X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!
    Ja mam umowę zlecenie podpisywana co miesiąc. Do tego jak szef się dowie o ciąży to polecę automatycznie. Dlatego zastanawiam się jak długo będę w stanie ukryć ciążę

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zdrowie i samopoczucie pozwoli, to do 3 msc można brzuszek ukryć :)

• nandelle Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nawet dłużej - ja jestem niska i szczupła, a na upartego mogłabym ukryć ciążę do ok 17 tyg. Teraz jest dużo różnego rodzaju luźnych bluzek pod którymi można schować brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:50

km5stv733q4a0noe.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już teraz "spuchłam". Powiększyły mi się piersi i w jeansy nie mogę się zmieścić. 2 kg poszły do przodu, ale na razie się tyle utrzymuje. W pracy myślę, że powiem po majówce, wtedy już chyba nie będę mogła tego ukryć.
    Odnośnie pracy to ja w sumie mam komfortową sytuację bo mam umowę o pracę na czas nieokreślony, ale od dawna chcę zmienić pracę więc po macierzyńskim mam nadzieję uda mi się znaleźć coś nowego.
    Miłego dnia :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Mamuśki brzuszkówe. Powiedzcie mi proszę, kiedy Wasze brzuchy się zaokrąglily??

Ja mam obecnie niewidoczny, malutki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka86 wrote:
    Hej dziewczynki, milo mi poinformozać że po wielu latach starań i nieudanych próbach w końcu dołączyłam do potwierdzonych staraczek :)Droga była długa i placzliwa ale dla dwóch pięknych kresek na teście i wyniku hcg 189,1 warto było czekać

Super, gratulacje!!! ;-) napisz coś wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Gratulacje!
    Ja mam umowę zlecenie podpisywana co miesiąc. Do tego jak szef się dowie o ciąży to polecę automatycznie. Dlatego zastanawiam się jak długo będę w stanie ukryć ciążę

Na umowe zlecenie nie ma żadnej ochrony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -coraz silniejszy ból piersi
    -zmęczenie
    -przeczucie
    -plamienie implantacyjne
    pozytywny test i beta :)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniówka wrote:
    -zmęczenie
    -przeczucie
    -plamienie implantacyjne

Gratulacje;-)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten pochmurny wieczor :p my zakonczylismy kalendarz dzis a postepow nadal brak :p poki co przyjecie na szpital przesunelo sie na czwartek chyba ze wczesniej cos nastapi. Objawow poki co brak ale maly za to bardziej aktywny. Jak sie maja te bardziej 'dojrzale' brzuchatki? :) im dalej tym gorzej z dolegliwosciami :p

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniówka wrote:
    -zmęczenie
    -przeczucie
    -plamienie implantacyjne

Cudowna wiadomosc ^_^

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Witajcie w ten pochmurny wieczor :p my zakonczylismy kalendarz dzis a postepow nadal brak :p poki co przyjecie na szpital przesunelo sie na czwartek chyba ze wczesniej cos nastapi. Objawow poki co brak ale maly za to bardziej aktywny. Jak sie maja te bardziej 'dojrzale' brzuchatki? :) im dalej tym gorzej z dolegliwosciami :p

No moja droga korzystaj z ostatnich chwili wolności :P I jak już będzie po to oczywiście informuj nas tu od razu jak poszło :) Mały pewnie aktywny bo już mu śpieszno na świat także obstawiam, że w tym tygodniu Twoja rodzinka się powiększy :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja , daj znac co i jak bo ciekawa jestem jak sie rozwinie twoje rozwiazanie ;)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:

U mnie jakoś lżej i przyjemniej niż w II trymestrze i na początku trzeciego. Jakoś tak lżej, nie wiem dlaczego. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Jendulka Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Gratulacje!
    Ja pracowałam do 20 tyg.a brzuszek wyskoczył mi dopiero niedawno (25 t. C. ;) Popracowalabym jeszcze dłużej, ale jestem w takiej samej sytuacji - umowa zlecenie... Niestety przymusowe wolne na utrzymaniu męża :D

J
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    U mnie jakoś lżej i przyjemniej niż w II trymestrze i na początku trzeciego. Jakoś tak lżej, nie wiem dlaczego. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

U mnie w sumie pod koniec doszły dolegliwości. Ta opuchlizna i teraz nisko brzuch mam to taki dyskomfort a tak ogólnie od 2trymedtru jest ok :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wam też bol brzucha taki typowo miesiączkowy dokuczal? Wczoraj robiłam 2 testy i wyszła jasna druga kreska .. testy robione późnym popołudniem :) ale brzuch mi dokucza trosze i wczoraj przed spaniem zauważyłam troszkę brązowego plamienia :( rano tez trosze było a teraz praktycznie ustało. .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, więc tak. Lekarze mówią, że jeśli nie ma żywej krwi, to nie panikować.
    Ale - ja bym poszła do lekarza po coś na podtrzymanie ciąży. Nie ma co ryzykować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ryzykowac idz Tysia do lekarza.

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ