WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po kilkumiesięcznej przerwie powróciłam na ovu ....... tak spontanicznie ( uciekłam stąd bo w 2014 prawie w obłęd popadłam siedząc tutaj i starając sie o bobasa wiec zwiałam i odpuściłam całkiem, przestałam myślec o dziecku zupełnie, skończyłam z wymyślaniem objawów i urojoną ciążą co miesiąc hahaha ) , bo coś mnie tknęło wczoraj .... a mianowicie termin @ miałam na 16/17 a w dalszym ciągu jej nie mam i w sumie przez ostatnie miesiace @ miałam róznie i wiem, ze dwa, trzy dni opóźnienia mogą oznaczać zarówno wszystko jak i nic :) ale coś zwróciło moją uwagę w tym cyklu ... no to wypunktuje co :)
    1. brak objawów @ (cycki nie bolą , brzuch płaski nie wydenty, nie jestem senna ( no może troszkę ale nie tak jak zawsze przed @ )
    2. delikatne bóle brzucha, ale nie tak jak zawsze w dole tylko po bokach .... pępka :/ i delikatne ciągnięcie prawego jajka
    3. nie czuję się ociężała tylko leciutka i zadowolona, chodź wczoraj sie rozbeczałam jak dziecko któremu zabrano lizaka na jakiejś durnej scenie w serialu komediowym, nie wiem o co mi chodziło..
    4. do kibelka latam co godzinę a czasami i częściej
    5 straciłam apetyt, jedyne na co mam ochote to ziemniaki z ogórkiem, cebulą i kefirem...

a najlepsze jest to ze z moim partnerem w tym cyklu przytulaliśmy sie tylko raz i w dodatku on nie doszedł mimo, że przytulanie trwało .... no dłuuuugoo (upss zdaża sie najlepszym ;) )

I albo znowu popadam w obsesje albo cud się zdarzył...
    Nie wiem, od mniej więcej kwietnia zeszłego roku nawet nie pomyślałam ze mogę byc w ciąży... a teraz taka heca ha!

Tak, tak wiem najlepiej zrobić test i nie zgadywać ... z tym, że musiałam sie gdzieś wygadać w oczekiwaniu na otwarcie apteki ;) Mojemu TŻ nie moge bo mi powie, że znowu w obłęd popadam ;)

PS. chociaż pewnie mówiąc to miał by racje ;)

a i jeszcze jedna rzecz.. tydzień temu dostałam jakiejś swędzącej wysypki na dłoniach, która pod wieczór znikła .... a teraz od dwóch dni mam swędzące krostki na nogach .... wiem, że to nie jest objaw ciąży ale mnie to zastanawia gdyż ogólnie mam alergie na jakieś pyłki ( wysypek nigdy nie miałam ) a w ciąży ponoć alergie mogą sie ujawnic bądź nasilić ...

Tak ja znowu oszalałam , ech ta wiosna i wysyp mam z wózkami chyba na mnie tak podziałał ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:49

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra ja pamiętam, że najbardziej zwróciło moją uwagę to, że nie bolą mnie piersi i nie mam humorków jak na okres :) Przzed okresem jestem zła i naburmuszona, a wtedy byłam wesoła i radosna hah :) Mnie brzuch nie bolał, bolał w dzień spodziewanej miesiączki i później strasznie bolał cały tydzień...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to mnie tak zastanawia, chociaż z drugiej strony, myśląc realnie gdybym w tym cyklu zaszła to był by jakiś cud biorąc pod uwagę brak wytrysku .... no chyba że jakiś cwaniak sie jakimś cudem wydostał i dotarł do celu hahaha

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda się zdarzają :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według mojej ginekolog zaszłam w ciąże 5 dni po ostatnim stosunku ;) zawsze sobie wszystkie zapisywałam i mówiłam jej, ze ostatni był 12.03 a ona twierdzi ze w ciąże zaszłam 17.03 :D

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Ja według mojej ginekolog zaszłam w ciąże 5 dni po ostatnim stosunku ;) zawsze sobie wszystkie zapisywałam i mówiłam jej, ze ostatni był 12.03 a ona twierdzi ze w ciąże zaszłam 17.03 :D
    no gin może mieć rację ... plemniory potrafią przeżyć kilka dni w środku i poczekać na ovu :)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, ale tego 12.03 byłam przekonana ze mam owulacje, nawet zrobiłam test owulacyjny :D

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na jakiej podstawie gin tak twierdzi ?

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez usg, najpierw miałam mieć termin na 3.12 a po usg wyszło, ze jednak 12.03 ;) Jakbym tak urodziła to fajnie bo to dwa dni przed urodzinami tatusia maleństwo by sie urodziło ;) odpadłyby mi prezent hahah

kassandra lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha o Ty cwaniaro :) a tak na powaznie to wiesz, ze ovu następuje w dniu następnym po ostatnim pozytywnym tescie owulacyjnym ...

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem :) w ogole zrobiłam test owulacyjny kilka dni przed spodziewana miesiączka bo właśnie kompletnie sie na nia nie czułam, a śluz bardziej wyglądał na ten owulacyjny niz tez przed okresem...no i znow wyszło pozytywnie, moja pani ginekolog powiedziała, ze tak moze dziać sie w ciazy

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem tu nowa, ale również podzielę się z wami radosnymi podejrzeniami o ciąży ;)

Staraliśmy się z mężem od zeszłego roku z niewielkimi przerwami, ale nic nam nie wychodziło, bardzo to źle znosiłam, w szczególności teraz - wiosna jest, małe psiaczki i kotki latają, dzieciaczki się bawią, wszystko się rodzi a "ciężarówki" wychodzą na ulice :p Ostatnio sobie dałam na luz, olałam temat, bo stwierdziłam, że i tak znowu nie zajdę - tak więc szalałam: imprezki, grille, alkohol, okazjonalnie papieroski, tańce, więcej pracy w pracy sobie wzięłam, w międzyczasie sporty wyczynowe i łażenie po górach. Jednakże tydzień temu zaniepokoił mnie brak @@@. W piątek rano zrobiłam test dla wczesnej ciąży - po 5 min wyszła blada kreska. W sobotę powtórzyłam już normalnym testem - ale po 10 min pojawiła się blada kreska. W niedziele - również ok po 5 min zobaczyłam kreseczkę, ale trochę wyraźniejszą. Do tego wszystkiego miałam silne bóle jajników i podbrzusza i 2 razy zobaczyłam niewielkie 3cm plamki brązowe na wkładce.
    We wtorek poszłam na betę - wyszła 73. (początek 4 tygodnia?, nie czaję za bardzo) Dzisiaj powtórzyłam betę i czekam na wyniki. Ginekolog dopiero 30 maja.
    A dziwne objawy to:
    - bóle podbrzusza jak na @@@
    - rozsadza mnie energia: latam w tą i we wtą, po czym przychodzi "zjazd" i idę spać na godzinę
    - uczucie raz zimna raz ciepła z delikatnymi dreszczami
    - lekkie rozdrażnienie: płacz i śmiech
    - wzmożone pragnienie i siusianie

Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że swoim wcześniejszym podejściem nie zrobiłam dzidziusiowi krzywdy.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassandra hmmm dziwny przypadek, bo raczej meskie wydzieliny nie sa az tak silne zeby zaplodnic kobiete bynajmniej ja nie slyszalam o takim przypadku....zeby bez stosunku pelnego z wytryskiem byc w ciazy .... moj maz to sie nie zle musial natrenowac zeby dziecko bylo i to regularnie co 2 dni byl seks przy cyklu w ktorym sie udalo...a bez wytrysku to juz w ogole, no nie wiem...dziwne wg mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venne, odbierzesz wyniki bety to bedzoesz miec pewnosc, ja betr robilam 3 dni po spodziewanej miesiaczki i wyszla 469

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale ogolnie czuje sie ok oprocz tego ze mi bardzo zimno. Az wstyd ale spie w polarze pod kocem i koldra. Czy to normalne? Czytalam w necie ze niby tak ale My mamy wiosnę a ja sie zachowuje jakby bylo 30 stopni mrozu:)

Zuzka
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka normalne, ja tak miałam...w sumie nadal mam, chodzę jeszcze w zimowej kurtce, moze nie jest jakos ciepło na dworze, ale ludzie chodzą juz w wiosennych kurtkach lub nawet bez, a ja latam w zimowej hahah ;) zobacz czy nie masz podwyższonej temperatury bo podobno to of tego ;)

zuzkaa lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:19

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venne beta 73 to juz wynik ciazy:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

No ale 11dpo w tym jakies ksiazkowe 7dni zaplodnienia to 4dni ciazy to moim zdaniem wczesnie. Poczekałabym jeszcze chwilke.

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    jesli to Cie uspokoi to ja bym poszła;)

Zuzka
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ