Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tynia wrote:I ja lece spać. Dobranoc Konieczna trzymam kciuki jutro. Pisz co i jakkonieczna
-
Kamila ;) wrote:Ja dzis tez mialam dzien pelen wrazen. Wypoczynek sie nam nalezy
Co do mdłości nie kazdy musi miec. Ja nie mam
Dzień pełen wrażeń?
Właśnie ja nie wiem jak z mdłościami bo to dziwne uczucie, czy urojone czy prawdziwekonieczna -
Hej dziewczyny, piszę tu do was bo sama wiem jak to jest z tym stresem. Jak zrobicie test i okaże się pozytywny, jesli nie macie krwawien ani skurczy w podbrzuszu, to blagam, nie biegnijcie od razu na usg, bo w 4 , 5 tygodniowej ciąży lekarz nie jest w stanie ujrzeć zarodka a juz tym bardziej bijącego serca. Będzie kazal wam czekac okolo 2 tyg na kolejne badanie po ktorym bedzie w stanie ujrzec struktury płodu i stwierdzic zywą ciąże a Wy przez te dwa tyg bedziecie umierać ze strachu, czy aby na pewno ten żywy zarodek się pojawi. Dajcie się rozwinąc kruszynkom i nie dawkujcie im stresów, wszystko bedzie dobrze:) fasolki maja w sobie duzo chęci do życia. (I nie czytajcie o poronieniach, pustych jajach plodowych i innych bo idzie sie obsrać ze strachu gdy sie czeka na usg). Życze Wam aby wszystko bylo dobrze- a bedzie na pewno buziaki
LENALENA, bloodflower, Amira lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Hej dziewczyny, piszę tu do was bo sama wiem jak to jest z tym stresem. Jak zrobicie test i okaże się pozytywny, jesli nie macie krwawien ani skurczy w podbrzuszu, to blagam, nie biegnijcie od razu na usg, bo w 4 , 5 tygodniowej ciąży lekarz nie jest w stanie ujrzeć zarodka a juz tym bardziej bijącego serca. Będzie kazal wam czekac okolo 2 tyg na kolejne badanie po ktorym bedzie w stanie ujrzec struktury płodu i stwierdzic zywą ciąże a Wy przez te dwa tyg bedziecie umierać ze strachu, czy aby na pewno ten żywy zarodek się pojawi. Dajcie się rozwinąc kruszynkom i nie dawkujcie im stresów, wszystko bedzie dobrze:) fasolki maja w sobie duzo chęci do życia. (I nie czytajcie o poronieniach, pustych jajach plodowych i innych bo idzie sie obsrać ze strachu gdy sie czeka na usg). Życze Wam aby wszystko bylo dobrze- a bedzie na pewno buziakikonieczna
-
No ja dokładnie wiem jak to jest, szczegolnie ze ginekolog mi powiedziala jakoś w 5 tygodniu +2 dni "Pęcherzyk jest, narazie zarodka nie widac, proszę przyjść za tydzien, wtedy stwierdzimy czy ta ciąza jest zywa czy martwa". Dlatego z calego serca polecam Wam isc na badanie gdy wszystkie struktury są juz widoczne i widać przepływy, czyli najlepiej 7 tydzien choc wiem jak trudne jest wyczekiwanie ;p Idąc od razu po tescie zobaczycie pusty pęcherzyk, choc przynajmniej bedziecie miec potwierdzienie ciąży macicznej i wykluczenie ektopowej. To moje rady tylko, zrobicie i tak po swojemu ale pisze tylko dlatego bo sama przez to przechodzilam i obawy mnie wykanczaly, z resztą dalej sie schizuje ;p
Amira lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:No ja dokładnie wiem jak to jest, szczegolnie ze ginekolog mi powiedziala jakoś w 5 tygodniu +2 dni "Pęcherzyk jest, narazie zarodka nie widac, proszę przyjść za tydzien, wtedy stwierdzimy czy ta ciąza jest zywa czy martwa". Dlatego z calego serca polecam Wam isc na badanie gdy wszystkie struktury są juz widoczne i widać przepływy, czyli najlepiej 7 tydzien choc wiem jak trudne jest wyczekiwanie ;p Idąc od razu po tescie zobaczycie pusty pęcherzyk, choc przynajmniej bedziecie miec potwierdzienie ciąży macicznej i wykluczenie ektopowej. To moje rady tylko, zrobicie i tak po swojemu ale pisze tylko dlatego bo sama przez to przechodzilam i obawy mnie wykanczaly, z resztą dalej sie schizuje ;p
-
Tynia - nie ma jakichś sztywnych ram, ale kobietki idą zaraz po pozytywnym teście, czyli czasem nawet w 4t3d i są zdzwione wielce, że ginekolog nic nie zauważył na usg albo nie chce zrobić usg Albo idą z końcem 5 tygodnia lub początek 6 i widać sam pęcherzyk - co jest całkiem normalne na tym etapie. Kobietki mają w różnych dniach cyklu owulację, jedna ma w 11 druga w 20 albo i później i nie można sztywno sugerować się terminem z OM Także jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to najlepiej pójść na pierwszą wizytę z końcem 7tc, wtedy najprawdopodobniej będzie już serduszko i nie ma stresów, że najpierw sam pęcherzyk i o matko czy to dobrze i porównywanie zaraz z innymi kobietami12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Tynia wrote:Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciuki
-
pogodynka172203 wrote:Gratulacje!! Co do lekarza to możesz sie umówić ba wstępna wizytę bo zapewne i tak kilka dni poczekasz. Ile spóźnia ći sie okres?
-
Ja bym na Twoim miejscu poszła najwcześniej na koniec 6tc Pęcherzyk będzie, pewnie z pęcherzykiem żółtkowym, ale więcej bym nie oczekiwała Może na jakimś dobrym sprzęcie i u dobrego ginekologa mogłoby coś i więcej widać jeśli nie miałaś owulacji później niż w 14-15dc12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Tynia wrote:Dzis drugi dzien ale w zasadzie rano jak wstalam test zrobic to juz pewna byłam bo wizyta w wc skonczyla sie tez zwymiotowaniem resztek kolacji niestety :p
-
Jacqueline wrote:Ja bym na Twoim miejscu poszła najwcześniej na koniec 6tc Pęcherzyk będzie, pewnie z pęcherzykiem żółtkowym, ale więcej bym nie oczekiwała Może na jakimś dobrym sprzęcie i u dobrego ginekologa mogłoby coś i więcej widać jeśli nie miałaś owulacji później niż w 14-15dc
Ja poszłam na pierwsza wizytę w 5 tygodniu. Sama zrobiłam sobie dwa razy bete i morfologie z tym poszłam do lekarza i bylo widac sam pęcherzyk nic wiecej. Pojawil sie nie potrzebnie dodatkowy stres.
To czekanie na kolejna wizyte bylo najgorsze bo czas dłuzy sie nie samowicie!
Nastepna wizyte mialam miec za 2 tygodnie z wynikami kolejnych badan. Ale poszlam juz wczoraj 6tydzien bo zaczęłam lekko plamic i był juz pecherzyk z z pęcherzykiem żółtkowym
Takze jesli jest u was wszystko dobrze cieszcie sie pozytywnym wynikiem Zacznijcie dac o siebie I umowicie wizyte od 6 tygodnia najwcześniejszej
Ale jesli chcecie szybciej to nic nie stoi na przeszkodzie
GratulacjeKamenka lubi tę wiadomość
-
Kamenka wrote:witaj i gratuluje kiedy ost miesiaczka była?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:10