Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka87 wrote:moje pierwsze objawy to pikajacy ból w podbrzuszu a cyce zaczely bolec dopiero po zobaczeniu testu pozytywnego w 9 dniu po
Co do duphastonu to biore go caly czas, jutro dzwonie do lekarza w polsce (mieszkam za granica) i pewnie mi przepisze nastepne opakowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 21:23
-
nowatorka wrote:Hej. Ja tez mialam bol pikajacy w podbrzuszu i 1 dzien mnie bolalo tak pod pachami do piersi. Teraz piersi troche bola ale nie jakos szczegolnie. Tak wogole to ja mialam i mam zero objawow jakichs typowych. Majeczka widze ze zafasolkowalysmy prawie w ten sam dzien
Co do duphastonu to biore go caly czas, jutro dzwonie do lekarza w polsce (mieszkam za granica) i pewnie mi przepisze nastepne opakowania
Nowatorka u mnie też w drugim cyklu z bromkiem
I ja też przyjmuje tyle ze dopochwowo progresteron.
W jakim państwie/mieście jesteś?nowatorka lubi tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Nowatorka u mnie też w drugim cyklu z bromkiem
I ja też przyjmuje tyle ze dopochwowo progresteron.
W jakim państwie/mieście jesteś? -
No wlasnie ja tez wolalam w polsce bo balam sie ze mi cos powie a ja nie zrozumiem i sie przestrasze .tez chodzilam na urlopie a raczej raz poszlam i wystarczylo
Tutaj juz wyszukalismy dobrego lekarza, jutro do niego dzwonie i umowie sie na 1 wizyte, nie wiem kiedy, spytam sie jego.
A ty juz nie bierzesz bromka ? Ja przestalam jak zobaczylam 2 kreski. Ty juz sie kontakrowalas z twoim ginem z polski ? Domyslam sie ze tez mialas podwyzszona prolaktyne, ja mialam tylko ta po obciazeniu i to mi blokowalo owu. Podobno wysoka prl obniza progesteron
-
Nie. Ja tez przestałam ale nie odrazu. Tez bralam pół tabletki, lekarz mówił ze jak zobaczę dwie kreski to zejść jeszcze na tydzień do ćwierć tabletki, żeby nie wywołać 'szoku' tyle ze ja nie miałam nic na progresteron wtedy jeszcze. Moja prolaktyna osiągnęła wynik 39 gdzie norma była do 25. Wciąż nie mogę uwierzyć że się udało jak długo się staraliscie?
U mnie parę lat temu wykryli miesniaka, na szczęście badanie histopatologiczne nie wykazało nic złego, ale właśnie wycięcie go mogło spowodować podwyższenie prolaktyny. Mój lekarz jeszcze nic nie wie ten z Polski zrobię mu niespodziankę na swieta -
Tynia wrote:A jest moze tutaj dziewczyna z astma? Ja przed ciąą brałam singulair 10. Teraz odstawilam do czasu wizyty u lekarza, ale ciezko mi sie oddycha. Ktos wie czy mozna to brac?
Co prawda ja nie choruje na astme ale tak samemu odkłądać to troche strach w ciaży ponieważ Slyszałąm Atak może być gorszy dla Dziecka niż dla matki.
a kiedy odstawilaś leki? Bo jeśli juz jak bylas w ciązy to i tak lek zostaje w organizmie w krwi . organizm oczyszcza sie po leku minimum 2,3miesiace z tego co mówił lekarz wiec bys musiala przestac przzed zajsciem w ciążę.
Rownież bys musiala brac wieksza dawkę Kwasu foliowego .
Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka.
Najlepiej skontaktuj sie z lekarzem w miare szybko bedzie dobrze.Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
Tynia wrote:A jest moze tutaj dziewczyna z astma? Ja przed ciążą brałam singulair 10. Teraz odstawilam do czasu wizyty u lekarza, ale ciezko mi sie oddycha. Ktos wie czy mozna to brac?
To musisz skonsultowac z lekarzemBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Paula1991 wrote:jak długo się staraliscie?
U mnie parę lat temu wykryli miesniaka, na szczęście badanie histopatologiczne nie wykazało nic złego, ale właśnie wycięcie go mogło spowodować podwyższenie prolaktyny. Mój lekarz jeszcze nic nie wie ten z Polski zrobię mu niespodziankę na swieta -
nowatorka wrote:My sie staralismy z celowaniem w dni plodne 5 mcy, z bromkiem tylko 2 .ja dzisiaj dzwonilam do dr mu podziekowac i kazal mi brac duphaston do 10tc. Paula a ty kiedy masz termin ? Na lipiec? Jestes na forum dla lipcowych?
Ja mam termin na 26 czerwca 2016. Lekarz mi dokładnie wyliczył 6 + 5 -
Kamila ;) wrote:Ja mam na 23 czerwca a mamy taki sam tydzień. Jutro ide do lekarza ciekawe jak mi wyliczy wszystko, no jesli bedzie dobrze...
Zależy od lekarza, ja nawet sama jak liczyłam to mi wyszło inaczej najpierw 4 lipiec a potem 27 czerwca. Ważne żeby było mniej więcej w tych dniach nie za wcześnie i nie za późno -
Paula1991 wrote:Zależy od lekarza, ja nawet sama jak liczyłam to mi wyszło inaczej najpierw 4 lipiec a potem 27 czerwca. Ważne żeby było mniej więcej w tych dniach nie za wcześnie i nie za późno
Zalezy od tego tez kiedy byla owulacja mi wg okresu wypadalo 2 tyg wiecej ale ciaza byla mniejsza, wiec prawdopodobnie u mnie sie opoznila. Moze u was jest podobnie? -
Bol w podbrzuszu mialam,i chcieli mi sie bardzo szybko spac jak chcialam wstałam czy nawet juz 20 byla.
Doszla.mnie ochota na majoznez i soczki. A od dzis kręci mi sie w glowie,mega mi slabo..
Takze wszystko sie rozkręca;) -
Cześć dziewczyny, bardzo miło się czyta jak jestescie takie pomocne dla wszystkich Mam do was trzy pytania:
1. ostatnią miesiaczke miałam 12 października (cykle 30dniowe)- kiedy mogę zrobić test lub bete?
2. Nie brałam kwasu foliowego, bo nie planowalismy ciąży, czy mam się czym martwic?
3. Mam grupe krwi brh-, a facet niestety plusową..czy jesli test wyjdzie pozytywny to od razu mam leciec do lekarza bo jest konflikt serologiczny?
Dziekuje z gory za odpowiedz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 01:04
-
Hej Lilka. Mysle ze test najwczesniej za jakies 3 dni chociaz najbardziej wiarygodny jest w terminie spodziewanej miesiaczki. Co do kwasu foliowego to nic ze nie bierzesz. Jezeli jestes w ciazy to zaczniesz brac i tez bedzie ok.
Co do konfliktu to nie wiem niestety -
Lilka, konflikt serologiczny występuje najczęsciej przy porodzie, gdy po raz pierwszy jest bezposredni kontakt krwi matki i dziecka i jesli dziecko dziedziczy czynnik Rh po ojcu. Podczas porodu podają wtedy kobiecie immunoglobuline by uchronić następną ciąże - TA jest bezpiecznaBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Jeśli chodzi o konflikt to w pierwszej ciąży nie ma zagrożenia Kobieta zaczyna wytwarzać przeciwciała w momencie jak jej krew zetknie się z krwią dzidziusia, a to dopiero przy porodzie, no chyba że były jakieś wcześniejsze poronienia. Dopiero w kolejnych ciążach jeżeli są przeciwciała to mogą one się przedostawać przez łożysko i niszczyć krwinki dziecka. Teraz zapobiega się temu podając kobiecie immunoglobulinę anty D Więc nie stresuj się sama jestem dzieckiem "z konfliktu" i jestem zdrowa, mój młodszy brat też