Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja z tej strony wstawiam http://pl.tinypic.com/?t=postupload już nie pamiętam chyba była taka gruba jak testowa tylko jasna ale to tez zależy od testu jak nie jesteś w ciąży to jej w ogole nie powinno być jak drugi raz test powtarzałam wieczorem to wyszła mi z tego co pamiętam troszkę cieńszaTysia
-
Ja dodaje z pokazywarki.
Wchodzisz na pokazywarka.pl , klikasz "dodaj zdjecie" i jak wgra sie to zdjęcie to obok powstaje taki link i ten link od razu kopiujesz cały i wklejasz tu w treść wiadomosci. Nie klikasz tam nigdzie "publikuj strone" czy coś, tylko bierzesz ten link ktory ppwstal.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnyNo to ja się witam w gronie potwierdzonych pierwszych objawów, dziś beta 89,9 (32dc) progesteron 37,7 testy robione od 3 dni. U mnie były tak blade krechy że ktoś kto liczy na to że nie jest w ciąży widząc mój test by się ucieszył, tylko ja się na nich czegoś doszukałam dziś rano zrobiłam kolejny i krecha już nie do podważenia, dlatego zdecydowałam się na bete. Poza tym bolą mnie piersi, troche innaczej niż zawsze przed okresem, i dziś padam ze zmęczenia. Oprócz tego lekkie ale stałe pobolewanie "jak na okres" z tym że dużo słabsze niż zwykle.
Teraz pytanie do was, jaki jest następny krok? Do lekarza jeszcze się nie zapisałam, chyba dziś mieli wolne, więc nie wiem co robić dalej we środe powtórzyć bete i progesteron?boróweczka lubi tę wiadomość
-
Możesz powtórzyć betę za 48h, żeby sprawdzić przyrost, ale to dla swojego spokoju. Słyszałam, że są lekarze, którzy chcą, żeby do nich przychodzić już z wynikami bety.
W 6tc licząc od dnia miesiączki widać już będzie zarodek, prawdopodobnie z serduszkiem i na wtedy warto się umówić na pierwszą wizytę. Wczesniejw idać będzie jedynie pęcherzyk i żaden lekarz ci ciąży nie potwierdzi.
GRATULACJE! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyana-83 wrote:Słuchajcie zrobiłam jeszcze jeden test. Wiem ze pomyślicie ze schizuje tak postępując ale jest strasznie blada blada blada prawie niewidoczna kreska ale .... jest!
No to juz jakis pozytywny znak mam nadz ,ze jutro juz bedzie ciemniejsza daj znac co i jakana-83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, dopiero się zapisałam, ale czytam wasze objawy ciążowe i muszę przyznać, że jestem dobrej myśli. Moja objawy póki co: lekka zgaga (której w sumie nigdy nie miewam), swędzenie/kłucie/mrowienie w jajnikach, senność, wzdęcia, pobolewania w piersiach, miałam tez zapalenie pęcherza 2 dni temu, ale ekspresowa mi minęło. Robilam 2 testy i 1 kreska, choć wiem, ze to jeszcze za wcześnie (okres powinna dostać za 6 dni). Ale dzielnie czekam, kilkakrotnie juz byłam przy nadziei, więc się nie napalam, ale objawy takie jak wyżej mam po raz pierwszy ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 00:46
-
Dzieki dziewczyny jakos teraz ciezko mi sie jest zorganizowac :p dopiero teraz znalazlam chwilke. Maly broi a mama pomalu dochodzi do siebie chociaz myslalam ze dojscie do formy po cesarce zajmuje wiecej czasu. A tu sie nie da :p boli, nie boli do dziecka czlowiek leci. Dobrze ze mam od popoludnia mam pomoc meza i mamy to moge troche odpoczac wtedy chociaz przy takim maluchu czasem udaje sie przymknac oko. A ogolnie -13kg w 2 tyg takze dziewczyny glowy do gory :p Nati wiem co teraz czujesz bo ja bylam mega zmeczona pod koniec i do tego to wszystko tak dlugo trwalo ehh.. ale masz swietna figure nie to co ja :p brzuszek Ci spadnie po porodzie i szybko wrocisz do tego co bylo
diewuszka86, boróweczka lubią tę wiadomość
-
Powiem Ci, że najbardziej to męczy czekanie i wyczekiwanie oznaków porodu. Choc i tak jestem w 90% przekonana, że przenosze - ale i tak żyje nadzieją, że do 15.05 wsystko sie rozwiąże ;p (25.04 ma badaniu - szyjka dluga, twarda, zamknięta - kiepsko)Bartuś❤️
nick nieaktualny
-
Ostatnio moja ginekolog opowiadała, że z jej wieloletnich obserwacji wynika, że dopiero dzieci rodzące się w 41tc są w pełni dojrzałe. Te porody wczesniejsze, planowane cesarki, ktore najczesciej robiono wczesniej ze wskazań medycznych w 38 -40 tygodniu, dzieci które rodziły się w ten sposób cale jeszcze pokryte były mazią płodową a to jeszcze świadczy o tym, że ciut na maluchy za wcześnie. Mówiła, że porody ktore samoistnie zaczynaly się w 41 tc byly najbardziej odpowiednie dla dojrzalosci noworodka. I po tym uznałam, że faktycznie moge przechodzić kilka dni po terminie, jesli brać wlasnie to pod uwage. Oczywiscie pomijam ciaże ktore sie koncza wczesniej i nic nie dało sie zrobić by ten poród zatrzymać - typu infekcje bakteryjne, wczesne skracanie szyjki itd, bo wtedy porod czesto nastepuje wczesniej i wtedy to byle tylko z dzieckiem było ok. Ale mowiła, że obserwuje to od 25 lat prawie juz.
To mówila apropo tego, że wspominalam ze strasznie boje sie chodzic po terminie - bo sie boje, ze przez to przenoszenie może z malutkim być coś nie tak.taka ja lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
taka ja wrote:Dzieki dziewczyny jakos teraz ciezko mi sie jest zorganizowac :p dopiero teraz znalazlam chwilke. Maly broi a mama pomalu dochodzi do siebie chociaz myslalam ze dojscie do formy po cesarce zajmuje wiecej czasu. A tu sie nie da :p boli, nie boli do dziecka czlowiek leci. Dobrze ze mam od popoludnia mam pomoc meza i mamy to moge troche odpoczac wtedy chociaz przy takim maluchu czasem udaje sie przymknac oko. A ogolnie -13kg w 2 tyg takze dziewczyny glowy do gory :p Nati wiem co teraz czujesz bo ja bylam mega zmeczona pod koniec i do tego to wszystko tak dlugo trwalo ehh.. ale masz swietna figure nie to co ja :p brzuszek Ci spadnie po porodzie i szybko wrocisz do tego co bylo
Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po" Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom 20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia
Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.boróweczka, taka ja lubią tę wiadomość
-
U mnie było tak - 33 DC, mniej więcej 19 DPO (bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja) i w ciągu dnia sikaniec pozytywny wgl tak bardzo chciałam zrobić ten test, że na siłę to Siku robilam hahaha i druga kreska pojawiła się od razu jak mocz podszedł, ta kontrolna dopiero później bo była wyżej i później podeszło hehe ale dwie grube krechy - marzenie!
Z objawów bola mnie sutki i w głębi piersi , jestem zmęczona (ale jest też niskie ciśnienie...), mam dziwny smak w ustach jak coś jem, ale nie powiem, że metaliczny, bola mnie plecy i pobolowa podbrzusze ale inaczej niż na @ i mam taki lekko wzdęty dół brzuszka. Planuje do lekarza iść w 7tctaka ja lubi tę wiadomość