X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Near Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, ze teraz dziecko najważniejsze ale bez tej pracy to za wszystko bede musiala placic a nie ma skad brac... za jakiekolwiek badania czy nawet szpital jak nie ejst sie ubezpieczonym, także cieżka to sprawa jest ;/

Z innej beczki:
    byłam u tej ginekolog i powiedziała mi... nic ;/ na żadne badania nie wysłała że nic na razie nie może powiedzieć żadnego sonogramu dopiero po 2 miesiącach bedzie coś wiadomo nawet mi karty ciąży nie założyła ani nie dała zaświadczenia, że w ciązy jestem ... (6 tydzień)
    To normalne??

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    No wiadomo, ze teraz dziecko najważniejsze ale bez tej pracy to za wszystko bede musiala placic a nie ma skad brac... za jakiekolwiek badania czy nawet szpital jak nie ejst sie ubezpieczonym, także cieżka to sprawa jest ;/

Z innej beczki:
    byłam u tej ginekolog i powiedziała mi... nic ;/ na żadne badania nie wysłała że nic na razie nie może powiedzieć żadnego sonogramu dopiero po 2 miesiącach bedzie coś wiadomo nawet mi karty ciąży nie założyła ani nie dała zaświadczenia, że w ciązy jestem ... (6 tydzień)
    To normalne??
    Hej, warto to wiedzieć bo piszesz o ubezpieczeniu... W ciąży nie musisz być ubezpieczona. Należy Ci się wszystko na nfz z racji tego że jesteś w ciąży. Oczywiście jak chodzisz prywatnie do ginekologa to skierowania nie są honorowane i płacisz za badania, ale nawet nie będąc ubezpieczona masz prawo do wizyt na nfz, tak samo z pobytem w szpitalu. Państwo ubezpiecza ciężarne do tygodnia po porodzie chyba, nie pamiętam dokładnie a dziecko jest ubezpieczone do 18r.z.

Beattkie lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niesamowicie istotne informacje dzięki :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest i kosikowe po urodzeniu:-P

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Near Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Myślicie, że jak pójde prywatnie do ginekologa i powiem mu o sytuacji (prowadziłby wtedy moją ciąże do samego końca) to pociągnąłby mi to l4? Chyba jak mu dam kasiore to nie powinno być problemu co? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze prywatnie naprawde jest zajebiscie:-P mozna powiedziec o wszystkim i sie ze wszystkim dogadac ja mam takie doswiadczenia;-) aaa i nie moze to byc luxmed bo tu prywatnie gowno mozna:-P

• Near Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarz kolesia mówi, ze da prawda? :P i że jest git lekarz :)

https://www.znanylekarz.pl/dariusz-belka/ginekolog/olesnica/3#profile-opinions

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pani doktor sama zapytała czy chcę pracować czy siedzieć w domu, a że mi się umowa kończyła to wybrałam zwolnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam to szczescie, ze jak szefowa dowiedziala sie o ciazy to w prezencie załatwiła mi umowe na czas nieokreskony;-)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super! u mnie nie było takiej możliwości bo pracowałam w szkole państwowej i to nie od dyrektora zależało niestety tylko od władz miasta :/ :( Ale nie płaczę, bo musiałam dojeżdżać i stresować się pracą, a teraz odpoczywam i cieszę się ciążą :)

• Near Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Tego co czytam to faktycznie prywatnie jest zupełnie inaczej niż państwowo i wierze, że facet dobrze poprowadzi mi ciąże i jeszcze da to l4 :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromny plus wizyty prywatnej to usg i uwazam ze lekarz da L4 ciążowe jesli porosisz tym bardziej na prywatnej wizycie bo oni zdaja sobie sprawe ze to pacjentka wybiera lekarza i zawsze moze go zmienić, moim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 22:16

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak samo sobie myślę, ale do wtorku się będę tym stresować niestety... w każdym razie dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy objaw, to w 31 dniu cyklu około godz. 8:30 zrobiło mi się niedobrze. Trochę mnie ponaciągało i zwymiotowałam, a zaznaczam że nie zjadłam nic co mogłoby mi zaszkodzić. Następnego dnia, tz. dzisiaj ;) ujrzałam dwie piękne kreseczki (zrobiłam dwa testy rożnych firm i o różnej czułości- oba pozytywne:) ) Myślę, że można to uznać za potwierdzony pierwszy objaw ciąży, tym bardziej, że w pierwszej ciąży też było to na porządku dziennym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love pewnie, ze tak;-) Teraz bete robisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek i w środę :) Oczywiście dam znać jakie wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 13:05

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Hej dziewczyny
    Mam takie pytanie, bo jeszcze nie do końca orientuje sie w temacie.
    Od poniedziałku dostałam prace na umowę o prace na rok czasu. Dzień później potwierdziła mi się beta, że jestem na pewno w ciąży. Od paru dni chorowałam (katar, ból gardła, duszący kaszel, fale gorąca, non stop mnie głowa bolała i ciśnienie miałam za wysokie) niestety ale lekarz kazał mi leżeć w łóżku masakra jakaś po 2 dniach pracy .... dostałam l4 na tydzień. Kiedy ja wgl moge przejsc na płatne l4?? i wgl jak dam szefowej potwierdzenie ciąży to nie może mnie zwolnić??? Dzisiaj ide pierwszy raz do ginekologa, jak powie mi, ze wszystko ok i nie będzie żadnych zastrzeżeń chciałabym dalej pracować. Tylko teraz tak na pewno cała ekipa z pracy mnie już nienawidzi, więc zastanawiam się nad zmianą pracy... jak myślicie?? skoro jestem, w 6 tygodniu to na spokojnie powinnam dostać prace i nic nie będzie po mnie widać do podajże 3 miesiąca prawda??? nie wiem czy dobrze przeczytałam w internecie, że na l4 można iść po 31 dniach nieprzerywanego ubezpieczenia chorobowego?? Tzn, że musze przepracować jeden miesiąc żeby iść na l4 płatne??? Czy Wy zostałybyście w takiej pracy i próbowały dociągnąć chociaż ten miesiąc czy znalazły prace gdzie można zacząć od nowa bo start w tej miałam nie najlepszy... eh sama jestem sobie winna i nie wiem co robić :( Dodam, ze ostatniego kwietnia byłam ostatni dzień w pracy, w której pracowałam 5 miesiący a w tej nowej jestem od 9 maja.
    Pozdrawiam Was
    Jeżeli w poprzedniej pracy podlegałaś obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu (do dnia 30.04.2016), czyli byłaś zatrudniona na umowę o pracę, a teraz podjęłaś nową pracę od 09.05.2016, to nie masz okresu wyczekiwania na zasiłek, gdyż przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Po przedstawieniu ostatniego świadectwa pracy nowemu pracodawcy, powinnaś normalnie otrzymać wynagrodzenie chorobowe w nowej pracy bez okresu wyczekiwania. A to dlatego, że do tego "magicznego" okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego. Chyba, że wcześniej miałaś umowę zlecenie bez składki chorobowej. Wtedy musisz przepracować pełne 30 dni, aby mieć prawo do zasiłku. Brak okresu wyczekiwania na zasiłek, obowiązuje też, jeżeli masz potwierdzonych 10 lat ubezpieczenia chorobowego. Ciąża w tym przypadku nie ma tu nic do rzeczy. Aha, podstawa do chorobowego będzie z Twojego angażu (umowy o pracę).

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_ya87 wrote:
    W poniedziałek i w środę :) Oczywiście dam znać jakie wyniki :)

Czekamy;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka dobrze gada:-P

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Jeżeli w poprzedniej pracy podlegałaś obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu (do dnia 30.04.2016), czyli byłaś zatrudniona na umowę o pracę, a teraz podjęłaś nową pracę od 09.05.2016, to nie masz okresu wyczekiwania na zasiłek, gdyż przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Po przedstawieniu ostatniego świadectwa pracy nowemu pracodawcy, powinnaś normalnie otrzymać wynagrodzenie chorobowe w nowej pracy bez okresu wyczekiwania. A to dlatego, że do tego "magicznego" okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego. Chyba, że wcześniej miałaś umowę zlecenie bez składki chorobowej. Wtedy musisz przepracować pełne 30 dni, aby mieć prawo do zasiłku. Brak okresu wyczekiwania na zasiłek, obowiązuje też, jeżeli masz potwierdzonych 10 lat ubezpieczenia chorobowego. Ciąża w tym przypadku nie ma tu nic do rzeczy. Aha, podstawa do chorobowego będzie z Twojego angażu (umowy o pracę).

Dobrze mądrego posłuchać :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ