X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam dzisiaj USG prenatalne, trzymajcie kciuki!

mloda1995, taka ja lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    W ogóle mam dzisiaj USG prenatalne, trzymajcie kciuki!
    Bede 3mac, na ktora masz?
    Ja dzis mam wizyte na 18, mam nadzieje ze uslysze dobre wiadomości.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś na 14 pójdę. Juz stresik czuję :<

Bartuś❤️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati powodzenia na wizycie.

Moja mama miala z moim tata inny konflikt krwi. Ona 0+,ja A + jak moj tata. Wiem ze nie mogla mnie dlugo karmic piersia bo dostawalam zoltaczki

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi, trochę się wystraszylam czytając o tych grupach krwi, ale widzę, że nie ma powodu :) Nie wiem czy jestem w ciąży (pierwszy cykl bez zabezpieczenia), ale mam przeczucie, że tak, też tak miałyście? I czy któraś z was miała tak ze bolało was podbrzusze rano podczas sikania?

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
    Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.

Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.

Nati jak tam wizyta?
    Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa :)

Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh + :)

NatiB lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez prawdopodobnie sa rozne grupy krwi (ja ARh+ a maz prawdopodobnie-nie robil grupy krwi wiec nie jestem pewna ARh-)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
    Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran :) Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo moje ma się dobrze, 5,4cm szczęścia ;D Tak skakała kruszyna, że nie można było dokladnie zbadać ;p Ale parametry dobre, kość nosowa widoczna, przeziernosc nie zmierzona z powodu fikołków i podskoków ale obrzęku nie było wiec gin mówiła,że i tak nie trzeba super dokładnie mierzyć. Ale się cieszę, coś pięknego :)) i buźkę otwierał i pił wody płodowe ;D no cudo!:)

nowatorka, Paula1991, pogodynka172203, Pattyy, 1988 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa wrote:
    Paula a myslisz ze beta juz moze wykazac ewentualna ciaze? (ostatnia @ 12.10, cykle 30d)
    Zastanawiam się jakie jest prawdopodobiestwo zajścia w ciąże juz w pierwszym cyklu staran :) Niektorzy starają się latami, dlatego jakoś boję sie iść testować, bo nie wiem jakie szanse na to są i czy się nakręcać

HCG zaczyna wzrastać ponad tydzien po owulacji (około 9 dnia), gdy mija okolo 48h od zagnieżdzenia się komórki w scianie macicy. Jeśli owu miałaś 26-27.10 i doszlo do zaplodnienia to mniej wiecej teraz powinno zacząć wzrastać HCG. Wszystko zależy od Twojego organizmu i od tego, kiedy wypadła Ci owulacja (mogla byc wczesniej np 11-12 dniu cyklu, lub pozniej,
    16-17dniu). HCG powinno zacząć wzrastać od dzisiaj, test z krwi możesz zrobić jutro, pojutrze... choć proponowałabym poczekac do terminu miesiaczki :)

(Tak, mozna zajść w kazdym jednym cyklu staran, nie ma reguły ;p Wszystko zalezy od organizmów i faceta i kobiety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 01:27

Bartuś❤️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaa a nie lepiej poczekac kilka dni i zrobic normalny test sikany? ;)

Paula1991 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaa wrote:

Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe :)
    Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas :)
    Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik :)

Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony?

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Mi się zaczęły mdłości, na dodatek całodniowe. Ale bez wymiotowania jak narazie.
    Kamila tez to masz już? Mi w sumie się zaczelo od soboty, myślałam że jednodniowe ale już 4 dzień to samo.

Lilka ja bym na twoim miejscu już poszła na betę chociaż raz.

Nati jak tam wizyta?
    Kamila i u Ciebie tez jestem ciekawa :)

Jeżeli chodzi o grupy krwi to my z narzeczonym mamy takie same A Rh + :)
    Witajcie :)
    Przed wizyta bylam pełna niepokoju. Odebralam plik swoich badan połowy nie rozumiałam :D. Mam dosc wysoka glukoze 102. Gr krwi tez A Rh +
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)

A mdłosci nie mam, ogólnie czuje sie dobrze. Jedynie mam zawroty głowy dosc czesto ale sa nasile przez tabletki "dupka" co mam na krwiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:24

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Nasza Kamila zaszła chyba w pierwszym cyklu starań wiec pewnie ze jest możliwe :)
    Jeżeli chcesz poczekaj ten jeszcze jeden tydzień, wrazie czego zacznij zażywać kwas foliowy i witaminy jeżeli jeszcze nie zaczelas :)
    Cierpliwość teraz najważniejsza, jak teraz zaczniesz myśleć o tym to może się nie udać, bo będzie siedzieć to u Ciebie w głowie. Także luzik :)

Robiłaś sobie jakieś badania przed staraniami na hormony?

Dobrze ze brac kwas foliowy juz na poczatku strac.
    Jest to prawda ze w ciazy jest nam bardzo potrzebny. Ale mozemy go bac nawet jesli nie planujemy :)

Mnie udało sie w pierwszym cyklu starn. Nie mierzac temp bez testow owulacyjnych. Młodziutka nie jestem :D Zawsze jak ktos mnie pytał kiedy chcemy miec dziecko mówilam ze chce w wrzesniu. W odpowiedzi był smiech ze to nie koncert zyczen, mieli racje nie zawsze sie udaje. Ale mnie sie udalo :) Także Lilkaaa jest to mozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:26

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś byłam na drugiej becie i strasznie się stresuję czy ładnie przyrośnie... Miałam w ogóle nie robić, ale nie mogłam wytrzymać braku jakiegokolwiek potwierdzenia, bo pierwsza wizyta dopiero 13.11 :) Trzymajcie kciuki, żeby ładnie przyrosła :D A Wszystkim mamusiom które widziały już swoje serduszka gratuluję :)

Kamila ;), Paula1991 lubią tę wiadomość

eiktrjjgllq9fuji.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Dziewczyny od ponad dwóch godzin mam taki lekko różowy śluz. Zaczął się 6 tc boje się strasznie co to moze byc?

Może być sluz pochwowy, srodek jest bardzo ukrwiony i czasem jakies naczynko moze pekac powodujac zabarwienir sluzu. Najczesciej nie oznacza nic zlego, jesli Cie niepokoi jedz do szpitala. Przyjmujesz luteine albo cos innego? Zaczal Cie bolec brzuch?

Bartuś❤️
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mbie właśnie nie boli .nie nic nie przyjmuje tylko kwas foliowy.

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to cudownie ♡
    Ja tez bym już chciała iść ale jeszcze się wstrzymam 2 tygodnie i wtedy pójdę :)
    Mam nadzieje ze z moja dzidzia wszystko ok bo daje mi strasznie źle samopoczucie od samego rana :) dzisiaj się leczyłam juz migdałami i krakersami i powiem że działa !
    Wstalam 20 minut wcześniej, pod ręką miałam 12 migdałów przygotowanych, zjadłam je i zaraz poczułam się lepiej :) w autobusie do pracy i z pracy mam paczkę krakersow i sobie je podjadam.

Kwas foliowy najlepiej zacząć 3 miesiące przed staraniami i wyleczyć żeby jeżeli się ma problemy :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Nic mbie właśnie nie boli .nie nic nie przyjmuje tylko kwas foliowy.

To pewnie nic zlego sie nie dzieje. Z jednej strony mówią, że plamienia są normalne i dopiero krwawieniem + bolem podbrzusza nalezy się przejmowac, z drugiej strony mówią ze nawet plamienie moze byc niebezpieczne. Jesli bardzo sie stresujesz, jedz do szpitala, powiedz ze delikatnie plamisz, ze bardzo sie boisz ze jest cos nie tak z ciąża i chcesz byc zbadana. Moze okaze się, że potrzebujesz luteine, wtedy lepiej przyjmować ją od razu.

Bartuś❤️
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ