Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pogodynka172203 wrote:Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?
Ja tez zaczełam plamic rowno w 6tyg. Zadzwoniłam do swojego lekarza zalecil lezec i odpoczywac jesli dalej bedzie sie utrzymywac zalecil przyjsc do siebie do szpitala dnia następnego(nie mogl mnie przyjac tego samego dnia). Ale nie wytrzymałam poszłam do innego lekarza w ten sam dzien ktory tez prywatnie przyjmuje.
Wiec idz do szptala, lekarza lub poczekaj do jutra obserwując co sie bedzie działo -
powiedzcie mi czy myslicie ze to są objawy ciazy czy jestem chora?
jestem strasznie zmęczona chociaż nie mam czym, spałam dzisiaj cały dzień, ale za to w nocy nie potrafie, rano jak sikam to podbrzusze mnie boli..piersi nie bolą chyba ze je dotknę. Mam zawroty glowy i ciagle bym jadła, a czuje, że mam pusty żołądek, aż mi niedobrze z tego uczucia Mam nadzieję, że was nie zanudzam, ale nigdy tak nie miałam..a jeszcz pare dni musze poczekac do testu -
nick nieaktualnyWitam wszystkie szczęśliwe Mamusie i te z Was, które jak ja ciągle czekają
Tak cieszy czytanie że Wam się udało i odnajdywanie u siebie podobieństw w "objawach"
Ja Wy co miesiąc mam nadzieję że tym razem się uda, w końcu nadzieja umiera ostatnia...
Ostatnia @ 18.10, cykle 24 dniowe, jak w zegarku. Na dzień dzisiejszy objawami są bolesne piersi, ale tylko przy dotyku, odbija mi się i temperatura 37'. Planowana @ ,ma być w przyszłą środę..achhh...tak strasznie bym chciała żeby jej nie było...
Spokojnej ciąży dla wszystkich szczęśliwych Mam!taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
na prawde kochane jestescie chociaż trochę się boję, bo w pracy ostatnio problemy o wypłatę doprosić się nie da, a za rachunki kredyty trzeba jakos płacić a najgorzej jak się z tym wszystkim samemu zostaje.
Okres powinnam dostac w srode, myslicie ze jak w piatek zrobie test to moze cos pokazac?
Jastra widze chyba będziemy razem testowałyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:18
-
Lilkaaa ja robiłam 2 testy hmmm. 3 dni po, jeden z samego rana jak wstawał do pracy godzina 5 a drugi około 10 i oba wyszły wtedy pozytywne. Wiec myślę że dwa dni po tez juz powinny pokazać. Są też testy te bardziej wrażliwe możesz kupić jeden taki i spróbować juz w środę jeżeli @ nie przyjdzie
Witamy Cię Jastra
Ile cykli się już starasz?
Kamila dzisiaj 7 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:01
-
nick nieaktualnyWitajcie Kochane
Lilkaaa na to wygląda - razem raźniej:)
Paula staramy się jakieś 5 cykli, z tym, że mój mąż nie zawsze jest w domu wtedy kiedy powinien (praca), więc trudno to porównać ze staraniem się osób, które mogą wykorzystać każdą okazję
No ale zobaczymy co się wydarzy w przyszłym tygodniu:)
Nauczona rozczarowaniami zbyt szybkiego testowania, tym razem czekam do środy (w każdym razie tak sobie powtarzam
-
nick nieaktualnyPogodynka biorąc pod uwagę to, że w ciąży nasze naczynia krwionośne są duuużo wrażliwsze, to łatwiej o ich uszkodzenia, a skurcze macicy spowodowane orgazmem mogą je spowodować.
Ale obawiać się można gdy krwawienie nie jest jednorazowe tylko trwa dłuższy okres czasu (np. dwa dni), albo gdy zauważysz jakieś skrzepy - wtedy natychmiast do lekarza. Lepiej sprawdzić, niż żałować że się tego nie zrobiło.
-
Witajcie
Jak wasze samopoczucie?
Paula1991...
Co do objawów u mnie dalej spokój, ciesze sie ze nie mam mdłości
U mnie jedynie dosc nasilone zawroty głowy. Oraz nowy objaw wczoraj około 23 maz jadł przed praca, podczas kąpieli czułam okropny zapach kiszonki ble...okazało sie ze maz jadł m.in. ogórki kiszone
Piersi bola mnie juz tylko wieczorem, biustonosz wymieniłam na wiekszy.
pogodynka172203
Jak pojdziesz jutro do lekarz powiedz mu o Ty. Ja mam zakaz seksu jak narazie. Lepiej wiedziec i byc spokojniejsza
Paula1991 lubi tę wiadomość
-
Tynia, ja nie lekarz, ale biorę Promontę (ten sam składnik) i moja lekarka powiedziała że to jest bezpieczne, i jak się tylko dowiem o ciąży, to mam brać wszystkie leki tak jak biorę, tylko umówić się do niej w miarę szybko i ewentualnie dawki pozmieniamy.
Tynia lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyHmmm... właśnie jechałam z koleżanką samochodem, kiedy z zewnątrz wleciał do kabiny nieprzyjemny zapach. Baaardzo nieprzyjemny, więc poprosiłam żeby przyspieszyła, a ona wącha i mówi "ja nic nie czuje - może z twojej strony wleciało". Chyba się nakręcam, ale dało mi to do myślenia w nadziei na przyszły tydzień. I uświadomiłam że niedawno kupiłam chusteczki higieniczne które też mi śmierdziały. Achhh, tylko spokojnie..
taka ja lubi tę wiadomość
-
Jastra wrote:Witajcie Kochane
Lilkaaa na to wygląda - razem raźniej:)
Paula staramy się jakieś 5 cykli, z tym, że mój mąż nie zawsze jest w domu wtedy kiedy powinien (praca), więc trudno to porównać ze staraniem się osób, które mogą wykorzystać każdą okazję
No ale zobaczymy co się wydarzy w przyszłym tygodniu:)
Nauczona rozczarowaniami zbyt szybkiego testowania, tym razem czekam do środy (w każdym razie tak sobie powtarzam
Ahh wiem coś o braku partnera w domu, ja też mam swojego dwie noce w tygodniu. Zawsze pracuje na nocke a aktualnie nie mieszkamy sami i w dzień ciężko z przytulaskami
Kamila to Ci zazdroszczę bo u mnie już 6 dzień... mam nadzieje ze niedługo mi to przejdzie bo ciężko strasznie jeść mi się często chce ale nie mogę przez to. Masakra po prostu. Co do piersi to ja zawsze miałam duże i narazie się mieszczą, ale pojawiły się żyłki, sutki twardsze.
Jeżeli chodzi o seks ja narazie tez powiedziałam stop wstrzymać się trzeba, wiadomo że mówią ze nie przeszkadza ale wole dmuchać na zimne. Przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące, niech sobie sam radziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:34
-
Jezeli nie nasilonych bóli, plamienia, np. zapalenia pęcherza, lub krwiaka to moza. Tylko wiadomo ze bez szaleństw.
U mnie na samym początku tak powiedział lekarz jedynie teraz zalecil celibat poki krwiak mi sie nie wchłonie.
Ale wiadomo decyzja należy do nas samych -
Dziewczyny byłam na usg piękny pecherzyk z całkiem żółtym wielkością odpowiadający na 5 tydz i 5 dzień ciąży ależ jestem szczęśliwa !!! Życzę wszystkim starający się i oczekujacym aby niebawem zobaczyly swoje maleńkie szczęścia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:56
wszamanka, Paula1991 lubią tę wiadomość