Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzybka wrote:Cześć dziewczyny.
Dziś trafiłam na forum i od razu mam pytania.
Wszystko wskazuje na to, że jestem w ciąży (staraliśmy się z mężem, spóźnia mi się okres już 6 dni, robiłam dwa testy - oba pozytywne), 5 tydzień. Przed spodziewaną @ zaczęły bolec mnie piersi, ale bardziej niż zwykle, były bardzo wrażliwe i nabrzmiałe. A dziś jakby wróciły do normy... i temperatura rano była niższa niż przez ostatnie kilka dni. Jak myślicie, czy powinnam zacząć się martwic?? Bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze...
Mysle ze nie ma co gdybac tylko zrobic bete, druga po 48h od wykonania pierwszej, i szybciutko umawiac sie do lekarza (pewnie odrazu nie bedzie widac, ale wyznaczy wizyte w ktorej bedzie mogl sprawdzic jak rozwija sie potencjalna ciaza)Grzybka lubi tę wiadomość
-
ada89 wrote:Grzybka ja tez dzisiaj tu trafilam Ja mam pelno obaw bo już raz poroniłam, ale pierwszymi objawami mojego poronienia były plamienia. Masz już ustaloną wizytę u lekarza? Ja chcę się jeszcze wstrzymać...
u mnie bylo tak samo.. silny bol w podbrzuszu (nie bylam w stanie sie ruszyc) i plamienie, a potem krwawienie ze skrzepemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:12
-
Tak może być wiwc spokojnie. Bóle na @ we wczesnej ciąży też są. Masz luteine albo duphaston zawsze to spokojniej ci będzie bo podtrzymuje ciążę jeśli jest taka potrzeba a jeśli nawet ciąża prawidłowo przebiega to też można spokojnie brać bo nie szkodzi w żaden sposób.https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Hej, jestem tu pierwszy raz. Szukam Pań, które miały podobną sytuacje co ja. W tamtym tygodniu miałam bardzo silne bóle żołądka, że aż czułam ten ból w plecach na tej samej wysokości i często ciężko mi się oddychało. Do tego lekkie mdłości, zdaje mi się że mam więcej śliny. Od 3-4 dni boli mnie codziennie podbrzusze jak przed okresem. Do tego wczoraj kilka razy zakołowało mi się w głowie. A o bólu głowy nie wspominam. Do tego jeszcze upławy białe, dużo ich. Okres dopiero za 7 dni, a z chłopakiem kochałam się dokładnie tydzień temu i według mojego kalendarzyka to był 3 dzień płodny. Czy już bym mogła być w ciąży czy to urojenia? Dajcie znać proszę Test zrobię jak okres nie przyjdzie ale wcześniej chciałam się zorientować
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:46
-
Całą noc myślalam czy mam łykać ten duphaston, więc dzisiaj zadzwoniłam do ginekologa i powiedział, że jeżeli nic się nie dzieje to mam nic nie łykać. I że pierwsza wizyta za ok 2 tyg. Oczywiście, gdyby coś się działo, jakieś plamienia czy cos to wcześniej, wiec narazie czekam.06.2015 - poronienie
-
Dokładnie 7 dni po owulacji i serduchu, nastąpił drugi skok (zagnieżdżenie zarodka) i zaczęły się u mnie mdłości, zmęczenie, senność, bolące piersi, zgaga, wyostrzony węch. 10 dpo wyszedł bladzioch. W pierwszej ciąży miałam podobnie, dlatego śmieszy mnie zawsze hasło: "za wcześnie na objawy"
-
nick nieaktualnyCzesć dziewczyny, z mężem staramy sie od 5 miesiecy o dzidziusia narazie bez rezultatów.
dzis jest 5 dzien przed spodziewana miesiaczka, juz od paru dni mam ból piersi ( przed okresem tez zawsze mnie bola wiec nie nastawiam sie zbytnio).
Mam od paru dni uporczywy tradzik, zazwyczaj przed okresem mialam pare wyprysków a teraz masakra>.. Dzis czuje pulsujacy bol w jajniku, w podbrzuszu tak jakbym miala wzdzecia, kiepsko sie w nocy snia mi sie straszne głupoty:) i w dodatlu mam ciagle dreszcze wieczorami.
Ehh czy to moga byc pierwsze objawy ciazy wole sie nie nastawiac bo znowu sie rozczaruje:( Pozdrawiam
-
CiaCho0207 wrote:Hej, jestem tu pierwszy raz. Szukam Pań, które miały podobną sytuacje co ja. W tamtym tygodniu miałam bardzo silne bóle żołądka, że aż czułam ten ból w plecach na tej samej wysokości i często ciężko mi się oddychało. Do tego lekkie mdłości, zdaje mi się że mam więcej śliny. Od 3-4 dni boli mnie codziennie podbrzusze jak przed okresem. Do tego wczoraj kilka razy zakołowało mi się w głowie. A o bólu głowy nie wspominam. Do tego jeszcze upławy białe, dużo ich. Okres dopiero za 7 dni, a z chłopakiem kochałam się dokładnie tydzień temu i według mojego kalendarzyka to był 3 dzień płodny. Czy już bym mogła być w ciąży czy to urojenia? Dajcie znać proszę Test zrobię jak okres nie przyjdzie ale wcześniej chciałam się zorientować
PozdrawiamLiskova wrote:Za wcześnie na objawy.
Niekoniecznie. Ja "czułam" ciążę praktycznie od początku. Chyba od samiuśkiego zapłodnienia, bo mniej więcej 14 dni przed spodziewaną miesiączką. Pierwsze dni, to bardziej takie wrażenie niż czucie, ale później wszystko się nasilało. A pierwszy pozytywny test wyszedł aż 9 dni przed terminem miesiączki. Ok, mógł mi się trochę skrócić cykl (dzień, dwa wahania to u mnie norma), ale i tak pierwsze objawy pojawiły się baaaaardzo wcześnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 08:15
-
zielarka wrote:Dokładnie 7 dni po owulacji i serduchu, nastąpił drugi skok (zagnieżdżenie zarodka) i zaczęły się u mnie mdłości, zmęczenie, senność, bolące piersi, zgaga, wyostrzony węch. 10 dpo wyszedł bladzioch. W pierwszej ciąży miałam podobnie, dlatego śmieszy mnie zawsze hasło: "za wcześnie na objawy"https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
zielarka wrote:Dokładnie 7 dni po owulacji i serduchu, nastąpił drugi skok (zagnieżdżenie zarodka) i zaczęły się u mnie mdłości, zmęczenie, senność, bolące piersi, zgaga, wyostrzony węch. 10 dpo wyszedł bladzioch. W pierwszej ciąży miałam podobnie, dlatego śmieszy mnie zawsze hasło: "za wcześnie na objawy"
Dziękuję za odpowiedź. Bardzo dużo się naczytałam w internecie, że tak szybko mogą się pojawiać objawy. Pożyjemy zobaczymy. Jak na razie się nie stresuje niepotrzebnie, bo kilka razy miałam już brak okresu a ciąży nie było. Dzisiaj jak na razie żadnych objawów. Po za temperaturą 36.9. Mam cichą nadzieje jednak, że się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:26
-
...bardzo długo na to czekałam - ale się doczekałam:)
Moje pierwsze objawy
-kolo 10 dpo przeziebienie i okropna opryszczka
-dzień przed spodziewana @ bóle jak na okres cały dzień
-dzień @ - bóle menstruacyjne i lekka zgaga
-wrażliwość piersi na dotyk
teraz czyli kilka dni po @
- bóle podbrzusza takie kłucio-puchnięcio-ciągnięcia
-wzrost apetytu co 1.5h łapie mnie ssanie żołądka jakbym nie jadła tydzień
-zgaga zwłaszcza wieczorem
Tak naprawdę do terminu @ żadnych nadzwyczajnych odczuć nie miałam i nie ma na co liczyć bo beta jeszcze jest za niska żeby mieszać w organizmie.
Jedyny prawdziwy objaw który dał mi do myślenia to przeziębienie i opryszczka. Nigdy tak szybko mi nie wychodziła ani tak bardzo mi nie puchła warga...
19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualnyDrogie,
u mnie świeży temat, we wtorek zrobiłam test. Mam dość długie cykle 33-35 dni i w 35 dniu coś mnie tknęło. Wyszła bardzo słabiutka kreska, po dwóch dniach mocniejsza.
Objawy:
- bolące piersi
- zgaga - codziennie przez tydzień, teraz przeszła
i właściwie tyle.
Wydaje mi się, że wiem, kiedy miałam owulację, bo miałam malutkie krwawienie okołoowulacyjne, nie mogło być zagnieżdżeniem, bo zupełnie nie pasowało w kalendarzu
Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze! -
Jeśli komuś to pomoże, to moje objawy, ktorych nie postrzegałam wtedy jako objawy ciąży:
- ponad tydzień przed terminem miesiaczki powiększone, tkliwe, bolące piersi (byłam przekonana, że skrócił mi się cykl i miesiaczke dostane na dniach (bol i powiekszenie piersi zawsze miałam 2 dni przed okresem))
- objawy przeziębienia, zle samopoczucie, senność, katar, temperatura 37,4. Objawy przezięnienia minęły nagle, podwyzszona temp pozostała przy braku innych objawów co było dość dziwne
- ogromna, nagła ochota na czekolade - mogłam ją jeść na kilogramy
- nagła, strasznie uciązliwa drożdzyca dwa dni przed terminem okresu (być może byla tak uciążliwa od spozycia większej ilości cukrów z tej czekolady) i to mnie utwierdziło w fakcie, że jestem w ciąży
- brak okresu w terminie, 2 kreski na teście dzien po terminie miesiaczki
Tak mniej więcej, reszty, jesli była, albo nie zauważyłam albo zbagatelizowałam. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:05
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Dziewczyny jak widac u kazdej jest to indywidualna sprawa, ja np nie mialam zadnych objawow, staralismy sie o dzidziusia juz 5 cykl i pierwszy z CLO mialam cicha nadzieje ze sie uda ale przez to ze obajwy mialam typowo na @ bylam pewna na 100% ze nic z tego, jedynie brak spadku temp w dniu miesiaczki zachecil mnie do zrobienia testu i odrazu pokazaly sie dwie grube krechy
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualnyHej bardzo bym chciala tu do Was moc sie wpisac, ale staramy sie dwa lata juz i czy cos wkoncu wyjdzie z tego niewiadomo. Troche sie w to nie wierzy po takim czasie. Narazie mam 26 dc na clo i bromku. Z objawow to czesciej sikam, i strasznie mi mokro, niby kremowy sluz ale bez wkladki ani rusz, piersi bola wtedy jak przydusze tylko, wiec moze to nie duzo, ale moze kiedys nadejdzie ten dzien z pozytywnym testem!
taka ja lubi tę wiadomość