X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie..tak z ciekawosci pytam, jaki test ciazowy polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:12

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Hej dziewczynki mnie wreszcie wypuścili ze szpitala. Luteinę i jakieś witaminki dostałam. Mam nadzieje ze bedzie ok już choć strach pozostał. A jak wasze samopoczucia? :)

U mnie dzis nie najlepiej :/ ogolne oslabienie i mega sennosc.. do tego napieta stale skora nie nalezy do najprzyjemniejszych uczuc (dzis wyjatkowo mi dolega to) i zapuchniete stopy :p ale do tej pory nie czulam sie zle wiec kiedys musial byc ten gorszy dzien

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Witaj BlueBerry :)
    Nawet nie próbuję sobie wyobrazić przez co przeszliście. Bardzo mi przykro :(
    A dla Waszego zdrowia psychicznego bardzo się cieszę że test wyszedł pozytywnie:)
    Ja następnego dnia robiłam badanie krwi (beta) i jutro, czyli po 48h powtórzę, żeby zobaczyć czy poziom tego hormonu właściwie rośnie.
    Obawiam się że lekarz niewiele Ci powie już we wtorek, bo to za wcześnie, ale rozumiem Cie bo przy pierwszej ciąży też leciałam od razu (oczywiście oprócz pęcherzyka nic więcej widać nie było, więc nadal nie wiedziałam czy jest pusty czy pełny). Dlatego tym razem idę na początku grudnia, żeby od razu usłyszeć bicie serduszka :)
    Trzymam za Ciebie kciuki i spokojnej ciąży :)

Ja takze trzymam kciuki :) bedzie dobrze.. sama bardzo przezylam jedno poronienie
    (w zeszlym roku) wiec nie jestem nawet w stanie wyobrazic sobie waszego bolu (mi bylo bardzo ciezko)
    Chcialam takze serdecznie Cie powitac :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę się Wam dziewczynki pochwalić, że byliśmy wczoraj na pierwszym USG i widzieliśmy naszego Groszka i serduszko :D <3

taka ja, _analiza lubią tę wiadomość

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doszła zgaga.. dodam ze pierwszy raz w zyciu mam zgagę. Mam cichutką nadzieję.. :) na 20 mam planowaną @ oby w tym roku nie nadeszła :) Paulinko a co u Ciebie?

• Olasek89 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    To prawdopodobnie krwawienie implantacyjne, zapłodniona komórka mniej wiecej po tygodniu zagniezdza się w scianie macicy i może przy tym delikatnie uszkodzić jakieś naczynko znajdujace sie w miejscu zagniezdzenia :) Jesli to wlasnie było plamienie spowodowane zagniezdzaniem, za dwa dni zacznie się wytwarzać bHCG i będzie wykrywalny dla testów z krwi - robionych w szpitalach ;) powodzenia!

Dziekuje bardzo :-) mam nadzieje ze nie dostane w tym miesiacu okresu :-) boje sie zrobic test zeby sie nie rozczarowac... poki co wychodzily same negatywe. Poczekam cierpliwie na termin miesiaczki :-)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj leniuchuje, faza lodów mnie dopadła i dzisiaj jednego zjadłam :D
    Niestety mój lekarz prywatny jest na urlopie, spróbuję się dostać do innego ale dopiero w poniedziałek. Chce iść w końcu na to usg ! Wszystko się dzieje żebym nie poszła :( nawet co dziwne jak zawsze miałam poniedziałek wolny i akurat w ten chciałam iść do lekarza to dostałam pracujący :/ ale nic mnie nie powstrzyma :D idę w poniedziałek po pracy ! :)

taka ja, pogodynka172203 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    A ja dzisiaj leniuchuje, faza lodów mnie dopadła i dzisiaj jednego zjadłam :D :)
    Hahah miałam dziś to samo ! ;D

• Pattyy Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ja dzisiaj mialam 50tke tescia i bylo tyyyyle ciasta :D i sledzi mmm :D pyszne polaczenie :D mam wzdecia i dalej zgagę:(

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy jak chcesz to możesz wysłać mi poczta trochę ciasta :D
    Śledzie mam awaryjne w lodówce ostatnio miałam ochotę przez godzinę specjalnie D. wysłałam do sklepu :D

Pogodynka gdzieś na forum czytałam ze w ciazy co jakiś czas taka ochota na lody napływa :D

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    Moje Drogie..tak z ciekawosci pytam, jaki test ciazowy polecacie?

u mnie zawsze jeden test pokazywal ciaze - Quixx :p, inne jakies pechowe haha

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    u mnie zawsze jeden test pokazywal ciaze - Quixx :p, inne jakies pechowe haha
    Haha to tą drogą selekcji ja polecam Life z superpharmu strumieniowy - 9.90 i wskazuje od stężenia 10;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Krolowakiczu Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Podczytuję Was od jakieś czasu aż w końcu założyłam konto ;) Powinam mieć okres w piatek/sobotę, ale do dzisiaj nic. Przez całe poprzednie 1,5 tygodnia odczuwałam bóle podobne do tych miesiączkowych. Od wczoraj wszystko ucichło i nic nie boli. Nie zabezpieczamy się z partenerem, bo wychodzimy z założenia, że co będzie to będzie. Warunki mamy, bo oboje pracujemy na umowę o pracę w UK. Zaczynam się powoli cieszyć :) A test planuję za kilka dni zrobić i się okaże :) Co o tym myślicie? Uda się? Mam nadzieje :)Nie wiem jaki test tutaj w UK kupić, hmm..

Pozdrawiam wszystkie mamusie, przyszłe mamusie i te starajace się o dzidziusia :*

taka ja lubi tę wiadomość

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:51

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Polecam Clearblue
    Dzięki :) Mam ochotę już teraz zrobić, ale odczekam jeszcze kilka dni :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czekaj i zrób co ci szkodzi :-) za kilka dni powtórz jak ten wyjdzie negatyw :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolowakiczu wrote:
    Hej :)

Podczytuję Was od jakieś czasu aż w końcu założyłam konto ;) Powinam mieć okres w piatek/sobotę, ale do dzisiaj nic. Przez całe poprzednie 1,5 tygodnia odczuwałam bóle podobne do tych miesiączkowych. Od wczoraj wszystko ucichło i nic nie boli. Nie zabezpieczamy się z partenerem, bo wychodzimy z założenia, że co będzie to będzie. Warunki mamy, bo oboje pracujemy na umowę o pracę w UK. Zaczynam się powoli cieszyć :) A test planuję za kilka dni zrobić i się okaże :) Co o tym myślicie? Uda się? Mam nadzieje :)Nie wiem jaki test tutaj w UK kupić, hmm..

Pozdrawiam wszystkie mamusie, przyszłe mamusie i te starajace się o dzidziusia :*

Witam i pozdrawiam z Londynu.
    Jeżeli okres miał być w piatek/sobotę to clearblue juz ciążę teraz wyczai :)
    to najlepsze testy tutaj na rynku. Mi 3 dni po dniu @ wyliczył ze to 2-3 tydzień i to nie z pierwszego moczu

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a będzie w tesco? Czy tylko w aptece? :) Mam stresa, to moja pierwsza ciąża jak coś ;) Ja mieszkam niedaleko Plymouth :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej radziłabym kupić w aptece albo w dużym bootsie. Ja miałam ten clearblue co podaje 4 różne możliwości. Za dwa w opakowaniu zapłaciłam chyba £15 ale jest bardzo dobry i godny ceny. Możesz też spróbować najpierw tańszym, ja miałam zwykle paski do testowania i potem jak pasek wyszedł pozytywny z pierwszego moczu to koło 10 zrobilam drugi clearblue :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ok dzięki :) A Ty w 8 tygodniu widzę? Gratuluję :) Długo jesteś e UK?

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ