X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Gratuluje! Śliczny chłopiec :) moja Iza jest młodsza o dwa dni, bo z 22.04.2016

NatiB gratuluje Bartusia - słodziutkie chłopiec :)

Dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle nowych fasolkowych mamuś! Wszystkim gratuluje :)

To i ja sie pochwale moja gwiazdka :) urodzona SN 22.04.2016 3225g i 52cm. Porod trwał 21h z bólami krzyżowymi (sic), na koniec łyżeczkowanie i gwałtowny spadek ciśnienia, odlatywalam :/ - Iza rodzeństwa po tych przygodach przez 9 miesięcy, po leżeniu przez 4 miesiące i po hardkorowym porodzie bez znieczulenia, to mieć chyba nie bedzie ;)

A to moja Izulka :)

Jeszcze w szpitalu:
    35k0caq.jpg

A tu przed pierwsza kąpielą w domu:
    osso5z.jpg

Teraz juz sie zmieniła troche i urosła, ale mam tylko duże zdjecia i nic nie bedzie widać.

Jaka ma fryzurke ^_^ wlasnie ciekawa bylam jak u Cb. Gratuluje cory :) wspolczuje tak dlugiego porodu, ale to znieczulenie do kregoslupa wcale takie super nie jest :( mi anestezjolog sie wkluwala 5 razy czyli 10 nakluc (jedno znieczulajace miejsce w ktore mialo isc znieczulenie) najgorsze u mnie byly pierwsze dni/kroki po zabiegu ale mysle ze mimo wszystko w przyszlosci zdecyduje sie jeszcze na kolejnego maluszka :) czas pokaze

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taka ja, Szotka, piękne bobaski :) Jak tam oglądam te zdjęcia to czuję, że ja się na mojego maluszka nie doczekam jeszcze tyle czasu buu..
    Myślę, że dla takich cudów warto przetrwać wszystko. Pozdrawiam serdecznie.

taka ja lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    Obiecałam, że podam wynik bety :) no więc cudny 4-5 tydzien :) aż 344

No to super! ;-) gratulacje

Love_ya87 lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    Obiecałam, że podam wynik bety :) no więc cudny 4-5 tydzien :) aż 344

Gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo :)

Love_ya87 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne szkraby;-D

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Właśnie dołączyłam oficjalnie do grona zafasolkowanych, więc pochwałę się swoimi pierwszymi objawami:
    - 5 i 6 dpo śluz podbarwiony na różowo i beżowo,
    - od 8 dpo bóle stawów i mięśni + katar jak alergiczny (podobno od hormonów może tak być),
    - też od 8 dpo bolące piersi i pobolewania w dole brzucha,
    - 10 dpo cień kreski na teście i beta 9,9
    - 12 dpo beta 54,81.

Dziś 4t1d piersi i podbrzusze dalej obolałe i od dwóch dni mdłości, które potrafią obudzić o 4 rano. Na usg widać tylko znacznie pogrubione endometrium (ponad 20mm) i ciałko żółte na prawym jajniku. Do tego ze względu na różowo podbarwiony śluz - leże plackiem.

Fiona007 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję za gratulacje (żeby nie zapeszyć ;) )

Do moich pierwszych objawów powinnam jeszcze dopisać plamienie implantacyjne w 32 dniu cyklu. Dosłownie jedna kropeczka brązowa na bieliźnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowum mamusiom :)oby wxzystko bylo oki

• Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Was dziewczyny :) śliczne dzieciątka :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85

Mam takie pytanie- wracając jeszcze do tematu mojego ubezpieczenia... napisałaś, że po przedstawieniu świadectwa pracy z poprzedniego zatrudnienia powinnam mieć normalnie zapłacone chorobowe, a jeżeli nie dałam świadectwa pracy nowemu pracodawcy? tzn. jak się zatrudniłam jeszcze nie dostałam tego świadectwa dopiero wczoraj pocztą to mimo wszystko bede miała zapłacone? czy może razem z l4 przesłać pocztą też kopie (oryginału chyba raczej nie) tego świadectwa?
    Strasznie zagmatwane to to xd Mam nadzieje, że ktoś mądry zrozumie co tu nabazgroliłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near, ale w dokumenatch musialas uzupelnic informacje o poprzedniej pracy. Mialas tak?;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ...

Dwa dni temu zrobiłam test...i dwie kreseczki się ukazały...
    ALE
    ale wczoraj zaczęłam krwawić... pomyślałabym, że to miesiączka, teraz już nie krwawię.. czytałam, że to może być naturalny czynnik...
    piersi zaczęły mnie boleć przed samym krwawieniem i bolą dalej... a po rozpoczęciu miesiączki automatycznie przestawały mnie boleć... Okropnie się boję...... nie wiem co myśleć.........

Czy któraś z Was tak miała ???
    Błagam o rady ............................

• Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie
    Coś tam chyba było ale już nic nie wiem byłam u ginekologa dzisiaj i stwierdzil coś takiego:
    - pojedynczy pecherzyk żółtkowy w jamie macicy bez echa zarodka oraz fhr i wgl pod spodem ciąza (jeszcze) niestwierdzona.... już powinien być 7 tydzień w ciąży a u mnie brak echa i chyba zarodek słabo sie rozwija rozpłacze sie zaraz chyba :(

• Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawdda powiedzial ze widzial takie przypadki i zawsze sie rozwijala ciaza ale tez strasznie sie boje :(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panienka z Okienka wrote:
    Witajcie kochane ...

Dwa dni temu zrobiłam test...i dwie kreseczki się ukazały...
    ALE
    ale wczoraj zaczęłam krwawić... pomyślałabym, że to miesiączka, teraz już nie krwawię.. czytałam, że to może być naturalny czynnik...
    piersi zaczęły mnie boleć przed samym krwawieniem i bolą dalej... a po rozpoczęciu miesiączki automatycznie przestawały mnie boleć... Okropnie się boję...... nie wiem co myśleć.........

Czy któraś z Was tak miała ???
    Błagam o rady ............................

Po pierwsze weź głęboki oddech. Po drugie - są różne powody krwawień - to była żywa krew? plamienia?
    Możliwe, że miałaś jakiegoś krwiaka i on pękł, stąd krew. Mniej prawodpodobne pęknięte naczynko przy rozciąganiu macicy, bo nie pomyliłabyś tego z okresem.
    Wreszcie - dziewczyny mają rózne problemy, w tym krwawienia, a ciąża rozwija się dobrze.
    Jedyną metodą rozwiania wątpliwości jest zrobienie USG, bez tego nie będziesz wiedziała, czy wszystko w porzadku.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Beattkie
    Coś tam chyba było ale już nic nie wiem byłam u ginekologa dzisiaj i stwierdzil coś takiego:
    - pojedynczy pecherzyk żółtkowy w jamie macicy bez echa zarodka oraz fhr i wgl pod spodem ciąza (jeszcze) niestwierdzona.... już powinien być 7 tydzień w ciąży a u mnie brak echa i chyba zarodek słabo sie rozwija rozpłacze sie zaraz chyba :(

Serce ma jeszcze czas na pojawienie się. Czy wiesz dokładnie kiedy była owulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near musisz sie uzbroic w cierpliwosc.... roznie moze byc moze to byc rownie dlbrze pusty pdcherzyk plodowy no iwtedy bedziesz plamic, a jesli tego nie ma to sie narazie nie martw, serce powinno byc widoczne w okolo 6tc, ale medycyna zna rozne przypadki. Glowa do gory

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę od 6tc do 8 tc to dalej w normie.

• Near Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nic mi nie powiedzał kiedy miałam owulacje póki co mam teraz tylko skierowanie na badania krwi i moczu i za 3 tyg na wizyte... czyli jak nie krwawie lub nie boli bardzo w dole brzucha to nie powinnam sie bardzo martwić???

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamartwianie nic ci nie da. Żadna z nas nie jest w stanie szczerze powiedzieć, że wszystko jest ok. Ale naprawdę może miałaś przesunietą owulację? Może zarodek z serduszkiem się jeszcze pokaże?
    Moim osobistym zdaniem - jakby lekarz bał się, że ciąża się nie rozwija, nie wyznaczyłby ci wizyty za 3 tyg, tylko za tydzień, zobaczyć czy będzie to serduszko.

Może warto wybrać się np. za tydzień na dodatkowe usg?

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ