Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilkaaa, Kochana, ja nie mialam praktycznie zadnych objawów i nie mam nadal. Jedynie bolały mnie piersi jak przed okresem, częsciej chodze do lazienki (ale to od 6 tyg) no i teraz mam z dnia na dzien większy brzuch. Gdyby nie brak okresu, pozytywny test i USG to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Serio, żadnych mdłosci, złego samopoczucia czy zachcianek, więc silne objawy nie są regulą, wszystko zależy jak organizm reaguje na gwałtowne zmiany hormonalne
Kamila ;) lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Lilkaaa, Kochana, ja nie mialam praktycznie zadnych objawów i nie mam nadal. Jedynie bolały mnie piersi jak przed okresem, częsciej chodze do lazienki (ale to od 6 tyg) no i teraz mam z dnia na dzien większy brzuch. Gdyby nie brak okresu, pozytywny test i USG to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Serio, żadnych mdłosci, złego samopoczucia czy zachcianek, więc silne objawy nie są regulą, wszystko zależy jak organizm reaguje na gwałtowne zmiany hormonalne
Dokładnie, u mnie zas objawy były na poczatku ale słabe. Senność, ból piersi, zawroty głowy....a teraz od jakiegoś czasu zero objawów! -
NatiB wrote:Lilkaaa, Kochana, ja nie mialam praktycznie zadnych objawów i nie mam nadal. Jedynie bolały mnie piersi jak przed okresem, częsciej chodze do lazienki (ale to od 6 tyg) no i teraz mam z dnia na dzien większy brzuch. Gdyby nie brak okresu, pozytywny test i USG to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Serio, żadnych mdłosci, złego samopoczucia czy zachcianek, więc silne objawy nie są regulą, wszystko zależy jak organizm reaguje na gwałtowne zmiany hormonalne
Tylko pozazdroscic pierwsze 3 miesiace byly dla mnie utrapieniem.. teraz dopiero czuje ze zyje, juz sie zdazylam takze przyzwyczaic do nocnych wizyt w toalecie i czestszych w ciagu dnia -
Paula1991 wrote:Ja niestety nie mam
Kamila co u ciebie?
U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
Krakersy i migdaly mi się znudziły...
Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona
Mi lekarz w kolko powtarza ze na mdlosci to imbir :p ale to chyba nie dla mnie -
Pattyy wrote:Paula1991 co drugi dzień przytulanko, powiadasz? nie wiem czy wytrzymam a co do ginekologa to jak nie znajdę dobrego polskiego, to wybiorę się do niemieckiego, ewentualnie pojadę do Szczecina
Elvi co do Diane35 to też slyszalam duzo niefajnych opinii, bardzo zaluje, ze w ogole po nie siegnelam, ale jako 17latka, o czym ja moglam myslec... o ladnej cerze i figurze jak miss, teraz liczy sie dla mnie tylko i wylacznie zdrowie
A dzis.. Na sniadanie zjadlam ostre sledzie z cebula, zagryzlam platkami czekoladowymi, a chwile pozniej.. czas na tosta z ogorkiem kiszonym czemu ten czas tak wolno leci.. mam cicha nadzieje, ze moze tym razem...
Zgadzam sie z Paula wbrew pozorom im czesciej wcale nie znaczy lepiej no i oczywiscie chcialam powitac Cie serdecznie. Tak jak i u Pauli jestesmy w podobnym wieku (ja 24 wiosny ) -
taka ja wrote:Tylko pozazdroscic pierwsze 3 miesiace byly dla mnie utrapieniem.. teraz dopiero czuje ze zyje, juz sie zdazylam takze przyzwyczaic do nocnych wizyt w toalecie i czestszych w ciagu dnia
A ja chciałam poczuć te ciąże, chcialam jakies mdlości, gorsze samopoczucie, cokolwiek, choć pewnie mówilabym inaczej gdybym te objawy miała. Ale tak bez objawów to w ogóle nie czuje się ciązowo (no oprocz tego brzuszka już dość sporego jak na 4mies), tak mi zle z tym ze nic nie czuje ;pKamila ;) lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
Ja 24 dokładnie w wigilię kończę
Taki prezent mamie (Ewie) na imieniny zrobilam
Teraz jej zrobię kolejny bo dopiero wtedy się dowiedzą ze będą dziadkami. Pewnie oszaleją ze szczęścia
Plan jest taki ze najpierw im powiemy ze ślub musimy przełożyć bo mamy wydatek teraz, potem damy im koperty ze zdjęciem z usg i niech sobie całą trójka płaczą razem z mama D wcześniej napewno im nie powiemKamila ;), taka ja lubią tę wiadomość
-
Też miałam plan powiedziec pozniej, jak juz spadnie ryzyko poronienia itd, ale powiedzielismy dzien po pozytywnym teście xD nie dalo rady trzymać w sobie
taka ja lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
NatiB wrote:A ja chciałam poczuć te ciąże, chcialam jakies mdlości, gorsze samopoczucie, cokolwiek, choć pewnie mówilabym inaczej gdybym te objawy miała. Ale tak bez objawów to w ogóle nie czuje się ciązowo (no oprocz tego brzuszka już dość sporego jak na 4mies), tak mi zle z tym ze nic nie czuje ;p
z checia bym Ci oddala moje objawy chociaz na jeden dzien obecnie przy dluzszym staniu w miejscu robi mi sie slabo (ostatnio prawie zemdlalam w kosciele bo nie bylo wolnego miejsca siedzacego) stopy mnie bola i kregoslup pod wieczor -
Ja wczoraj kochane dostałam takiego ścisku w podbrzuszu, że aż się popłakałam. Mam uderzenia ciepła i zimna, głowa mnie boli i to chyba na tyle... a.. i denerwuje mnie wszystko :p a co do mojego wieku to 14 lutego kończę 24 lata
Taka ja czesc :* milego dnia zyczetaka ja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Jestem tutaj nowa i bardzo prosze o pomoc bo chyba zaczynam wariowac. Wiec... kochalismy sie z chlopkiem w dni plodne, dzisiaj od tamtego czasu mija jakos tydzien. Podczas sikania zauwazylam na wkladce wyrazna niteczke krwi, boli mnie takze w krzyzu i w podbrzuszu, takie jakby klucia w jajnikach i ciagniecie promieniujace do pachwin... cos podobnego jak na @ tyle ze powinien sie zaczac dopiero za 2 tygodnie. Sama nie wiem co o tym myslec... bardzo bym chciala zeby sie udalo ostatnio co miesiac mam nadzieje ale @ sie pojawia tym razem zdziwila mnie ta niteczka krwi w sluzie, wczesniej tego nie mialam.
Pozdrawiam -
Olasek89 wrote:Hej dziewczyny
Jestem tutaj nowa i bardzo prosze o pomoc bo chyba zaczynam wariowac. Wiec... kochalismy sie z chlopkiem w dni plodne, dzisiaj od tamtego czasu mija jakos tydzien. Podczas sikania zauwazylam na wkladce wyrazna niteczke krwi, boli mnie takze w krzyzu i w podbrzuszu, takie jakby klucia w jajnikach i ciagniecie promieniujace do pachwin... cos podobnego jak na @ tyle ze powinien sie zaczac dopiero za 2 tygodnie. Sama nie wiem co o tym myslec... bardzo bym chciala zeby sie udalo ostatnio co miesiac mam nadzieje ale @ sie pojawia tym razem zdziwila mnie ta niteczka krwi w sluzie, wczesniej tego nie mialam.
Pozdrawiam
To prawdopodobnie krwawienie implantacyjne, zapłodniona komórka mniej wiecej po tygodniu zagniezdza się w scianie macicy i może przy tym delikatnie uszkodzić jakieś naczynko znajdujace sie w miejscu zagniezdzenia Jesli to wlasnie było plamienie spowodowane zagniezdzaniem, za dwa dni zacznie się wytwarzać bHCG i będzie wykrywalny dla testów z krwi - robionych w szpitalach powodzenia!Bartuś❤️
nick nieaktualnyLilkaaa wrote:hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie
Jastra co tam slychać?
Ja dzisiaj mam ostatni dzien cyklu, w srode powinnam okres dostać, ale chyba zrobie juz dzisiaj rano test, jak myslicie? Jakoś nie chcę czekać do srody bo mam przeczucie, że chyba nic z tego. Wszystkie macie jakieś objawy, a mi poza wielkim apetytem i zawrotami głowy nic nie dolega, czasami mnie brzuch zaboli, no ale jakoś tak własnie jak na okres..
Dziewczyny jestem w ciąży!!!!
11 zrobiłam test - blada kreska:)
A wczoraj bete - 313
JUPIIIIIIIIIIIII
A co u Ciebie Lilka?
Paula1991, wszamanka, taka ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wiec teraz póki pamiętam objawy, niektórych wcale nie odbierałam jako objawów ciąży:
- wrażliwe, lekko bolące piersi od samej owulacji do teraz
- jednodniowe wrażenie jakby zapalenia pęcherza
- przeziębienie
- wzdęcia/odbijanie
- gazy
- ból w prawym boku na wysokości pasa (myślałam że coś z nerką)
- ból pleców w odcinku lędźwiowym
- szybciej chodziłam spać
- mniej więcej w momencie zagnieżdżenia znowu uczucie pieczenia (jak zapalenie pęcherza)
- po wniesieniu zakupów na 3 piętro lekko mi ściemniało przed oczami
- kłucie, pobolewanie w dole brzucha, jajowodach/jajnikach i jakby lekkie zakwasy w pachwinach
- w ostatnich dniach lekkie mdłości
- oczywiście brak @
A dziś jadłam rano moje ulubione płatki z mlekiem i nie dokończyłam bo zaczęło mnie mdlić i nadal mdliWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 07:29