X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    No fakt elektroniczne sa drogie a tez nie zawsze dokladne. No nic to pozostaje ci czekac :) ja dzisiaj 8 dni po owulacji i boli mnie z lewj strony ale to nie jajnik napewno bardziej pod pepkiem ale duuzo nizej no i z boju. Boli i przestaje..do okresu jeszcze 8 dni....

Też mnie tak boli mniej więcej 10dpo.
    Przy szyjce mam gęsty, biały śluz.
    Brzuch momentami pobolewa i tyle póki co

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam identycznie. Zaraz po owulacji bylo baardzo sucho prawie zadnego sluzu. Od wczoraj jest go troche bialy i grudkowy.napewno to zadna infekcja nie jest. Szyjka u mnie zamknieta. Ogolnie wczeaniej raz ba jakis czas cos lekutko zabolalo ale nic w porownaniu do ostatnich 3 miesiecy..bo ostatnie 3 cykle mialam dosyc mocne bole ktore utrzymywaly sie okolo tyg i @ zawsze przychodzila. Wlasnie dzisiaj pobolewa mnie konkretnie w jednym miejscu i napewno jajnik to nie jest. Gdybym miala to opisac to mniej wiecej z 4-5 cm nad wzgorkiem lonowym lekko w lewo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje nic innego jak czekac na termin okresu, i tedtowsc :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mi powinien dzisiaj przyjść.
    W ogóle głupio zrobiłam bo rano zrobiłam test i go zostawiłam i jak nie widziałam żadnej kreski tak teraz jest tam blada. Taki test i tak już jest wiadomo do d***. Chociaż myślenie zostaje.
    Mnie już brzuch nie boli teraz a po herbacie mi nie dobrze.

Też mam taki grudkowy a infekcji nie mam

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju :) marciaa...to jest dobry znak mimo wszystko.moze jak test byl mokry to poprostu kreski nie widzialas :) ja juz sie cieszem twoim szczesciem :) no tak sarcia123 :) poczekamy i potestujemy :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam test i negatyw.
    Do tego boli brzuch już jak na @ kilka godzin przed

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w drugiej ciąży identycznie jak w pierwszej - zaczęło się od kłucia w jajniku, z którego była owulacja. Jeszcze przed terminem @.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szkoda ,ale nie ma co sie martwic :) przecierz w koncu sie uda :) ja tez nie mam przeczucia,ze mi sie tym razem udalo ale coz :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh bóle ustapily.
    Dziwny ten cykl

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Ehh bóle ustapily.
    Dziwny ten cykl

Marciaa a powiedz mi dlugo sie starasz ? Ja bralam tabletki anty od 19 roku zycia..z jakimis tam przerwami ale ogolnie bardzo dlugo. To jest moj 3 cykl staran. Ale ja podchodze do tego narazie tak spokojnie bo to dopiero poczatki u mnie. Moze za bardzo myslisz albo stres i @ nie wie co ma robic :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. To nasz pierwszy cykl i podeszlismy bardzo na spontanie i w ogóle nie myślałam o tym. do momentu zbliżającego się okresu i braku bólu piersi.
    Tabletek nigdy nie brałam

niuunka28 lubi tę wiadomość

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to spoko ,e tez tak na luzie :) czekaj pod koniec lata obie bedziemy rozgladaly sie za dzieciecymi ciuszkami :) w razie czego daj znac jak okres przyjdzie :) ja dzisiaj 9 dpo i za 3 dni zrobie pierwszy test :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę powodzenia w testowaniu :)

Dziwne jest też to że nigdy nie pobolewal mnie brzuch przez kilka dni przed.
    A tu boli boli i nic z tego.
    Śluz dalej gęsty.
    Szybka wysoko.
    I test negatywny :p

Jednak fajnie jest tak po prostu się kochać i nagle "o kurde! 2 kreski!". Tak nie planując.
    Lub jak ma się nieregularne to się tak nie martwi że dzisiaj konkretnie powinna przyjść @.,

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa mnie im bardziej o tym myślałam, tym bardziej bolał brzuch jak na okres, który nie przyszedł do tej pory :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakieś objawy ? Kiedy test wyszedł Ci pozytywny ?

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Marciaa mnie im bardziej o tym myślałam, tym bardziej bolał brzuch jak na okres, który nie przyszedł do tej pory :)

Dalile a ty w ktorym dni testowalas ?:) czy juz po dacue okresu ? No tak to jest ..sila psychiki jest niesamowita. Myslisz ze 12 dpo na testowanie u mnie bedzie za szybko ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam invitro, testowałam 11 dpt czyli aż 16 dni po zapłodnieniu (2 dni po terminie okresu). Ale.... test wyszedł negatywny. Już się załamałam, a mój mąż powiedział zbieraj się, sprawdzimy bHCG i wyszła ponad 100 :) Test mi wyszedł dopiero przy bHCG ponad 500.

wszamanka lubi tę wiadomość

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to musialas sie troszke stresowac :( no ale wazne ,ze sie udalo :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Nie. To nasz pierwszy cykl i podeszlismy bardzo na spontanie i w ogóle nie myślałam o tym. do momentu zbliżającego się okresu i braku bólu piersi.
    Tabletek nigdy nie brałam

Marcia ja uwazam ze brak tabletek do duzy plus. Jednak to brak chemicznej ingerencji w nature organizmu, wiec powinno to sprzyjać zapłodnieniu. U mnie do zaplodnienia doszlo jakos w 4 czy 5 miesiacu od momentu kiedy przestalismy uwazac.

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ