X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ogromny apetyt w 6 tyg
Odpowiedz

Ogromny apetyt w 6 tyg

Oceń ten wątek:
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Jestem w 6 tygodniu ciąży, wyczytałam że na początku apetyt nie powinien się zwiększać tymczasem ja odczuwam uczucie głodu co jakieś 1,5 h ;( Jestem na etapie rzucania palenia i może też przez to apetyt mi się tak diametralnie zwiększył. Nie mam ochoty na nic do jedzenia, ale burczy mi w brzuchu. Podjadam owoce i głód mija na chwilę, piję również dużo płynów. Miała któraś tak zwiększony apetyt na początku ciąży?

seneka lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, najgorszy problem to mam w nocy o ostatni posiłek zjadam około 22 a już o 6 rano burczy w brzuchu i spać nie można.
    Wymioty mi nie doskwierają czasem mam mdłości ale apetyt mam niezły :)

slodka100 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez tak mam jestem w 5 tyg,i co 2 godziny odczuwam glod,ale mysle ze to jest normalne.pozdrawiam

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest to całkowicie normalne, ja miałam ogromny apetyt na samym początku ciąży (organizm dopomina się odpowiednich składników odżywczych dla dzidzi) a teraz w 2 trymestrze mi odpuściło i już jest ok. :)
    Nie martwcie się wszystko jest ok. Nie ma co się denerwować bo to tylko szkodzi waszym fasolkom

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. nie ma co czytać głupot w internecie. Nie jest powiedziane, że każda kobieta ma mieć mdłości, nie jest powiedziane, że każda kobieta nie powinna odczuwać głodu... każda z nas na swój sposób przechodzi ciążę więc lepiej nie sugerować się tym co napisane na np. forum czy tym jakie objawy mają koleżanki , które są w ciąży. :)

Lillenka, anna maria, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekajcie jeszcze troche i bedziecie cos na noc trzymac blisko przy lozku;)

slodka100, Lena87 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Emiwe Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam niestety tak samo, jestem w 6 tyg i jem co 2 godziny, przed ciążą ostatni posiłek jadłam o 17 o teraz muszę zjeść tuż przed snem czyli około godziny 22-23 bo w przeciwnym razie mam straszne mdłości, czyli to chyba normalne :)

_nick00 lubi tę wiadomość

emiwe
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak tak dalej będzie to przytyje o wiele wiej niz przypuszczam w 1,5 miesiace już na dzien dzisiejszy przytyłam 5kg :).
    Narazie mi to nie przeszkadza bo zawsze mialam problem z przytyciem a jestem dość wysoka :)

qq873e5erivgw16d.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wyżej, u każdej kobiety co innego jest normą, ale faktycznie u mnie od 5 tyg. ciązy wilczy apetyt, a jeśli nie zjadłąm czegoś co 1,5 - 2 godz. to miałam mdłości, ale to trwało tak tylko przez 2-3 tyg, teraz juz spokojnie.Dzidzia sama wie czego potrzeba i sygnalizuje:)

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka wrote:
    Ja też tak mam, najgorszy problem to mam w nocy o ostatni posiłek zjadam około 22 a już o 6 rano burczy w brzuchu i spać nie można.
    Wymioty mi nie doskwierają czasem mam mdłości ale apetyt mam niezły :)
    ja mam to samo masakra;/ Też jestem w 5tc i rano nie daje rady bo mój M wcześnie wstaje do pracy no i ja sie niestety zawsze obudzę ale zawsze dalej spałam a teraz masakra ciezko mi zasnać bo głodna jestem jak wilk ;/

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    poczekajcie jeszcze troche i bedziecie cos na noc trzymac blisko przy lozku;)
    no ze mną może nie długo tak być ;/

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromny apetyt już mi minął. Teraz za to nie mam na nic ochoty to co zawsze bardzo mi smakowało nagle przestało :(
    Mam dziewczyny pytanie co myślicie o pracy stojącej ( fabryka ) po 12 h dziennie ? Warto w to brnąć czy lepiej dla dobra dzidzi znaleźć inną pracę ?

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zeświruję. Jestem na początku 6 tyg, non-stop męczy mnie głód. Nie jestem osobą otyłą,BMI jak najbardziej w normie, a teraz pożeram obiad po obiedzie. Aż mnie ssie z głodu, nad ranem budzę się,bo chce mi się jeść i tak w kółko...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moje drogie niestety dołączyłam do Was a to jedzenie mnie troche przeraza bo mam problem z utrzymaniem wagi i wiem że muszę na gto uważać a tu coś takiego .... mam nadzieje, że przejdzie

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Zaraz zeświruję. Jestem na początku 6 tyg, non-stop męczy mnie głód. Nie jestem osobą otyłą,BMI jak najbardziej w normie, a teraz pożeram obiad po obiedzie. Aż mnie ssie z głodu, nad ranem budzę się,bo chce mi się jeść i tak w kółko...

Mam dokładnie to samo :((( Mąż mi kupił owoce i jogurty...żebym nie podjadała batoników czy ciasteczek..

No i piję jak szalona...a wcześniej piłam baaaardzo malutko

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i ja dolaczam, mam nadzieje ze to minie i wroci do normy w drugim trymestrze

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 6 tygodniu cały czas bym jadła, na szczęście teraz mi już przeszło i jest ok.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • dzinka Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to i ja sie przyłącze do tej grupy bo apetyt mam ogromny. to moja druga ciąża, w pierwszej było tak samo - apetyt jak wilk od 6 tygodnia, tylko teraz bardziej dokuczają mi nudności jak czegoś nie zjem i niestety nie pomaga owoc, jogurt czy sok marchwiowy, musi być konkret czyli buła ;) eh, jak tak dalej pójdzie to w pierwszym trymestrze przybedzie mi pare ładnych kg. Aha mam poczatek 8 tyg wg wyliczen z miesiaczki, według usg i mojego gina 7 tydz... ;)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam dwa razy takie napady głodu. Kilka dni i mijało :) Obecnie jem mniej niż przed ciążą.

KolorowaPoziomka lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo :) Na samym początku wchłaniałam wszystko co nazywało się jedzenie i to z autentycznego głodu... Na szczęście przeszło i od jakichś 2 tygodni jem dużo mniej :)

age.png

age.png

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ