X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Dziewczyny byłam na usg piękny pecherzyk z całkiem żółtym wielkością odpowiadający na 5 tydz i 5 dzień ciąży :) ależ jestem szczęśliwa !!! Życzę wszystkim starający się i oczekujacym aby niebawem zobaczyly swoje maleńkie szczęścia.

Super :) Gratulacje :)
    Za nie długo serduszko :)
    Na kiedy masz termin wyznaczony?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Super :) Gratulacje :)
    Za nie długo serduszko :)
    Na kiedy masz termin wyznaczony?
    dziekuje dziewczynki:):) termin narazie na czerwiec z daty ost @ ale ze ja mam nieregularne to z usg wychodzi 3 lipca :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    dziekuje dziewczynki:):) termin narazie na czerwiec z daty ost @ ale ze ja mam nieregularne to z usg wychodzi 3 lipca :)

gratuluje i ja ;) juz jakis czas temu powinnam sie byla odlaczyc od tego watku ale tak dobrze mi sie was czyta.. calkiem niedawno i ja ujrzalam swoje utesknione dwie kreseczki a tu juz 17sty tydz sie konczy

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktos kontakt z pogodynka172203??

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam :(

Kamila co u ciebie?
    U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
    Krakersy i migdaly mi się znudziły...

Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
    Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona :(

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Ci napisalam :)

Pij duzo wody aby sie nie odwodnić!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja niestety nie mam :(

Kamila co u ciebie?
    U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
    Krakersy i migdaly mi się znudziły...

Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
    Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona :(
    wspolczuje. pytalas w aptece? ostatnio bylam i bylo cos wlasnie dla kobiet w ciazy na mdlosci ale nie wiem co to bylo bo nie mialam czasu sie dokladnie przyjrzec ;) Jejku mam nadzieje ze mnie to nie czeka. jak ja bede pracowac w takim stanie? a chce powiedziec dopiero po swietach

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja niestety dziś rano trafiłam do szpitala z plamieniami.. luteina 2x2 wyniki dobre bhcg tez bez zarzutu zobaczymy co jutro dzień przyniesie..

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja niestety nie mieszkam w Polsce, ale jutro wyślę narzeczonego tu do apteki może coś się dowie.

Pogodynka aż tak źle było? Jak się teraz czujesz?

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie bolało wgl nie podejrzewałam nic dopóki nie poszłam do toalety . Miałam czerwony służ tak jakby zaczynał mi się okres. Teraz już lepiej tylko strasznie się boję..

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj biedna :( ale mysle ze Lutka Ci pomoże bierz ją regularnie i bedzie dobrze
    ja jestem na "dupku" i minelo :) Czego i Tobie zycze..........

pogodynka172203, Ollaala lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Nic mnie nie bolało wgl nie podejrzewałam nic dopóki nie poszłam do toalety . Miałam czerwony służ tak jakby zaczynał mi się okres. Teraz już lepiej tylko strasznie się boję..

Pisałaś ze mam magiczna intuicje niech przyniesie mi teraz same pozytywny dla Ciebie :) :*

kamenkaa, pogodynka172203 lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku wypadaloby sie przedstawic, nazywam sie Patrycja i mam 23 lata, dosyc krotko staramy sie o dzidziusia z moim narzeczonym bo to dopiero drugi cykl staran, pierwszy cykl - wielki smutek i lament.. A myslalam, ze moze akurat.. Cykl moj trwa ok 29-30 dni, miesiaczka ok. 7 dniu zazwyczaj.. Ostatnia miesiaczka 22 pazdziernika, owulacja najprawdopodobniej 6 listopada, a swojego chlopa mecze od 31 pazdziernika do teraz dzien w dzien :D strasznie marzy mi sie maluszek.. dzien po owulacji odczuwalny bol podbrzusza do dzisiaj, za wczesnie na objawy, ale wiadomo jak to jest, gdy ktos bardzo pragnie dzieciatka..Wczoraj temp. 37,6, dzisiaj z rana 37,1 Ogolnie strasznie nerwowa jestem, ale moze dlatego, ze niecierpliwosc moja daje sie we znaki. Niektore z Was moga pomyslec ze zgupialam, bo ludzie staraja sie o dzieci latami, a ja narzekam na drugi cykl.. No ale moj instynkt nie daje mi spokoju. Pozdrawiam Wszystkie i mocno sciskam :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pattyy :)
    Miło Cię poznać, widzę że jesteś w podobnym wieku co ja :)
    Drugi cykl starań wiec nie ma co jeszcze panikować :)
    Rozmawiałas ze swoim lekarzem na ten temat?
    Robiłaś jakieś badania?
    U mnie starania trwały ponad 3 lata. Podwyższona prolaktyna, bromergon 2 miesiace i się udało :)
    Pozdrawiam

Pattyy lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991
    Kochana, mialam strasznego ginekologa, ktory przepisywal mi za mlodosci Diane35 bez zadnych badan, a ja jak glupia bralam - bo tradzik bo to bo tamto.. Bralam przez 3-4 lata, ale przerwalam jakies 2,5 roku temu, z mysla, ze w przyszlosci chcialabym malenstwo, w sumie moj partner mi zabronil brania tego swinstwa. Mojego lekarza pozbawiono prawa do wykonywania zawodu. Obecnie mieszkam w Berlinie i mam zamiar sie wybrac do jakiegos polskiego ginekologa, choc opinie o niektorych nie sa pochlebne. Poki co robie rozpoznanie po forach, bo nie chce isc do pierwszego lepszego :) A Tobie baaaaardzo gratuluje! :) ja po pierwszym cyklu robilam 4 testy :D to chyba juz norma u kobiet, ktore pragna dzieciatka :) Jezeli w tym cyklu nic nie wyjdzie, a przytulanko bylo od 31.10.2015 dzien w dzien praktycznie, to lekarz bedzie obowiazkowy. Sciskam! :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam tez za granicą i prawdę powiedziawszy co urlop w polsce to chodziłam do mojego lekarza od którego mam zakaz na tabletki. 2 miesiace tez bralam od innego lekarza który mi przypisal bez badań i były wyjątkowo źle dobrane ponieważ w szybkim tępie pokazał się mięśniak. I wtedy poszłam pierwszy raz do prywatnego do którego chodzę do dziś. Nawet moja mama teraz się u niego leczy a nie u państwowego. On obecnie pracuje w klinice leczenia bezpłodności. Bardzo pomógł mojemu narzeczonemu tez, z niskiej ilości plemników wyskoczył ponad normę :)
    Jakbyś się wybierała na urlop do lublina to go bardzo polecam :D
    Jeżeli chodzi o codzienne przytulanka to właśnie mój lekarz odradza. Mówi ze nie można aż tak męczyć :D nam polecił co drugi dzień :) wtedy plemnik jest silniejszy i wiadomo może przeżyć i tydzień w środku czekając na jajeczko :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie Pattyy masakra jakaś. Pamiętam takie wielkie halo odnośnie leków antykoncepcyjnych Diana, zostały zakazane w iluś tam krajach, bo podobno mocno szkodliwe. Ale to było z 10 lat temu jak zaczynałam studia a moja koleżanka była na czasie tych wszystkich tabletek. Stach normalnie i nie do pojęcia, że uchował się lekarz który jeszcze je przepisuje i jakie apteki je sprzedają. Szok!!!

• Pattyy Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 co drugi dzień przytulanko, powiadasz? nie wiem czy wytrzymam :D a co do ginekologa to jak nie znajdę dobrego polskiego, to wybiorę się do niemieckiego, ewentualnie pojadę do Szczecina :)
    Elvi co do Diane35 to też slyszalam duzo niefajnych opinii, bardzo zaluje, ze w ogole po nie siegnelam, ale jako 17latka, o czym ja moglam myslec... o ladnej cerze i figurze jak miss, teraz liczy sie dla mnie tylko i wylacznie zdrowie :)
    A dzis.. Na sniadanie zjadlam ostre sledzie z cebula, zagryzlam platkami czekoladowymi, a chwile pozniej.. czas na tosta z ogorkiem kiszonym :D czemu ten czas tak wolno leci.. :( mam cicha nadzieje, ze moze tym razem...

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy a kwas foliowy juz bierzesz?
    Faszeruj narzeczonego tez najlepiej kwasem foliowym :)
    Ja Ci powiem ze w Anglii tez nie byłam przekonana co do lekarzy ale znalazłam w sumie 5 minut od mojego domu bardzo fajna Panią doktor, która mi wybrała dobry szpital wiec myślę że będzie ok :)

taka ja lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :P
    Jastra co tam slychać?
    Ja dzisiaj mam ostatni dzien cyklu, w srode powinnam okres dostać, ale chyba zrobie juz dzisiaj rano test, jak myslicie? Jakoś nie chcę czekać do srody bo mam przeczucie, że chyba nic z tego. Wszystkie macie jakieś objawy, a mi poza wielkim apetytem i zawrotami głowy nic nie dolega, czasami mnie brzuch zaboli, no ale jakoś tak własnie jak na okres..

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ