Majowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie takie trochę z innej beczki. Jak u was z sexem w tych pierwszych tygodniach? Macie jakieś obawy czy szalejecie bez oporów? Ja niby wiem ze można, ale jak dojdzie co do czego to mam takie głupie myśli czy nie spinam za mocno brzucha, czy nie za mocno mnie tam lomocze sory za słownictwo ale nie wiedziałam jak to ująćAnanana
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mam oporów ani żadnych przeciwwskazań ale seks teraz mógłby dla mnie nie istnieć :p
Lekarz tylko powiedział do nas żartobliwie że seks na 50% cokolwiek to znaczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wymiotuje...Ale mam mdłosci od rana do wieczora.
Najgorsze ze nic mi nie smakuje i sama nie wiem co bym zjadła...
Kazdy mówi ze zdrowo sie odzywiaj..tylko kompletnie mi to nie wychodzi...
Owsianka, sałatka? nie ma opcji..jogurty są okropne. Wogole na słodkie patrzec nie mogę. Piję non stop herbatę gorzką i słabą (bo od wody mnie bardziej mgli) owoce non stop i kanpaki z masłem. Naprawde szaleństwo kulinarne...
w środę idę na pierwszą wizyte do gin...zobaczymy co tam się dzieje
Mi tez brzuch wyrzuca po poludniami...rano jet ok..ale wieczór to juz naprawdę wyglądam jak mowiecie 4 mc
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
A wy jak macie mdłości to macie je codziennie? Bo u mnie to były dosłownie z 2 dni na przełomie 5-6 tyg. Później nic, aż się wystraszylam ze cos jest nie tak ze nie mam objawów. Aż nagle wczoraj mdłości praktycznie cały dzień (7 tydz) a dziś znów nic.Ananana
-
Ja nie mam codziennie. Ale jak zjem śniadanie to od razu muszę się położyć bo na siedząco od razu mnie mdli. Ja mogę jeść wszystko. Ale jem to na co mam ochotę. Np od dwóch dni nie jem słodyczy wcześniej codziennie A mam ochotę na owoce warzywa. Wczoraj mi się zachciało ananasa i zjadlam całą puszkę
Agata :) lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja wczoraj się bardzo źle czułam dziś lepiej także też mam w kratkę. A odnośnie seksu to w poprzedniej ciąży lekarz nie miał zastrzeżeń ale wtedy miałam poronienie chybione ale to na pewno nie przez seks - tego lekarza nie pytałam. Ja się zastanawiam jak to jest z braniem luteiny dopochwowo i seksem? Bo od dziś zamieniłam duphaston na luteine i się zaczęłam zastanawiać...wizyta dopiero za tydzień kolejna to może wtedy zapytam ale raczej do tego czasu już wypróbujepozytywny test ciążowy : 31.08.2018r.
maluszek ma już 2,88cm! (9,5 tyg.): 10.10.2018r.
kolejna wizyta: 7.11.2018
-
Ago91 widzę, że już też mały brzuszek widać u Ciebie to Twoja pierwsza ciąża?
Co do jedzenia to mnie ciągnie własnie do zdrowych rzeczy, owoce warzywa mniam mniam. Chyba organizm się domaga i nadrabia
Szczególnie ciągnie mnie do orzeźwiających rzeczy, czyli głównie owoce, dużo wody piję i mam straszne parcie na wszelkiego rodzaju jogurty i serki typu danio, danonki itp.
Wczoraj cały dzień chodził za mną sernik, ale chodziło głównie o ten SER z sernika haha, zjadłam środek, a ciasto fuj.
ago91 lubi tę wiadomość
-
Agata :) wrote:Ago91 widzę, że już też mały brzuszek widać u Ciebie to Twoja pierwsza ciąża?
Co do jedzenia to mnie ciągnie własnie do zdrowych rzeczy, owoce warzywa mniam mniam. Chyba organizm się domaga i nadrabia
Szczególnie ciągnie mnie do orzeźwiających rzeczy, czyli głównie owoce, dużo wody piję i mam straszne parcie na wszelkiego rodzaju jogurty i serki typu danio, danonki itp.
Wczoraj cały dzień chodził za mną sernik, ale chodziło głównie o ten SER z sernika haha, zjadłam środek, a ciasto fuj.
Ja co wcześniej nie jadłam jabłek tak teraz od paru dni mogę jeść jedno za drugim:) I kiwi!! Najlepsze takie mało słodkie:)
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
U nas sex był z 4 razy przez miesiąc... Powiem Wam, że lubiłam nawet kilka razy dziennie przed ciąża, teraz... Trochę się boję to raz, a dwa do czwartku czułam się tak źle że nawet nie myślałam o tym. Mdłości mnie męczyły, spanie i bóle głowy.
Też mi już widać brzuszek dziwiłam się, że jak to tak szybko!
Jutro zaczynam 9tc.
Macie na coś ochotę? Ja wczoraj na sushi... tak bardzo, że zamówiliśmy. Tż normalnie z ryba, a ja wzięłam z ogórkiem i pierwszy raz testowalam mango i ogórek. Powiem wam, że mega, smakowało jak surowa ryba. Niby mogłam zamówić z pieczonym albo grilowanym mieskiem, ale jakoś się tak chodzę i obawiam o wszystko co biorę do buzi. Wy też tak macie?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Ananana wrote:A ja mam pytanie takie trochę z innej beczki. Jak u was z sexem w tych pierwszych tygodniach? Macie jakieś obawy czy szalejecie bez oporów? Ja niby wiem ze można, ale jak dojdzie co do czego to mam takie głupie myśli czy nie spinam za mocno brzucha, czy nie za mocno mnie tam lomocze sory za słownictwo ale nie wiedziałam jak to ująć
Ja mam zakaz, więc tylko pomarzyć mogę.
Mi też dół brzucha wywaliło, a mój biust wygląda jak po operacji implantów, tak wielkiego to nigdy nie miałam. Nie wyrabiam z zakupem bielizny.
Mi wszystko smakuje inaczej, nawet czekolada. Śmiałam się, że fasolka się wda w swojego tatusia, bo samych niezdrowych rzeczy mi się chce. Tak źle nie odżywiałam się nigdy i zawsze na TŻ warczałam, a teraz sama jem pizzę, frytki, chipsy, ptasie mleczko, z owoców to tylko kiwi i mandaryni.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Didi123, ja własnie tez zawsze zdrowo...poza tym jestem wegetarianką wiec u mnie warzywa owoce straczki na poziomie dziennym. A teraz? sama nie wiem... staram sie jesc zdrowo ale poprostu robie posiłek biore do buzi i najzwyczajniej w swiecie mi nie smakuje..
zrobilam sobie dzis sałatkęz awokado zapiekłam pitę i jadlam to jak ptaszek dziobiąc ;/
zupę ogórkową ostatnio ugotowalam - zjadlam bo mialam ochotę, a potem w buzi w mialam taki niesmak ze musialam czymś zagryżć predko..
Ja z checia bym polezała..w pierwszej ciazy po pracy czlowiek mial cale wieczory dla siebie, a jak ma się dwulatka w domu to juz nie za halo:) tym bardziej ze chodzi spac 21-22 no i dopiero ja wtedy. Ale ile razy bym poszła spac dduuzo wczesniej
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko