Pierwsza wizyta kobietki w ciąży u ginekologa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Fasolkowa Duszyczko ja jakbym mialam rozowy sluz lub plamienie na brazowo wybrala bym sie szybko do gina, lepiej na klopoty we wczes ciazy dmuchac i chuchac (tez mialam w 5tyg plamienia plus krwawienie)
raczej nei powinno nic sie wydobywac ze srodka jesli jestescie po terminie okresu
plamienia moga oznaczac niedomoge hormonow, ktore gin przepisze i to podtrzyma ciaze plus oczyw wypoczynek, nie targanie roznych ciezarow, polegiwanie, nie trzesienie sie autem tam i z powrotem etc
Pozdrawiam
-
Hej Limerikowo, dziękuję za odpowiedz.
Ja nie mam plamień tylko w środku jak sprawdzam śluz to jest trochę grudek (taki delikatny bezwonny twarożek) i blado różowy kolor. Może to są po prostu jakieś bakterie, bo lekko mnie swędzi w "tych" okolicach. Krwawien nie mam i mam nadzieję że się nie pojawią. Wizytę mam 10.01. Staram się nie przepracowywać także ciężary i takie tam nie wchodzą w grę a i odpoczywam na pewno więcej niż niejedna kobietka w stanie błogosławionym. Chyba jeśli nie ma bóli i krwawień i żadnych wycieków to poczekam do wizyty. Jeśli się nasili to wtedy zareaguję. Jak myślicie?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jak swedzi to rzeczywiscie moze byc jakas infekcja a wszystkie w ciazy trzeba od razu leczyc, ja bym szukala wczes treminu u gina w tej sytuacji, do 10 jeszcze b.daleko a bakterie namnazaja sie lawinowo i atakuja
By zabezpieczyc sie przed infekcjami nada bawelniane pelne slipki plus soki/preparaty żurawinowe i rezygnacja na troche z basenu
Fasolkowa duszyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was drogie Panie:) po przeczytaniu tych paru postow juz sie troche wiecej dowiedzialam... To moje pierwsze dziecko, w sumie jeszcze to do mnie nie dociera dopki nie powie mi tego lekarz, do ktorego bede dzis dzwonila zeby umowic sie na wizyte. Szczerze to az mi troche wstud i glupio ze wszsytkie babki takie wyedukowane i oswiecone w temacie a ja narazie bladze po omacku, no ale nic czas zaczac duuuuzo czytac.
Pozdrawiam:)Limerikowo, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
ja też jeszcze nic nie wiem... ale spokojnie - mam nadzieję, że szybko się dowiem tego co trzeba[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
No to i ja się dołączam do tego peletonu, ja wybieram się do lekarza dość szybko , a to dlatego że to mój nowy lekarz więc muszę go sprawdzić a tak w ogóle to dawno nie byłam więc warto się chyba wcześniej wybrać idę za tydzień w poniedziałek
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AnkaK wrote:Witam was drogie Panie:) po przeczytaniu tych paru postow juz sie troche wiecej dowiedzialam... To moje pierwsze dziecko, w sumie jeszcze to do mnie nie dociera dopki nie powie mi tego lekarz, do ktorego bede dzis dzwonila zeby umowic sie na wizyte. Szczerze to az mi troche wstud i glupio ze wszsytkie babki takie wyedukowane i oswiecone w temacie a ja narazie bladze po omacku, no ale nic czas zaczac duuuuzo czytac.
Pozdrawiam:)
Pierwszą wizytę mam dopiero za trzy tygodnie i chyba do tego czasu zwariujęLimerikowo lubi tę wiadomość
-