X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?

Ja tez zaczełam plamic rowno w 6tyg. Zadzwoniłam do swojego lekarza zalecil lezec i odpoczywac jesli dalej bedzie sie utrzymywac zalecil przyjsc do siebie do szpitala dnia następnego(nie mogl mnie przyjac tego samego dnia). Ale nie wytrzymałam poszłam do innego lekarza w ten sam dzien ktory tez prywatnie przyjmuje.

Wiec idz do szptala, lekarza lub poczekaj do jutra obserwując co sie bedzie działo :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy myslicie ze to są objawy ciazy czy jestem chora?
    jestem strasznie zmęczona chociaż nie mam czym, spałam dzisiaj cały dzień, ale za to w nocy nie potrafie, rano jak sikam to podbrzusze mnie boli..piersi nie bolą chyba ze je dotknę. Mam zawroty glowy i ciagle bym jadła, a czuje, że mam pusty żołądek, aż mi niedobrze z tego uczucia :/ Mam nadzieję, że was nie zanudzam, ale nigdy tak nie miałam..a jeszcz pare dni musze poczekac do testu

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :-) powodzenia!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie szczęśliwe Mamusie i te z Was, które jak ja ciągle czekają:)
    Tak cieszy czytanie że Wam się udało i odnajdywanie u siebie podobieństw w "objawach":)
    Ja Wy co miesiąc mam nadzieję że tym razem się uda, w końcu nadzieja umiera ostatnia...
    Ostatnia @ 18.10, cykle 24 dniowe, jak w zegarku. Na dzień dzisiejszy objawami są bolesne piersi, ale tylko przy dotyku, odbija mi się i temperatura 37'. Planowana @ ,ma być w przyszłą środę..achhh...tak strasznie bym chciała żeby jej nie było...

Spokojnej ciąży dla wszystkich szczęśliwych Mam!

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaa - trzymam kciuki żeby się udało :)

• Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na prawde kochane jestescie :) chociaż trochę się boję, bo w pracy ostatnio problemy o wypłatę doprosić się nie da, a za rachunki kredyty trzeba jakos płacić :( a najgorzej jak się z tym wszystkim samemu zostaje.
    Okres powinnam dostac w srode, myslicie ze jak w piatek zrobie test to moze cos pokazac?

Jastra widze chyba będziemy razem testowały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:18

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa ja robiłam 2 testy hmmm. 3 dni po, jeden z samego rana jak wstawał do pracy godzina 5 a drugi około 10 i oba wyszły wtedy pozytywne. Wiec myślę że dwa dni po tez juz powinny pokazać. Są też testy te bardziej wrażliwe możesz kupić jeden taki i spróbować juz w środę jeżeli @ nie przyjdzie :)

Witamy Cię Jastra :)
    Ile cykli się już starasz?

Kamila dzisiaj 7 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:01

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Lilkaaa na to wygląda - razem raźniej:)

Paula staramy się jakieś 5 cykli, z tym, że mój mąż nie zawsze jest w domu wtedy kiedy powinien (praca), więc trudno to porównać ze staraniem się osób, które mogą wykorzystać każdą okazję :(
    No ale zobaczymy co się wydarzy w przyszłym tygodniu:)
    Nauczona rozczarowaniami zbyt szybkiego testowania, tym razem czekam do środy (w każdym razie tak sobie powtarzam ;)

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mogło być to spowodowane orgazmem? Nie uprawialismy seksu no ale doszłam. To mogło być od tego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka biorąc pod uwagę to, że w ciąży nasze naczynia krwionośne są duuużo wrażliwsze, to łatwiej o ich uszkodzenia, a skurcze macicy spowodowane orgazmem mogą je spowodować.
    Ale obawiać się można gdy krwawienie nie jest jednorazowe tylko trwa dłuższy okres czasu (np. dwa dni), albo gdy zauważysz jakieś skrzepy - wtedy natychmiast do lekarza. Lepiej sprawdzić, niż żałować że się tego nie zrobiło.

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie o tym pomyślałam bo później było już w porządku i dziś też jest wszystko ok więc chyba to przez to. Dziękuję dziewczynki za cenne informacje jutro mam usg oby było coś widać :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Jak wasze samopoczucie?

Paula1991...
    Co do objawów u mnie dalej spokój, ciesze sie ze nie mam mdłości :)
    U mnie jedynie dosc nasilone zawroty głowy. Oraz nowy objaw wczoraj około 23 maz jadł przed praca, podczas kąpieli czułam okropny zapach kiszonki ble...okazało sie ze maz jadł m.in. ogórki kiszone :D
    Piersi bola mnie juz tylko wieczorem, biustonosz wymieniłam na wiekszy.

pogodynka172203
    Jak pojdziesz jutro do lekarz powiedz mu o Ty. Ja mam zakaz seksu jak narazie. Lepiej wiedziec i byc spokojniejsza :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia, ja nie lekarz, ale biorę Promontę (ten sam składnik) i moja lekarka powiedziała że to jest bezpieczne, i jak się tylko dowiem o ciąży, to mam brać wszystkie leki tak jak biorę, tylko umówić się do niej w miarę szybko i ewentualnie dawki pozmieniamy.

Tynia lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... właśnie jechałam z koleżanką samochodem, kiedy z zewnątrz wleciał do kabiny nieprzyjemny zapach. Baaardzo nieprzyjemny, więc poprosiłam żeby przyspieszyła, a ona wącha i mówi "ja nic nie czuje - może z twojej strony wleciało". Chyba się nakręcam, ale dało mi to do myślenia w nadziei na przyszły tydzień. I uświadomiłam że niedawno kupiłam chusteczki higieniczne które też mi śmierdziały. Achhh, tylko spokojnie.. :)

taka ja lubi tę wiadomość

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Witajcie Kochane

Lilkaaa na to wygląda - razem raźniej:)

Paula staramy się jakieś 5 cykli, z tym, że mój mąż nie zawsze jest w domu wtedy kiedy powinien (praca), więc trudno to porównać ze staraniem się osób, które mogą wykorzystać każdą okazję :(
    No ale zobaczymy co się wydarzy w przyszłym tygodniu:)
    Nauczona rozczarowaniami zbyt szybkiego testowania, tym razem czekam do środy (w każdym razie tak sobie powtarzam ;)

Ahh wiem coś o braku partnera w domu, ja też mam swojego dwie noce w tygodniu. Zawsze pracuje na nocke a aktualnie nie mieszkamy sami i w dzień ciężko z przytulaskami :D

Kamila to Ci zazdroszczę bo u mnie już 6 dzień... mam nadzieje ze niedługo mi to przejdzie bo ciężko strasznie :( jeść mi się często chce ale nie mogę przez to. Masakra po prostu. Co do piersi to ja zawsze miałam duże i narazie się mieszczą, ale pojawiły się żyłki, sutki twardsze.

Jeżeli chodzi o seks ja narazie tez powiedziałam stop wstrzymać się trzeba, wiadomo że mówią ze nie przeszkadza ale wole dmuchać na zimne. Przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące, niech sobie sam radzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:34

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość z nas dla pewności robi celibat :D Ale nie ma co ryzykować, muszą jakoś przeżyć :P

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli nie nasilonych bóli, plamienia, np. zapalenia pęcherza, lub krwiaka to moza. Tylko wiadomo ze bez szaleństw.
    U mnie na samym początku tak powiedział lekarz jedynie teraz zalecil celibat poki krwiak mi sie nie wchłonie.
    Ale wiadomo decyzja należy do nas samych :)

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na usg piękny pecherzyk z całkiem żółtym wielkością odpowiadający na 5 tydz i 5 dzień ciąży :) ależ jestem szczęśliwa !!! Życzę wszystkim starający się i oczekujacym aby niebawem zobaczyly swoje maleńkie szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:56

wszamanka, Paula1991 lubią tę wiadomość

• Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka gratuluję :) Rośnijcie zdrowo :D

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka gratulacje :)

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ