Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, po kilkumiesięcznej przerwie powróciłam na ovu ....... tak spontanicznie ( uciekłam stąd bo w 2014 prawie w obłęd popadłam siedząc tutaj i starając sie o bobasa wiec zwiałam i odpuściłam całkiem, przestałam myślec o dziecku zupełnie, skończyłam z wymyślaniem objawów i urojoną ciążą co miesiąc hahaha ) , bo coś mnie tknęło wczoraj .... a mianowicie termin @ miałam na 16/17 a w dalszym ciągu jej nie mam i w sumie przez ostatnie miesiace @ miałam róznie i wiem, ze dwa, trzy dni opóźnienia mogą oznaczać zarówno wszystko jak i nic ale coś zwróciło moją uwagę w tym cyklu ... no to wypunktuje co
1. brak objawów @ (cycki nie bolą , brzuch płaski nie wydenty, nie jestem senna ( no może troszkę ale nie tak jak zawsze przed @ )
2. delikatne bóle brzucha, ale nie tak jak zawsze w dole tylko po bokach .... pępka i delikatne ciągnięcie prawego jajka
3. nie czuję się ociężała tylko leciutka i zadowolona, chodź wczoraj sie rozbeczałam jak dziecko któremu zabrano lizaka na jakiejś durnej scenie w serialu komediowym, nie wiem o co mi chodziło..
4. do kibelka latam co godzinę a czasami i częściej
5 straciłam apetyt, jedyne na co mam ochote to ziemniaki z ogórkiem, cebulą i kefirem...
a najlepsze jest to ze z moim partnerem w tym cyklu przytulaliśmy sie tylko raz i w dodatku on nie doszedł mimo, że przytulanie trwało .... no dłuuuugoo (upss zdaża sie najlepszym )
I albo znowu popadam w obsesje albo cud się zdarzył...
Nie wiem, od mniej więcej kwietnia zeszłego roku nawet nie pomyślałam ze mogę byc w ciąży... a teraz taka heca ha!
Tak, tak wiem najlepiej zrobić test i nie zgadywać ... z tym, że musiałam sie gdzieś wygadać w oczekiwaniu na otwarcie apteki Mojemu TŻ nie moge bo mi powie, że znowu w obłęd popadam
PS. chociaż pewnie mówiąc to miał by racje
a i jeszcze jedna rzecz.. tydzień temu dostałam jakiejś swędzącej wysypki na dłoniach, która pod wieczór znikła .... a teraz od dwóch dni mam swędzące krostki na nogach .... wiem, że to nie jest objaw ciąży ale mnie to zastanawia gdyż ogólnie mam alergie na jakieś pyłki ( wysypek nigdy nie miałam ) a w ciąży ponoć alergie mogą sie ujawnic bądź nasilić ...
Tak ja znowu oszalałam , ech ta wiosna i wysyp mam z wózkami chyba na mnie tak podziałał ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 06:49
-
kassandra ja pamiętam, że najbardziej zwróciło moją uwagę to, że nie bolą mnie piersi i nie mam humorków jak na okres Przzed okresem jestem zła i naburmuszona, a wtedy byłam wesoła i radosna hah Mnie brzuch nie bolał, bolał w dzień spodziewanej miesiączki i później strasznie bolał cały tydzień...
-
Alexxis wrote:Ja według mojej ginekolog zaszłam w ciąże 5 dni po ostatnim stosunku zawsze sobie wszystkie zapisywałam i mówiłam jej, ze ostatni był 12.03 a ona twierdzi ze w ciąże zaszłam 17.03
-
No wiem w ogole zrobiłam test owulacyjny kilka dni przed spodziewana miesiączka bo właśnie kompletnie sie na nia nie czułam, a śluz bardziej wyglądał na ten owulacyjny niz tez przed okresem...no i znow wyszło pozytywnie, moja pani ginekolog powiedziała, ze tak moze dziać sie w ciazy
-
Hej, dziewczyny jestem tu nowa, ale również podzielę się z wami radosnymi podejrzeniami o ciąży
Staraliśmy się z mężem od zeszłego roku z niewielkimi przerwami, ale nic nam nie wychodziło, bardzo to źle znosiłam, w szczególności teraz - wiosna jest, małe psiaczki i kotki latają, dzieciaczki się bawią, wszystko się rodzi a "ciężarówki" wychodzą na ulice :p Ostatnio sobie dałam na luz, olałam temat, bo stwierdziłam, że i tak znowu nie zajdę - tak więc szalałam: imprezki, grille, alkohol, okazjonalnie papieroski, tańce, więcej pracy w pracy sobie wzięłam, w międzyczasie sporty wyczynowe i łażenie po górach. Jednakże tydzień temu zaniepokoił mnie brak @@@. W piątek rano zrobiłam test dla wczesnej ciąży - po 5 min wyszła blada kreska. W sobotę powtórzyłam już normalnym testem - ale po 10 min pojawiła się blada kreska. W niedziele - również ok po 5 min zobaczyłam kreseczkę, ale trochę wyraźniejszą. Do tego wszystkiego miałam silne bóle jajników i podbrzusza i 2 razy zobaczyłam niewielkie 3cm plamki brązowe na wkładce.
We wtorek poszłam na betę - wyszła 73. (początek 4 tygodnia?, nie czaję za bardzo) Dzisiaj powtórzyłam betę i czekam na wyniki. Ginekolog dopiero 30 maja.
A dziwne objawy to:
- bóle podbrzusza jak na @@@
- rozsadza mnie energia: latam w tą i we wtą, po czym przychodzi "zjazd" i idę spać na godzinę
- uczucie raz zimna raz ciepła z delikatnymi dreszczami
- lekkie rozdrażnienie: płacz i śmiech
- wzmożone pragnienie i siusianie
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że swoim wcześniejszym podejściem nie zrobiłam dzidziusiowi krzywdy.
-
nick nieaktualnyKassandra hmmm dziwny przypadek, bo raczej meskie wydzieliny nie sa az tak silne zeby zaplodnic kobiete bynajmniej ja nie slyszalam o takim przypadku....zeby bez stosunku pelnego z wytryskiem byc w ciazy .... moj maz to sie nie zle musial natrenowac zeby dziecko bylo i to regularnie co 2 dni byl seks przy cyklu w ktorym sie udalo...a bez wytrysku to juz w ogole, no nie wiem...dziwne wg mnie
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale ogolnie czuje sie ok oprocz tego ze mi bardzo zimno. Az wstyd ale spie w polarze pod kocem i koldra. Czy to normalne? Czytalam w necie ze niby tak ale My mamy wiosnę a ja sie zachowuje jakby bylo 30 stopni mrozu:)
Zuzka -
Zuzka normalne, ja tak miałam...w sumie nadal mam, chodzę jeszcze w zimowej kurtce, moze nie jest jakos ciepło na dworze, ale ludzie chodzą juz w wiosennych kurtkach lub nawet bez, a ja latam w zimowej hahah zobacz czy nie masz podwyższonej temperatury bo podobno to of tego
zuzkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymisia6684 wrote:Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?
No ale 11dpo w tym jakies ksiazkowe 7dni zaplodnienia to 4dni ciazy to moim zdaniem wczesnie. Poczekałabym jeszcze chwilke. -
misia6684 wrote:Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?Zuzka