Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pierwsze objawy to: ból jajników, okropny ból piersi a szczególnie sutków:( powiększające się i nabrzmiałe piersi i od czasu do czasu mnie mdliło.
-
Tynia wrote:Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciukikonieczna
-
MrsKonieczna wrote:Gratuluję :* ja zrobiłam rano test. Jedna kreska okresu nadal brak, mokro w gatkach, temperatura 37.3. Zobaczymy co pokaże wieczorny test
jesli ranny nic nie pokazal to wieczorny tymbardziej
Zmarnujesz sobie tescik tylko.
Najlepiej robic rano. -
Kamila ;) wrote:A wiec abyście miały jak najwięcej tych pozytywnych nastrojów
-
pogodynka172203 wrote:I mnie niestety bardziej w płacz to wszystko idzie ;p i to dosłownie o wszystko a to film, a to ukochany jest przy mnie a to znów się boję o fasolkę a to ktoś mi coś miłego powiedział ;p tragedia i niestety wybuchy złości przez co trochę cierpi mój związek...
W takim razie aby szybko minęły. Porozmawiaj z nim, powinien zrozumieć
Kamenka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
Pozdrawiam -
Dzien Dobry
jak wasze samopoczucie?
Paula1991 wrote:Cześć dziewczyny.
U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
Pozdrawiam
Zaparz sobie przed snem w ulubionym kubku melisę. Zrelaksuj sie i wypij ciepła, melisa jest naturalnym bezpiecznym środkiem nasennym i uspakajającym itpPaula1991 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny chciałabym się Was poradzić jestem w 5 tyg ciąży (dokładnie 4 tydz 2 dzień ) Wczoraj wieczorem zauważyłam przy podcieraniu ciemniejszy śluz, taki w kolorze kawy z mlekiem ale jasny, dziś rano była niteczka ciemnego rozciągliwego śluzu i nie wiem czy mam się czym martwić. Dodam że w środę byłam u ginekologa ale nie badała mnie bo jeszcze za wcześnie, przepisała mi tylko dyphaston 3x1 profilaktycznie, bo w lipcu miałam ciążę biochemiczną, która skończyła się w 6 tyg (5 tydzień 1 dzień). Mąż mówi, że muszę wyluzować i przestać wszystko analizować bo się wykończę, Mam duphaston więc na tym etapie ciąży nic więcej się nie da zrobić... a Wy co myślicie?
-
Ja zaczelam plamic w 6 tygodniu poszłam do lekarza, przepisal mi duphaston w tabl. 2x1 nastepnego dnia krwawienie ustalo.
Lekarz powiedzial zeby wypoczywac ale u mnie z tym ciezko (taki charakter) i dał zakaz na seks
Taki kolor krwawienia nie jest groźny, ale rozumiem Cie ja jak zobaczylam kolor tego śluzu spanikowałam. A to nam sie sluzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:07
-
Dzięki Kamila uspokoiłaś mnie trochę, bo trochę spinałam Mam nadzieję, że teraz będzie ok i duphaston będzie dobrze działał Pewnie lekarz dokładnie to samo by mi powiedział, bo co więcej jest w stanie zrobić na tak wczesnym etapie... No a z wypoczywaniem u mnie też ciężko