X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam dzisiaj USG prenatalne, trzymajcie kciuki!

mloda1995, taka ja lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    W ogóle mam dzisiaj USG prenatalne, trzymajcie kciuki!
    Bede 3mac, na ktora masz?
    Ja dzis mam wizyte na 18, mam nadzieje ze uslysze dobre wiadomości.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś na 14 pójdę. Juz stresik czuję :<

Bartuś❤️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati powodzenia na wizycie.

Moja mama miala z moim tata inny konflikt krwi. Ona 0+,ja A + jak moj tata. Wiem ze nie mogla mnie dlugo karmic piersia bo dostawalam zoltaczki

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi, trochę się wystraszylam czytając o tych grupach krwi, ale widzę, że nie ma powodu :) Nie wiem czy jestem w ciąży (pierwszy cykl bez zabezpieczenia), ale mam przeczucie, że tak, też tak miałyście? I czy któraś z was miała tak ze bolało was podbrzusze rano podczas sikania?

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
    Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.

Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.

Nati jak tam wizyta?
    Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa :)

Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh + :)

NatiB lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez prawdopodobnie sa rozne grupy krwi (ja ARh+ a maz prawdopodobnie-nie robil grupy krwi wiec nie jestem pewna ARh-)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
    Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran :) Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo moje ma się dobrze, 5,4cm szczęścia ;D Tak skakała kruszyna, że nie można było dokladnie zbadać ;p Ale parametry dobre, kość nosowa widoczna, przeziernosc nie zmierzona z powodu fikołków i podskoków ale obrzęku nie było wiec gin mówiła,że i tak nie trzeba super dokładnie mierzyć. Ale się cieszę, coś pięknego :)) i buźkę otwierał i pił wody płodowe ;D no cudo!:)

nowatorka, Paula1991, pogodynka172203, Pattyy, 1988 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa wrote:
    Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
    Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran :) Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać

HCG zaczyna wzrastać ponad tydzien po owulacji (około 9 dnia), gdy mija okolo 48h od zagnieżdzenia się komórki w scianie macicy. Jeśli owu miałaś 26-27.10 i doszlo do zaplodnienia to mniej wiecej teraz powinno zacząć wzrastać HCG. Wszystko zależy od Twojego organizmu i od tego, kiedy wypadła Ci owulacja (mogla byc wczesniej np 11-12 dniu cyklu, lub pozniej,
    16-17dniu). HCG powinno zacząć wzrastać od dzisiaj, test z krwi możesz zrobić jutro, pojutrze... choć proponowałabym poczekac do terminu miesiaczki :)

(Tak, mozna zajść w kazdym jednym cyklu staran, nie ma reguły ;p Wszystko zalezy od organizmów i faceta i kobiety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 01:27

Bartuś❤️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaa a nie lepiej poczekac kilka dni i zrobic normalny test sikany? ;)

Paula1991 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa wrote:

Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe :)
    Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas :)
    Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik :)

Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony?

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
    Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.

Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.

Nati jak tam wizyta?
    Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa :)

Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh + :)
    Witajcie :)
    Przed wizyta bylam pełna niepokoju. Odebralam plik swoich badan połowy nie rozumiałam :D. Mam dosc wysoka glukoze 102. Gr krwi tez A Rh +
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)

A mdłosci nie mam, ogólnie czuje sie dobrze. Jedynie mam zawroty głowy dosc czesto ale sa nasile przez tabletki "dupka" co mam na krwiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:24

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe :)
    Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas :)
    Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik :)

Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony?

Dobrze ze brac kwas foliowy juz na poczatku strac.
    Jest to prawda ze w ciazy jest nam bardzo potrzebny. Ale mozemy go bac nawet jesli nie planujemy :)

Mnie udało sie w pierwszym cyklu starn. Nie mierzac temp bez testow owulacyjnych. Młodziutka nie jestem :D Zawsze jak ktos mnie pytał kiedy chcemy miec dziecko mówilam ze chce w wrzesniu. W odpowiedzi był smiech ze to nie koncert zyczen, mieli racje nie zawsze sie udaje. Ale mnie sie udalo :) Także Lilkaaa jest to mozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:26

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś byłam na drugiej becie i strasznie się stresuję czy ładnie przyrośnie... Miałam w ogóle nie robić, ale nie mogłam wytrzymać braku jakiegokolwiek potwierdzenia, bo pierwsza wizyta dopiero 13.11 :) Trzymajcie kciuki, żeby ładnie przyrosła :D A Wszystkim mamusiom które widziały już swoje serduszka gratuluję :)

Kamila ;), Paula1991 lubią tę wiadomość

eiktrjjgllq9fuji.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?

Może być sluz pochwowy, srodek jest bardzo ukrwiony i czasem jakies naczynko moze pekac powodujac zabarwienir sluzu. Najczesciej nie oznacza nic zlego, jesli Cie niepokoi jedz do szpitala. Przyjmujesz luteine albo cos innego? Zaczal Cie bolec brzuch?

Bartuś❤️
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mbie właśnie nie boli .nie nic nie przyjmuje tylko kwas foliowy.

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to cudownie ♡
    Ja tez bym już chciała iść ale jeszcze się wstrzymam 2 tygodnie i wtedy pójdę :)
    Mam nadzieje ze z moja dzidzia wszystko ok bo daje mi strasznie źle samopoczucie od samego rana :) dzisiaj się leczyłam juz migdałami i krakersami i powiem że działa !
    Wstalam 20 minut wcześniej, pod ręką miałam 12 migdałów przygotowanych, zjadłam je i zaraz poczułam się lepiej :) w autobusie do pracy i z pracy mam paczkę krakersow i sobie je podjadam.

Kwas foliowy najlepiej zacząć 3 miesiące przed staraniami i wyleczyć żeby jeżeli się ma problemy :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Nic mbie właśnie nie boli .nie nic nie przyjmuje tylko kwas foliowy.

To pewnie nic zlego sie nie dzieje. Z jednej strony mówią, że plamienia są normalne i dopiero krwawieniem + bolem podbrzusza nalezy się przejmowac, z drugiej strony mówią ze nawet plamienie moze byc niebezpieczne. Jesli bardzo sie stresujesz, jedz do szpitala, powiedz ze delikatnie plamisz, ze bardzo sie boisz ze jest cos nie tak z ciąża i chcesz byc zbadana. Moze okaze się, że potrzebujesz luteine, wtedy lepiej przyjmować ją od razu.

Bartuś❤️
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ