X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2x dupka i 3x luteinę dziennie.

precelinka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja 2x dupka i 3x luteinę dziennie.

dziękuje za info :) Bo własnie sie zastanawiam czy nie bedzie za duzo. Dupka biore od 17dc 2x1 tabl, dzis po wizycie gin zalecił brac luteine dopochwowo 2x1. Jak radzisz rozłożyć czasowo branie? dupka biore 10 i 22.
    Nast wizyte mam 24maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:34

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę brałam dokładnie co 8h, a dupka brałam przy porannej i wieczornej lutce :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mozna jednocześnie o tej samej porze, dzięki...bo nie wiedziałam jak je połączyć ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB gratulacje :) jest przeslodki :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB śliczny <3 gratulacje :) doczekałaś się w końcu :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    NatiB GRATULACJE :) :)

Brała któraś z Was duphaston w tabl. i luteine dopochwowa jednocześnie?

Ja też brałam dupka 3x2, i luteinę 100 mg 2x1

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • marikaa Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ciąża potwierdzona. Jestem w 5tyg. Termin mam na 11.01.2017. Od dwóch tygodni jestem na L4 ze względu na prace w której dzwigałam. Dostałam luteine pod język ponieważ w pierwszej ciąży były prpblemy z utrzymaniem.

• marikaa Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB

Gratuluje! Synek Jest cudowny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:58

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikaa super :) kiedy wizyta u gina?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • marikaa Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wizytę miałam w poniedziałek bo wystąpiły plamienia. Było widać pęcherzyk. Następna wizyta (planowana) na 18.05.
    Udało nam się w drugim cyklu starań :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB GRATULUJĘ <3 Piękny chłopczyk <3

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikaa wrote:
    Kamila wizytę miałam w poniedziałek bo wystąpiły plamienia. Było widać pęcherzyk. Następna wizyta (planowana) na 18.05.
    Udało nam się w drugim cyklu starań :)

Marikaa gratulacje :) 2 cykl to bardzo szybko :) mam nadz ze wszystko bedzie ok :) ja 2 cykl staran ,zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• marikaa Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Marikaa gratulacje :) 2 cykl to bardzo szybko :) mam nadz ze wszystko bedzie ok :) ja 2 cykl staran ,zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Nie dziekuje :) w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Poprostu uznalismy ze jestesmy gotowi i nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne. A cykle mam nieregularne od 28-55dni najdluzsze... chyba jestem stworzona do zachodzenia w ciaze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratulacje, dzidius przeslodki ;) O bólu i traumie szybko zapomnisz ciesz sie waszym szczesciem widac ze maz szczesliwy, dumny tatus !!GRATULACJE!!! :)

zazdroszzce, ja juz sie nie moge doczekac mojego malego robaczka a tu jeszcze 4 miesiace musze czekac ;)

taka ja lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikaa wrote:
    Nie dziekuje :) w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Poprostu uznalismy ze jestesmy gotowi i nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne. A cykle mam nieregularne od 28-55dni najdluzsze... chyba jestem stworzona do zachodzenia w ciaze :)

Mnie tez za pierwszym razem udalo sie w pierwszym cyklu, ale skończyło sie szybko. Teraz udalo sie z mala pomoca gina w 4 cyklu starań. Faktycznie masz długie cykle u mnie max 30dni.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cykle tez porąbane mialam i ciezko bylo sie wtrafic w termin bo mialam 35 nie raz 36 a nie raz 33 dni

• marikaa Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja cykle tez porąbane mialam i ciezko bylo sie wtrafic w termin bo mialam 35 nie raz 36 a nie raz 33 dni

Najważniejsze że się udało :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Ircia32 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołączę się do opisu objawów. 15 kwietnia powinnam była dostac @ test zrobiłam 20kwietnia i nic więc dalej czekałam na redblockera:-) Ale dnia 27.04. Gdy przyszłam do pracy zaczęło mnie mdlić, kręciło się w głowie i w ogóle byłam jakaś rozbita. Zwolniłąm się z pracy,kupiłam test i zrobiłam po 18-stej, wyszła jedna ale ta pod C była ledwo widoczna ale była. Po raz pierwszy w życiu mnie zamdliło w ciąży (a mam już troje dzieci).Przez trzy dni wymioty,biegunka i chodzenie po ścianach(zawroty) Po trzech dniach powtórzyłam test i w parę sekund zrobiły się dwie grube krechy. Byłam w szoku gdy moja ginka powiedziała przy USG "O! Ale ładne dwa domki! Było za wcześnie by cokolwiek tam zobaczyć,kazała przyjść za miesiąc.Teraz zaczynam dziewiąty tydzień i od wczoraj mam wrażenie jakby pęcherz był stałe wypełniony.

327ac17e88.png
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam taką sytuacje; 2 kwietnia mialam ostatnia @ nie staralismy się o dzidziusia ale tez nie uwazalismy ze wzgledu na to iż już raz mialam poronienie od 2 tyg bolał mnie bardzo brzuch ale myslalam że to jest zwiazane z moją praca wiec nie bralam sobie tego pod uwage ale wraz z nasileniem bolu wkoncu zrobilam test odrazu wyszla jedna kreska wiec mysle sobie ze bolacy brzuch jest zwiazany z wysilkiem w pracy ale po chwili bardzo ale to bardzo niewidocznie pojawila sie druga kreska poszlam do pracy i zachowywalam sie normalnie jakos nie bralam sobie pod uwage ze moze to jednak ciaza bo poprostu nie chcialam sobie robic jakis nadziei gdy na drugi dzien poszlam do pracy pod wplywem wysilku zaczelam plamic i oczywiscie towarzyszyl mi przy tym ostry bol brzucha. zwolnilam sie i poszlam di gin... on od razu skierowal mnie na szpital z zagrozeniem znowu poronienia tam robiono mi usg ale nic nie widac oprocz powiekszonego endomentrium wiec zrobili mi 2 razy badanie krwi i wg tego stwierdzono ze to jest 4 tydz ciazy. nie plamie wypuszczono mnie do domu ale biore luteine dopochwowa 2x1 i kwas foliowy. za 2 tyg mam wizyte usg mam nadzieje ze juz bedzie cos widac i ze teraz bedzie wszystko ok;)

Zuzka
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ