X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa, Kochana, ja nie mialam praktycznie zadnych objawów i nie mam nadal. Jedynie bolały mnie piersi jak przed okresem, częsciej chodze do lazienki (ale to od 6 tyg) no i teraz mam z dnia na dzien większy brzuch. Gdyby nie brak okresu, pozytywny test i USG to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Serio, żadnych mdłosci, złego samopoczucia czy zachcianek, więc silne objawy nie są regulą, wszystko zależy jak organizm reaguje na gwałtowne zmiany hormonalne :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Lilkaaa, Kochana, ja nie mialam praktycznie zadnych objawów i nie mam nadal. Jedynie bolały mnie piersi jak przed okresem, częsciej chodze do lazienki (ale to od 6 tyg) no i teraz mam z dnia na dzien większy brzuch. Gdyby nie brak okresu, pozytywny test i USG to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Serio, żadnych mdłosci, złego samopoczucia czy zachcianek, więc silne objawy nie są regulą, wszystko zależy jak organizm reaguje na gwałtowne zmiany hormonalne :)

Dokładnie, u mnie zas objawy były na poczatku ale słabe. Senność, ból piersi, zawroty głowy....a teraz od jakiegoś czasu zero objawów!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:

Tylko pozazdroscic ;) pierwsze 3 miesiace byly dla mnie utrapieniem.. teraz dopiero czuje ze zyje, juz sie zdazylam takze przyzwyczaic do nocnych wizyt w toalecie :D i czestszych w ciagu dnia

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja niestety nie mam :(

Kamila co u ciebie?
    U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
    Krakersy i migdaly mi się znudziły...

Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
    Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona :(

Mi lekarz w kolko powtarza ze na mdlosci to imbir :p ale to chyba nie dla mnie

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy wrote:
    Paula1991 co drugi dzień przytulanko, powiadasz? nie wiem czy wytrzymam :D a co do ginekologa to jak nie znajdę dobrego polskiego, to wybiorę się do niemieckiego, ewentualnie pojadę do Szczecina :)
    Elvi co do Diane35 to też slyszalam duzo niefajnych opinii, bardzo zaluje, ze w ogole po nie siegnelam, ale jako 17latka, o czym ja moglam myslec... o ladnej cerze i figurze jak miss, teraz liczy sie dla mnie tylko i wylacznie zdrowie :)
    A dzis.. Na sniadanie zjadlam ostre sledzie z cebula, zagryzlam platkami czekoladowymi, a chwile pozniej.. czas na tosta z ogorkiem kiszonym :D czemu ten czas tak wolno leci.. :( mam cicha nadzieje, ze moze tym razem...

Zgadzam sie z Paula :) wbrew pozorom im czesciej wcale nie znaczy lepiej :D no i oczywiscie chcialam powitac Cie serdecznie. Tak jak i u Pauli jestesmy w podobnym wieku (ja 24 wiosny :D )

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Tylko pozazdroscic ;) pierwsze 3 miesiace byly dla mnie utrapieniem.. teraz dopiero czuje ze zyje, juz sie zdazylam takze przyzwyczaic do nocnych wizyt w toalecie :D i czestszych w ciagu dnia

A ja chciałam poczuć te ciąże, chcialam jakies mdlości, gorsze samopoczucie, cokolwiek, choć pewnie mówilabym inaczej gdybym te objawy miała. Ale tak bez objawów to w ogóle nie czuje się ciązowo (no oprocz tego brzuszka już dość sporego jak na 4mies), tak mi zle z tym ze nic nie czuje ;p

Kamila ;) lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro @, a dzisiaj test negatywny. No trudno

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 24 dokładnie w wigilię kończę :D
    Taki prezent mamie (Ewie) na imieniny zrobilam ;)
    Teraz jej zrobię kolejny bo dopiero wtedy się dowiedzą ze będą dziadkami. Pewnie oszaleją ze szczęścia :D
    Plan jest taki ze najpierw im powiemy ze ślub musimy przełożyć bo mamy wydatek teraz, potem damy im koperty ze zdjęciem z usg i niech sobie całą trójka płaczą razem z mama D :D wcześniej napewno im nie powiem ;)

Kamila ;), taka ja lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam plan powiedziec pozniej, jak juz spadnie ryzyko poronienia itd, ale powiedzielismy dzien po pozytywnym teście xD nie dalo rady trzymać w sobie ;D

taka ja lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A ja chciałam poczuć te ciąże, chcialam jakies mdlości, gorsze samopoczucie, cokolwiek, choć pewnie mówilabym inaczej gdybym te objawy miała. Ale tak bez objawów to w ogóle nie czuje się ciązowo (no oprocz tego brzuszka już dość sporego jak na 4mies), tak mi zle z tym ze nic nie czuje ;p

z checia bym Ci oddala moje objawy chociaz na jeden dzien :D obecnie przy dluzszym staniu w miejscu robi mi sie slabo (ostatnio prawie zemdlalam w kosciele bo nie bylo wolnego miejsca siedzacego) stopy mnie bola i kregoslup pod wieczor

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kochane dostałam takiego ścisku w podbrzuszu, że aż się popłakałam. Mam uderzenia ciepła i zimna, głowa mnie boli i to chyba na tyle... :) a.. i denerwuje mnie wszystko :p a co do mojego wieku to 14 lutego kończę 24 lata :)
    Taka ja czesc :* milego dnia zycze :)

taka ja lubi tę wiadomość

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usłyszałam dzis serduszko, cos pięknego <3

Paula1991, taka ja, Kamila ;), DomiTomi lubią tę wiadomość

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka a który to tydzień?
    Ja też idę w piątek albo ewentualnie w poniedziałek bo dłużej bez informacji nie wytrzymam :) chce wiedzieć ! Chcę słyszeć :)

Pattyy kto wie może to akurat to? :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tyg i 3 dni :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka to extra! Widzisz a tak się martwilas a tutaj super :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Olasek89 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Jestem tutaj nowa i bardzo prosze o pomoc bo chyba zaczynam wariowac. Wiec... kochalismy sie z chlopkiem w dni plodne, dzisiaj od tamtego czasu mija jakos tydzien. Podczas sikania zauwazylam na wkladce wyrazna niteczke krwi, boli mnie takze w krzyzu i w podbrzuszu, takie jakby klucia w jajnikach i ciagniecie promieniujace do pachwin... cos podobnego jak na @ tyle ze powinien sie zaczac dopiero za 2 tygodnie. Sama nie wiem co o tym myslec... bardzo bym chciala zeby sie udalo :-) ostatnio co miesiac mam nadzieje ale @ sie pojawia :-( tym razem zdziwila mnie ta niteczka krwi w sluzie, wczesniej tego nie mialam.
    Pozdrawiam :-)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olasek89 wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Jestem tutaj nowa i bardzo prosze o pomoc bo chyba zaczynam wariowac. Wiec... kochalismy sie z chlopkiem w dni plodne, dzisiaj od tamtego czasu mija jakos tydzien. Podczas sikania zauwazylam na wkladce wyrazna niteczke krwi, boli mnie takze w krzyzu i w podbrzuszu, takie jakby klucia w jajnikach i ciagniecie promieniujace do pachwin... cos podobnego jak na @ tyle ze powinien sie zaczac dopiero za 2 tygodnie. Sama nie wiem co o tym myslec... bardzo bym chciala zeby sie udalo :-) ostatnio co miesiac mam nadzieje ale @ sie pojawia :-( tym razem zdziwila mnie ta niteczka krwi w sluzie, wczesniej tego nie mialam.
    Pozdrawiam :-)

To prawdopodobnie krwawienie implantacyjne, zapłodniona komórka mniej wiecej po tygodniu zagniezdza się w scianie macicy i może przy tym delikatnie uszkodzić jakieś naczynko znajdujace sie w miejscu zagniezdzenia :) Jesli to wlasnie było plamienie spowodowane zagniezdzaniem, za dwa dni zacznie się wytwarzać bHCG i będzie wykrywalny dla testów z krwi - robionych w szpitalach ;) powodzenia!

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa wrote:
    hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :P
    Jastra co tam slychać?
    Ja dzisiaj mam ostatni dzien cyklu, w srode powinnam okres dostać, ale chyba zrobie juz dzisiaj rano test, jak myslicie? Jakoś nie chcę czekać do srody bo mam przeczucie, że chyba nic z tego. Wszystkie macie jakieś objawy, a mi poza wielkim apetytem i zawrotami głowy nic nie dolega, czasami mnie brzuch zaboli, no ale jakoś tak własnie jak na okres..

Dziewczyny jestem w ciąży!!!!
    11 zrobiłam test - blada kreska:)
    A wczoraj bete - 313
    JUPIIIIIIIIIIIII

A co u Ciebie Lilka?

Paula1991, wszamanka, taka ja, DomiTomi lubią tę wiadomość

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra to super wiadomość ! :)
    Gratuluję :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec teraz póki pamiętam objawy, niektórych wcale nie odbierałam jako objawów ciąży:
    - wrażliwe, lekko bolące piersi od samej owulacji do teraz
    - jednodniowe wrażenie jakby zapalenia pęcherza
    - przeziębienie
    - wzdęcia/odbijanie
    - gazy
    - ból w prawym boku na wysokości pasa (myślałam że coś z nerką)
    - ból pleców w odcinku lędźwiowym
    - szybciej chodziłam spać
    - mniej więcej w momencie zagnieżdżenia znowu uczucie pieczenia (jak zapalenie pęcherza)
    - po wniesieniu zakupów na 3 piętro lekko mi ściemniało przed oczami
    - kłucie, pobolewanie w dole brzucha, jajowodach/jajnikach i jakby lekkie zakwasy w pachwinach
    - w ostatnich dniach lekkie mdłości
    - oczywiście brak @

A dziś jadłam rano moje ulubione płatki z mlekiem i nie dokończyłam bo zaczęło mnie mdlić i nadal mdli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 07:29

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ