X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Near Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro albo w piątek pójde do ogólnego i zobaczymy co mi powie... póki co faktycznie nie bede sie już zamartwiać, bo to nie ma sensu zobaczymy co będzie za te 3 tygodnie mam nadzieje, że wszystko pójdzie jak najlepiej.

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich dziewczyn ktore poszły do ginekologa w 7/8 tygodniu i zobaczyły jedynie pusty pęcherzyk, nie martwcie sie na zapas! Miałam tak samo, dwa dni pozniej poszłam zrobic betę i wzrosła z 7 tys na 12tys, dwa tygodnie pozniej poszłam do ginekologa i okazało sie, ze ciaza jest o tydzien młodsza i juz widziałam maleństwo z bijącym serduszkiem :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis dzięki wielkie za te słowa od razu wiara powróciła :)

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mam problemu z temperaturą. Jestem 11dpo. Nie mierzyłam temperatury od początku cyklu, ale pod pachą zawsze miałam 36,6. Od 4 dni moja temperatura to 36.92 pod językiem. Wczoraj wieczorem pod pachą miałam 37,2. Dzisiaj rano pod językiem 37.55. Godzina 14 pod pachą 37.6 Nie czuję się choro. Z racji wczorańszej, wieczornej temperatury ok. 11 wzięłam gripex, żeby mnie nie rozłożyło. Mimo tego nadal mam powyżej 37. Dzisiaj zrobiłam też test o 14- negatywny- widoczny cień pod śwaiatło. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Z jednej strony temperatura nie wskazuje na chorobe ( nie mam nawet ciepłego czoła), a z drugiej test negatywny. Co o tym sądzicie? Miała któraś dziewczyna podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:46

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się ciesz, że jest wysoka. To objaw ciąży. Temperatura skacze nam w górę po owulacji i jeśli utrzymuje się wysoka to dobrze, to znaczy, że ciąża się rozwija. Jakby spadała to gorzej. Zrób test 14 dpo i wtedy zobaczysz czy się udało :)

misia6684 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to ciąża to byłoby super. Problemem jest fakt, że nie moge wykluczyć choroby, a pracuje z malutkimi dziećmi, więc musiałam dzisiaj wziąć urlop. I mam mętlik w głowie :)

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Do wszystkich dziewczyn ktore poszły do ginekologa w 7/8 tygodniu i zobaczyły jedynie pusty pęcherzyk, nie martwcie sie na zapas! Miałam tak samo, dwa dni pozniej poszłam zrobic betę i wzrosła z 7 tys na 12tys, dwa tygodnie pozniej poszłam do ginekologa i okazało sie, ze ciaza jest o tydzien młodsza i juz widziałam maleństwo z bijącym serduszkiem :)

Dzieki alexxxxis za potwierdzenie. Dobrze miec kogos to jest przykładem, ze kazda ciaza jest inna i nie mozna oceniac zadnej porownujac do drugiej czy stereotypami;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ty się ciesz, że jest wysoka. To objaw ciąży. Temperatura skacze nam w górę po owulacji i jeśli utrzymuje się wysoka to dobrze, to znaczy, że ciąża się rozwija. Jakby spadała to gorzej. Zrób test 14 dpo i wtedy zobaczysz czy się udało :)

Dokładnie;-) nie masz innych objawow wskazujach na chorobę. 3mam kciuki;-)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zeby myslec pozytywnie, pamietam jak ja byłam przerażona z tej sytuacji...A gdy zobaczyłam serduszko to zaczęłam plakac i sie śmiać ze szczęścia! Ja do 9 tygodnia miałam ciagle podwyższona temperaturę, czasem nawet było 38 stopnii, ale pani ginekolog powiedziała ze jest wszystko w porządku, to normalne :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie wiecie, jaką radość sprawiają mi Wasze wpisy. To jest pierwszy cykl, kiedy mam taką temperaturę. W styczniu miałam podobny z objawiami "ciążowymi", ale z normalną temperaturą ciała. Jutro rano powtórze test. Trzymajcie kciuki.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszła mnie ochota na wspominki i napisze Wam jak to wyglądało u mnie :) tydzien przed miesiączka juz czułam sie jakbym ją miała, byłam zła i ciagle płakałam...Pamietam jak chodziłam i jadłam wszystko co wpadło mi w ręce, był to akurat okres Wielkanocy i moja mama robiła bigos...pamietam jak gotowała sama kapustę a ja ją ciagle podjadalam hahah ;) juz nie powiem jak ciagle jadłam bigos hahah :) kiedy objadalam sie sernikiem mówiłam, ze za dwa dni mam okres wiec mogę! Po Wielkanocy miałam ogromna ochotę na piwo somersby...tak mnie wzięło, ze wypiłam...całe szczescie, ze tylko jedno! Kiedy opadła atmosfera świąt i rodzinka wróciła do swojego domu. Cos mnie wzięło zeby sprawdzić kiedy ja tak dokładnie powinnam dostać ta miesiączkę, jakie było moje zdziwienie gdy dowiedziałam sie, ze to juz 5 dzien sie spóźnia!! Następnego dnia zrobiłam test ciążowy, wyszły dwie kreski ale ta jedna była mega słaba...następnego dnia zrobiłam kolejny rano i popołudniu, juz nie miałam watpliwości, ze jestem w ciazy. Nie zdajecie sobie sprawy jaki szok mnie ogarnął.,.staralismy sie 5 msc o dziecko, ale mimo wszystko poczułam ogromny strach! Wszystko minęło gdy zobaczylam bijące serduszko mojego maleństwa :) prawdziwe objawy ciazy zaczęły sie dopiero pozniej...i to była masakra! Jakie szczescie, ze powoli przechodzą hahah

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie :) Trochę głupie, ale nie znalazłam nigdzie odpowiedzi. Jak wiadomo test robi się z pierwszego porannego moczu. Ja prawie każdej nocy budze się na siku ok. 3 nad ranem, a potem przed 6. O której godzinie powinnam zrobić test?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem o 6 :)

Tylko żadnych leków! Maliny, cytryna i czosnek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 18:28

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :) Zaraz bede robiła mleko z czosnkiem :) Tylko nie wiem, czy dam rady to wypić, bo coś mnie trochę mdli;/

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie :) Trochę głupie, ale nie znalazłam nigdzie odpowiedzi. Jak wiadomo test robi się z pierwszego porannego moczu. Ja prawie każdej nocy budze się na siku ok. 3 nad ranem, a potem przed 6. O której godzinie powinnam zrobić test?

O 6 troche spuszczasz moczu biezesz ten srodkowy i koncowke moczu spuszczasz. To metoda o ktorej powiedziała mi polozna i nigdy nie mialam problemu ze musialam powtarzac wyniki;-) czy to do badan czy do testu podobno jest najlepszy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Dzięki wielkie :) Zaraz bede robiła mleko z czosnkiem :) Tylko nie wiem, czy dam rady to wypić, bo coś mnie trochę mdli;/

To misia mleko z miodem i maslem;-) ja z czosnkiem bym nie wypila.

Ale czosnek nalezy pokroic na 4 czesci i połknac, nie gryzc. Widzialam w tvn ta metode i mi zawsze ratuje zycie;-)

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróbuje z połykaniem czosnku, bo miodu nie cierpie- odpycha mnie zapach( dziwne,wiem :)

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze to bez roznicy o ktorej zrobisz test jesli jestes w ciazy to o kazdej porze dnia i nocy wyjda 2 kreski, ja robilM test raz o 17 raz o 12, wiec wg mnie nie ma to znaczenia.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz racji. Przy wczesnej ciąży stężenie hcg w moczu jest największe rano i może pokazać na teście, a potem po paru h już nie.

klopsik lubi tę wiadomość

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Dalile :) Zwłaszcza, że jestem jeszcze przed @

3jgxyx8dbuwo9swm.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ