X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pomysły na to, jak poinformować dziadków/bliskich o ciąży? :)
Odpowiedz

Pomysły na to, jak poinformować dziadków/bliskich o ciąży? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)
    Ja z partnerem zamierzamy najpierw powiedzieć mojej mamie ze zostanie babcia ( za kilka dni ma właśnie 53 urodziny wiec prezent będzie taki o jakim marzyła). Wymyśliliśmy ze w prezencie dostanie śpioszki z napisem w stylu "super babcia" oraz dołączona do niej karteczka ze w wrześniu będzie mogła te śpioszki ubrać wnuczce lub wnukowi, co do teściowej, teścia i mojego taty to kupimy winko (dla każdej osoby) i nakleimy naklejkę z słowami "wypij za nasze zdrowie dziadku/babciu"
    a ze w następnym tygodniu jest dzień babci to dostana kwiatki z karteczka na której jest napisane "zostanę prababcią"
    co do reszty rodzinki czy tez znajomych to na pewno moi i partnera rodzice "wygadają" się

• marinareczka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację, że ten czokotelegram to fajna sprawa :) podsune pomysł mężowi
    X tym winkiem to tez rewelacja!

• tere85 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my czekaliśmy do końca 10tc zrobiłam kartki z bucikiem (de coupage) a do wnętrza z lewej podkleiłam zdjęcie z usg a na prawej "gratulacje 31 lipca b.r. zostaniecie Dziadkami". podrzuciliśmy rodzicom kartki i pojechaliśmy na ciastko do kawiarni, seria telefonów :) a gdy wróciliśmy do mieszkania wszyscy już na nas czekali:D

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopuje stary wątek, bo temat dla mnie na czasie :)

mój mąż dowiedział się od razu-nakrył mnie jak wychodziłam z toalety z testem. Były łzy wzruszenia, że w końcu się udało :)

Mamie mojej powiedzieliśmy kilka dni później, bo miała urodziny, dostała od nas kwiaty i pudełko (na bizuterie) obwiązane tasiemkami z kokardą a w środku karteczka z info, że zostanie babcią:) to będzie jej 1 wnuk

Teściom powiemy po prenatalnych. Mają już 2 wnuków, ale na pewno się ucieszą. Mąż wymyślił, że zaprosimy ich w niedzielę na ciasto a kawę podamy w kubkach z napisem "gratuluję, w sierpniu znów zostaniesz babcią/dziadkiem" czy coś w tym stylu. Właśnie zastanawiam się nad napisem :)

Reszcie powiemy normalnie, przy okazji, choć kilku naszych znajomych już się domysliło :)

dqprgu1royghdo7j.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ