X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, miałam oczywiście podwyższona temperaturę, tydzień po ovu dostałam wysypki na dłoniach i twarzy i miłości. Szyjka macicy była wysoko i ogólnie czułam się wilgotna. Ale z tego ci czytam to dziewczyny maja rożne objawy ;)

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Letana no i co w koncu u Ciebie wyszlo ? dzisiaj niedziele wiec pewnie dopiero wiecej dowiesz sie jutro

Witaj Niuunka ;)
    Jutro juz bede znała wyniki i odrazu dam znać

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Letana no i co w koncu u Ciebie wyszlo ? dzisiaj niedziele wiec pewnie dopiero wiecej dowiesz sie jutro

Witaj Niuunka ;)
    Juz doczekać sie nie mogę ...
    Wczoraj zrobiłam test clerblue z plusem i wyszedł mi odrazu pozytywny ale po 15s. Znikł plusik i został minusik. A pózniej znów wyszedł delikatny plusik i juz pozostał. Zwariować mozna

Letana
  • Near Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa i ma do Was takie pytanko :)
    Mam takie objawy:

- brak okresu (aktualnie 36 dzień cyklu- ostatnio @ miałam 29 i 31 dnia),
    - ból w podbrzuszu (taki trochę inny jak przy okresie- z dwa dni temu poczułam jakby mnie ktoś igłą ukuł),
    - wczoraj i przedwczoraj miała zgagę (tak to nie pamiętam kiedy ją miałam),
    - gazy,
    - ból gardła i zatkany nos (też ból z tyłu głowy... tu chyba wychodzi przeziębienie),
    - wzdęty brzuch, mimo, że nic gazowanego ostatnio nie piłam i jem same sałatki na okrągło,
    - niesamowite zmęczenie- mogłabym spać na okrągło,
    Test robiłam podajże w piątek 6.05 wyszedł negatywny... myślicie, że te objawy mogą świadczyć o ciąży? Jak tak to kiedy zrobić ponownie test? Boje sie, że zaczynam już świrować i tylko sobie wmawiam wszystko :( tak bardzo chciałabym być w ciąży :(
    Pozdrawiam Was wszystkie :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą, ale niestety nie muszą. Powtórz test za 2-3 dni, albo idź na bHCG. Tsty bywają zawodne, jednak tak długo po terminie @ powinny już coś pokazać.
    Każda ciąża jest inna i każda niesie za sobą inne objawy (bądź ich brak).
    Trzymam kciuki!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam no i dowiedziałam sie ze wynik ujemny ... Ale musze pojechać dziś do ginekologa jeszcze raz sprawdzić ... Bo był problem w laboratorium niewiem dokładnie o co chodzi ... Na 15 mam termin ...

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Letana. Może następnym razem się uda.

• Near Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Dzięki za odpowiedź :) przed chwilą zrobiłam bobo test i praktycznie po chwili pokazała się druga gruba krecha :) Nie mogę się na nią napatrzeć :)

Pozdrawiam :)

boróweczka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Teraz tylko wyczekać do lekarza :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witam no i dowiedziałam sie ze wynik ujemny ... Ale musze pojechać dziś do ginekologa jeszcze raz sprawdzić ... Bo był problem w laboratorium niewiem dokładnie o co chodzi ... Na 15 mam termin ...

Kurcze no to masz przerabane:( zawsze cos nie tak. No pisz po wizycie czy cos wiecej sie dowiedzialas :) a jaka beta Ci wyszla ? Pozdrowionka

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Hejka

Dzięki za odpowiedź :) przed chwilą zrobiłam bobo test i praktycznie po chwili pokazała się druga gruba krecha :) Nie mogę się na nią napatrzeć :)

Pozdrawiam :)

No to gratulaje :) hestes najlepszym przyjladem,ze jednak nie zawsze testy zwlaszcza te pierwsze wychodza tak jak powinny :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po terminie ... Bete jeszcze raz mi zrobił ale juz dzwonić nie bede za wynikiem.. Na usg nic nie wykryło oprócz małego torbiela na lewym jajniku ale nim nie mam sie co martwić ... Musze czekać na miesiączkę i od pierwszego dnia musze brać przez miesiąc anty&baby w następnym cyklu od 2 do 6 dnia clomifen i od siódmego dnia monitoring ;/ wiec jeszcze poczekam ale jestem dobrej myśli

Near gratuluje :)

Letana
  • Near Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Dzisiaj faktycznie pomyślałam, że już strasznie długo nie mam tego okresu i muszę zrobić jeszcze jeden test - tym razem kupiłam dwa zupełnie inne niż do tej pory próbowałam i wyszło, (nie z pierwszego porannego moczu, tylko trochę pochodziłam i kawki się napiłam ;) także na ten moment jestem w siódmym niebie :) Mam tylko nadzieje, że fasolka będzie się prawidłowo rozwijać i wszystko będzie dobrze :) Teraz natomiast, nasuwa się pytanie, kiedy do ginekologa się udać...?? musze jeszcze tyle poczytać i tyle się dowiedzieć o tym stanie, że szok :)

Letana jestem z Tobą całym serduchem! Może się jeszcze troszkę naczekasz, ale faktycznie trzeba być dobrej myśli a wszystko się ułoży :) Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dopiero założyłam sobie konto :) Od około tygodnia czasu zmagam się z pewnymi objawami, mianowicie:
    - kłucie/ smyranie obu jajników,
    - wrażliwe piersi i delikatne pobolewania
    - infekcja tuż po szczęśliwym przytulaniu
    - zgaga i mdłości (dzisiaj o mało nie wymiotowałam)
    - senność ogromna, ścina mnie z nóg o godzinie, w której wcześniej normalnie funkcjonowałam
    - obecnie pobolewania w dole brzucha
    - odrzuca mnie od kawy i papierosów.

Dzisiaj jest mój 27dc (mam 28 dniowe cykle) i za 2 dni robię test, od tygodnia (wtedy już miałam pierwsze kłucia jajników) przyjmuję kwas foliowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near do ginekologa nie szybciej niz 6 tygodni po ostatniej miesiaczce, bo lekarz nic nie bedzie widzial albo bedzie widzial tylko pecherzyk, a zeby potwierdzic ciaze musi byc wyraznie bijace serce u płodu, wiec z wizytami nie ma co sie spieszyc. Smialo zarejestruj sie na 6 tygodni liczac od ostatniego okresu.Ja np. osttani okres mialam 27.12.15 a u lekarza na 1 wizycie bylam 11.02 i bylo widac poecherzyk dopiero 19.02 lekarz oficjalnie ciaze potwierdzil widac bylo bijace serca :) powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selavy kazda ciaza jest inna to jest fakt, ale nei ukrywajmy ze na poczatku ciazy zadnych zanczacych zmian ani objawow nie ma... poczekaj spokojnie do okresu jesli sie nie pojawi zrob test po 3 dniach powtorz jesli wyjdzie nehgatywny a okresu nie bedzie idz sobie na platne badanie bez zlecenia beta hcg i bedziesz wiedziec. wczesniej nie ma co sie nakrecac, bo z reguly najwiecej objawow jest wtedy kiedy nie jest sie w ciazy, czego tobie nie zycze. powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Sarcia, ale takie pragnienie we mnie siedzi, że tylko czekam i kombinuję :) Dzięki!

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test sarcia :) Mi wyszedł już w 10 dniu po oulacji- barszo blada kreseczka, a następnego już bardziej widoczna :)
    selavy wrote:
    Masz racje Sarcia, ale takie pragnienie we mnie siedzi, że tylko czekam i kombinuję :) Dzięki!

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • Near Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info sarcia123 :)

Czyli wychodzi, że 14 maja jest 6 tygodni ale chyba trochę jeszcze poczekam dla pewności :)

Pozdrówka dla Was dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near najwazniejsze zebys poszla do 10 tygodnia ciązy i potwierdzila te cudowną nowinę , bo będzie ci to potrzebne do swiadczenia becikowego ktore kazdej mamusi sie nalezy po urodzeniu dziecka ;) p.s Lekarz tygodnie ciazy bedzie liczyl od osttaniej miesiączki ;) Powodzenia!!

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ