Płeć dziecka znana w 12 tc która tak miała?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My z Mężem usłyszeliśmy na USG prenatalnym dokładnie w 12t4d że z dużym prawdopodobieństwem bedzie chłopiec. Czekam na potwierdzenie bądź nie tej informacji. Zobaczymy czy lekarz się nie pomylił
Podobno na tak wczesnym etapie łatwiej jest rozpoznać chłopca, a pomyłki zdażają się zwykle w drugą stronę... z "dziewczynki" robi sie chłopiec -
nick nieaktualnyTeż czytałam, że niby można ;p koleżance tak syna wywróżyli (chyba z fusów), bo na połówkowym u innego gina wyszła dziewczynka po co w sumie tak wcześnie ustalać, jeśli nie ma co się tym sugerować? ;p trzeba poczekać niestety :p z kolei właśnie inna koleżanka w szoku, że ja w 16w3d mam wstępnie określoną płeć;p mówiła mi, że to wcześnie :p
Tanda lubi tę wiadomość
-
Ja na lekarza nie naciskałam i nie pytałam. Sam zapytał czy bedziemy chcieli znać płeć i gdy usłyszał nasze potwierdzenie to zasugerował że to właśnie chłopiec. Mysle ze gdyby nie było jakiś przesłanek w tym kierunku nic by nie mówił. A czy bedzie chłopak czy dziewczynka to zobaczymy. Ja sie będe cieszyć czy tak czy tak
martula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja osobiście w pierwszej ciąży poznałam płeć swojego dziecka dopiero w 21 tygodniu ciąży, ale słyszałam o wielu takich przypadkach jak pisze 19ewelaaa, nawet moja bliska znajoma mówiła, że lekarz w 12 tygodniu już określił że będzie dziewczynka i to na 100% i oczywiście nie mylił się,
być może jak lekarz ma dobry sprzęt i doświadczenie to jest to możliwe -
nick nieaktualny
-
Ja też dowiedziałam się w 12 tygodniu, konkretnie 12+4. Lekarz powiedział,że na tym etapie to będzie w stanie powiedzieć nam tylko jak będzie chłopiec i tylko jak dobrze się ustawi. Tak się stało i czekamy na synka Pewnie kwestia sprzętu, mój pan doktor ma naprawdę dobre USG i jest dobrym fachowcem,więc pewnie dlatego tak łatwo poszło
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Sami chłopcy widzę się urodzą! Jestem ciekawa czy ja też będę mieć chłopaka. Ale zanim ja się dowiem płeć to jeszcze trochę wody w rzekach musi upłynąć. Cierpliwość w ciąży to chyba podstawa !
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciązy do 30 tc myslalam ze bedzie córeczka a dopiero po 30tc okazało sie że jednak chłopak i jest synek. Teraz byłam na prenatalnym badaniu i Pani dr powiedziala ze jeszcze za wczesnie, nastepna wizyta 14/15 tydzień ciązy i powiedziala ze moze juz cos zobaczymy
-
Znam dwie dziewczyny, którym w pierwszym trymestrze określono płeć, a potem się okazało, że błędnie, także chyba nie ma się co do tych informacji przywiązywać.
Dość łatwo można się pomylić: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&nv=1&rurl=translate.google.pl&sl=en&tl=pl&u=http://www.baby2see.com//gender/external_genitals.html&usg=ALkJrhj53FjzmfetiESVE9ams118WAtZEA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:40
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. - - 6t6d