X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mycie zębów a nudności :(
Odpowiedz

Mycie zębów a nudności :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że podobno pomaga zmiana pasty na dziecięcą ;) ale ja tego na sobie nie sprawdzałam..

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam płyn do płukania. Jak się nie uda porządnie wymyć zębów (co jakiś czas wymiotuję w trakcie :/ ) to przynajmniej wypłuczę płynem z fluorem. Potem próbuję później, np. w pracy w ciągu dnia i czasem jest lepiej.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegos czasu sie z tym zmagam. Najpierw zauwazylam, ze plyn do plukania ust jest strasznie slodki i mialam po nim mdlosci (odkad jestem w ciazy nie moge ze slodkich i kwasnych rzeczy, wczesniej jadlam bez opamietania)
    Dzis zwymiotowalam szorujac zeby..niestety szczotkujac chodze po domu i nie zdazylam do toalety o.O fluoryzacja podzialala tak samo.
    Moze sprobuje waszych rad i kupie paste dla dzieci, choc chcialabym szczotkowac pasta o duzej zawartosci fluoru, poniewaz mam od wiekow problem z zebami a w ciazy sa one slabsze.

• martula Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj właśnie pierwszy raz wymiotowałam i to po paście do zębów :(

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem od samego początku ciązy, co mycie zębów to wymioty. Mam nadzieję, że niebawem mi to minie

Mój Wielki Cud!!!
    Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem, wstaję rano i czuję się dobrze aż do chwili mycia zębów, problem nie jest pasta po prostu kilka sekund mycia zębów i pieć minut wymiotowania :/ szkoda mi zębów bo w ciąży szybciej się psują...teraz już wiem dlaczego ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo...siłą woli powstrzymuję się przed wymiotami,czasem nie dokończę mycia zębow..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ