X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dzisiaj temp dalek 37.3℃ wiec dovry znak. Od wczoraj zauwazylam powiekszony prawy jajnik ale moze to tez byc pachwina i lekko tak jakby swedzi nawet nie boli. 3 dni do okresu .... Na piersi lewej wyskoczyla mi gruba zyla .... Mam nadzieje ,ze nic sobie nie wmawiam :) dzisiaj oba jajniki lekko czuje ale bie jest to bol raczej takie laskotanie

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.. jak ty zauważylaś powiększony jajnik? :)

NatiB, kassandra lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj cos mnie zaswedzialo i jak dotknelam to byl az wypukly :( wiec w sumie nie wiem czy to jajnik czy wezel chlonny ale w porownaniu do lewego byl wyczowalny :/

• pani_mamusia Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym objawem, który skojarzyłam z ciążą było mega rozdrażnienie tydzień po owulacji. Mój mąż tak mnie wkurzał, że miałam łzy w oczach, a tak naprawdę nic takiego nie robił. Po prostu wkurzał mnie samym sobą. Zamknęłam się w łazience ze szklankami w oczach i tak sobie pomyślałam wtedy, co się ze mną dzieje? Nigdy wcześniej tak nie miałam, nigdy.. I tak sobie pomyślałam: może ciąża?
    Kolejny objaw to brak bólu piersi przed okresem, natomiast dużo wcześniej zaczął mnie boleć brzuch, okres nie przychodził, a ja miałam wrażenie, że już za chwilę go dostanę, bo ból był nie do zniesienia. Ale okres nie przyszedł, za to pokazały się dwie kreski na teście :) 5 dni po pozytywnym teście poszłam do ginekologa i potwierdził powiększony jajnik i rozpulchnioną szyjkę macicy, co wskazywało na ciążę :)

5djy9n73yf5lrnu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spalam niecale 2 godz ostatniej nocy bo dalej palilo mnie w prawej pachwinie. I dzisiaj w pracy wszystko mi z rak leci. Do okresu jeszcze dwa dni. Temperatura z rana 37.1 wiec nizsza ale co sie dziwic po takim spaniu :( wydaje mi sie ,ze te moje bole raczej objawiaja sie wieczorami i w nocy. W dzien jest jakos lepie. Dzisiaj 11dpo zaczely mnie lekko pobolewac piersi ale tylko po bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:45

• =janinka= Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien po owulacji bolay mnie juz piersi, ze nie moglam ich dotknac. Jak dla mnie jest to troche inny bol niz przed okresem. Od razu wiedzialam, ze jest cos na rzeczy. Poczekalam do 28dc i zrobilam dwa testy- oba pozytywne. Cykle 31 dniowe, starania 13 i 15 dnia cyklu. 30 dc i 31 bol jak na miesiaczke. Badanie z krwi potwierdzilo ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ktorzy tu jeszcze zagladaja :) ( sorki za brak polskich znakow tak w ogole ) wiec jutro powinnam dostac okres. Jak narazie zadnych znakow przed okresowych. A moja pachwina ( czy cokolwiek to jest ) wczoraj trz lekko piekla wiec potraktowalam ja panadolem i przeszlo. Po dzisiejszym sprawdzaniu szyjki wyglada na to ze jest krotka,lekko rozpulchniona ale zaknieta. Co to oznacza - nie mam pojecia :) testu jeszcze nie robilam ,jakos sie boje rozczarowania. Zrobie najprawdopodobniej jutro z rana w dzien okresu o ile rano nie wstane juz zalana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:28

• Karolina0255 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem nowa na forum, ale obserwuje was od dłuższego czasu.
    Dziś powinnam dostać miesiączkę ale nawet się nie zbiera na to. Zamiast tego mam sluz. Mam nadzieje, że się udało. Poczekam do poniedziałku i zrobię test, bo nie chce się nakręcać. Strasznie bolą mnie piersi i jestem strasznie rozemocjonowana, łatwo doprowadzić mnie do płaczu. Kilka dni temu czułam takie bóle jak na miesiączkę ale przeszły 2 dni temu. Nie wiem co o tym sądzić. Zobaczymy co wyjdzie z testu w poniedziałek.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz czekać i nie panikować. Im bardziej się nakręcałam, że nie wyszło tym częściej mnie ból na okres bolał. A tu proszę, Zosia za dwa msc z hakiem wychodzi :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Moze ktoś będzie wiedział albo miał dosłownie to samo. W poniedziałek mam termin u ginekologa wiec wszystko bede wiedziała i oczywiście napisze.
    Jestem ok. 2 tyg po owulacji od pary dni dokuczają mi bole podbrzusza bole/kłóćie jajników raz prawy raz lewy choć ostatnie 2 dni sie trochę uspokoiło ale jednak pobolewa mnie jeszcze prawy z którego miałam owulacje. Od 5 dni mam bole głowy co mnie dziwi bo nigdy mnie w ten sposób nie bolała. Do tego dochodzą bole pleców oraz od wczoraj sporadyczny ból kości ogonowej? od 2 tyg biała szklista wydzielina. Lecz dziś juz taka lekko żółtawa i po paru godzinach kremowa. Mierze od przed wczoraj wieczora 36,9 temperaturę a dziś juz 37,2 wacha sie miedzy 37,1 a 37,3. Piersi mam pełniejsze ale nie bolą ani nie mam ciemniejszych brodawek. Testy ciążowe owszem robiłam lecz negatywne. Jesli chodzi o brzuch znów to jest bardziej hm wydety ? Wiem ze na objawy sie czeka i ze nie sa one od pierwszego tygodnia ale poczytałam trochę ze kobiety często tak miewają. Mam nadzieje ze któraś z kobiet odpisze czy któraś miała podobnie a okazało sie ze jednak ciąża ? Miałam na początku marca robiona laparoskopię i zostały udrożnione oby dwa jajowody które były niedrożne po owulacji w marcu wychodziła mi blada druga kreska ale dzień przed spodziewana miesiączka dostałam mocnych boli/Klocia podbrzusza i oczywiście krwawienie. test był juz negatywny cykl mam co 25 dni. Dziś juz 26 dc i okresu brak. Nie oczekuje ze to ciąża chociaż mam wielka nadzieje. Staramy sie juz dość długo.
    Pozdrawiam

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę mierzyć powinnaś zawsze o tej samej porze, najlepiej rano po normalnym śnie. NO i mierzenie teraz nic ci nie da - nie wiesz, czy utrzymuje się wyższa, bo nie wiesz jaka była granica niższej.
    Jeśli testy są negatywne masz dwie opcje: iść do lekarza, który na tym etapie i tak co najwyżej wyśle cię na bHCG, bo póki co w macicy raczej nawet pęcherzyka nie będzie lub po prostu iść na bHCG, które już powinno ciążę wykazać.

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam termin to juz pewnie bede miała pobierane .. Chyba ze do tego czasu miesiączkę dostanę

Letana
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobry wynik. :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje odrazu dam znać

Letana
  • Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno
    Sprawdziłam szyjkę macicy mam ja dosc wysoko bo ledwo co paznokciem ja muskam ale nie potrafię wyczuć czy otwarta czy zamknięta. Wczoraj miałam planowo miesiączkę dostać ale dalej nic wydzielina wciąż kremowa.

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Jeszcze jedno
    Sprawdziłam szyjkę macicy mam ja dosc wysoko bo ledwo co paznokciem ja muskam ale nie potrafię wyczuć czy otwarta czy zamknięta. Wczoraj miałam planowo miesiączkę dostać ale dalej nic wydzielina wciąż kremowa.

Hej,tak czytalam twoj post i powiem Ci ze masz prawie to samo mniej wuecej co ja. Tyle,ze mnie kosc ogonowa nie boli ale za to pachwiny. moje bole byly takie ciagnace,szarpiace nawet nie wiem jak to okreslic( meczyly od dnia owulacji az do okolo 8 -9 dni).potem ustaly .od czasu do czasu cos zaboli ,zaciagnie no i takie uczucie goraca mam ogolnie id tamtej pory do dzis,takie wewnetrzne cieplo w pachwinach. Jutro powinnam dostac ojres i bede testowala z samego rana . I mam nadz ,ze tobie sie uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 20:20

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej super niunka28 mam nadzieje ze u obu jutro pokażą sie dwie tłuściutkie kreseczki

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec jutro testujemy i piszemy co wyszlo

• Letana Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak !! :)

niunka28 lubi tę wiadomość

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi Letana dlugo sie starasz ? :)

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ