X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pomysły na to, jak poinformować dziadków/bliskich o ciąży? :)
Odpowiedz

Pomysły na to, jak poinformować dziadków/bliskich o ciąży? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)
    Ja z partnerem zamierzamy najpierw powiedzieć mojej mamie ze zostanie babcia ( za kilka dni ma właśnie 53 urodziny wiec prezent będzie taki o jakim marzyła). Wymyśliliśmy ze w prezencie dostanie śpioszki z napisem w stylu "super babcia" oraz dołączona do niej karteczka ze w wrześniu będzie mogła te śpioszki ubrać wnuczce lub wnukowi, co do teściowej, teścia i mojego taty to kupimy winko (dla każdej osoby) i nakleimy naklejkę z słowami "wypij za nasze zdrowie dziadku/babciu"
    a ze w następnym tygodniu jest dzień babci to dostana kwiatki z karteczka na której jest napisane "zostanę prababcią"
    co do reszty rodzinki czy tez znajomych to na pewno moi i partnera rodzice "wygadają" się

• marinareczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację, że ten czokotelegram to fajna sprawa :) podsune pomysł mężowi
    X tym winkiem to tez rewelacja!

• tere85 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my czekaliśmy do końca 10tc zrobiłam kartki z bucikiem (de coupage) a do wnętrza z lewej podkleiłam zdjęcie z usg a na prawej "gratulacje 31 lipca b.r. zostaniecie Dziadkami". podrzuciliśmy rodzicom kartki i pojechaliśmy na ciastko do kawiarni, seria telefonów :) a gdy wróciliśmy do mieszkania wszyscy już na nas czekali:D

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopuje stary wątek, bo temat dla mnie na czasie :)

mój mąż dowiedział się od razu-nakrył mnie jak wychodziłam z toalety z testem. Były łzy wzruszenia, że w końcu się udało :)

Mamie mojej powiedzieliśmy kilka dni później, bo miała urodziny, dostała od nas kwiaty i pudełko (na bizuterie) obwiązane tasiemkami z kokardą a w środku karteczka z info, że zostanie babcią:) to będzie jej 1 wnuk

Teściom powiemy po prenatalnych. Mają już 2 wnuków, ale na pewno się ucieszą. Mąż wymyślił, że zaprosimy ich w niedzielę na ciasto a kawę podamy w kubkach z napisem "gratuluję, w sierpniu znów zostaniesz babcią/dziadkiem" czy coś w tym stylu. Właśnie zastanawiam się nad napisem :)

Reszcie powiemy normalnie, przy okazji, choć kilku naszych znajomych już się domysliło :)

dqprgu1royghdo7j.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ