X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ale możesz jeszcze zrobić test 3 dni po spodziewanej miesiączce jesli wyjdzie ponownie negatywny to najlepiej zgłoś sie do ginekologa

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co i jak po badaniach wyszlo

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi tez nie wkleja calych wiadomosci :( no poczekam jeszcze ze dwa -trzy dni i jak @ sie nie zjawi to zrobie jeszcze jeden test. Mam nadz ze jutro bedziesz wiedziala wiecej :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrazu napisze ;)

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszla @ z cicha - niezapowiedzianie bez zadnych znakow ha ha . Znaczy planowo na czas ale pierwszy raz bez zadnych oznak i cierpien :) wiec kolejny miesiac staran dla mnie :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh szkoda a moze to plamienie ? mnie jeszcze nic oprócz tego ze piersi mam pełniejsze oraz zmiany na sutkach ... Mam wielka nadzieje ze sie udało ale to juz zobaczymy jutro

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka28, rzadko komu w 1 cyklu sie udaje zaxhodzic w ciaze, wiec nie ma sie czym martwic.... my z mezem 2 lata sie staralismy o ciaze.... i udalo sie w styczniu wtedy kiedy juz kazde z nas odpuscilo i zajelo sie praca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana watpie ,ze to plamienie ,raczek przypomina @ ...:( o jeju mam nadz ,ze Ci sie uda.konicznie jutro daj znac co i jak powiedzial lekarz :) Sarcia no to gratulacje :) no wiem ,wiem tym bardziej ,ze ja po 8 latach fopiero dwa miesiace temu odstawilam anty wiec pewnie trzeba czasu zeby wszystko sie uregulowalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 22:00

• Letana Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dam odrazu znać ;) a co do anty to szlyszalam ze pół roku sie czeka zeby zajść po tak długim czasie zażywania tabletek :/ ale moze udaj sie do ginekologa po hormony wspomagające ? Ja sie tak za bardzo na tym nie znam nigdy nie brałam tabletek anty :/

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie moje znajome zaszly miesiac po odstawieniu bo ponoc jak nie bierzesz anty a po dlugim czasie brania jajeczko jest zawsze silniejsze. Tak mi pow gin jak bylam dwa miesiace temu. Wiec zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie :) kurcze umre zaraz brzuchol tak boli awhhh :(

• NatiB Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odstawieniu hormonów często są mnogie owulacje :P tak chciałam zauważyć :p

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB .... Jejku o tym nie wiedzialam :) musze poczytac wiecej na ten temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 00:13

• Letana Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej jestem juz po terminie na usg nic nie widać moze jest za wcześnie albo i moze wogole nic nie ma w środę mam kolejny termin na bhcg kolejne dni w niepewności

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miesiączki jak nie ma tak nie ma ..

Letana
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunka28 wrote:
    Letana watpie ,ze to plamienie ,raczek przypomina @ ...:( o jeju mam nadz ,ze Ci sie uda.konicznie jutro daj znac co i jak powiedzial lekarz :) Sarcia no to gratulacje :) no wiem ,wiem tym bardziej ,ze ja po 8 latach fopiero dwa miesiace temu odstawilam anty wiec pewnie trzeba czasu zeby wszystko sie uregulowalo :)

Hej niunka28. Ja brałam antykoncepcję ponad 10 lat a starałam się o dziecko 1,5 roku. Myślałam, że to między innymi przez antyki, ale okazało się, że problem tkwi gdzie indziej. Podobno jest tak, że branie antyków nie wpływa na płodność po ich odstawieniu. Jest nawet tak jak pisze Nati, że płodność jest zwiększona bo jajniki po długim czasie wyciszenia pracują ze zwiększoną mocą. Także jeśli ze zdrowiem wszystko jest ok to nie powinno mieć to żadnego wpływu. Powodzenia :)

l54t4dr.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie naprawdę nie da się nic zauważyć na usg. Musisz uzbroić się w cierpliwość, chociaż wiem, że to trudne.

NatiB lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Po odstawieniu hormonów często są mnogie owulacje :P tak chciałam zauważyć :p

Potwierdzam, też to słyszałam :)
    Nati a Ty jaki samopoczucie, bardzo już Ci ciężko?
    Kupiłam sobie ten krem co poleciłaś i na razie jestem zadowolona tzn. naprawdę czuję, że nawilża skórę. Zobaczymy w dłuższej perspektywie czy będą efekty.

l54t4dr.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spoko, brzuch nie ciąży, jest tak, normalnie. Nie powiem ze czuje sie jak motylek na wietrze ale też jak słoń w składzie porcelany na pewno nie. Luzik jest, myślałam, że bedzie gorzej. Jedyne co męczy to skurcze przepowiadające - ale nie z powodu bólu tylko z tego powodu, że nie wiem czy to są przepowiadające czy mi sie poród zaczyna ;P przez pol godziny są regularne a pozniej nagle przestają być regularne. Także psychicznie to męczy. Oprócz tego jest ok ;p

Dodaje zdjęcie pięści wbitej w bok - jestem workiem treningowym :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/962824/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6559998/912811/image.jpg

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Heeej jestem juz po terminie na usg nic nie widać moze jest za wcześnie albo i moze wogole nic nie ma w środę mam kolejny termin na bhcg kolejne dni w niepewności

Hej,kurcze no to faktycznie bedzie kilka dni niepewnosci :( ale sluchaj brak okresu jest dalej dobrym znakiem :) a czemu nie zrobilas badania krwi dzisiaj ? Mialabys z glowy :) a jak ogolnie samopoczucie ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hej niunka28. Ja brałam antykoncepcję ponad 10 lat a starałam się o dziecko 1,5 roku. Myślałam, że to między innymi przez antyki, ale okazało się, że problem tkwi gdzie indziej. Podobno jest tak, że branie antyków nie wpływa na płodność po ich odstawieniu. Jest nawet tak jak pisze Nati, że płodność jest zwiększona bo jajniki po długim czasie wyciszenia pracują ze zwiększoną mocą. Także jeśli ze zdrowiem wszystko jest ok to nie powinno mieć to żadnego wpływu. Powodzenia :)

Hej :) no ja dwa miesiace temu mialam robione usg w 4 D ,gin powiedziala,ze wszystko jest ,,tam,, idealnie ,robilam badania hormonow i tez wszystko w normie :) wiec mam nadz ,ze wszystko sie uda

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ