Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Ja 2x dupka i 3x luteinę dziennie.
dziękuje za info Bo własnie sie zastanawiam czy nie bedzie za duzo. Dupka biore od 17dc 2x1 tabl, dzis po wizycie gin zalecił brac luteine dopochwowo 2x1. Jak radzisz rozłożyć czasowo branie? dupka biore 10 i 22.
Nast wizyte mam 24maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:34
-
Kamila ;) wrote:NatiB GRATULACJE
Brała któraś z Was duphaston w tabl. i luteine dopochwowa jednocześnie?
Ja też brałam dupka 3x2, i luteinę 100 mg 2x1Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
marikaa wrote:Kamila wizytę miałam w poniedziałek bo wystąpiły plamienia. Było widać pęcherzyk. Następna wizyta (planowana) na 18.05.
Udało nam się w drugim cyklu starań
Marikaa gratulacje 2 cykl to bardzo szybko mam nadz ze wszystko bedzie ok ja 2 cykl staran ,zobaczymy co z tego wyjdzie -
niuunka28 wrote:Marikaa gratulacje 2 cykl to bardzo szybko mam nadz ze wszystko bedzie ok ja 2 cykl staran ,zobaczymy co z tego wyjdzie
Nie dziekuje w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Poprostu uznalismy ze jestesmy gotowi i nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne. A cykle mam nieregularne od 28-55dni najdluzsze... chyba jestem stworzona do zachodzenia w ciaze -
nick nieaktualnyNatalia gratulacje, dzidius przeslodki O bólu i traumie szybko zapomnisz ciesz sie waszym szczesciem widac ze maz szczesliwy, dumny tatus !!GRATULACJE!!!
zazdroszzce, ja juz sie nie moge doczekac mojego malego robaczka a tu jeszcze 4 miesiace musze czekactaka ja lubi tę wiadomość
-
marikaa wrote:Nie dziekuje w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Poprostu uznalismy ze jestesmy gotowi i nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne. A cykle mam nieregularne od 28-55dni najdluzsze... chyba jestem stworzona do zachodzenia w ciaze
Mnie tez za pierwszym razem udalo sie w pierwszym cyklu, ale skończyło sie szybko. Teraz udalo sie z mala pomoca gina w 4 cyklu starań. Faktycznie masz długie cykle u mnie max 30dni. -
nick nieaktualny
-
Witam, dołączę się do opisu objawów. 15 kwietnia powinnam była dostac @ test zrobiłam 20kwietnia i nic więc dalej czekałam na redblockera:-) Ale dnia 27.04. Gdy przyszłam do pracy zaczęło mnie mdlić, kręciło się w głowie i w ogóle byłam jakaś rozbita. Zwolniłąm się z pracy,kupiłam test i zrobiłam po 18-stej, wyszła jedna ale ta pod C była ledwo widoczna ale była. Po raz pierwszy w życiu mnie zamdliło w ciąży (a mam już troje dzieci).Przez trzy dni wymioty,biegunka i chodzenie po ścianach(zawroty) Po trzech dniach powtórzyłam test i w parę sekund zrobiły się dwie grube krechy. Byłam w szoku gdy moja ginka powiedziała przy USG "O! Ale ładne dwa domki! Było za wcześnie by cokolwiek tam zobaczyć,kazała przyjść za miesiąc.Teraz zaczynam dziewiąty tydzień i od wczoraj mam wrażenie jakby pęcherz był stałe wypełniony.
-
dziewczyny ja mam taką sytuacje; 2 kwietnia mialam ostatnia @ nie staralismy się o dzidziusia ale tez nie uwazalismy ze wzgledu na to iż już raz mialam poronienie od 2 tyg bolał mnie bardzo brzuch ale myslalam że to jest zwiazane z moją praca wiec nie bralam sobie tego pod uwage ale wraz z nasileniem bolu wkoncu zrobilam test odrazu wyszla jedna kreska wiec mysle sobie ze bolacy brzuch jest zwiazany z wysilkiem w pracy ale po chwili bardzo ale to bardzo niewidocznie pojawila sie druga kreska poszlam do pracy i zachowywalam sie normalnie jakos nie bralam sobie pod uwage ze moze to jednak ciaza bo poprostu nie chcialam sobie robic jakis nadziei gdy na drugi dzien poszlam do pracy pod wplywem wysilku zaczelam plamic i oczywiscie towarzyszyl mi przy tym ostry bol brzucha. zwolnilam sie i poszlam di gin... on od razu skierowal mnie na szpital z zagrozeniem znowu poronienia tam robiono mi usg ale nic nie widac oprocz powiekszonego endomentrium wiec zrobili mi 2 razy badanie krwi i wg tego stwierdzono ze to jest 4 tydz ciazy. nie plamie wypuszczono mnie do domu ale biore luteine dopochwowa 2x1 i kwas foliowy. za 2 tyg mam wizyte usg mam nadzieje ze juz bedzie cos widac i ze teraz bedzie wszystko ok;)
Zuzka