X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zimno to mi zawsze dziwne dreszcze gesia skóka a stópki zimne jak lody :D mdlosci za bardzo nie mam latam za to siku piersi tez bolą ...

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

• 2_3_patka Debiutantka

Wysłany: 30 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze objawy to: ból jajników, okropny ból piersi a szczególnie sutków:( powiększające się i nabrzmiałe piersi i od czasu do czasu mnie mdliło.

5bf39371a220f1f7d91fa8d2b5292af9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski <3 ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciuki :D
    Gratuluję :* ja zrobiłam rano test. Jedna kreska :( okresu nadal brak, mokro w gatkach, temperatura 37.3. Zobaczymy co pokaże wieczorny test

konieczna
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczna nie poddawaj się. Ja starałam się 3 lata i się udało w końcu :)

MrsKonieczna lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKonieczna wrote:
    Gratuluję :* ja zrobiłam rano test. Jedna kreska :( okresu nadal brak, mokro w gatkach, temperatura 37.3. Zobaczymy co pokaże wieczorny test

jesli ranny nic nie pokazal to wieczorny tymbardziej
    Zmarnujesz sobie tescik tylko.
    Najlepiej robic rano.

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobiety męczą mnie te wahania nastrojów. Z byle czego robię problem, płacze a potem za chwilę sie śmieje. Jakaś masakra ;p

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja mam to samo ja pitole :D wyje do gwiazd albo mam nerwa na cały swiat albo sie smieje masakraaaaaaaaaaa

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec abyście miały jak najwięcej tych pozytywnych nastrojów :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Konieczna nie poddawaj się. Ja starałam się 3 lata i się udało w końcu :)
    Myślę że się uda Ale trzeba czasu. :) tylko martwią mnie teraz te wszystkie objawy.. Co się ze mną dzieje.

konieczna
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A wiec abyście miały jak najwięcej tych pozytywnych nastrojów :)
    I mnie niestety bardziej w płacz to wszystko idzie ;p i to dosłownie o wszystko a to film, a to ukochany jest przy mnie a to znów się boję o fasolkę a to ktoś mi coś miłego powiedział ;p tragedia ;) i niestety wybuchy złości przez co trochę cierpi mój związek...

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKonieczna wrote:
    czasami test domowy nic nie pokazuje a jest sie w ciazy . Nie poddawaj sie

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    I mnie niestety bardziej w płacz to wszystko idzie ;p i to dosłownie o wszystko a to film, a to ukochany jest przy mnie a to znów się boję o fasolkę a to ktoś mi coś miłego powiedział ;p tragedia ;) i niestety wybuchy złości przez co trochę cierpi mój związek...

W takim razie aby szybko minęły. Porozmawiaj z nim, powinien zrozumieć :)

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    czasami test domowy nic nie pokazuje a jest sie w ciazy . Nie poddawaj sie

To jutro rano zrobię ten drugi jeszcze :) i dam znać co i jak ;) bo jak mówicie ze wieczorny i tak za wiele nie pokaże to rano zobaczymy :)

konieczna
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac :( dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
    Pozdrawiam

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)
    jak wasze samopoczucie?
    Paula1991 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac :( dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
    Pozdrawiam

Zaparz sobie przed snem w ulubionym kubku melisę. Zrelaksuj sie i wypij ciepła, melisa jest naturalnym bezpiecznym środkiem nasennym i uspakajającym itp :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamila.
    Dzisiaj kupie i przetestuje.
    Widzę że my dokładnie ten sam tydzień i ten sam dzień :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Dzięki Kamila.
    Dzisiaj kupie i przetestuje.
    Widzę że my dokładnie ten sam tydzień i ten sam dzień :)
    Faktycznie :)
    Kiedy masz wizyte u ginekologa? Malas juz jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:54

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chciałabym się Was poradzić :) jestem w 5 tyg ciąży (dokładnie 4 tydz 2 dzień ) :) Wczoraj wieczorem zauważyłam przy podcieraniu ciemniejszy śluz, taki w kolorze kawy z mlekiem ale jasny, dziś rano była niteczka ciemnego rozciągliwego śluzu i nie wiem czy mam się czym martwić. Dodam że w środę byłam u ginekologa ale nie badała mnie bo jeszcze za wcześnie, przepisała mi tylko dyphaston 3x1 profilaktycznie, bo w lipcu miałam ciążę biochemiczną, która skończyła się w 6 tyg (5 tydzień 1 dzień). Mąż mówi, że muszę wyluzować i przestać wszystko analizować bo się wykończę, Mam duphaston więc na tym etapie ciąży nic więcej się nie da zrobić... a Wy co myślicie? :)

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam plamic w 6 tygodniu poszłam do lekarza, przepisal mi duphaston w tabl. 2x1 nastepnego dnia krwawienie ustalo.
    Lekarz powiedzial zeby wypoczywac ale u mnie z tym ciezko (taki charakter) i dał zakaz na seks :) :D
    Taki kolor krwawienia nie jest groźny, ale rozumiem Cie ja jak zobaczylam kolor tego śluzu spanikowałam. A to nam sie sluzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:07

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamila :) uspokoiłaś mnie trochę, bo trochę spinałam :) Mam nadzieję, że teraz będzie ok i duphaston będzie dobrze działał :) Pewnie lekarz dokładnie to samo by mi powiedział, bo co więcej jest w stanie zrobić na tak wczesnym etapie... No a z wypoczywaniem u mnie też ciężko :P

eiktrjjgllq9fuji.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ