LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anakin, jaki blondasek fajowy co to za mata? dobrze, że lepiej ze skórą, oby tak dalej. Ale macie restrykcji no coz jak trzeba uważać to trzeba. Bejb fotelik fajny, a młody jeszcze fajniejszy:) Tripi super ze było bezproblemowo i w końcu się karmicie jak trzeba:)! Ja też się jakos boje blw, moze pozniej ale nie na start, bo już mam wizję że się ksztusi. Co kupiłyscie do nauki picia wody?
-
Kapeluszu też myślałam o blw ale jakoś się boje może przy drugim dziecku kiedyś.
Ja mam do picia kubek doidy. Ale jeszcze nie próbowałam mu dawać wody w tym. Na razie niech ogarnie dobrze jedzenie z lyzeczki. -
Ale fajny Jaś
O foteliku jeszcze nie myślałam i nie wiem co wymysle bo szczerze to jezdzimy moze 1-2 razy w miesiącu. Jak sie da dojsc to chodzę na nogach
Co do wody to daję z butelki ale on nie chce popija cyckiem zazwyczaj
Dziewczyny czy wasze maluszki ciagna sie za uszy ? Bo nie wiem czy leciec do lekarza od kilku dni ciagnie sie za ucho, prawe zazwyczaj ale jak go poloze na prawym boczku to wtedy za lewe. W sumie wcziraj laryngolog zaglądał, chyba by zauwazyl infekcje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:29
-
Em ciaga sie non stop... Ale wiadomo dlaczego... Bo go swedzi za uszkamiLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Ahh w pieluszce dzis kawalki marchewki. Czyli cos przelknal! Haha!
bejb, Czerwony Kapelusz, Tripi lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dziewczyny Kochane!
W Rossmanie z kartą jest promocja na niektóre produkty dla niemowląt słoiki np z HiPP, niektóre kosmetyki). Płaci się za 2sxtuki a kolejne dwie są gratis. muszą być 4 różne produkty. Na jeden paragon jedna taka promocja i na jedną kartęoxna zrobić trzy razy takie zakupy promocyjne. Wg mnie się bardzo opłaca. Zamówiłam on line z odbiorem w sklepie. Za 12 różnych słoików zapłaciłam jakieś 24zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:50
Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki caluski dla Was i dzidziolkow.
Ale te Wasze pociechy juz niektore ladnie siedza w krzeselku i foteliku... wow...moj maly gzyl jeszcze sie ociaga..
Powoli konczymy rundy szczepien, wczoraj pneumokoki i 6w1... byla goraczka, ale juz chyba ok...
Powiem Wam, ze troche jestem w szoku ze to jedzenie trzeba tak szybko wprowadzac...kolezanka mi powiedziala, ze gluten i jajko trzeba do 6 miesiaca!...a my dzis obchodzimy wlasnie pol roczku i gluten dopiero od tygodnia, a o jajku nawet nie myslalam... heh... ledwo to ogarniam wszystko...
Bylam u mamy z Julka na 5 dni, zeby odpoczac... ale czuje sie tak samo jak przed wyjazdem hehe... jak tylko wyjde z pokoju jest krzyk i "me-me me-me"!...
Ps. Nie gniewajcie sie kochane, ale ja fotek Julki nie wrzucam do netu...taka mam schize hehe...takze opowiem Wam tylko ze hest sliiiiiczna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:13
Magia -
W Rossman faktycznie fajna promocja. Obejmuje wszystko co Bio czyli i jedzenie ale też kosmetyki i inne takie. Ja kupiłam 4 kaszki bio gerbera a zapłaciłam za 2 plus 8 różnych słoiczków hipp a zapłaciłam za 4. Co prawda zajęłam kasę na dłuższy czas, bo tak jak Bejb wspominała można z promocji skorzystać 3 razy ale się opłacało Tyle że każdy produkt musi być inny (nie mogą się np smaki powtarzać)
Co do jedzenia mój zjada ze smakiem kaszkę rano i obiadek razem z nami. Nie siedzi jeszcze więc na razie jest karmiony w leżaczku, przez to trochę BLW odpada. Starszego karmiłam metodą mieszaną czyli kaszki, zupki itd łyżeczką a warzywa na parze, owoce jadł sam I dziś je wszystko, jedyne czego nie chce to czekolada ale nie narzekam ;P
Bejb fotel super też będę musiała zmienić, bo mój ze swojego również już wyrasta bo też z niego kawał chłopa - 9,50 kg i ubranka w rozmiarze 80
Tripi co do karmienia to u mnie również jest tego cały czas dużo. W ciągu dnia 5-7 razy a w nocy różnie, są noce gdzie karmię go 2-3 razy a są i takie gdzie chce jeść co godzinę. Na szczęście w trybie jedzeniospania nie jest to aż tak uciążliwe
Drzemki w ciągu dnia są turbo czyli 20 min i wyspany...
Starszak 04.01.2014
Dzidziuś 06.07.2018 -
Tripi wrote:W lidlu tez jest promocja na sloiczki Hipp, obiadek+deserek za 3.99 zrobilismy zapasik hehe
Bejb a ta promocja w rossmanie obejmuje wszystkie prodykty czy tylko żywność ?
O to w Lidlu też fajna promocja, chyba podskocze jutro bo dostałam wychodne od męża
A oferta w Rossmanie dotyczy różnych produktów, także niektórych kosmetyków. Trzeba obczaic listę - jest dostępna w aplikacji.
Mój skończył 6 miesięcy kilka dni temu a dopiero zaczynamy rozszerzać dietę. Dopiero jadł marchew, brokul, dynię i Pasternak. Ja zdecydowałam że wprowadzam powoli, bez pośpiechu. Jeszcze się w swoim życiu naje roznych smaków. Wg mnie wprowadzanie glutenu czy jajka tak szybko to glupota. Oczywiście będę to wprowadzać w miarę szybko ale nie wszystko na raz. Magia - poczytaj zalecenia WHO albo instytutu matki i dziecka, nie wierz do końca w to, co mówi koleżanka
Nie chce wyjść na taką co pozjadala wszystkie rozumy, nie zrozumcie mnie źle ale jak widzę na forach na FB mamy które w 7 miesiącu życia dają dziecku pasztet to mi słabo się robi.
MM&K mój Mały w dzień tez ma krótkie drzemki w ciągu dnia (30-40min) .Czerwony Kapelusz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy której maluch miał biegunkę? W sumie nie wiem czy to biegunka. Mały dotąd kupke robił ci dwa dni, wczoraj zrobił 4 razy, dziś Juz chyba 5. Zachowuje się normalnie, jest pogodny, je, bawi się, temperatury nie ma. Podejrzewam zęby. Nie wiem czy mam się martwić już czy nie
-
Kapeluszu, moj mial juz kilka razy
Raz w szpitalu taką porządną co bączek to kupka tzn woda w kolorze kupki. W domy kilka razy tez mial ale Tak jak piszesz brak innych objawów. Podaje zawsze wtedy probiotyk.
U nas teraz ogolnie duzo wiecej kup 4-5 to min. A mielismy problem bo byly raz ma 4 dni hehe -
Kapelutek, przechodzilam dwa miesiace biegunek... znam chyba wszystkie odmiany... sama ilosc na poziomie 4 - 5 to nic zlego raczej. U maluszkow istotny jest wyglad tych kupek...jak wodniste lub jest w nich sluz to oznaki biegunki. U mnie bylo 20 kupek na dobe... ze sluzem i w okropnym kolorze zielonym (na samym mleku jak byla)... dopiero gdy taki stan sie przedluzal i pojawila sie krew w kupce wyslali nas do szpitala.
Jak byla sama biegunka to zalecali probiotyk i jakis lek na brzuszek. Pomogl nam probiotyk Vivomix (niestety bardzo drogi), ale bierzemy go caly czas i klopotow z brzuszkiem nie ma...
Obserwuj maluszka, ale mysle ze bedzie dobrze.
Magia -
Byliśmy na konsultacji na IP, bo młody dorobił kolejne i dobił do 7, przez tel lekarka powiedziała że to sporo i trzeba byłoby go obejrzeć żeby stwierdzić czy się nie odwodnił. Na noc pozwolili nam wrócić do domu, dać priorityk i włączyć wodę do picia (bo jak KP to żebym ja się nie odwodniła - nielogiczne dla mnie to zalecenie).Jak do jutro będzie bez zmian to na oddział i pod kroplowke.
-
Kapeluszu trzymaj się i dawaj znać co z Maluszkiem :*
Dziewczyny czy któraś z Was lub z Waszych znajomych miała cholestaze ciążowa? Moja siostra trafiła do szpitala w piątek wlasnie z cholestaza. Jest w 31. tygodniu i trochę się martwimy o nią i o dziecko.