niski przyrost Beta Hcg nie wiem co mysleć ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny może choć trochę mi pomożecie I znajdzie się dziewczyna która miała podobnie jak ja i było ok. Chodzi o badanie bety A raczej przyrost poniżej normy bo o około 47% w ciągu 47h. Lekarka zleciła mi badanie bo na początku 7tc nie widać zarodka a pęcherzyk ma rozmiary jak w 6tc. Oto moje wyniki pierwszy 4057 odpowiadający według norm laboratoryjnych 6-7tc a po 47h zrobiłam ponownie i wynik 5931. Miała może któraś z Was podobną sytuację i było ok?wizytę mam w poniedziałek i cala chodzę zdenerwowana i zmartwiona. Zastanawiam się jeszcze nad beta w pon rano...
-
olitka wrote:Hej,
Chcialam Cie pocieszyc i napisac ze ja w pierwszej ciazy tez mialam kiepskie przyrosty a nawet przy ostatnim badaniu spadek i lekarze juz byli przekonani ze nic z tego nie bedzie..... a tu podczas Usg pokazal sie piekny zarodek z serduchem:) moj lekarz az podskoczyl na krzeselku jak to zobaczyl
i powiedzial ' ze medycyna medycyna a cialo kobiety nadal jest owiane tajemnica '
a w drugiej ciazy mialam ksiazkowe przyrosty bety a sie okazalo, ze to puste jajo...
Takze nie chce twierdzic, ze na pewno bedzie ok ale poki nie masz potwierdzenia to jest nadzieja:) trzymam kciuki
Olitka, wiem że pisałaś to bardzo dawno temu, ale jeśli jeszcze tu jesteś, to czy mogłabyś napisać jak niskie to były przyrosty? Mi też wolno rośnie, ale nagle jakby ruszyła prawidłowo. Jest pęcherzyk z zarodkiem. Mam kolejne usg po świetach i chciałabym się jakoś pozytywnie nastroić -
fo09czka wrote:Moni spokojnie masz piękna betke będzie dobrze:) przy takich wartościach beta rośnie wolniej, a poniżej cos do poczytania dla spokojnosci;)
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy"
Trzymam kciuki za Was: *
Mam pytanie skąd masz taką wiedzę? Pytam bo moje wyniki wynosiły w pierwszym badaniu 4250 w ciągu tygodnia może z kawałkiem ok 9 dni urosla do 6197 na pierwszym usg było widać tylko pusty pęcherzyk, pieknie w centrum macicy, lekarka określiła go na 5tc. Przepisala luteine. Jako, ze nie był to moj lekarz, wiec kilka dni później byłam mega zdziwiona , mimo iż mam zdjęcie od poprzedniej ginekolog, mój lekarz powiedział, że nie moze nic znaleźć, jest jakby cień ale on nic nie widzi, żadnego pęcherzyka i muszę czekać na kolejne wyniki bhcg bo nie wie czy to nie ciąża pozamaciczna.... jestem rozdarta mogło się to gdzieś przemieścić? Albo, które z nich m rację bo to dwie różne diagnozy. Co robić? -