X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    I ja lece spać. Dobranoc :) Konieczna trzymam kciuki jutro. Pisz co i jak
    Dam znać, ty też :) do jutra ;) ja dopiero wam napisze koło południa bo rano jeszcze pedze do kosmetyczki :P jak wrócę to się pochwale. Oby były dwie kreseczki <3

konieczna
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja dzis tez mialam dzien pelen wrazen. Wypoczynek sie nam nalezy :)

Co do mdłości nie kazdy musi miec. Ja nie mam :)

Dzień pełen wrażeń?
    Właśnie ja nie wiem jak z mdłościami bo to dziwne uczucie, czy urojone czy prawdziwe ;)

konieczna
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę tu do was bo sama wiem jak to jest z tym stresem. Jak zrobicie test i okaże się pozytywny, jesli nie macie krwawien ani skurczy w podbrzuszu, to blagam, nie biegnijcie od razu na usg, bo w 4 , 5 tygodniowej ciąży lekarz nie jest w stanie ujrzeć zarodka a juz tym bardziej bijącego serca. Będzie kazal wam czekac okolo 2 tyg na kolejne badanie po ktorym bedzie w stanie ujrzec struktury płodu i stwierdzic zywą ciąże a Wy przez te dwa tyg bedziecie umierać ze strachu, czy aby na pewno ten żywy zarodek się pojawi. Dajcie się rozwinąc kruszynkom i nie dawkujcie im stresów, wszystko bedzie dobrze:) fasolki maja w sobie duzo chęci do życia. (I nie czytajcie o poronieniach, pustych jajach plodowych i innych bo idzie sie obsrać ze strachu gdy sie czeka na usg). Życze Wam aby wszystko bylo dobrze- a bedzie na pewno :) buziaki

LENALENA, bloodflower, Amira lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Hej dziewczyny, piszę tu do was bo sama wiem jak to jest z tym stresem. Jak zrobicie test i okaże się pozytywny, jesli nie macie krwawien ani skurczy w podbrzuszu, to blagam, nie biegnijcie od razu na usg, bo w 4 , 5 tygodniowej ciąży lekarz nie jest w stanie ujrzeć zarodka a juz tym bardziej bijącego serca. Będzie kazal wam czekac okolo 2 tyg na kolejne badanie po ktorym bedzie w stanie ujrzec struktury płodu i stwierdzic zywą ciąże a Wy przez te dwa tyg bedziecie umierać ze strachu, czy aby na pewno ten żywy zarodek się pojawi. Dajcie się rozwinąc kruszynkom i nie dawkujcie im stresów, wszystko bedzie dobrze:) fasolki maja w sobie duzo chęci do życia. (I nie czytajcie o poronieniach, pustych jajach plodowych i innych bo idzie sie obsrać ze strachu gdy sie czeka na usg). Życze Wam aby wszystko bylo dobrze- a bedzie na pewno :) buziaki
    Też czytałam że właśnie usg tak wcześnie nic nie pokaże. Trzeba być cierpliwym Stres w niczym nie pomaga. Ale też łatwo się mówi. Ja ssama stresuje, nie śpię o tej porze tylko jem :p

konieczna
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dokładnie wiem jak to jest, szczegolnie ze ginekolog mi powiedziala jakoś w 5 tygodniu +2 dni "Pęcherzyk jest, narazie zarodka nie widac, proszę przyjść za tydzien, wtedy stwierdzimy czy ta ciąza jest zywa czy martwa". Dlatego z calego serca polecam Wam isc na badanie gdy wszystkie struktury są juz widoczne i widać przepływy, czyli najlepiej 7 tydzien choc wiem jak trudne jest wyczekiwanie ;p Idąc od razu po tescie zobaczycie pusty pęcherzyk, choc przynajmniej bedziecie miec potwierdzienie ciąży macicznej i wykluczenie ektopowej. To moje rady tylko, zrobicie i tak po swojemu ale pisze tylko dlatego bo sama przez to przechodzilam i obawy mnie wykanczaly, z resztą dalej sie schizuje ;p

Amira lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • MrsKonieczna Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej jest posłuchać kogoś doświadczonego :) dziękuję za rady :)

konieczna
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczonego w przeżywaniu stresu - to akurat tak :p

Amira lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski <3 ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciuki :D

LENALENA, MrsKonieczna lubią tę wiadomość

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, chociaz to moze nie ten dzial. Czy istnieja jakies sztywne ramy wizyt u ginekologa? Np ze w 5 tyg trzeba isc i kropka itp

NatiB lubi tę wiadomość

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No ja dokładnie wiem jak to jest, szczegolnie ze ginekolog mi powiedziala jakoś w 5 tygodniu +2 dni "Pęcherzyk jest, narazie zarodka nie widac, proszę przyjść za tydzien, wtedy stwierdzimy czy ta ciąza jest zywa czy martwa". Dlatego z calego serca polecam Wam isc na badanie gdy wszystkie struktury są juz widoczne i widać przepływy, czyli najlepiej 7 tydzien choc wiem jak trudne jest wyczekiwanie ;p Idąc od razu po tescie zobaczycie pusty pęcherzyk, choc przynajmniej bedziecie miec potwierdzienie ciąży macicznej i wykluczenie ektopowej. To moje rady tylko, zrobicie i tak po swojemu ale pisze tylko dlatego bo sama przez to przechodzilam i obawy mnie wykanczaly, z resztą dalej sie schizuje ;p
    Każda z nas niby doskonale wie o tym, ale emocje robią swoje. KZada chciałaby wiedzieć jak najwcześniej. U mnie 4tc i 4 dni a nie widać było nawet pęcherzyka . Tak ze z hormonami ńie wygramy i choć możemy doskonale wiedzieć ze za wcześnie to i tak zrobimy inaczej :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia - nie ma jakichś sztywnych ram, ale kobietki idą zaraz po pozytywnym teście, czyli czasem nawet w 4t3d i są zdzwione wielce, że ginekolog nic nie zauważył na usg albo nie chce zrobić usg ;) Albo idą z końcem 5 tygodnia lub początek 6 i widać sam pęcherzyk - co jest całkiem normalne na tym etapie. Kobietki mają w różnych dniach cyklu owulację, jedna ma w 11 druga w 20 albo i później i nie można sztywno sugerować się terminem z OM ;) Także jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to najlepiej pójść na pierwszą wizytę z końcem 7tc, wtedy najprawdopodobniej będzie już serduszko i nie ma stresów, że najpierw sam pęcherzyk i o matko czy to dobrze i porównywanie zaraz z innymi kobietami ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 30 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    Kochane udalo sie! Poranne siuski i dwie grube kreski <3 ale jestem szczesliwa. Czekam na wiadomości od ciebie Konieczna i dalej trzymam kciuki :D
    Gratulacje!! Co do lekarza to możesz sie umówić ba wstępna wizytę bo zapewne i tak kilka dni poczekasz. Ile spóźnia ći sie okres?

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Gratulacje!! Co do lekarza to możesz sie umówić ba wstępna wizytę bo zapewne i tak kilka dni poczekasz. Ile spóźnia ći sie okres?
    Dzis drugi dzien ale w zasadzie rano jak wstalam test zrobic to juz pewna byłam bo wizyta w wc skonczyla sie tez zwymiotowaniem resztek kolacji niestety :p

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu poszła najwcześniej na koniec 6tc ;) Pęcherzyk będzie, pewnie z pęcherzykiem żółtkowym, ale więcej bym nie oczekiwała ;) Może na jakimś dobrym sprzęcie i u dobrego ginekologa mogłoby coś i więcej widać jeśli nie miałaś owulacji później niż w 14-15dc ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 30 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    Dzis drugi dzien ale w zasadzie rano jak wstalam test zrobic to juz pewna byłam bo wizyta w wc skonczyla sie tez zwymiotowaniem resztek kolacji niestety :p
    To możesz sie umówić na przyszły tydzien, zrobi ci wyniki itd. Ale tak jak pisała nati, z usg sie wstrzymaj :)

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady :)

w5wqroeq2pmwko7d.png

Wysłany: 30 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to właśnie sie tu zebrałyśmy :) jedne mniej drugie bardziej doświadczone ale zeby sobie na wzajem pomagać :)

Tynia, Kamenka lubią tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:

witaj i gratuluje :) kiedy ost miesiaczka była?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu poszła najwcześniej na koniec 6tc ;) Pęcherzyk będzie, pewnie z pęcherzykiem żółtkowym, ale więcej bym nie oczekiwała ;) Może na jakimś dobrym sprzęcie i u dobrego ginekologa mogłoby coś i więcej widać jeśli nie miałaś owulacji później niż w 14-15dc ;)

Ja poszłam na pierwsza wizytę w 5 tygodniu. Sama zrobiłam sobie dwa razy bete i morfologie z tym poszłam do lekarza i bylo widac sam pęcherzyk nic wiecej. Pojawil sie nie potrzebnie dodatkowy stres.
    To czekanie na kolejna wizyte bylo najgorsze bo czas dłuzy sie nie samowicie!
    Nastepna wizyte mialam miec za 2 tygodnie z wynikami kolejnych badan. Ale poszlam juz wczoraj 6tydzien bo zaczęłam lekko plamic i był juz pecherzyk z z pęcherzykiem żółtkowym :)

Takze jesli jest u was wszystko dobrze cieszcie sie pozytywnym wynikiem :) Zacznijcie dac o siebie :) I umowicie wizyte od 6 tygodnia najwcześniejszej :)
    Ale jesli chcecie szybciej to nic nie stoi na przeszkodzie ;)

Gratulacje ;)

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    witaj i gratuluje :) kiedy ost miesiaczka była?
    1 pazdziernika mialam pierwszy dzien :) Kamila dzieki za rady chyba poczekam wlasnie do tego 6 tygodnia. Poki co pojde na bete.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:10

w5wqroeq2pmwko7d.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ