X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kassandra hmmm dziwny przypadek, bo raczej meskie wydzieliny nie sa az tak silne zeby zaplodnic kobiete bynajmniej ja nie slyszalam o takim przypadku....zeby bez stosunku pelnego z wytryskiem byc w ciazy .... moj maz to sie nie zle musial natrenowac zeby dziecko bylo i to regularnie co 2 dni byl seks przy cyklu w ktorym sie udalo...a bez wytrysku to juz w ogole, no nie wiem...dziwne wg mnie

Troche inny przykład :-P Ja nie uprawiałam sexu w owulacje i zaszłam w ciążę ;-) do stosunku doszło po skonczonej miesiaczce i wychodzi na to, ze plemnik cicho siedział w macicy i zaatakował :-P

• venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wiem w którym momencie zaszłam... :/

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja mialam szczęście nigdy nie prowadzilam zadnych analiz i przez 3 miesiace probowalam aplikacje miesiaczki i zapisywalam w niej wszystko i wlasnie ciaza z tego okresu;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała.. Jeśli się Tobie owulacja opóźniła.. Poczekaj jeszcze kilka dni

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testy owulacyjne i nawet, jeżeli by się przesunęła to jutro powinnam być w 12dpo. A wtedy HCG powinno już wyjsc

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważasz :) Ja zawsze wolałam poczekać do dnia miesiączki ew. dzień wcześniej wykonać domowy test niż iść na betę i wydać 30 zł. Tzn. przy pierwszym cyklu starań od razu poszłam na betę i żałowałam, bo bardzo się nakręciłam.. A tu wielki nic i okres dostałam następnego dnia.. A niby miałam wszystkie objawy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:49

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo to na test trochę wcześnie, niewiele z nas ma testy pozytywne przed datą miesiączki.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że na test sikany jeszcze za wcześnie. Jeśli miałaś owulację w dniu, w którym sądzisz, że miałaś, to beta ma szansę wyjść, ale:
    a/ test owulacyjny mógł Cię oszukać
    b/ hormon produkowany jest od zagnieżdżenia, a przecież zapłodniona komórka wędruje sobie i szuka miejsca przez 6-10 dni (a słyszałam, że nawet i 12 dni potrafi się zdarzyć).
    Tak myślę, że nie ma co się nakręcać, ale też nie spisywałabym jeszcze cyklu na straty :) Mam tylko jedną, najokropniejszą i niewykonalną radę - cierpliwość ;)

wszamanka lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje :D Poczekam jeszcze dwa dni i pójdę na bete wtedy :D

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bete 3tc+1 i wynik miałam na 11.4 hcg;-D.

Natomiast skala beta hcg w luxmed jest liczona od 3tc i od 5.8 hcg.

wiec trzeba poczekać do 3 tc, żeby sie w skali miescić;-p

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według kalendarza dzisiaj zaczęłam 4tc

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miescisz sie w normie. Natmiast Mi gin nie uwzglednili tak niskiej bety. Powiedzieli, ze musze wykonac jeszcze jedna pozniej, bo po tym wynik jest prawdopodobieństwo ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 19:24

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze chcą betę ok 100, żeby w ogóle rozmawiac o ciąży :) Ale u mnie w labo "ciążę" liczy się od bety większej niż 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na taka niska bete nie patrza nawet, jak juz to na jakis konkret, ja w przypadajacym na 4/5tc mialam bete 469, a wizyte u lekarza umowilam w 6 tc, i bylo juz widac serduszko, i wtedy u lekarza bylam po 6 tygodniach czyli w 12 tygosniu ciazy, wczesniej nie ma po co biegac, no i bety tez nie powtarzalam , bo zbedny wydatek to byl dla mnie co chwila po 30 zl na badanie wydawac

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. To pierwszy nasz cykl starań o dzidziusia.
    Nie próbowaliśmy nie wiem ile razy więc się jakoś nie nastawiamy, jednak mam trochę inne objawy niż do tej pory przed @.
    Zawsze przed mam nabrzmiale piersi i bolące a teraz nic. Do tego czuje się ospała i mam lekkie nudności.
    Cykle mam regularne co 27-28 dni

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w piątym tygodniu bete 698,90 a teraz we wtorek (6 tydzień) gin stwierdził, że "ciąża (jeszcze) niestwierdzona" więc... hm

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że wczoraj (26dzien cyklu) test był negatywny.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Ja miałam w piątym tygodniu bete 698,90 a teraz we wtorek (6 tydzień) gin stwierdził, że "ciąża (jeszcze) niestwierdzona" więc... hm

Jak to możliwe? To dość wysoka beta :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większośc lekarzy potwierdza ciążę, gdy jest ona żywa tzn. gdy pojawia się bijące serduszko. Wszystko wcześniej, to podejrzenie ciąży :)

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ