanie w ciąży
Odpowiedz

latanie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wczasy w Grecji wykupione jeszcze przed ciąża (szczerze to tam mieliśmy się szczególnie postarać o Dzidziusia ;-)) wylot 13 września i to będzie jeśli dobrze się wszystko potoczy początek 10tc. Mam jeszcze przed wylotem jedną wizytę u gina to się zapytam co on na to, ale nie spodziewam się zakazu..

Nowa0289 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother_to_be wrote:
    No ja już naprawdę nie mogę wytrzymac i bardzo chce powiedzieć rodzicom :d Myślę, że dobrze mi to zrobi też bo spadnie mi trochę kamień z serca ;)

Przecież jestem zdrowa więc wszystko musi się udać super! :)

U nas jest podobnie :)

Jak Twoja beta? U mnie aż 1053!

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wczoraj lekarka powiedziała, że lepiej latać w 2gim trymestrze, ale jeśli będę się dobrze czuła to powinnyśmy dać radę w 10-11 tygodniu ;)

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dla mnie to też dobre wieści bo akurat się powinnam załapać na 10tc. Dzięki za info!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:50

age.png
    age.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam samolotem w 1 trym.i nic się nie działo:) jak pytałam swojego lekarza to mówił że lot nie jest zagrożeniem dla zdrowej ciąży...i faktycznie dzidzia zdrowa:)))

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latałam 13 razy w każdym trymestrze i nie było problemów. Tylko pierwszy lot w ciąży spędziłam w toalecie wymiotując

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ