Pierwsza wizyta kobietki w ciąży u ginekologa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Quendi
ja też jestem w trakcie 6 tyg chociaż ja przyjmuję że jestem w trakcie 5 bo miałam cykle 34 dniowe i owulację miałam 21 dnia cyklu
do lekarza wybieram się dopiero 10 stycznia także nie pomogę ale chętnie się czegoś dowiem od doświadczonych mam -
Niestety nikt nam nie odpowiedział...
Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Dostałam szereg badań do wykonania. Lekarz zbadał mnie, wykonał cytologię.
Na USG dopiero 20 stycznia, teraz nie ma co, bo Maleństwo jest młodziutkie i każda ingerencja może być niebezpieczna.
Także 21 stycznia druga wizyta...
Nie wiem czy jestem zadowolona... -
Ja zaczelam ciaze od gina i usg wew.sprawdzalam 2x bete i progesteron.byl slaby wiec wspomagacze luteina i duph.folik bralam 4mce przed zajsciem i byl w gornej granicy normy;-) plus morfologie i mocz robilAm,kontrowalam tsh oraz nadcisnienie.od razu postwailam na zdrowe jedzonko.nieplesniowe sery.nie puszki oraz zadne wedzone specjaly.oczywiscie zero procentow.wlosy farbowalam w 11tyg farba bez amoniaku.pozdrawiam Nowe Mamusie Maluszkow
-
Moja Droga Quendi usg nie jest niebezpiecz dla malenstw liczne badania to potwierdzily;-) oczywisciee mAmy sie boja.to zrozumiale.ja po wczes klopotach w tej ciazy robilam usg co 2.5-3tyg do konca 1 trym.sama bym sie nie poddala badaniu na fotelu i odmowilam raz i gin powiedzial ze nie ma klopotu
-
karm3lka wrote:
kochana ja byłam w równym 5 tygodniu i było widac tylko pecherzyk, jak tak poczytałam w necie to u wiekszości w tym okresie jest tylko pecherzyk. lekarz był zadowolony wiec mysle ze jest ok. nastepna wizyta w piatek, bedzie równy 7 tydzien mam nadzieje ze zobacze cos wiecej:) nie nastawiam sie ze zobacze serduszko juz bo moja ciąża jest młodsza ale na zarodek juz mam nadziejeLimerikowo lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moni& wrote:kochana ja byłam w równym 5 tygodniu i było widac tylko pecherzyk, jak tak poczytałam w necie to u wiekszości w tym okresie jest tylko pecherzyk. lekarz był zadowolony wiec mysle ze jest ok. nastepna wizyta w piatek, bedzie równy 7 tydzien mam nadzieje ze zobacze cos wiecej:) nie nastawiam sie ze zobacze serduszko juz bo moja ciąża jest młodsza ale na zarodek juz mam nadzieje
Hm, w takim razie powodzenia na wizycie )
Ja chyba też wybiorę się jakoś 6.stycznia. i mam nadzieję że coś dojrzy -
nick nieaktualnyAISAK wrote:Na wizytę najlepiej 7-8 tc , wtedy będzie serduszko i unikniesz nerwow, ze np. dalej nie widać,serca nie slychac bo mogło dojść później do zapłodnienia itp.
Będzie dobrze , 3 mam kciuki za spokojna ciążę.
No własnie, ja sie wybieram w połowie 8 tygodnia. Mam nadzieję że lekarka juz coś dojrzy
Mam tez nadzieję że wszystko bedzie ok przy kolejnych badaniach w lutym- przyziernosci itp...tego się cholernie boję.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tam po zapyleniu bylam jak siostra zakonna;-)) do konca 1 trym ze wzgledu na wczesniejsze klopoty i by nie wywolywac skurczow, zreszta zalecenie 2 ginow
u mnie w 4 tyg i 4 dniu oprocz pecherzyka byl 1mm zarodka, doslownie ziarenko a potem w 6 tyg i 3dniu 4.5mm zarodka i bijace serduszko 169 tetno
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Kochane na początku wszystkiego dobrego w Nowym Roczku 2014 dla Was i Maluszków.
Ja mam usg 20 stycznia-to będzie 11 tydz. Nie wiem czy wytrzymam. ..to czekanie jest najgorsze. Wczoraj tak mnie dziwnie kłuło, wzięłam po raz pierwszy no spa.
Łapie schizy:) to moja pierwsza ciąża, a histeryczka mała ze mnie i już nawet mnie śluz martwi...był wczoraj żółtawy a nawet lekko różowy-albo się doszukuje już.
Pozdrawiam cieplutkoLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej Quendi, ja również dziś jak wstałam z łóżka to na papierze miałam lekko różowy śluz (tzn. taki o konsystencji ni to kremowej ni to serowatej bez zapachu). Lekko mnie zakuło w macicy (takie rwanie)ale tylko raz, teraz jest spokojnie tylko ten kolor został. Wystraszyłam się a do gina mam na pierwszą wizytę dopiero na 10.01. Może mądrzejsze kobietki niech nad doradzą o co tu chodzi Zaznaczam że to też moja pierwsza ciąża i odchodzę od zmysłów. Pozdrawiam serdecznie