X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po kilkumiesięcznej przerwie powróciłam na ovu ....... tak spontanicznie ( uciekłam stąd bo w 2014 prawie w obłęd popadłam siedząc tutaj i starając sie o bobasa wiec zwiałam i odpuściłam całkiem, przestałam myślec o dziecku zupełnie, skończyłam z wymyślaniem objawów i urojoną ciążą co miesiąc hahaha ) , bo coś mnie tknęło wczoraj .... a mianowicie termin @ miałam na 16/17 a w dalszym ciągu jej nie mam i w sumie przez ostatnie miesiace @ miałam róznie i wiem, ze dwa, trzy dni opóźnienia mogą oznaczać zarówno wszystko jak i nic :) ale coś zwróciło moją uwagę w tym cyklu ... no to wypunktuje co :)
    1. brak objawów @ (cycki nie bolą , brzuch płaski nie wydenty, nie jestem senna ( no może troszkę ale nie tak jak zawsze przed @ )
    2. delikatne bóle brzucha, ale nie tak jak zawsze w dole tylko po bokach .... pępka :/ i delikatne ciągnięcie prawego jajka
    3. nie czuję się ociężała tylko leciutka i zadowolona, chodź wczoraj sie rozbeczałam jak dziecko któremu zabrano lizaka na jakiejś durnej scenie w serialu komediowym, nie wiem o co mi chodziło..
    4. do kibelka latam co godzinę a czasami i częściej
    5 straciłam apetyt, jedyne na co mam ochote to ziemniaki z ogórkiem, cebulą i kefirem...

a najlepsze jest to ze z moim partnerem w tym cyklu przytulaliśmy sie tylko raz i w dodatku on nie doszedł mimo, że przytulanie trwało .... no dłuuuugoo (upss zdaża sie najlepszym ;) )

I albo znowu popadam w obsesje albo cud się zdarzył...
    Nie wiem, od mniej więcej kwietnia zeszłego roku nawet nie pomyślałam ze mogę byc w ciąży... a teraz taka heca ha!

Tak, tak wiem najlepiej zrobić test i nie zgadywać ... z tym, że musiałam sie gdzieś wygadać w oczekiwaniu na otwarcie apteki ;) Mojemu TŻ nie moge bo mi powie, że znowu w obłęd popadam ;)

PS. chociaż pewnie mówiąc to miał by racje ;)

a i jeszcze jedna rzecz.. tydzień temu dostałam jakiejś swędzącej wysypki na dłoniach, która pod wieczór znikła .... a teraz od dwóch dni mam swędzące krostki na nogach .... wiem, że to nie jest objaw ciąży ale mnie to zastanawia gdyż ogólnie mam alergie na jakieś pyłki ( wysypek nigdy nie miałam ) a w ciąży ponoć alergie mogą sie ujawnic bądź nasilić ...

Tak ja znowu oszalałam , ech ta wiosna i wysyp mam z wózkami chyba na mnie tak podziałał ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:49

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra ja pamiętam, że najbardziej zwróciło moją uwagę to, że nie bolą mnie piersi i nie mam humorków jak na okres :) Przzed okresem jestem zła i naburmuszona, a wtedy byłam wesoła i radosna hah :) Mnie brzuch nie bolał, bolał w dzień spodziewanej miesiączki i później strasznie bolał cały tydzień...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to mnie tak zastanawia, chociaż z drugiej strony, myśląc realnie gdybym w tym cyklu zaszła to był by jakiś cud biorąc pod uwagę brak wytrysku .... no chyba że jakiś cwaniak sie jakimś cudem wydostał i dotarł do celu hahaha

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda się zdarzają :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według mojej ginekolog zaszłam w ciąże 5 dni po ostatnim stosunku ;) zawsze sobie wszystkie zapisywałam i mówiłam jej, ze ostatni był 12.03 a ona twierdzi ze w ciąże zaszłam 17.03 :D

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Ja według mojej ginekolog zaszłam w ciąże 5 dni po ostatnim stosunku ;) zawsze sobie wszystkie zapisywałam i mówiłam jej, ze ostatni był 12.03 a ona twierdzi ze w ciąże zaszłam 17.03 :D
    no gin może mieć rację ... plemniory potrafią przeżyć kilka dni w środku i poczekać na ovu :)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, ale tego 12.03 byłam przekonana ze mam owulacje, nawet zrobiłam test owulacyjny :D

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na jakiej podstawie gin tak twierdzi ?

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez usg, najpierw miałam mieć termin na 3.12 a po usg wyszło, ze jednak 12.03 ;) Jakbym tak urodziła to fajnie bo to dwa dni przed urodzinami tatusia maleństwo by sie urodziło ;) odpadłyby mi prezent hahah

kassandra lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha o Ty cwaniaro :) a tak na powaznie to wiesz, ze ovu następuje w dniu następnym po ostatnim pozytywnym tescie owulacyjnym ...

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem :) w ogole zrobiłam test owulacyjny kilka dni przed spodziewana miesiączka bo właśnie kompletnie sie na nia nie czułam, a śluz bardziej wyglądał na ten owulacyjny niz tez przed okresem...no i znow wyszło pozytywnie, moja pani ginekolog powiedziała, ze tak moze dziać sie w ciazy

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem tu nowa, ale również podzielę się z wami radosnymi podejrzeniami o ciąży ;)

Staraliśmy się z mężem od zeszłego roku z niewielkimi przerwami, ale nic nam nie wychodziło, bardzo to źle znosiłam, w szczególności teraz - wiosna jest, małe psiaczki i kotki latają, dzieciaczki się bawią, wszystko się rodzi a "ciężarówki" wychodzą na ulice :p Ostatnio sobie dałam na luz, olałam temat, bo stwierdziłam, że i tak znowu nie zajdę - tak więc szalałam: imprezki, grille, alkohol, okazjonalnie papieroski, tańce, więcej pracy w pracy sobie wzięłam, w międzyczasie sporty wyczynowe i łażenie po górach. Jednakże tydzień temu zaniepokoił mnie brak @@@. W piątek rano zrobiłam test dla wczesnej ciąży - po 5 min wyszła blada kreska. W sobotę powtórzyłam już normalnym testem - ale po 10 min pojawiła się blada kreska. W niedziele - również ok po 5 min zobaczyłam kreseczkę, ale trochę wyraźniejszą. Do tego wszystkiego miałam silne bóle jajników i podbrzusza i 2 razy zobaczyłam niewielkie 3cm plamki brązowe na wkładce.
    We wtorek poszłam na betę - wyszła 73. (początek 4 tygodnia?, nie czaję za bardzo) Dzisiaj powtórzyłam betę i czekam na wyniki. Ginekolog dopiero 30 maja.
    A dziwne objawy to:
    - bóle podbrzusza jak na @@@
    - rozsadza mnie energia: latam w tą i we wtą, po czym przychodzi "zjazd" i idę spać na godzinę
    - uczucie raz zimna raz ciepła z delikatnymi dreszczami
    - lekkie rozdrażnienie: płacz i śmiech
    - wzmożone pragnienie i siusianie

Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że swoim wcześniejszym podejściem nie zrobiłam dzidziusiowi krzywdy.

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassandra hmmm dziwny przypadek, bo raczej meskie wydzieliny nie sa az tak silne zeby zaplodnic kobiete bynajmniej ja nie slyszalam o takim przypadku....zeby bez stosunku pelnego z wytryskiem byc w ciazy .... moj maz to sie nie zle musial natrenowac zeby dziecko bylo i to regularnie co 2 dni byl seks przy cyklu w ktorym sie udalo...a bez wytrysku to juz w ogole, no nie wiem...dziwne wg mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venne, odbierzesz wyniki bety to bedzoesz miec pewnosc, ja betr robilam 3 dni po spodziewanej miesiaczki i wyszla 469

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale ogolnie czuje sie ok oprocz tego ze mi bardzo zimno. Az wstyd ale spie w polarze pod kocem i koldra. Czy to normalne? Czytalam w necie ze niby tak ale My mamy wiosnę a ja sie zachowuje jakby bylo 30 stopni mrozu:)

Zuzka
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka normalne, ja tak miałam...w sumie nadal mam, chodzę jeszcze w zimowej kurtce, moze nie jest jakos ciepło na dworze, ale ludzie chodzą juz w wiosennych kurtkach lub nawet bez, a ja latam w zimowej hahah ;) zobacz czy nie masz podwyższonej temperatury bo podobno to of tego ;)

zuzkaa lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:19

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venne beta 73 to juz wynik ciazy:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

No ale 11dpo w tym jakies ksiazkowe 7dni zaplodnienia to 4dni ciazy to moim zdaniem wczesnie. Poczekałabym jeszcze chwilke.

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    jesli to Cie uspokoi to ja bym poszła;)

Zuzka
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ