Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pogodynka172203 wrote:Dziewczyny byłam na usg piękny pecherzyk z całkiem żółtym wielkością odpowiadający na 5 tydz i 5 dzień ciąży ależ jestem szczęśliwa !!! Życzę wszystkim starający się i oczekujacym aby niebawem zobaczyly swoje maleńkie szczęścia.
Super Gratulacje
Za nie długo serduszko
Na kiedy masz termin wyznaczony? -
pogodynka172203 wrote:dziekuje dziewczynki:) termin narazie na czerwiec z daty ost @ ale ze ja mam nieregularne to z usg wychodzi 3 lipca
gratuluje i ja juz jakis czas temu powinnam sie byla odlaczyc od tego watku ale tak dobrze mi sie was czyta.. calkiem niedawno i ja ujrzalam swoje utesknione dwie kreseczki a tu juz 17sty tydz sie konczy -
Ja niestety nie mam
Kamila co u ciebie?
U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
Krakersy i migdaly mi się znudziły...
Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona -
Paula1991 wrote:Ja niestety nie mam
Kamila co u ciebie?
U mnie masakra, mam mdłości całymi dniami, czasem wymioty... nie wiem co robić.
Krakersy i migdaly mi się znudziły...
Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości?
Pomóżcie bo oszaleje, to trwa już tydzień i jestem tym wykończona -
pogodynka172203 wrote:Nic mnie nie bolało wgl nie podejrzewałam nic dopóki nie poszłam do toalety . Miałam czerwony służ tak jakby zaczynał mi się okres. Teraz już lepiej tylko strasznie się boję..
Pisałaś ze mam magiczna intuicje niech przyniesie mi teraz same pozytywny dla Ciebie :*kamenkaa, pogodynka172203 lubią tę wiadomość
-
Na poczatku wypadaloby sie przedstawic, nazywam sie Patrycja i mam 23 lata, dosyc krotko staramy sie o dzidziusia z moim narzeczonym bo to dopiero drugi cykl staran, pierwszy cykl - wielki smutek i lament.. A myslalam, ze moze akurat.. Cykl moj trwa ok 29-30 dni, miesiaczka ok. 7 dniu zazwyczaj.. Ostatnia miesiaczka 22 pazdziernika, owulacja najprawdopodobniej 6 listopada, a swojego chlopa mecze od 31 pazdziernika do teraz dzien w dzien strasznie marzy mi sie maluszek.. dzien po owulacji odczuwalny bol podbrzusza do dzisiaj, za wczesnie na objawy, ale wiadomo jak to jest, gdy ktos bardzo pragnie dzieciatka..Wczoraj temp. 37,6, dzisiaj z rana 37,1 Ogolnie strasznie nerwowa jestem, ale moze dlatego, ze niecierpliwosc moja daje sie we znaki. Niektore z Was moga pomyslec ze zgupialam, bo ludzie staraja sie o dzieci latami, a ja narzekam na drugi cykl.. No ale moj instynkt nie daje mi spokoju. Pozdrawiam Wszystkie i mocno sciskam
-
Witaj Pattyy
Miło Cię poznać, widzę że jesteś w podobnym wieku co ja
Drugi cykl starań wiec nie ma co jeszcze panikować
Rozmawiałas ze swoim lekarzem na ten temat?
Robiłaś jakieś badania?
U mnie starania trwały ponad 3 lata. Podwyższona prolaktyna, bromergon 2 miesiace i się udało
PozdrawiamPattyy lubi tę wiadomość
-
Paula1991
Kochana, mialam strasznego ginekologa, ktory przepisywal mi za mlodosci Diane35 bez zadnych badan, a ja jak glupia bralam - bo tradzik bo to bo tamto.. Bralam przez 3-4 lata, ale przerwalam jakies 2,5 roku temu, z mysla, ze w przyszlosci chcialabym malenstwo, w sumie moj partner mi zabronil brania tego swinstwa. Mojego lekarza pozbawiono prawa do wykonywania zawodu. Obecnie mieszkam w Berlinie i mam zamiar sie wybrac do jakiegos polskiego ginekologa, choc opinie o niektorych nie sa pochlebne. Poki co robie rozpoznanie po forach, bo nie chce isc do pierwszego lepszego A Tobie baaaaardzo gratuluje! ja po pierwszym cyklu robilam 4 testy to chyba juz norma u kobiet, ktore pragna dzieciatka Jezeli w tym cyklu nic nie wyjdzie, a przytulanko bylo od 31.10.2015 dzien w dzien praktycznie, to lekarz bedzie obowiazkowy. Sciskam! -
Ja mieszkam tez za granicą i prawdę powiedziawszy co urlop w polsce to chodziłam do mojego lekarza od którego mam zakaz na tabletki. 2 miesiace tez bralam od innego lekarza który mi przypisal bez badań i były wyjątkowo źle dobrane ponieważ w szybkim tępie pokazał się mięśniak. I wtedy poszłam pierwszy raz do prywatnego do którego chodzę do dziś. Nawet moja mama teraz się u niego leczy a nie u państwowego. On obecnie pracuje w klinice leczenia bezpłodności. Bardzo pomógł mojemu narzeczonemu tez, z niskiej ilości plemników wyskoczył ponad normę
Jakbyś się wybierała na urlop do lublina to go bardzo polecam
Jeżeli chodzi o codzienne przytulanka to właśnie mój lekarz odradza. Mówi ze nie można aż tak męczyć nam polecił co drugi dzień wtedy plemnik jest silniejszy i wiadomo może przeżyć i tydzień w środku czekając na jajeczko -
To faktycznie Pattyy masakra jakaś. Pamiętam takie wielkie halo odnośnie leków antykoncepcyjnych Diana, zostały zakazane w iluś tam krajach, bo podobno mocno szkodliwe. Ale to było z 10 lat temu jak zaczynałam studia a moja koleżanka była na czasie tych wszystkich tabletek. Stach normalnie i nie do pojęcia, że uchował się lekarz który jeszcze je przepisuje i jakie apteki je sprzedają. Szok!!!
-
Paula1991 co drugi dzień przytulanko, powiadasz? nie wiem czy wytrzymam a co do ginekologa to jak nie znajdę dobrego polskiego, to wybiorę się do niemieckiego, ewentualnie pojadę do Szczecina
Elvi co do Diane35 to też slyszalam duzo niefajnych opinii, bardzo zaluje, ze w ogole po nie siegnelam, ale jako 17latka, o czym ja moglam myslec... o ladnej cerze i figurze jak miss, teraz liczy sie dla mnie tylko i wylacznie zdrowie
A dzis.. Na sniadanie zjadlam ostre sledzie z cebula, zagryzlam platkami czekoladowymi, a chwile pozniej.. czas na tosta z ogorkiem kiszonym czemu ten czas tak wolno leci.. mam cicha nadzieje, ze moze tym razem... -
Pattyy a kwas foliowy juz bierzesz?
Faszeruj narzeczonego tez najlepiej kwasem foliowym
Ja Ci powiem ze w Anglii tez nie byłam przekonana co do lekarzy ale znalazłam w sumie 5 minut od mojego domu bardzo fajna Panią doktor, która mi wybrała dobry szpital wiec myślę że będzie oktaka ja lubi tę wiadomość
-
hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie
Jastra co tam slychać?
Ja dzisiaj mam ostatni dzien cyklu, w srode powinnam okres dostać, ale chyba zrobie juz dzisiaj rano test, jak myslicie? Jakoś nie chcę czekać do srody bo mam przeczucie, że chyba nic z tego. Wszystkie macie jakieś objawy, a mi poza wielkim apetytem i zawrotami głowy nic nie dolega, czasami mnie brzuch zaboli, no ale jakoś tak własnie jak na okres..