Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tynia wrote:1 pazdziernika mialam pierwszy dzien Kamila dzieki za rady chyba poczekam wlasnie do tego 6 tygodnia. Poki co pojde na bete.
Dobrze jest zrobic bete dwa razy, z odstępem 48h wtedy będziesz widziala czy przyrost jest prawidłowy. Wyniki zabierz oczywiście ze soba na wizyte u lekarza
Konieczna obiecała ze napisze takze czekamy... -
Tynia wrote:A powiedzcie mi, chociaz to moze nie ten dzial. Czy istnieja jakies sztywne ramy wizyt u ginekologa? Np ze w 5 tyg trzeba isc i kropka itpBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Kwas foliowy biore od okolo 2 miesiecy czyli od kąd zaczelismy sie starac o bobasa. A co do testu to tez mnie skrecalo ale dobrze ze rano zrobilam bo jakby wieczorem nie wyszedl byloby mi strasznie smutno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:42
-
Tynia
Gratulacje Ja zrobilam pierwszy test popoludniu w dniu spodziewanej miesiaczki. Bladzioch, ale juz motylki, ze cos jest na rzeczy. Oczywiscie jak idiotka polecialam 2 dni pozniej do gina, ktory oczywiscie nic nie zobaczyl. Wiez zalamka, przerazenie, ze to jednak nie to, tym bardziej, ze potwarzane non stop testy bladziutkie.
Zrobilam bete w odstepie 48h i pieknie rosla. Po tygodniu od pierwszej wizyty, poszlam na kolejna. W jej trakcie dlugo dlugo szukal, az w koncu znalazl pecherzyk 10.2 mm. zanim znalazl to ja juz lzy w oczach.
Wg USG 4t6d, wg OM 5t2d. I tez to myslenie, a dlaczego nie widac jeszcze nic wiecej, moze to sprzet (NFZ), moze to cos nie tak. Nastepna wizyta za 25 dni na zalozenie karty. Poszlam wczesniej, bo dwie ciaze stracilam wlasnie w 5t samoistnie, wiec uznalam, ze moze to dlatego, ze za pozno poszlam do lekarza itd.
reasumujac, wczesne pojscie tylko mnie zestresowalo, ale jednak dalo jakas nadzieje