X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zimno to mi zawsze dziwne dreszcze gesia skóka a stópki zimne jak lody :D mdlosci za bardzo nie mam latam za to siku piersi tez bolą ...

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

• 2_3_patka Debiutantka

Wysłany: 30 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze objawy to: ból jajników, okropny ból piersi a szczególnie sutków:( powiększające się i nabrzmiałe piersi i od czasu do czasu mnie mdliło.

5bf39371a220f1f7d91fa8d2b5292af9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski <3 ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciuki :D
    Gratuluję :* ja zrobiłam rano test. Jedna kreska :( okresu nadal brak, mokro w gatkach, temperatura 37.3. Zobaczymy co pokaże wieczorny test

konieczna
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczna nie poddawaj się. Ja starałam się 3 lata i się udało w końcu :)

MrsKonieczna, DomiTomi lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKonieczna wrote:
    Gratuluję :* ja zrobiłam rano test. Jedna kreska :( okresu nadal brak, mokro w gatkach, temperatura 37.3. Zobaczymy co pokaże wieczorny test

jesli ranny nic nie pokazal to wieczorny tymbardziej
    Zmarnujesz sobie tescik tylko.
    Najlepiej robic rano.

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobiety męczą mnie te wahania nastrojów. Z byle czego robię problem, płacze a potem za chwilę sie śmieje. Jakaś masakra ;p

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja mam to samo ja pitole :D wyje do gwiazd albo mam nerwa na cały swiat albo sie smieje masakraaaaaaaaaaa

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec abyście miały jak najwięcej tych pozytywnych nastrojów :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Konieczna nie poddawaj się. Ja starałam się 3 lata i się udało w końcu :)
    Myślę że się uda Ale trzeba czasu. :) tylko martwią mnie teraz te wszystkie objawy.. Co się ze mną dzieje.

konieczna
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A wiec abyście miały jak najwięcej tych pozytywnych nastrojów :)
    I mnie niestety bardziej w płacz to wszystko idzie ;p i to dosłownie o wszystko a to film, a to ukochany jest przy mnie a to znów się boję o fasolkę a to ktoś mi coś miłego powiedział ;p tragedia ;) i niestety wybuchy złości przez co trochę cierpi mój związek...

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKonieczna wrote:
    czasami test domowy nic nie pokazuje a jest sie w ciazy . Nie poddawaj sie

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    I mnie niestety bardziej w płacz to wszystko idzie ;p i to dosłownie o wszystko a to film, a to ukochany jest przy mnie a to znów się boję o fasolkę a to ktoś mi coś miłego powiedział ;p tragedia ;) i niestety wybuchy złości przez co trochę cierpi mój związek...

W takim razie aby szybko minęły. Porozmawiaj z nim, powinien zrozumieć :)

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    czasami test domowy nic nie pokazuje a jest sie w ciazy . Nie poddawaj sie

To jutro rano zrobię ten drugi jeszcze :) i dam znać co i jak ;) bo jak mówicie ze wieczorny i tak za wiele nie pokaże to rano zobaczymy :)

konieczna
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac :( dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
    Pozdrawiam

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)
    jak wasze samopoczucie?
    Paula1991 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie nowe objawy w 6 tygodniu które nie dają mi spać. Co noc jest dosłownie to samo. Budzę się w nocy jak po jakimś strasznie zwariowanym śnie. Dzisiaj np obudziłam się w nocy a telewizor jeszcze grał, bo przysneło mi się po prostu i nie wyłączyłam. Była północ , A ja z tekstem do telewizora 'a cichooo cichoo czemu tak krzyczysz przecież jest noc cicho bo obudzisz wszystkich' (sen był ze ktoś krzyczał w centrum handlowym) no i oczywiście obudziłam się i do toalety na siku, zaraz byłam głodna i po zjedzeniu znowu siku. I tak codziennie głupi sen, coś sobie najpierw majacze, siku, jeść, siku i spać za półtorej godziny. Masakra po prostu. Ja zawsze pracuje na rano. O 4 mam pobudke i na 6.45 musze być w pracy. To zaczyna mnie wykańczac :( dzisiaj wolne wiec jakoś przeżyje, ale na tygodniu... macie jakieś pomysły jak z tym walczyć? Nie wiem może lepiej się kłaść spac dużo później? Zazwyczaj chodzę o 22 czyli mam około 6 godzin snu, czasem więcej.
    Pozdrawiam

Zaparz sobie przed snem w ulubionym kubku melisę. Zrelaksuj sie i wypij ciepła, melisa jest naturalnym bezpiecznym środkiem nasennym i uspakajającym itp :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamila.
    Dzisiaj kupie i przetestuje.
    Widzę że my dokładnie ten sam tydzień i ten sam dzień :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Dzięki Kamila.
    Dzisiaj kupie i przetestuje.
    Widzę że my dokładnie ten sam tydzień i ten sam dzień :)
    Faktycznie :)
    Kiedy masz wizyte u ginekologa? Malas juz jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:54

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chciałabym się Was poradzić :) jestem w 5 tyg ciąży (dokładnie 4 tydz 2 dzień ) :) Wczoraj wieczorem zauważyłam przy podcieraniu ciemniejszy śluz, taki w kolorze kawy z mlekiem ale jasny, dziś rano była niteczka ciemnego rozciągliwego śluzu i nie wiem czy mam się czym martwić. Dodam że w środę byłam u ginekologa ale nie badała mnie bo jeszcze za wcześnie, przepisała mi tylko dyphaston 3x1 profilaktycznie, bo w lipcu miałam ciążę biochemiczną, która skończyła się w 6 tyg (5 tydzień 1 dzień). Mąż mówi, że muszę wyluzować i przestać wszystko analizować bo się wykończę, Mam duphaston więc na tym etapie ciąży nic więcej się nie da zrobić... a Wy co myślicie? :)

eiktrjjgllq9fuji.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam plamic w 6 tygodniu poszłam do lekarza, przepisal mi duphaston w tabl. 2x1 nastepnego dnia krwawienie ustalo.
    Lekarz powiedzial zeby wypoczywac ale u mnie z tym ciezko (taki charakter) i dał zakaz na seks :) :D
    Taki kolor krwawienia nie jest groźny, ale rozumiem Cie ja jak zobaczylam kolor tego śluzu spanikowałam. A to nam sie sluzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:07

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nadzieja_2015 Znajoma

Wysłany: 31 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamila :) uspokoiłaś mnie trochę, bo trochę spinałam :) Mam nadzieję, że teraz będzie ok i duphaston będzie dobrze działał :) Pewnie lekarz dokładnie to samo by mi powiedział, bo co więcej jest w stanie zrobić na tak wczesnym etapie... No a z wypoczywaniem u mnie też ciężko :P

eiktrjjgllq9fuji.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ