X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tej strony wstawiam :) http://pl.tinypic.com/?t=postupload już nie pamiętam chyba była taka gruba jak testowa tylko jasna ale to tez zależy od testu :) jak nie jesteś w ciąży to jej w ogole nie powinno być :) jak drugi raz test powtarzałam wieczorem to wyszła mi z tego co pamiętam troszkę cieńsza :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje z pokazywarki.

Wchodzisz na pokazywarka.pl , klikasz "dodaj zdjecie" i jak wgra sie to zdjęcie to obok powstaje taki link i ten link od razu kopiujesz cały i wklejasz tu w treść wiadomosci. Nie klikasz tam nigdzie "publikuj strone" czy coś, tylko bierzesz ten link ktory ppwstal.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się witam w gronie potwierdzonych pierwszych objawów, dziś beta 89,9 (32dc) progesteron 37,7 testy robione od 3 dni. U mnie były tak blade krechy że ktoś kto liczy na to że nie jest w ciąży widząc mój test by się ucieszył, tylko ja się na nich czegoś doszukałam :) dziś rano zrobiłam kolejny i krecha już nie do podważenia, dlatego zdecydowałam się na bete. Poza tym bolą mnie piersi, troche innaczej niż zawsze przed okresem, i dziś padam ze zmęczenia. Oprócz tego lekkie ale stałe pobolewanie "jak na okres" z tym że dużo słabsze niż zwykle.

Teraz pytanie do was, jaki jest następny krok? Do lekarza jeszcze się nie zapisałam, chyba dziś mieli wolne, więc nie wiem co robić dalej :) we środe powtórzyć bete i progesteron?

boróweczka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz powtórzyć betę za 48h, żeby sprawdzić przyrost, ale to dla swojego spokoju. Słyszałam, że są lekarze, którzy chcą, żeby do nich przychodzić już z wynikami bety.
    W 6tc licząc od dnia miesiączki widać już będzie zarodek, prawdopodobnie z serduszkiem i na wtedy warto się umówić na pierwszą wizytę. Wczesniejw idać będzie jedynie pęcherzyk i żaden lekarz ci ciąży nie potwierdzi. :)

GRATULACJE!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to we środę powtórka z bety lekarz na przyszły tydzień, ale robić jeszcze bete trzeci raz, przed wizytą?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz tego nie wymaga, to trochę szkoda kasy :) Chyba, że tak dla siebie, bo potrzebujesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dzięki za pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana-83 wrote:
    Słuchajcie zrobiłam jeszcze jeden test. Wiem ze pomyślicie ze schizuje tak postępując ale jest strasznie blada blada blada prawie niewidoczna kreska ale .... jest!

No to juz jakis pozytywny znak :) mam nadz ,ze jutro juz bedzie ciemniejsza :) daj znac co i jak :)

ana-83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dopiero się zapisałam, ale czytam wasze objawy ciążowe i muszę przyznać, że jestem dobrej myśli. Moja objawy póki co: lekka zgaga (której w sumie nigdy nie miewam), swędzenie/kłucie/mrowienie w jajnikach, senność, wzdęcia, pobolewania w piersiach, miałam tez zapalenie pęcherza 2 dni temu, ale ekspresowa mi minęło. Robilam 2 testy i 1 kreska, choć wiem, ze to jeszcze za wcześnie (okres powinna dostać za 6 dni). Ale dzielnie czekam, kilkakrotnie juz byłam przy nadziei, więc się nie napalam, ale objawy takie jak wyżej mam po raz pierwszy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 00:46

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 3mamy kciuki i czekamy :-)

disnejova lubi tę wiadomość

• Letana Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam ja juz po pobraniu krwi popołudniu otrzymam wyniki !! Mam nadzieje ze sie udało
    Okresu nadal brak

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której wynik?

• Letana Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem dokładnie normalnie byłyby o 15 ale dziś popołudniu jest zamknięty gabinet jutro święto i normalnie do piątku musiałabym czekać ale ginekolog juz dziś zadzwoni

Letana
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) jakos teraz ciezko mi sie jest zorganizowac :p dopiero teraz znalazlam chwilke. Maly broi a mama pomalu dochodzi do siebie chociaz myslalam ze dojscie do formy po cesarce zajmuje wiecej czasu. A tu sie nie da :p boli, nie boli do dziecka czlowiek leci. Dobrze ze mam od popoludnia mam pomoc meza i mamy to moge troche odpoczac wtedy chociaz przy takim maluchu czasem udaje sie przymknac oko. A ogolnie -13kg w 2 tyg takze dziewczyny glowy do gory :p Nati wiem co teraz czujesz bo ja bylam mega zmeczona pod koniec i do tego to wszystko tak dlugo trwalo ehh.. ale masz swietna figure nie to co ja :p brzuszek Ci spadnie po porodzie i szybko wrocisz do tego co bylo

diewuszka86, boróweczka lubią tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że najbardziej to męczy czekanie i wyczekiwanie oznaków porodu. Choc i tak jestem w 90% przekonana, że przenosze - ale i tak żyje nadzieją, że do 15.05 wsystko sie rozwiąże ;p (25.04 ma badaniu - szyjka dluga, twarda, zamknięta - kiepsko)

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 corke te urodzilam w 41 tc takze tez chodzilam i chodzilam, teraz mam nadzieje ze urodze szybciej niz bede chodzic do samego konca, chociaz nie wiadomo kiedy bedzie chciall wyjsc ro wyjdzie;)

taka ja lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio moja ginekolog opowiadała, że z jej wieloletnich obserwacji wynika, że dopiero dzieci rodzące się w 41tc są w pełni dojrzałe. Te porody wczesniejsze, planowane cesarki, ktore najczesciej robiono wczesniej ze wskazań medycznych w 38 -40 tygodniu, dzieci które rodziły się w ten sposób cale jeszcze pokryte były mazią płodową a to jeszcze świadczy o tym, że ciut na maluchy za wcześnie. Mówiła, że porody ktore samoistnie zaczynaly się w 41 tc byly najbardziej odpowiednie dla dojrzalosci noworodka. I po tym uznałam, że faktycznie moge przechodzić kilka dni po terminie, jesli brać wlasnie to pod uwage. Oczywiscie pomijam ciaże ktore sie koncza wczesniej i nic nie dało sie zrobić by ten poród zatrzymać - typu infekcje bakteryjne, wczesne skracanie szyjki itd, bo wtedy porod czesto nastepuje wczesniej i wtedy to byle tylko z dzieckiem było ok. Ale mowiła, że obserwuje to od 25 lat prawie juz.

To mówila apropo tego, że wspominalam ze strasznie boje sie chodzic po terminie - bo sie boje, ze przez to przenoszenie może z malutkim być coś nie tak.

Bartuś❤️
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Nati, zawsze jest się czego bać. Chyba też bym wolała po zakończeniu tych 40 tc.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Dzieki dziewczyny :) jakos teraz ciezko mi sie jest zorganizowac :p dopiero teraz znalazlam chwilke. Maly broi a mama pomalu dochodzi do siebie chociaz myslalam ze dojscie do formy po cesarce zajmuje wiecej czasu. A tu sie nie da :p boli, nie boli do dziecka czlowiek leci. Dobrze ze mam od popoludnia mam pomoc meza i mamy to moge troche odpoczac wtedy chociaz przy takim maluchu czasem udaje sie przymknac oko. A ogolnie -13kg w 2 tyg takze dziewczyny glowy do gory :p Nati wiem co teraz czujesz bo ja bylam mega zmeczona pod koniec i do tego to wszystko tak dlugo trwalo ehh.. ale masz swietna figure nie to co ja :p brzuszek Ci spadnie po porodzie i szybko wrocisz do tego co bylo

Fajnie, że znalazłaś czas, żeby podzielić się wrażeniami "po" :) Jeszcze raz gratuluję i zazdroszczę, że możesz już tego małego człowieczka przytulić. Ja kilka dni temu dowiedziałam się, że na 90% urodzę synka, to też już jakiś przełom :) 20 maja potwierdzenie na 100%, ale ja już cieszę się jak głupia :D
    Pozdrawiam i dawaj czasami znać co u Ciebie.

boróweczka, taka ja lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak - 33 DC, mniej więcej 19 DPO (bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja) i w ciągu dnia sikaniec pozytywny :) wgl tak bardzo chciałam zrobić ten test, że na siłę to Siku robilam hahaha :D i druga kreska pojawiła się od razu jak mocz podszedł, ta kontrolna dopiero później bo była wyżej i później podeszło hehe :) ale dwie grube krechy - marzenie! :D

Z objawów bola mnie sutki i w głębi piersi , jestem zmęczona (ale jest też niskie ciśnienie...), mam dziwny smak w ustach jak coś jem, ale nie powiem, że metaliczny, bola mnie plecy i pobolowa podbrzusze ale inaczej niż na @ i mam taki lekko wzdęty dół brzuszka. Planuje do lekarza iść w 7tc ;)

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ