Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy mogę do was dołączyć ?. Jak na razie wszelkich objawów brak , mdłości nie mam i raczej mnie ominą szerokim łukiem gdzyż w poprzednich ciążach nie miałam żadnych dolegliwości , oprócz wrażliwych piersi mam duży apetyt no i brak @ .
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja rowniez do Was dolacze:)
Moje objawy:
-w pierwszej ciazy:
spozniajaca sie miesiaczka,lekkie plamienia,bole brzucha, powiekszajace sie piersi (ale to wlasnie w tej kolejnosci-czyli dopiero po braku okresu).
-w drugiej ciazy:
inaczej wygladal wykres(wyzsze temp),duzo bialego sluzu,lekkie pobolewania brzucha,wrazliwe piersi,przeczucie,ze sie udalo, 4 dni przed data miesiaczki dodatni test,
-w trzeciej ciazy(biochemiczna):
temp inaczej,plamienia(jak zwykle),ale niebolace piersi,brak przeczucia,test dodatni 4 dni przed okresem(ciaza nie utrzymala sie)
-w czwartej ciazy:
-temo zachowuje sie inaczej,obolale piersi,wiecej sluzu,brak normalnego plamienia przed kazdym okresem,przeczucie,ze sie udalo:),mdlosci,wzdecia,pobolewanie brzucha-specyficzne,test dodatni 5 dni przed miesiaczka.
ufff aby ciaza dalej sie dobrze rozwijala:)
Pozdrawiam wszystkichMadzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Beattkie poważnie? Kurcze myślałam, że to jakoś szybciej wiadomo Ja w przyszły piątek idę na wizytę i liczyłam na to, że wtedy to już coś się dowiem, ale ja dopiero 13 tydzień więc chyba nie mam na co liczyć... Cóż moja cierpliwość wystawiona będzie na próbę A tak poza tym Beattkie to jak się czujesz?
Kwestia dzidziusia,mam nadzieje, ze sie szybciej dowiesz moj jak byłam na usg 12tc to sie głową obracał zamiast dupką hahah wlasnie zaczynam delikatne zwolnienie, mam twardy brzuszek i musze lezec, az bedzie miekki;-) jak Twoje ciazowe samopoczucie?diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatiB wrote:Diewuszka, nawet jeśli Ci powiedzą wczesniej to czekaj mimo wszystko na potwierdzenie tego na badaniu połówkowym. Do tego 16 tc można się pomylić, w 18 jest już prawie pewne ale nadal to wszstko jest maleńkie. 20 już praktycznie pewniak. Także polecam poczekac na potwierdzenie do polowy ;p Ja sie dowiedzialam w 18+ iles dni i czekalam do 22 na oficjalne potwierdzenie
Nati mam identyczny plan;-) ide w 18tc na usg bo mam okazje za jakies 100 zł, a potem na połowkowe i chciałabym juz znac płeć -
nick nieaktualnyAnula1986 wrote:Dzień dobry
Można się do Panienek dołączyć?
Jestem w 5 tyg i 2 dniu ciąży Póki co średnio się czuję. Ciągle dopadają mnie @ bóle Czasami są tak mocne, że mam wrażenie, że @ przyszła. A tak ogólnie nie narzekam na senność, bolące i nabrzmiałe piersi, zgagę. Najbardziej mnie męczą wspomniane bóle @
U lekarza byłam w zeszły czwartek, widział we mnie płyn poowulacyjny i pęcherzyk, kazał przyjść za 2 tyg. tj; 28 kwietnia.
Betę zrobiłam w ten wtorek, bo dziewuszki z innego wątku mnie do niej namówiły. Wynik był prawie 2000.
Hej, gratki z okazji ciazy! fajnie Ci z tą sennoscią bo ja miałam bezsennosc. Ale bole brzuszka miałam okropne. Rosnace cycki to kolejny powod przez ktory nie spałam bo lubiłam na brzuchu;-) wynik Beta fajny!a cos Ci radził na pierwsze objawy? -
nick nieaktualnyNatiB wrote:Niee, w ogóle nie sprawdzała, mówiła, że jest takie ryzyko pomyłki, że nie widzi sensu, że powie, że chłopak a później sie okaże, że to były jeszcze spuchniete i przerosniete wargi sromowe dziewczynki. Ogólnie kazała mi czekać do połowkowego ale w 18tc jak byłam na usg to jej marudziłam, żeby chociaż spojrzała. To spojrzała i mi powiedziała :p "Malutkie to wszystko jeszcze no ale chłopak jest". Też ciekawość mnie zzerała więc rozumiem . U mnie już ciężko, cała spuchnięta od wody, 25kg+ , ledwo chodze, bolą nogi i strasznie szybko się męcze. 3tyg do terminu. Jak bede miała przenosić do 41tyg to chyba się wykoncze :p
Tak wyglądamy
http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/321932/image.jpg
A tak wygląda piąska w lewym boku:
http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/810123/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/179016/image.jpg
Nati świetny brzuszek, Twoja skora na bruszku wyglada na bardzo odzywiona. Smarujesz czyms? kurcze a jakie cialo zgrabne!NatiB lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:A promienieje to ze szczęścia. W życiu nigdy tak szczęsliwa nie byłam jak w sumie od roku. Jak myśle, że zaraz malutki będzie z nami to mi sie beczeć chce z radości.
))))
NatiB widać po Tobie to szczęście Wyglądasz super i widać, że trzymasz formę. Mam wrażenie, że masz mega jędrną skórę, co stosowałaś na rozstępy? Ja myślę po prostu nad zwykłą oliwką, ale może jest coś lepszego. Może ktoś, coś? -
Madzik34 wrote:Ja rowniez do Was dolacze:)
Moje objawy:
-w pierwszej ciazy:
spozniajaca sie miesiaczka,lekkie plamienia,bole brzucha, powiekszajace sie piersi (ale to wlasnie w tej kolejnosci-czyli dopiero po braku okresu).
-w drugiej ciazy:
inaczej wygladal wykres(wyzsze temp),duzo bialego sluzu,lekkie pobolewania brzucha,wrazliwe piersi,przeczucie,ze sie udalo, 4 dni przed data miesiaczki dodatni test,
-w trzeciej ciazy(biochemiczna):
temp inaczej,plamienia(jak zwykle),ale niebolace piersi,brak przeczucia,test dodatni 4 dni przed okresem(ciaza nie utrzymala sie)
-w czwartej ciazy:
-temo zachowuje sie inaczej,obolale piersi,wiecej sluzu,brak normalnego plamienia przed kazdym okresem,przeczucie,ze sie udalo:),mdlosci,wzdecia,pobolewanie brzucha-specyficzne,test dodatni 5 dni przed miesiaczka.
ufff aby ciaza dalej sie dobrze rozwijala:)
Pozdrawiam wszystkich
Witaj i gratuluję ciąży Życzę, aby wszystko szło gładko, zdrówka dla Ciebie i dla maleństwa. -
Beattkie wrote:Kwestia dzidziusia,mam nadzieje, ze sie szybciej dowiesz moj jak byłam na usg 12tc to sie głową obracał zamiast dupką hahah wlasnie zaczynam delikatne zwolnienie, mam twardy brzuszek i musze lezec, az bedzie miekki;-) jak Twoje ciazowe samopoczucie?
Też mam taką nadzieję No u mnie nawet nie było mowy o płci a ja z racji tego, że to wcześnie nie dopytywałam. To wypoczywaj tam i daj znać jak już się dowiesz kto to idzie na świat
U mnie samopoczucie świetne, od początku ciąży nie czułam się lepiej. -
diewuszka86 wrote:NatiB widać po Tobie to szczęście Wyglądasz super i widać, że trzymasz formę. Mam wrażenie, że masz mega jędrną skórę, co stosowałaś na rozstępy? Ja myślę po prostu nad zwykłą oliwką, ale może jest coś lepszego. Może ktoś, coś?
Cały czas balsam/mleczko Nivea z olejkiem migdałowym. Cuuuudooo, genialny, w zyciu nie miałam tak gładkiej skóry, także polecam
http://static.pokazywarka.pl/i/6533311/786862/image.jpgBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
A wcześnej używałam specjalnego balsamu dla kobiet w ciąży za prawie 20zl i w ogole nie ma porownania z tym z Nivea. Ten jest taki gęsty i troche wolno się wchłania ale zawsze wieczorem po kąpieli smaruje brzuch, piersi i ramiona (ramiona mnie tak swędziały na początku ciąży, ze nie szlo wytrzymać) i zdecydowanie czuć, że ta skóra serio jest odżywiona i nawilżona. I taka jest gładka. Drugie opakowanie lece i jak dla mnie wygrywa ze wszystkimi balsamami, które w ogole w zyciu przyszło mi używać. A oliwka kiedyś po dłuższym stosowaniu wysuszyła mi skóre ;p O, heca taka dziwna.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:NatiB widać po Tobie to szczęście Wyglądasz super i widać, że trzymasz formę. Mam wrażenie, że masz mega jędrną skórę, co stosowałaś na rozstępy? Ja myślę po prostu nad zwykłą oliwką, ale może jest coś lepszego. Może ktoś, coś?
Ja stosuję krem palmersa na ciepło na rozstepy jest mega! Maz mi go wciera wievzorami i znikają. Tylko ja mam czerwone rozstepy. Skora jest naprawdę zdrowa po tym kremie. -
nick nieaktualnyHej kobitki. Ja ostatni okres mialam 4.04. Owulacja najprawdopodobniej 14 dnia ,stwierdzam tak bo 15 dnia sluz jiz zaczal robic sie normalny. Przytulanko bylo 13 dnia cykly i 9 dnia cyklu . Czyli jedno wypadlo na dzien przed owulacja. Juz przed owulacja pobolewal mnie prawy jajnik wiec wiedzialam ze za kilka dni ona bedzie. Od tego momentu az do wczoraj mam bole bardziej w pachwinach takie jakby pirczenie ,ciagniecie. Klucie w prawym jajniku raczej wieczorami co dziennie od owulki. Czasami odezwie sie lewy jajnik. Piersi mnie nie bola ale sa ciut twardsze.zadnego plamienie nie byko wiec nie wiem czy cos sie zagniezdzalo czy nie. Didam ze okoko 2 dni temu w nocy az na udo mi bol promieniowal. 2 miesiace temu bylam na prywatnym usg w 4 d . Jajniki sa perfecto.zadnych cyst ,zrostow,infekcji. Pani doktor mowila ze organizm az prosi sie o dzidzie. Okres powinnam dostac nie dlugo wiec napisze co i jak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyz reguly po 10 dniach od owulacji nawet jak jestes w ciazy to objawow zadnych nie bedziesz miec, przynajmniej ja nie mialam..... duzo objawow to sobie kobiety same wymyslaja chcac byc w ciazy, poczekaj do okresu , zrob test w dniu @ , po kilku dniach powtorz test, jesli nadal nie ebdzie okresu, w ostatczenosci po 1,5 tygodnia do 2 od terminu @ zrob beta hcg z krwi. wczesniej nie ma sensu mowic o zadnych objawach
NatiB lubi tę wiadomość