Pomysły na to, jak poinformować dziadków/bliskich o ciąży? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycześć
Ja z partnerem zamierzamy najpierw powiedzieć mojej mamie ze zostanie babcia ( za kilka dni ma właśnie 53 urodziny wiec prezent będzie taki o jakim marzyła). Wymyśliliśmy ze w prezencie dostanie śpioszki z napisem w stylu "super babcia" oraz dołączona do niej karteczka ze w wrześniu będzie mogła te śpioszki ubrać wnuczce lub wnukowi, co do teściowej, teścia i mojego taty to kupimy winko (dla każdej osoby) i nakleimy naklejkę z słowami "wypij za nasze zdrowie dziadku/babciu"
a ze w następnym tygodniu jest dzień babci to dostana kwiatki z karteczka na której jest napisane "zostanę prababcią"
co do reszty rodzinki czy tez znajomych to na pewno moi i partnera rodzice "wygadają" się -
my czekaliśmy do końca 10tc zrobiłam kartki z bucikiem (de coupage) a do wnętrza z lewej podkleiłam zdjęcie z usg a na prawej "gratulacje 31 lipca b.r. zostaniecie Dziadkami". podrzuciliśmy rodzicom kartki i pojechaliśmy na ciastko do kawiarni, seria telefonów a gdy wróciliśmy do mieszkania wszyscy już na nas czekali:Dtere85[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Odkopuje stary wątek, bo temat dla mnie na czasie
mój mąż dowiedział się od razu-nakrył mnie jak wychodziłam z toalety z testem. Były łzy wzruszenia, że w końcu się udało
Mamie mojej powiedzieliśmy kilka dni później, bo miała urodziny, dostała od nas kwiaty i pudełko (na bizuterie) obwiązane tasiemkami z kokardą a w środku karteczka z info, że zostanie babcią to będzie jej 1 wnuk
Teściom powiemy po prenatalnych. Mają już 2 wnuków, ale na pewno się ucieszą. Mąż wymyślił, że zaprosimy ich w niedzielę na ciasto a kawę podamy w kubkach z napisem "gratuluję, w sierpniu znów zostaniesz babcią/dziadkiem" czy coś w tym stylu. Właśnie zastanawiam się nad napisem
Reszcie powiemy normalnie, przy okazji, choć kilku naszych znajomych już się domysliło -