Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Też mam taką nadzieję No u mnie nawet nie było mowy o płci a ja z racji tego, że to wcześnie nie dopytywałam. To wypoczywaj tam i daj znać jak już się dowiesz kto to idzie na świat
U mnie samopoczucie świetne, od początku ciąży nie czułam się lepiej.
Nie było mnie kupe czasu, daje znac coreczka Michalina;-) u Ciebie juz cos wiadomo:-D? jak samopoczucie? -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:z reguly po 10 dniach od owulacji nawet jak jestes w ciazy to objawow zadnych nie bedziesz miec, przynajmniej ja nie mialam..... duzo objawow to sobie kobiety same wymyslaja chcac byc w ciazy, poczekaj do okresu , zrob test w dniu @ , po kilku dniach powtorz test, jesli nadal nie ebdzie okresu, w ostatczenosci po 1,5 tygodnia do 2 od terminu @ zrob beta hcg z krwi. wczesniej nie ma sensu mowic o zadnych objawach
Ja pietwszy objaw miałam 9 dni po owulacji;-) cala noc nie spałam bo mi strasznie cycki rosły, rano jak maz je zobaczył powiedział: ciaza! ale wszystko dokladnie w kalendarzu mam zapisane to wiem co kiedy:-P -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:hmm... nawiaze do poprzedniego posta ktory pisalam.... na samym poczatku po owulacji czy to tydzien czy 10 dni po nie ma mowy o zadnych objawach, prawda jest taka ze wiekszosc objawow to kobiety sobie roja do glowy bo panicznie chca zajasc w ciaze ( samam to przezylam) wiec bez sensu jest o czym kolwiek tutaj mowic. czekaj do dnia miesiaczki i zrob test, jesli okres nie przyjdzie po kilku dniach powtorz test w osattecznosci 2 tygodnie po terminie okresu pojdz i zrob badanie z krwi, a teraz cierpliwie czekaj i sie nie nakrecaj wymyslajac milion objawow, bo to do niczego nie prowadzi
Sarcia hehe kazdy organizm innaczej reaguje, a ja nie miałam parcia na ciaze;-) nie mam urojeń i jestem zdrowa psychicznie i dobrze znam swoje ciało. Nienmozna tak pisać i wrzucac ciaze do 1 worka wiec powtorze, ze pierwszy objaw mialam 9 dni po owulacji. -
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Uważam, że to co piszesz jest oczywiście możliwe. W końcu ciąża to rewolucja w organizmie i różne rzeczy mogą się przytrafić. Niestety każda kobieta reaguje inaczej i te same objawy u jednej będą zwiastować ciążę a u innej nie, więc nie ma listy objawów pewnych na tak wczesnym etapie. Ale po to też mamy to forum, żeby właśnie na te tematy rozmawiać
Podpisuje się pod postem;-) a co do moich cyckow to od tamtej pory juz miałam tylko wieksze:-P natomiast normalnie rosły mi 2 dni wczesniej przed okresem i tak przez 7 lat mojego malzenstwa. Ja nawet nie wierzyłam, wyszłam na papierosa, maz przyszedł zabrał mi go i mowi: nie bedziesz palić w ciazy! Chyba znam Twoj organizm:-P miał skubany rację.diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLetana wrote:Heeej jestem juz po terminie na usg nic nie widać moze jest za wcześnie albo i moze wogole nic nie ma w środę mam kolejny termin na bhcg kolejne dni w niepewności
Ja byłam na usg w dniu spodziewanej miesiaczki i miałam już mała kropelkę zdjecie mam w suwaczku z tego usg:-PWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatiB wrote:U mnie spoko, brzuch nie ciąży, jest tak, normalnie. Nie powiem ze czuje sie jak motylek na wietrze ale też jak słoń w składzie porcelany na pewno nie. Luzik jest, myślałam, że bedzie gorzej. Jedyne co męczy to skurcze przepowiadające - ale nie z powodu bólu tylko z tego powodu, że nie wiem czy to są przepowiadające czy mi sie poród zaczyna ;P przez pol godziny są regularne a pozniej nagle przestają być regularne. Także psychicznie to męczy. Oprócz tego jest ok ;p
Dodaje zdjęcie pięści wbitej w bok - jestem workiem treningowym
http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/962824/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/912811/image.jpg
Nati super, fajnie tak zobaczyć starszą ciążę zazdroszczę -
nick nieaktualnyDalile wrote:Możesz powtórzyć betę za 48h, żeby sprawdzić przyrost, ale to dla swojego spokoju. Słyszałam, że są lekarze, którzy chcą, żeby do nich przychodzić już z wynikami bety.
W 6tc licząc od dnia miesiączki widać już będzie zarodek, prawdopodobnie z serduszkiem i na wtedy warto się umówić na pierwszą wizytę. Wczesniejw idać będzie jedynie pęcherzyk i żaden lekarz ci ciąży nie potwierdzi.
GRATULACJE!
Dalie, ja tak miałam, ze w 1 dniu spodziewanej miesiaczki zobaczyłam pęchęrzyk na usg i gin krzyczała, ze jakas nienormalna jestem, że ciazy szukam, a to może byc kropla krwi. We wnioskach mi napisała: wczesna ciąża i z 10 znakow zapytania. Natomiast ja to usg miałam 3 mc umowione i nie bylo związane z ciaża tylko było profilaktyczne, a ciąża to przypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:20
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po" Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom 20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia
Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.
Diewuszka przeczytałam bedzie synek! Gratulacje:-D 20 maj juz niedlugo wrzuc zdjecia z usg:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:07
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMona24 wrote:Cześć dziewczyny
Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży . Rano blada 2 kreska na teście, wiec pojechałam od razu do laboratorium na bete i wyszła 39,4 .
Co do objawów:
- po owulacji 2dniowa infekcja
- śluz na początku biały kremowy a później biały wodnisty
- uczucie wilgoci
- spóźniająca się @ 3 dni
- bardzo wrażliwe sutki
- obrzmiałe i tkliwe piersi
- i dopiero dziś (3 dni po oczekiwanej miesiączce) kłucie jajcików
Gratuluje wszystkim dziewczynom. Moja pierwsza beta miała 11 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatiB wrote:Hej dziewczyny. 9.05.2016, 16:58 na świat przyszedł Bartuś, siłami natury. 3,630 kg , 56 cm. O porodzie nie będe opowiadac bo nie chce nikogo straszyć, osobiscie mam traume, nie wiem jak przeżylam to. Ale jest na świecie, urodził się 38+5 tc, ale według lekarzy wygląda na przenoszonego, więc to prawda ze 38 - 42 tc to płód donoszony. W koncu spokoj psychiczny z liczeniem ruchów, bo szło oszaleć gdy nie pukał przez 2h. Pozdrawiam i życze spokojnych ciąż donoszonych do terminu:)
http://static.pokazywarka.pl/i/6584355/802096/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6584355/151837/image.jpg
Nati gratulacje dla Was!! Tez juz chce konca ciazy;-) zdrowka!!! -
nick nieaktualnymarikaa wrote:Witam!
Ciąża potwierdzona. Jestem w 5tyg. Termin mam na 11.01.2017. Od dwóch tygodni jestem na L4 ze względu na prace w której dzwigałam. Dostałam luteine pod język ponieważ w pierwszej ciąży były prpblemy z utrzymaniem.
Jak to miło słyszeć tak dobre nowiny -
nick nieaktualnyIrcia32 wrote:Witam, dołączę się do opisu objawów. 15 kwietnia powinnam była dostac @ test zrobiłam 20kwietnia i nic więc dalej czekałam na redblockera:-) Ale dnia 27.04. Gdy przyszłam do pracy zaczęło mnie mdlić, kręciło się w głowie i w ogóle byłam jakaś rozbita. Zwolniłąm się z pracy,kupiłam test i zrobiłam po 18-stej, wyszła jedna ale ta pod C była ledwo widoczna ale była. Po raz pierwszy w życiu mnie zamdliło w ciąży (a mam już troje dzieci).Przez trzy dni wymioty,biegunka i chodzenie po ścianach(zawroty) Po trzech dniach powtórzyłam test i w parę sekund zrobiły się dwie grube krechy. Byłam w szoku gdy moja ginka powiedziała przy USG "O! Ale ładne dwa domki! Było za wcześnie by cokolwiek tam zobaczyć,kazała przyjść za miesiąc.Teraz zaczynam dziewiąty tydzień i od wczoraj mam wrażenie jakby pęcherz był stałe wypełniony.
Łał zawsze chciałam ciaze blizniacza:-D -
Beattkie wrote:Podpisuje się pod postem;-) a co do moich cyckow to od tamtej pory juz miałam tylko wieksze:-P natomiast normalnie rosły mi 2 dni wczesniej przed okresem i tak przez 7 lat mojego malzenstwa. Ja nawet nie wierzyłam, wyszłam na papierosa, maz przyszedł zabrał mi go i mowi: nie bedziesz palić w ciazy! Chyba znam Twoj organizm:-P miał skubany rację.
Odnośnie cycków Ja miałam zawsze tak, że rosły mi w drugiej fazie cyklu a przed okresem dzień czy dwa wracały do swoich rozmiarów. A w szczęśliwym cyklu pozostały większe a nawet jeszcze urosły także myślę, że jest to jakiś wyznacznik. A Ty Beattkie dobrze, że masz takiego rozsądnego męża i nie pozwolił Ci truć dzidzi jednak Ci faceci czasem się na coś przydają -
Beattkie wrote:Diewuszka przeczytałam bedzie synek! Gratulacje:-D 20 maj juz niedlugo wrzuc zdjecia z usg:-D
Dziękuję Za tydzień będzie potwierdzenie to pochwalę się już tak na 100% Tobie gratuluję córeczki cudowna wiadomość kochana. A jak samopoczucie? U mnie wszystko w porządku, zaczynam naprawdę dostrzegać, że powoli mój brzuch puchnie, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze, do tego idzie wiosna zieleni się czego chcieć więcej
edit: właściwie to idzie lato, ale dopiero teraz zaczyna być fajna pogoda. Jakoś mi chyba umknęło, że już maj haha przy ciąży jakoś tak chyba czas inaczej płynieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:47
-
Beattkie pytanie do Ciebie bo jesteś troszkę przede mną, czy czujesz już ruchy malutkiej? Jeśli tak to kiedy zaczęłaś je odczuwać i czy od razu wiedziałaś, że to to? Ja mam wrażenie od kilku dni jakby mi się jelita przesuwały i nie wiem czy to jakieś pierwsze ruchy czy rośnie macica i tak odczuwam, czy po prostu wmawiam sobie coś.
Beattkie lubi tę wiadomość