X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem musze sie ogarnąć i przestać stresować bo to tylko pogarsza sprawe musi byc dobrze i tyle!

Wgl koleś zapomnial pieczątki do l4 -_- i kazal przyjsc w sobote mówił, że do tyłu może wypisać l4 ale do przodu nie.... jeżeli mam l4 do 19 to jak pojde 21 po to l4 (z datą od 20)i wysle je np w poniedzialek priorytetem do pracy to powinno być ok prawda? Bo tego co czytałam to pracownik ma tydzień na dostarczenie l4 do zakładu ????

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Zawsze troche lepiej sie czuje jak z kims pogadam i podniose na duchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym szybciej poszla na usg niz za 3 tygodnie, po tygodniu tak jak dalile mowi, to jwst racja

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Wiem musze sie ogarnąć i przestać stresować bo to tylko pogarsza sprawe musi byc dobrze i tyle!

Wgl koleś zapomnial pieczątki do l4 -_- i kazal przyjsc w sobote mówił, że do tyłu może wypisać l4 ale do przodu nie.... jeżeli mam l4 do 19 to jak pojde 21 po to l4 (z datą od 20)i wysle je np w poniedzialek priorytetem do pracy to powinno być ok prawda? Bo tego co czytałam to pracownik ma tydzień na dostarczenie l4 do zakładu ????

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Zawsze troche lepiej sie czuje jak z kims pogadam i podniose na duchu

Wyślij poleconym, głupio by było jakby zaginęło na poczcie

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panienka z Okienka wrote:
    Witajcie kochane ...

Dwa dni temu zrobiłam test...i dwie kreseczki się ukazały...
    ALE
    ale wczoraj zaczęłam krwawić... pomyślałabym, że to miesiączka, teraz już nie krwawię.. czytałam, że to może być naturalny czynnik...
    piersi zaczęły mnie boleć przed samym krwawieniem i bolą dalej... a po rozpoczęciu miesiączki automatycznie przestawały mnie boleć... Okropnie się boję...... nie wiem co myśleć.........

Czy któraś z Was tak miała ???
    Błagam o rady ............................

Myślę, ze u kazdej kobiety to mozne znaczyć cos innego i bym sie tym nie sugerowała. Konsultacja z lekarzem jest tutaj wazna. Mam nadzieje, ze bedzie u Ciebie w porządku. Z opinii słyszałam, ze zdarzały sie takie sytuacje u dziewczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Beattkie
    Coś tam chyba było ale już nic nie wiem byłam u ginekologa dzisiaj i stwierdzil coś takiego:
    - pojedynczy pecherzyk żółtkowy w jamie macicy bez echa zarodka oraz fhr i wgl pod spodem ciąza (jeszcze) niestwierdzona.... już powinien być 7 tydzień w ciąży a u mnie brak echa i chyba zarodek słabo sie rozwija rozpłacze sie zaraz chyba :(

Czekaj tylko tyle możesz, 7tc to jeszcze wczesnie. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze. Nie denerwuj sie chociaz nie jest łatwo, ale 7tc to naprawde jeszcze wczesnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie poszła wczesniej, wolałabym miec 100% pewnosci na 1 spotkaniu. Mozliwe, ze jak za tydzien pojdziesz to pewiedza Ci, zebys jeszcze poczekała... Np. Tydzień. A jak pojdziesz za 2 czy 3 to pewnie lekarz juz Ci wszystko powie.

Musisz sama zdecydować, ktore rozwiązanie jest Ci blizsze. Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasami moze pojdzie za 3 tygodnie i sie okaze ze pecherz plodowy jest pusty i vedzie podwojnie ciezko przezywac niz od raxu jak sie dowie a 8 tc to juz nie ma bata musi serce bic

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudna sytuacja Sarcia, mysle, ze tutaj zadna z nas nie wie co bedzie lepsze. Bede 3Mac kciuki mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Near rob to co czujesz, masz kilka opinii i wybierz tą, ktora jest dla Ciebie blizsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:26

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem dzisiaj tydzień po owulacji (tak mysle po śluzik i bolu owu.) I od wczoraj strasznie mnie muli do tego bolą plecy jak na okres I glowa. Nie biorę na ten ból głowy nic w razie ciazy. Kiedy mogę zrobić test??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:23

Brychta
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    No własnie na tym polega problem.. ale może faktycznie wróce tam, p[owiem wszytskim jak jest, że dowiedziałam sie o ciązy już po podpisaniu umowy i lekarz kazał mi leżeć ten tydzień ale mam zamiar pracować najdłużej jak sie da... tylko wiadomo, ze nie bede mogła dźwigać. Grunt żeby wytrzymać ten miesiąc a potem jak sie bede źle czuła to l4 i do widzenia ;)

Na kasie możesz siedzieć max 4 h dźwigać max 1kg - praca w handlu nie jest wskazana
    U mnie jest tak że jak się dowiem o ciąży to bez wahania można na L4 iść nawet po 2 dniach pracy zwolnic nie mają prawa Cię - a wszystko to było na szkoleniu BHP ;)

Dlatego staram się jak moge lecz ciągle nic nie wychodzi jak na złość - trace nadzieję już

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie ze standardową zasadą w pierwszym dniu miesiaczki, ktorej nie dostałas. Ale chodzi o to, ze testy pokazują ciaze gdy beta we krwi jest min 14hcg. Ja pierwszy test zrobiłam w tym samym dniu co pierwsza bete czyli jakos 14dni po owulacji i miałam 11beta wiec test mi nie wyszedł:-P a beta z krwi wskazała ciaze;-) potem zrobiłam test tylko na pamiątkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:38

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczyny jestem dzisiaj tydzień po owulacji (tak mysle po śluzik i bolu owu.) I od wczoraj strasznie mnie muli do tego bolą plecy jak na okres I glowa. Nie biorę na ten ból głowy nic w razie ciazy. Kiedy mogę zrobić test??

Test w dniu oczekiwanej miesiączki. Mógłby wyjść wcześniej, ale nie musi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dokładnie to chciałam przekazać;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa ale od paru dni śledzę forum z podejrzeniem ciąży u mnie i oto dzis zrobilam test Clearblue i wyszedl pozytywny.Lecz poza bolem lewego jajnika, ciagnieciem w dole brzucha i wstretem do soli nic nie czuję. Wczesniej lekarz stwierdzil u mnie mala torbiel na jajniku moze dlatego boli.Ktoras z was też miala taki ból jednego jajnika? Dzis jest 35 dzien cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 dzien cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas ja glownie prawego do dzisiaj sie odzywa i kłuje. Lewy cisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego ból piersi od 3 tyg juz.Ale jajnik ciagle ćmi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tydz. 6 dzień ciąży- niesamowita płaczliwość..

• Near Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam wrażenie, że już wgl nic nie czuje czasem troche poboli w dole brzucha i czasem tylko piersi są drażliwe na dotyk a tak to nic :( A co myślicie o zrobieniu dodatkowej bety> jak wyjdzie sporo wyższa niż ostatnio to powinna ciąża się rozwijać prawda? a jak nie to znaczy, ze jestem w kropce ;/

Teoretycznie jak sie liczy od ostatniego dnia ciąży to wychodzi ten 7 tydzień a mi się wydaje, że owulke miałam ok 17 kwietnia czyli dzidzia bedzie gdzieś miała ok 5 tydzień to to echo i wszystko już powinno być? Przychodzi mi teraz na myśl 100 pytań do eh.... a gin pomylił date na moich badaniach z datą moich urodzin i jak powiedziałam, że mam nadciśnienie to wpisał w googlach "kobieta w ciąży nadciśnienie" i przy mnie szukał... po czym stwierdził żebym u ogólnego spytała ^^ co to wgl za lekarz jest...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się od pierwszego dnia miesiączki. Ale te wyliczenia mają sens TYLKO wtedy, gdy masz regularne cykle po 28 dni i owulację w 14 dniu cyklu. Wtedy wyliczenia wg OM są właściwe.
    Przy założeniu, że miałaś owulację 17.04, to twoja ciąża ma 6tc+4, jeszcze spokojnie masz czas na serduszko.
    Objawy nie są stałe, znam to zamartwianie, więc wiem co czujesz :(

Ale zmieniłabym lekarza, bo nadciśnienie w ciąży to poważna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:35

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ