X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kassandra hmmm dziwny przypadek, bo raczej meskie wydzieliny nie sa az tak silne zeby zaplodnic kobiete bynajmniej ja nie slyszalam o takim przypadku....zeby bez stosunku pelnego z wytryskiem byc w ciazy .... moj maz to sie nie zle musial natrenowac zeby dziecko bylo i to regularnie co 2 dni byl seks przy cyklu w ktorym sie udalo...a bez wytrysku to juz w ogole, no nie wiem...dziwne wg mnie

Troche inny przykład :-P Ja nie uprawiałam sexu w owulacje i zaszłam w ciążę ;-) do stosunku doszło po skonczonej miesiaczce i wychodzi na to, ze plemnik cicho siedział w macicy i zaatakował :-P

• venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wiem w którym momencie zaszłam... :/

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja mialam szczęście nigdy nie prowadzilam zadnych analiz i przez 3 miesiace probowalam aplikacje miesiaczki i zapisywalam w niej wszystko i wlasnie ciaza z tego okresu;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny z bólem serca muszę stwierdzić, ze test był negatywny. 11dpo. Powtórzę jeszcze w sobotę. Temperatura po przebudzeniu 37.1 pod językiem czyli tak jak wczoraj. Warto iść na bete jutro ?

Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała.. Jeśli się Tobie owulacja opóźniła.. Poczekaj jeszcze kilka dni

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testy owulacyjne i nawet, jeżeli by się przesunęła to jutro powinnam być w 12dpo. A wtedy HCG powinno już wyjsc

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważasz :) Ja zawsze wolałam poczekać do dnia miesiączki ew. dzień wcześniej wykonać domowy test niż iść na betę i wydać 30 zł. Tzn. przy pierwszym cyklu starań od razu poszłam na betę i żałowałam, bo bardzo się nakręciłam.. A tu wielki nic i okres dostałam następnego dnia.. A niby miałam wszystkie objawy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:49

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo to na test trochę wcześnie, niewiele z nas ma testy pozytywne przed datą miesiączki.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że na test sikany jeszcze za wcześnie. Jeśli miałaś owulację w dniu, w którym sądzisz, że miałaś, to beta ma szansę wyjść, ale:
    a/ test owulacyjny mógł Cię oszukać
    b/ hormon produkowany jest od zagnieżdżenia, a przecież zapłodniona komórka wędruje sobie i szuka miejsca przez 6-10 dni (a słyszałam, że nawet i 12 dni potrafi się zdarzyć).
    Tak myślę, że nie ma co się nakręcać, ale też nie spisywałabym jeszcze cyklu na straty :) Mam tylko jedną, najokropniejszą i niewykonalną radę - cierpliwość ;)

wszamanka lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje :D Poczekam jeszcze dwa dni i pójdę na bete wtedy :D

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bete 3tc+1 i wynik miałam na 11.4 hcg;-D.

Natomiast skala beta hcg w luxmed jest liczona od 3tc i od 5.8 hcg.

wiec trzeba poczekać do 3 tc, żeby sie w skali miescić;-p

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według kalendarza dzisiaj zaczęłam 4tc

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miescisz sie w normie. Natmiast Mi gin nie uwzglednili tak niskiej bety. Powiedzieli, ze musze wykonac jeszcze jedna pozniej, bo po tym wynik jest prawdopodobieństwo ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 19:24

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze chcą betę ok 100, żeby w ogóle rozmawiac o ciąży :) Ale u mnie w labo "ciążę" liczy się od bety większej niż 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na taka niska bete nie patrza nawet, jak juz to na jakis konkret, ja w przypadajacym na 4/5tc mialam bete 469, a wizyte u lekarza umowilam w 6 tc, i bylo juz widac serduszko, i wtedy u lekarza bylam po 6 tygodniach czyli w 12 tygosniu ciazy, wczesniej nie ma po co biegac, no i bety tez nie powtarzalam , bo zbedny wydatek to byl dla mnie co chwila po 30 zl na badanie wydawac

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. To pierwszy nasz cykl starań o dzidziusia.
    Nie próbowaliśmy nie wiem ile razy więc się jakoś nie nastawiamy, jednak mam trochę inne objawy niż do tej pory przed @.
    Zawsze przed mam nabrzmiale piersi i bolące a teraz nic. Do tego czuje się ospała i mam lekkie nudności.
    Cykle mam regularne co 27-28 dni

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w piątym tygodniu bete 698,90 a teraz we wtorek (6 tydzień) gin stwierdził, że "ciąża (jeszcze) niestwierdzona" więc... hm

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że wczoraj (26dzien cyklu) test był negatywny.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Ja miałam w piątym tygodniu bete 698,90 a teraz we wtorek (6 tydzień) gin stwierdził, że "ciąża (jeszcze) niestwierdzona" więc... hm

Jak to możliwe? To dość wysoka beta :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większośc lekarzy potwierdza ciążę, gdy jest ona żywa tzn. gdy pojawia się bijące serduszko. Wszystko wcześniej, to podejrzenie ciąży :)

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ