Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje boróweczko A to Twoja pierwsza ciąża? Długo się starałaś? Podziwiam, że jesteś w stanie wytrzymać z wizytą do 7 tc. Ja zobaczyłam 2 kreski i za 3 dni byłam u gina Wprawdzie nic się nie dowiedziałam, bo maleństwa jeszcze nie było widać na usg, ale nie wysiedziałabym w domu tyle czasu.
Życzę Ci spokojnej ciążyboróweczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki diewuszka pierwsza ciąża, 9 cykl starań ją poczekam... Mąż mi nie pozwala szybciej, poza tym chce zobaczyć serduszko na naszej pierwszej wizycie więc wiesz... Rozsądek przemawia. Żeby sobie atrakcje zrobić za dwa dni zrobię sobie znowu test, w przyszłym tyg pójdę na bete, może uda mi się męża namówić na sprawdzenie jaka on ma grupę krwi do wizyty i takie tam wytrzymam
-
Witam mam jeszcze pytanie odnośnie objawów ... Niestety ginekolog zapomniał o mnie i nie oddzwonił z wynikami bhcg a mianowicie pociemnial mi jeden sutek ogólnie kolor aureoli jest ten sam ale na lewym zaciemnil mi sie cały a na prawym tylko aureolaLetana
-
Letana wrote:Witam mam jeszcze pytanie odnośnie objawów ... Niestety ginekolog zapomniał o mnie i nie oddzwonił z wynikami bhcg a mianowicie pociemnial mi jeden sutek ogólnie kolor aureoli jest ten sam ale na lewym zaciemnil mi sie cały a na prawym tylko aureola
ja to cala palete barw mam takie przebarwienia ze masakra.. piersi do polowy jak u murzynki :p pod pachami tez ciemne place, a i na nogach sie zdarzaja.. nie wspominajac o wszedobylskich rozstepach na udach i brzuchu (na brzuchu pojawily sie w ostatnich dwoch tyg a juz sie cieszylam ze nie bede ich miala) -
NatiB wrote:Ostatnio moja ginekolog opowiadała, że z jej wieloletnich obserwacji wynika, że dopiero dzieci rodzące się w 41tc są w pełni dojrzałe. Te porody wczesniejsze, planowane cesarki, ktore najczesciej robiono wczesniej ze wskazań medycznych w 38 -40 tygodniu, dzieci które rodziły się w ten sposób cale jeszcze pokryte były mazią płodową a to jeszcze świadczy o tym, że ciut na maluchy za wcześnie. Mówiła, że porody ktore samoistnie zaczynaly się w 41 tc byly najbardziej odpowiednie dla dojrzalosci noworodka. I po tym uznałam, że faktycznie moge przechodzić kilka dni po terminie, jesli brać wlasnie to pod uwage. Oczywiscie pomijam ciaże ktore sie koncza wczesniej i nic nie dało sie zrobić by ten poród zatrzymać - typu infekcje bakteryjne, wczesne skracanie szyjki itd, bo wtedy porod czesto nastepuje wczesniej i wtedy to byle tylko z dzieckiem było ok. Ale mowiła, że obserwuje to od 25 lat prawie juz.
To mówila apropo tego, że wspominalam ze strasznie boje sie chodzic po terminie - bo sie boje, ze przez to przenoszenie może z malutkim być coś nie tak.
U mnie maly probowal sie sam 'wydostac' w ciagu ostatnich dni ciazy ale bez rozwarcia nie bylo szans. Lekarzy tez czasem trzeba 'przypilnowac' zeby nie czekali zbyt dlugo.. jakby nie maz to jesczcze by czekali i kolejna kroplowe dali.. jak sie dowiedzialam potem to maly mial lekko zdeformowana glowke od tego aa no i ma naczyniak na czole (ale glowka sie wyrownala a naczyniak ma zejsc z biegiem lat takze wszystko sie dobrze zakonczylo) -
diewuszka86 wrote:Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po" Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom 20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia
Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.
Bede sie starala zagladac do was i na bierzaco czytac co u was slychac mi pozostalo poki co wracac do formy :p niestety na cwiczenia to sobie poczekam, wole nie ryzykowac chociaz powiem wam ze coraz lepiej sie czuje, chyba dzieci maja taki wplyw na nas ze nie czujemy bolu a po cesarce jest niemaly (wbrew temu co niektore panie uwazaja). Pozostala mi dieta cud - karmienie piersia , same zdrowe rzeczy niestety z wylaczeniem warzyw i owocow poki co (za wyjatkiem marchewki). Na dzien dzisiejszy -15kg od 20stego kwietnia hehe -
taka ja wrote:ja to cala palete barw mam takie przebarwienia ze masakra.. piersi do polowy jak u murzynki :p pod pachami tez ciemne place, a i na nogach sie zdarzaja.. nie wspominajac o wszedobylskich rozstepach na udach i brzuchu (na brzuchu pojawily sie w ostatnich dwoch tyg a juz sie cieszylam ze nie bede ich miala)
Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?Letana -
taka ja wrote:Bede sie starala zagladac do was i na bierzaco czytac co u was slychac mi pozostalo poki co wracac do formy :p niestety na cwiczenia to sobie poczekam, wole nie ryzykowac chociaz powiem wam ze coraz lepiej sie czuje, chyba dzieci maja taki wplyw na nas ze nie czujemy bolu a po cesarce jest niemaly (wbrew temu co niektore panie uwazaja). Pozostala mi dieta cud - karmienie piersia , same zdrowe rzeczy niestety z wylaczeniem warzyw i owocow poki co (za wyjatkiem marchewki). Na dzien dzisiejszy -15kg od 20stego kwietnia hehe
-
Letana wrote:Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?
Nie można porowywać tego, jednym ciemnieją brodawki innym nie ciemnieją, jednym na początku ciąży a innym dopiero pod koniec. Nie ma takich pewnych objawów które na 100% sie pojawią.taka ja lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Nie można porowywać tego, jednym ciemnieją brodawki innym nie ciemnieją, jednym na początku ciąży a innym dopiero pod koniec. Nie ma takich pewnych objawów które na 100% sie pojawią.
kiedyś byłam na tym wątku I Cię pamiętam
Wyprawka gotowa ? My powoli zaczynamy już wszystko mieć
też zaczynam odczuwać kopniaki i wypychanie
U mnie córeczka - będzie Hania
zdrówka dla Was ! Zdjęcia brzucha super . Ja swoja nagrywam jak się wygina :p
NatiB, taka ja lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Cześć dziewczyny
Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży . Rano blada 2 kreska na teście, wiec pojechałam od razu do laboratorium na bete i wyszła 39,4 .
Co do objawów:
- po owulacji 2dniowa infekcja
- śluz na początku biały kremowy a później biały wodnisty
- uczucie wilgoci
- spóźniająca się @ 3 dni
- bardzo wrażliwe sutki
- obrzmiałe i tkliwe piersi
- i dopiero dziś (3 dni po oczekiwanej miesiączce) kłucie jajcików
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNormy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:
3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130
4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600