X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje boróweczko :) A to Twoja pierwsza ciąża? Długo się starałaś? Podziwiam, że jesteś w stanie wytrzymać z wizytą do 7 tc. Ja zobaczyłam 2 kreski i za 3 dni byłam u gina :D Wprawdzie nic się nie dowiedziałam, bo maleństwa jeszcze nie było widać na usg, ale nie wysiedziałabym w domu tyle czasu.
    Życzę Ci spokojnej ciąży :)

boróweczka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki diewuszka ;) pierwsza ciąża, 9 cykl starań ;) ją poczekam... Mąż mi nie pozwala szybciej, poza tym chce zobaczyć serduszko na naszej pierwszej wizycie więc wiesz... Rozsądek przemawia. Żeby sobie atrakcje zrobić za dwa dni zrobię sobie znowu test, w przyszłym tyg pójdę na bete, może uda mi się męża namówić na sprawdzenie jaka on ma grupę krwi do wizyty i takie tam :) wytrzymam :D

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam jeszcze pytanie odnośnie objawów ... Niestety ginekolog zapomniał o mnie i nie oddzwonił z wynikami bhcg :/ a mianowicie pociemnial mi jeden sutek ogólnie kolor aureoli jest ten sam ale na lewym zaciemnil mi sie cały a na prawym tylko aureola

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miała tak któraś z Was dziewczyny ?

Letana
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witam mam jeszcze pytanie odnośnie objawów ... Niestety ginekolog zapomniał o mnie i nie oddzwonił z wynikami bhcg :/ a mianowicie pociemnial mi jeden sutek ogólnie kolor aureoli jest ten sam ale na lewym zaciemnil mi sie cały a na prawym tylko aureola

ja to cala palete barw mam :D takie przebarwienia ze masakra.. piersi do polowy jak u murzynki :p pod pachami tez ciemne place, a i na nogach sie zdarzaja.. nie wspominajac o wszedobylskich rozstepach na udach i brzuchu (na brzuchu pojawily sie w ostatnich dwoch tyg :( a juz sie cieszylam ze nie bede ich miala)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ostatnio moja ginekolog opowiadała, że z jej wieloletnich obserwacji wynika, że dopiero dzieci rodzące się w 41tc są w pełni dojrzałe. Te porody wczesniejsze, planowane cesarki, ktore najczesciej robiono wczesniej ze wskazań medycznych w 38 -40 tygodniu, dzieci które rodziły się w ten sposób cale jeszcze pokryte były mazią płodową a to jeszcze świadczy o tym, że ciut na maluchy za wcześnie. Mówiła, że porody ktore samoistnie zaczynaly się w 41 tc byly najbardziej odpowiednie dla dojrzalosci noworodka. I po tym uznałam, że faktycznie moge przechodzić kilka dni po terminie, jesli brać wlasnie to pod uwage. Oczywiscie pomijam ciaże ktore sie koncza wczesniej i nic nie dało sie zrobić by ten poród zatrzymać - typu infekcje bakteryjne, wczesne skracanie szyjki itd, bo wtedy porod czesto nastepuje wczesniej i wtedy to byle tylko z dzieckiem było ok. Ale mowiła, że obserwuje to od 25 lat prawie juz.

To mówila apropo tego, że wspominalam ze strasznie boje sie chodzic po terminie - bo sie boje, ze przez to przenoszenie może z malutkim być coś nie tak.

U mnie maly probowal sie sam 'wydostac' w ciagu ostatnich dni ciazy ale bez rozwarcia nie bylo szans. Lekarzy tez czasem trzeba 'przypilnowac' zeby nie czekali zbyt dlugo.. jakby nie maz to jesczcze by czekali i kolejna kroplowe dali.. jak sie dowiedzialam potem to maly mial lekko zdeformowana glowke od tego aa no i ma naczyniak na czole (ale glowka sie wyrownala a naczyniak ma zejsc z biegiem lat takze wszystko sie dobrze zakonczylo)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po" :) Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom :) 20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia :D
    Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.

Bede sie starala zagladac do was i na bierzaco czytac co u was slychac :) mi pozostalo poki co wracac do formy :p niestety na cwiczenia to sobie poczekam, wole nie ryzykowac chociaz powiem wam ze coraz lepiej sie czuje, chyba dzieci maja taki wplyw na nas ze nie czujemy bolu a po cesarce jest niemaly (wbrew temu co niektore panie uwazaja). Pozostala mi dieta cud - karmienie piersia :D, same zdrowe rzeczy niestety z wylaczeniem warzyw i owocow poki co (za wyjatkiem marchewki). Na dzien dzisiejszy -15kg :D od 20stego kwietnia hehe

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    ja to cala palete barw mam :D takie przebarwienia ze masakra.. piersi do polowy jak u murzynki :p pod pachami tez ciemne place, a i na nogach sie zdarzaja.. nie wspominajac o wszedobylskich rozstepach na udach i brzuchu (na brzuchu pojawily sie w ostatnich dwoch tyg :( a juz sie cieszylam ze nie bede ich miala)

Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?

Letana
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Bede sie starala zagladac do was i na bierzaco czytac co u was slychac :) mi pozostalo poki co wracac do formy :p niestety na cwiczenia to sobie poczekam, wole nie ryzykowac chociaz powiem wam ze coraz lepiej sie czuje, chyba dzieci maja taki wplyw na nas ze nie czujemy bolu a po cesarce jest niemaly (wbrew temu co niektore panie uwazaja). Pozostala mi dieta cud - karmienie piersia :D, same zdrowe rzeczy niestety z wylaczeniem warzyw i owocow poki co (za wyjatkiem marchewki). Na dzien dzisiejszy -15kg :D od 20stego kwietnia hehe
    Wooow to ładnie szybko Ci zeszły kg! :) A czemu tylko marchewka z warzyw?

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?

Nie można porowywać tego, jednym ciemnieją brodawki innym nie ciemnieją, jednym na początku ciąży a innym dopiero pod koniec. Nie ma takich pewnych objawów które na 100% sie pojawią.

taka ja lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale juz jutro bede wiedziała na 100%

Letana
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Nie można porowywać tego, jednym ciemnieją brodawki innym nie ciemnieją, jednym na początku ciąży a innym dopiero pod koniec. Nie ma takich pewnych objawów które na 100% sie pojawią.
    Nati co u Ciebie :) ? Myślałam o Tobie :) czy już urodzilas czy jeszcze nie :)
    kiedyś byłam na tym wątku :) I Cię pamiętam :)
    Wyprawka gotowa ? My powoli zaczynamy już wszystko mieć :)
    też zaczynam odczuwać kopniaki i wypychanie :P
    U mnie córeczka :) - będzie Hania :)
    zdrówka dla Was ! Zdjęcia brzucha super . Ja swoja nagrywam jak się wygina :p

NatiB, taka ja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Mona24 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży :D . Rano blada 2 kreska na teście, wiec pojechałam od razu do laboratorium na bete i wyszła 39,4 :) .

Co do objawów:
    - po owulacji 2dniowa infekcja
    - śluz na początku biały kremowy a później biały wodnisty
    - uczucie wilgoci
    - spóźniająca się @ 3 dni
    - bardzo wrażliwe sutki
    - obrzmiałe i tkliwe piersi
    - i dopiero dziś (3 dni po oczekiwanej miesiączce) kłucie jajcików

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgpwotqiho.png
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a kiedy miałaś OM? Ja 3.04 od 30 kwietnia testy pozytywne. 4 maja beta 40.63. Jutro po 48h powtórzę,ale wydaje mi się dość niska. Nie wiem kiedy była owulacja, ale miesiączki zazwyczaj co 26-29 dni. Co myślicie dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jest normalna, jesli sa to poczatki ciazy po 48 godzinach powinna sie podwoić jesli bedzie prawidlowy przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml

Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:

3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130
    4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600
    5. – 6. tydzień od owulacji – 850 – 20,800
    6. – 7. tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
    7. – 12. tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
    12. – 16. tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
    16. – 29. tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
    29. – 41. tydzień od owulacji – 940 – 60,000

Wysłany: 5 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 znam te normy, ale niepewność jest. No nic pozostaje zrobić jutro betę i czekać w poniedziałek na wynik.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko coś pomóc przy tak szczątkowych informacjach. Najlepiej będzie sprawdzić przyrost, to cię uspokoi.
    Wynik 40+ to już coś :)

Po cichu gratuluję. :)

taka ja lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png

Wysłany: 5 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichu dziękuję. Syn lat 17 córka 9 i zastęskniłam za maleństwem

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych przyszłych mamuś :) Ładnie maj się zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:07

l54t4dr.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ