Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Też mam taką nadzieję
No u mnie nawet nie było mowy o płci a ja z racji tego, że to wcześnie nie dopytywałam. To wypoczywaj tam i daj znać jak już się dowiesz kto to idzie na świat 
U mnie samopoczucie świetne, od początku ciąży nie czułam się lepiej.
Nie było mnie kupe czasu, daje znac coreczka Michalina;-) u Ciebie juz cos wiadomo:-D?
jak samopoczucie?
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:z reguly po 10 dniach od owulacji nawet jak jestes w ciazy to objawow zadnych nie bedziesz miec, przynajmniej ja nie mialam..... duzo objawow to sobie kobiety same wymyslaja chcac byc w ciazy, poczekaj do okresu , zrob test w dniu @ , po kilku dniach powtorz test, jesli nadal nie ebdzie okresu, w ostatczenosci po 1,5 tygodnia do 2 od terminu @ zrob beta hcg z krwi. wczesniej nie ma sensu mowic o zadnych objawach
Ja pietwszy objaw miałam 9 dni po owulacji;-) cala noc nie spałam bo mi strasznie cycki rosły, rano jak maz je zobaczył powiedział: ciaza!
ale wszystko dokladnie w kalendarzu mam zapisane to wiem co kiedy:-P
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:hmm... nawiaze do poprzedniego posta ktory pisalam.... na samym poczatku po owulacji czy to tydzien czy 10 dni po nie ma mowy o zadnych objawach, prawda jest taka ze wiekszosc objawow to kobiety sobie roja do glowy bo panicznie chca zajasc w ciaze ( samam to przezylam) wiec bez sensu jest o czym kolwiek tutaj mowic. czekaj do dnia miesiaczki i zrob test, jesli okres nie przyjdzie po kilku dniach powtorz test w osattecznosci 2 tygodnie po terminie okresu pojdz i zrob badanie z krwi, a teraz cierpliwie czekaj i sie nie nakrecaj wymyslajac milion objawow, bo to do niczego nie prowadzi
Sarcia hehe kazdy organizm innaczej reaguje, a ja nie miałam parcia na ciaze;-) nie mam urojeń i jestem zdrowa psychicznie i dobrze znam swoje ciało. Nienmozna tak pisać i wrzucac ciaze do 1 worka
wiec powtorze, ze pierwszy objaw mialam 9 dni po owulacji.
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Uważam, że to co piszesz jest oczywiście możliwe. W końcu ciąża to rewolucja w organizmie i różne rzeczy mogą się przytrafić. Niestety każda kobieta reaguje inaczej i te same objawy u jednej będą zwiastować ciążę a u innej nie, więc nie ma listy objawów pewnych na tak wczesnym etapie. Ale po to też mamy to forum, żeby właśnie na te tematy rozmawiać

Podpisuje się pod postem;-) a co do moich cyckow to od tamtej pory juz miałam tylko wieksze:-P natomiast normalnie rosły mi 2 dni wczesniej przed okresem i tak przez 7 lat mojego malzenstwa. Ja nawet nie wierzyłam, wyszłam na papierosa, maz przyszedł zabrał mi go i mowi: nie bedziesz palić w ciazy! Chyba znam Twoj organizm:-P miał skubany rację.
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLetana wrote:Heeej jestem juz po terminie na usg nic nie widać moze jest za wcześnie albo i moze wogole nic nie ma w środę mam kolejny termin na bhcg kolejne dni w niepewności
Ja byłam na usg w dniu spodziewanej miesiaczki i miałam już mała kropelkę
zdjecie mam w suwaczku z tego usg:-P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatiB wrote:U mnie spoko, brzuch nie ciąży, jest tak, normalnie. Nie powiem ze czuje sie jak motylek na wietrze ale też jak słoń w składzie porcelany na pewno nie. Luzik jest, myślałam, że bedzie gorzej. Jedyne co męczy to skurcze przepowiadające - ale nie z powodu bólu tylko z tego powodu, że nie wiem czy to są przepowiadające czy mi sie poród zaczyna ;P przez pol godziny są regularne a pozniej nagle przestają być regularne. Także psychicznie to męczy. Oprócz tego jest ok ;p
Dodaje zdjęcie pięści wbitej w bok - jestem workiem treningowym
http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/962824/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/912811/image.jpg
Nati super, fajnie tak zobaczyć starszą ciążę
zazdroszczę
-
nick nieaktualnyDalile wrote:Możesz powtórzyć betę za 48h, żeby sprawdzić przyrost, ale to dla swojego spokoju. Słyszałam, że są lekarze, którzy chcą, żeby do nich przychodzić już z wynikami bety.
W 6tc licząc od dnia miesiączki widać już będzie zarodek, prawdopodobnie z serduszkiem i na wtedy warto się umówić na pierwszą wizytę. Wczesniejw idać będzie jedynie pęcherzyk i żaden lekarz ci ciąży nie potwierdzi.
GRATULACJE!
Dalie, ja tak miałam, ze w 1 dniu spodziewanej miesiaczki zobaczyłam pęchęrzyk na usg i gin krzyczała, ze jakas nienormalna jestem, że ciazy szukam, a to może byc kropla krwi. We wnioskach mi napisała: wczesna ciąża i z 10 znakow zapytania. Natomiast ja to usg miałam 3 mc umowione i nie bylo związane z ciaża tylko było profilaktyczne, a ciąża to przypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:20
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po"
Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom
20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia 
Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.
Diewuszka przeczytałam bedzie synek! Gratulacje:-D 20 maj juz niedlugo wrzuc zdjecia z usg:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 00:07
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMona24 wrote:Cześć dziewczyny

Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży
. Rano blada 2 kreska na teście, wiec pojechałam od razu do laboratorium na bete i wyszła 39,4
.
Co do objawów:
- po owulacji 2dniowa infekcja
- śluz na początku biały kremowy a później biały wodnisty
- uczucie wilgoci
- spóźniająca się @ 3 dni
- bardzo wrażliwe sutki
- obrzmiałe i tkliwe piersi
- i dopiero dziś (3 dni po oczekiwanej miesiączce) kłucie jajcików
Gratuluje wszystkim dziewczynom. Moja pierwsza beta miała 11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatiB wrote:Hej dziewczyny. 9.05.2016, 16:58 na świat przyszedł Bartuś, siłami natury. 3,630 kg , 56 cm. O porodzie nie będe opowiadac bo nie chce nikogo straszyć, osobiscie mam traume, nie wiem jak przeżylam to. Ale jest na świecie, urodził się 38+5 tc, ale według lekarzy wygląda na przenoszonego, więc to prawda ze 38 - 42 tc to płód donoszony. W koncu spokoj psychiczny z liczeniem ruchów, bo szło oszaleć gdy nie pukał przez 2h. Pozdrawiam i życze spokojnych ciąż donoszonych do terminu:)
http://static.pokazywarka.pl/i/6584355/802096/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6584355/151837/image.jpg
Nati gratulacje dla Was!! Tez juz chce konca ciazy;-) zdrowka!!! -
nick nieaktualnymarikaa wrote:Witam!
Ciąża potwierdzona. Jestem w 5tyg. Termin mam na 11.01.2017. Od dwóch tygodni jestem na L4 ze względu na prace w której dzwigałam. Dostałam luteine pod język ponieważ w pierwszej ciąży były prpblemy z utrzymaniem.
Jak to miło słyszeć tak dobre nowiny
-
nick nieaktualnyIrcia32 wrote:Witam, dołączę się do opisu objawów. 15 kwietnia powinnam była dostac @ test zrobiłam 20kwietnia i nic więc dalej czekałam na redblockera:-) Ale dnia 27.04. Gdy przyszłam do pracy zaczęło mnie mdlić, kręciło się w głowie i w ogóle byłam jakaś rozbita. Zwolniłąm się z pracy,kupiłam test i zrobiłam po 18-stej, wyszła jedna ale ta pod C była ledwo widoczna ale była. Po raz pierwszy w życiu mnie zamdliło w ciąży (a mam już troje dzieci).Przez trzy dni wymioty,biegunka i chodzenie po ścianach(zawroty) Po trzech dniach powtórzyłam test i w parę sekund zrobiły się dwie grube krechy. Byłam w szoku gdy moja ginka powiedziała przy USG "O! Ale ładne dwa domki! Było za wcześnie by cokolwiek tam zobaczyć,kazała przyjść za miesiąc.Teraz zaczynam dziewiąty tydzień i od wczoraj mam wrażenie jakby pęcherz był stałe wypełniony.
Łał
zawsze chciałam ciaze blizniacza:-D
-
Beattkie wrote:Podpisuje się pod postem;-) a co do moich cyckow to od tamtej pory juz miałam tylko wieksze:-P natomiast normalnie rosły mi 2 dni wczesniej przed okresem i tak przez 7 lat mojego malzenstwa. Ja nawet nie wierzyłam, wyszłam na papierosa, maz przyszedł zabrał mi go i mowi: nie bedziesz palić w ciazy! Chyba znam Twoj organizm:-P miał skubany rację.
Odnośnie cycków
Ja miałam zawsze tak, że rosły mi w drugiej fazie cyklu a przed okresem dzień czy dwa wracały do swoich rozmiarów. A w szczęśliwym cyklu pozostały większe a nawet jeszcze urosły
także myślę, że jest to jakiś wyznacznik. A Ty Beattkie dobrze, że masz takiego rozsądnego męża i nie pozwolił Ci truć dzidzi
jednak Ci faceci czasem się na coś przydają
-
Beattkie wrote:Diewuszka przeczytałam bedzie synek! Gratulacje:-D 20 maj juz niedlugo wrzuc zdjecia z usg:-D
Dziękuję
Za tydzień będzie potwierdzenie to pochwalę się już tak na 100%
Tobie gratuluję córeczki cudowna wiadomość kochana. A jak samopoczucie? U mnie wszystko w porządku, zaczynam naprawdę dostrzegać, że powoli mój brzuch puchnie, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze, do tego idzie wiosna zieleni się czego chcieć więcej 
edit: właściwie to idzie lato, ale dopiero teraz zaczyna być fajna pogoda. Jakoś mi chyba umknęło, że już maj haha
przy ciąży jakoś tak chyba czas inaczej płynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:47
-
Beattkie pytanie do Ciebie bo jesteś troszkę przede mną, czy czujesz już ruchy malutkiej? Jeśli tak to kiedy zaczęłaś je odczuwać i czy od razu wiedziałaś, że to to? Ja mam wrażenie od kilku dni jakby mi się jelita przesuwały i nie wiem czy to jakieś pierwsze ruchy czy rośnie macica i tak odczuwam, czy po prostu wmawiam sobie coś.
Beattkie lubi tę wiadomość

Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę