X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pierwsza wizyta kobietki w ciąży u ginekologa
Odpowiedz

Pierwsza wizyta kobietki w ciąży u ginekologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ile to cierpliwości potrzeba do nas-po raz pierwszy z Maluszkami w brzuszku:) a co mi, a dlaczego tak, czy to dobrze...itd.
    Prosimy o wyrozumiałość:)

Fasolkowa duszyczka, Limerikowo, Kakabaka lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fasolkowa Duszyczko ja jakbym mialam rozowy sluz lub plamienie na brazowo wybrala bym sie szybko do gina, lepiej na klopoty we wczes ciazy dmuchac i chuchac (tez mialam w 5tyg plamienia plus krwawienie)
    raczej nei powinno nic sie wydobywac ze srodka jesli jestescie po terminie okresu
    plamienia moga oznaczac niedomoge hormonow, ktore gin przepisze i to podtrzyma ciaze plus oczyw wypoczynek, nie targanie roznych ciezarow, polegiwanie, nie trzesienie sie autem tam i z powrotem etc
    Pozdrawiam
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Fasolkowa duszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Limerikowo, dziękuję za odpowiedz.
    Ja nie mam plamień tylko w środku jak sprawdzam śluz to jest trochę grudek (taki delikatny bezwonny twarożek) i blado różowy kolor. Może to są po prostu jakieś bakterie, bo lekko mnie swędzi w "tych" okolicach. Krwawien nie mam i mam nadzieję że się nie pojawią. Wizytę mam 10.01. Staram się nie przepracowywać także ciężary i takie tam nie wchodzą w grę a i odpoczywam na pewno więcej niż niejedna kobietka w stanie błogosławionym. Chyba jeśli nie ma bóli i krwawień i żadnych wycieków to poczekam do wizyty. Jeśli się nasili to wtedy zareaguję. Jak myślicie?

Limerikowo lubi tę wiadomość

brokatowy-mis.gif9ewn3e3k5668t40y.png f2w3vfxmxlrzenkc.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak swedzi to rzeczywiscie moze byc jakas infekcja a wszystkie w ciazy trzeba od razu leczyc, ja bym szukala wczes treminu u gina w tej sytuacji, do 10 jeszcze b.daleko a bakterie namnazaja sie lawinowo i atakuja
    By zabezpieczyc sie przed infekcjami nada bawelniane pelne slipki plus soki/preparaty żurawinowe i rezygnacja na troche z basenu
    f2w39n73qolnajph.png

Fasolkowa duszyczka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym szukała wcześniej terminu bo niestety infekcje na tym etapie ciąży nie są wskazane co do tego że śluz jest różowy t się zdarza

Fasolkowa duszyczka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Fasolkowa duszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Slipy są bo były ;) Zurawine wcinam suszoną i obowiązkowo raz dziennie woda z cytryną, jeśli chodzi o basen to wybieram się po uzgodnieniu z ginem. Będę się obserwować.

brokatowy-mis.gif9ewn3e3k5668t40y.png f2w3vfxmxlrzenkc.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia wrote:
    Naprawdę nie? Bo wszędzie czytam ze sex nie ma zadnego wpływu. Oczywiscie pod warunkiem ze nie wariujesz za bardzo ;)
    A jakie było uzasadnienie?

W tym roku poroniłam i to głównie o skurcze macicy chodzi

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was drogie Panie:) po przeczytaniu tych paru postow juz sie troche wiecej dowiedzialam... To moje pierwsze dziecko, w sumie jeszcze to do mnie nie dociera dopki nie powie mi tego lekarz, do ktorego bede dzis dzwonila zeby umowic sie na wizyte. Szczerze to az mi troche wstud i glupio ze wszsytkie babki takie wyedukowane i oswiecone w temacie a ja narazie bladze po omacku, no ale nic czas zaczac duuuuzo czytac.
    Pozdrawiam:)

Limerikowo, Kakabaka lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nic nie wiem... ale spokojnie - mam nadzieję, że szybko się dowiem tego co trzeba :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się dołączam do tego peletonu, ja wybieram się do lekarza dość szybko , a to dlatego że to mój nowy lekarz więc muszę go sprawdzić a tak w ogóle to dawno nie byłam więc warto się chyba wcześniej wybrać idę za tydzień w poniedziałek :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Witam was drogie Panie:) po przeczytaniu tych paru postow juz sie troche wiecej dowiedzialam... To moje pierwsze dziecko, w sumie jeszcze to do mnie nie dociera dopki nie powie mi tego lekarz, do ktorego bede dzis dzwonila zeby umowic sie na wizyte. Szczerze to az mi troche wstud i glupio ze wszsytkie babki takie wyedukowane i oswiecone w temacie a ja narazie bladze po omacku, no ale nic czas zaczac duuuuzo czytac.
    Pozdrawiam:)
    Ja też się czuję jak dziecko we mgle :) Zupełnie nie wiem co się dzieje :)
    Pierwszą wizytę mam dopiero za trzy tygodnie i chyba do tego czasu zwariuję :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ