Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje za odpowiedzi, trochę się wystraszylam czytając o tych grupach krwi, ale widzę, że nie ma powodu Nie wiem czy jestem w ciąży (pierwszy cykl bez zabezpieczenia), ale mam przeczucie, że tak, też tak miałyście? I czy któraś z was miała tak ze bolało was podbrzusze rano podczas sikania?
-
Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.
Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.
Nati jak tam wizyta?
Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa
Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh +NatiB lubi tę wiadomość
-
Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać -
Maleństwo moje ma się dobrze, 5,4cm szczęścia Tak skakała kruszyna, że nie można było dokladnie zbadać ;p Ale parametry dobre, kość nosowa widoczna, przeziernosc nie zmierzona z powodu fikołków i podskoków ale obrzęku nie było wiec gin mówiła,że i tak nie trzeba super dokładnie mierzyć. Ale się cieszę, coś pięknego ) i buźkę otwierał i pił wody płodowe no cudo!
nowatorka, Paula1991, pogodynka172203, Pattyy, 1988 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Lilkaaa wrote:Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać
HCG zaczyna wzrastać ponad tydzien po owulacji (około 9 dnia), gdy mija okolo 48h od zagnieżdzenia się komórki w scianie macicy. Jeśli owu miałaś 26-27.10 i doszlo do zaplodnienia to mniej wiecej teraz powinno zacząć wzrastać HCG. Wszystko zależy od Twojego organizmu i od tego, kiedy wypadła Ci owulacja (mogla byc wczesniej np 11-12 dniu cyklu, lub pozniej,
16-17dniu). HCG powinno zacząć wzrastać od dzisiaj, test z krwi możesz zrobić jutro, pojutrze... choć proponowałabym poczekac do terminu miesiaczki
(Tak, mozna zajść w kazdym jednym cyklu staran, nie ma reguły ;p Wszystko zalezy od organizmów i faceta i kobietyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 01:27
Bartuś❤️
Lilkaaa wrote:Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać
Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe
Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas
Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik
Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony? -
Paula1991 wrote:Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.
Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.
Nati jak tam wizyta?
Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa
Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh +
Przed wizyta bylam pełna niepokoju. Odebralam plik swoich badan połowy nie rozumiałam . Mam dosc wysoka glukoze 102. Gr krwi tez A Rh +
Dalej mam krwiak.
Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm
Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk!
Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej
Zycze wam tego samego
A mdłosci nie mam, ogólnie czuje sie dobrze. Jedynie mam zawroty głowy dosc czesto ale sa nasile przez tabletki "dupka" co mam na krwiaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:24
-
Paula1991 wrote:Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe
Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas
Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik
Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony?
Dobrze ze brac kwas foliowy juz na poczatku strac.
Jest to prawda ze w ciazy jest nam bardzo potrzebny. Ale mozemy go bac nawet jesli nie planujemy
Mnie udało sie w pierwszym cyklu starn. Nie mierzac temp bez testow owulacyjnych. Młodziutka nie jestem Zawsze jak ktos mnie pytał kiedy chcemy miec dziecko mówilam ze chce w wrzesniu. W odpowiedzi był smiech ze to nie koncert zyczen, mieli racje nie zawsze sie udaje. Ale mnie sie udalo Także Lilkaaa jest to mozliweWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:26
-
Cześć dziewczyny Dziś byłam na drugiej becie i strasznie się stresuję czy ładnie przyrośnie... Miałam w ogóle nie robić, ale nie mogłam wytrzymać braku jakiegokolwiek potwierdzenia, bo pierwsza wizyta dopiero 13.11 Trzymajcie kciuki, żeby ładnie przyrosła A Wszystkim mamusiom które widziały już swoje serduszka gratuluję
Kamila ;), Paula1991 lubią tę wiadomość
-
pogodynka172203 wrote:Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?
Może być sluz pochwowy, srodek jest bardzo ukrwiony i czasem jakies naczynko moze pekac powodujac zabarwienir sluzu. Najczesciej nie oznacza nic zlego, jesli Cie niepokoi jedz do szpitala. Przyjmujesz luteine albo cos innego? Zaczal Cie bolec brzuch?Bartuś❤️
Kamila to cudownie ♡
Ja tez bym już chciała iść ale jeszcze się wstrzymam 2 tygodnie i wtedy pójdę
Mam nadzieje ze z moja dzidzia wszystko ok bo daje mi strasznie źle samopoczucie od samego rana dzisiaj się leczyłam juz migdałami i krakersami i powiem że działa !
Wstalam 20 minut wcześniej, pod ręką miałam 12 migdałów przygotowanych, zjadłam je i zaraz poczułam się lepiej w autobusie do pracy i z pracy mam paczkę krakersow i sobie je podjadam.
Kwas foliowy najlepiej zacząć 3 miesiące przed staraniami i wyleczyć żeby jeżeli się ma problemy -
pogodynka172203 wrote:Nic mbie właśnie nie boli .nie nic nie przyjmuje tylko kwas foliowy.
To pewnie nic zlego sie nie dzieje. Z jednej strony mówią, że plamienia są normalne i dopiero krwawieniem + bolem podbrzusza nalezy się przejmowac, z drugiej strony mówią ze nawet plamienie moze byc niebezpieczne. Jesli bardzo sie stresujesz, jedz do szpitala, powiedz ze delikatnie plamisz, ze bardzo sie boisz ze jest cos nie tak z ciąża i chcesz byc zbadana. Moze okaze się, że potrzebujesz luteine, wtedy lepiej przyjmować ją od razu.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić