X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i tak żaden nie przyjmuje .. a w Irlandii nie daja zadnych leków na podtrzymanie :( niestety .. na całe moje szczęście już po plamieniu :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny... My 5 dni po i żadnej akcji... już coraz ciężej bo brzuch nisko a i mały wciąż rośnie. Dziś była kroplowa i ktg. Zero skurczy tylko kilkakrotnie napięty brzuch, wyniki ok ale ciągle stoimy w miejscu. Jutro żel i jak będzie jakieś rozwarcie to cewnik :/ jak widzicie same przyjemności ale oby przyniosły skutek.szkoda tylko ze mój prowadzący jest dziś na dyżurze w szpitalu a tu nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:40

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja, a ty juz w szpitalu jsstes ?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Witajcie dziewczyny... My 5 dni po i żadnej akcji... już coraz ciężej bo brzuch nisko a i mały wciąż rośnie. Dziś była kroplowa i ktg. Zero skurczy tylko kilkakrotnie napięty brzuch, wyniki ok ale ciągle stoimy w miejscu. Jutro żel i jak będzie jakieś rozwarcie to cewnik :/ jak widzicie same przyjemności ale oby przyniosły skutek.szkoda tylko ze mój prowadzący jest dziś na dyżurze w szpitalu a tu nic

Taka ja no małemu widocznie dobrze tam w brzuszku, nie wie że na zewnątrz mu będzie lepiej :) Nie martw się to już podejrzewam kwestia dnia, dwóch, a może nawet godzin. Wspieramy Cię tu mocno, trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:38

taka ja lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w szpitalu od 14stego bytuje. Zdaje relację z wydarzeń :p Dzis czyli 8 dni po terminie urodzil sie Oliwier przez cc Już piszę dlaczego: pierwsze dni w szpitalu siedzieliśmy tylko. W niedzielę była pierwsza nieudana próba z kroplowka oksytocyna i ktg ( wyniki wyszły ok) poniedziałek żel na szyjke także zakończone brakiem powodzenia. Raptem dwa skurcze i nic. Szyjka rozmiekczona, wczoraj cewnik oj alez to bolalo.. rano dwa silne skurcze i ok 20stej skurcze co 20 min niestety po 2h akcja sie zakonczyla. Dzis wyjeli cewnik. Rozwarcie z jednego palca na trzy no i znow kroplowa. Po pol godz brak rozwoju akcji, wod nie mial jak spuscic bo glowka parla. Szybka decyzja i pomyślne zakończenie cc dopiero. Ot moja historia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:53

diewuszka86 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja wieeeeelkie gratulacje!! :) Widzę, że musiałaś się trochę namęczyć, ale najważniejsze, że Twój synek jest już z Tobą cały i zdrowy i możesz go wreszcie wziąć w ramiona i przytulić. Życzę zdrówka dla Twojego maluszka i siły dla Ciebie i rodziny bo teraz to dopiero zamieszanie się zacznie w życiu ;)
    Ja za to dziś byłam na prenatalnych, maluszek rozwija się prawidłowo, robi fikołki, ale na razie za wcześnie żeby stwierdzić czy będzie dziewuszka czy chłopaczek. Najważniejsze dla mnie, że zdrowe :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja gratulacje :) nakwazniejsze ze maly juz na swiecie, sama nie moge sie doczekac tego momentu !D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Tak w szpitalu od 14stego kosztuje. Zdaje relację z wydarzeń :p Dzis czyli 8 dni po terminie urodzil sie Oliwier przez cc Już piszę dlaczego: pierwsze dni w szpitalu siedzieliśmy tylko. W niedzielę była pierwsza nieudana próba z kroplowka oksytocyna i ktg ( wyniki wyszły ok) poniedziałek żel na szyjke także zakończone brakiem powodzenia. Raptem dwa skurcze i nic. Szyjka rozmiekczona, wczoraj cewnik oj alez to bolalo.. rano dwa silne skurcze i ok 20stej skurcze co 20 min niestety po 2h akcja sie zakonczyla. Dzis wyjeli cewnik. Rozwarcie z jednego palca na trzy no i znow kroplowa. Po pol godz brak rozwoju akcji, wod nie mial jak spuscic bo glowka parla. Szybka decyzja i pomyślne zakończenie cc dopiero. Ot moja historia

Gratulacje i wszystkie dobrego. Nie było łatwo. Obyscie się czuli juz tylko lepiej;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka bardzo dobre informacje! Ja 17tc i jeszcze płci nie znam;-) mam nadzieje, ze sie szybciej dowiesz ;-)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie poważnie? Kurcze myślałam, że to jakoś szybciej wiadomo :) Ja w przyszły piątek idę na wizytę i liczyłam na to, że wtedy to już coś się dowiem, ale ja dopiero 13 tydzień więc chyba nie mam na co liczyć... Cóż moja cierpliwość wystawiona będzie na próbę :) A tak poza tym Beattkie to jak się czujesz?

l54t4dr.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, nawet jeśli Ci powiedzą wczesniej to czekaj mimo wszystko na potwierdzenie tego na badaniu połówkowym. Do tego 16 tc można się pomylić, w 18 jest już prawie pewne ale nadal to wszstko jest maleńkie. 20 już praktycznie pewniak. Także polecam poczekac na potwierdzenie do polowy ;p Ja sie dowiedzialam w 18+ iles dni i czekalam do 22 na oficjalne potwierdzenie :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB no to faktycznie jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość. A powiedz czy jakoś wcześniej przed tym 18 tygodniem lekarz coś sugerował a potem tylko potwierdził, czy dopiero w tym 18 tygodniu pierwsza informacja? Cóż dla mnie nie ma to większego znaczenia, no ale jesteśmy z mężem najzwyczajniej w świecie ciekawi :)
    Jak w ogóle samopoczucie u Ciebie? Już sama końcówka, jesteście gotowi na przyjęcie nowego członka rodziny? ;)

l54t4dr.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Można się do Panienek dołączyć? :)
    Jestem w 5 tyg i 2 dniu ciąży :) Póki co średnio się czuję. Ciągle dopadają mnie @ bóle :/ Czasami są tak mocne, że mam wrażenie, że @ przyszła. A tak ogólnie nie narzekam na senność, bolące i nabrzmiałe piersi, zgagę. Najbardziej mnie męczą wspomniane bóle @

U lekarza byłam w zeszły czwartek, widział we mnie płyn poowulacyjny i pęcherzyk, kazał przyjść za 2 tyg. tj; 28 kwietnia.
    Betę zrobiłam w ten wtorek, bo dziewuszki z innego wątku mnie do niej namówiły. Wynik był prawie 2000.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anula :) Czyżbyś była z mojego rocznika? ;)
    Przede wszystkim gratuluję ciąży!
    Na początku ciąży też byłam niesamowicie senna, ale to przeszło. Obrzmiałe piersi pozostały i mam wrażenie, że rosną dalej.
    Jeśli chodzi o betę to żeby upewnić się czy wszystko jest w porządku powinnaś ją powtórzyć po 48 godzinach i sprawdzić przyrost, jednostkowy wynik nic nie mówi.
    Nie martw się bólami @ Ja w terminie miesiączki i trochę po miałam takie bóle, że byłam pewna że to na 100% nie jest ciąża, a jednak :) Więzadła się rozciągają, żeby domek dla maluszka rósł razem z nim więc to zupełnie normalne. Jesteś też pod kontrolą lekarza więc odpręż się i ciesz się swoim stanem. Powodzenia.

l54t4dr.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    NatiB no to faktycznie jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość. A powiedz czy jakoś wcześniej przed tym 18 tygodniem lekarz coś sugerował a potem tylko potwierdził, czy dopiero w tym 18 tygodniu pierwsza informacja? Cóż dla mnie nie ma to większego znaczenia, no ale jesteśmy z mężem najzwyczajniej w świecie ciekawi :)
    Jak w ogóle samopoczucie u Ciebie? Już sama końcówka, jesteście gotowi na przyjęcie nowego członka rodziny? ;)

Niee, w ogóle nie sprawdzała, mówiła, że jest takie ryzyko pomyłki, że nie widzi sensu, że powie, że chłopak a później sie okaże, że to były jeszcze spuchniete i przerosniete wargi sromowe dziewczynki. Ogólnie kazała mi czekać do połowkowego ale w 18tc jak byłam na usg to jej marudziłam, żeby chociaż spojrzała. To spojrzała i mi powiedziała :p "Malutkie to wszystko jeszcze no ale chłopak jest". Też ciekawość mnie zzerała więc rozumiem :). U mnie już ciężko, cała spuchnięta od wody, 25kg+ , ledwo chodze, bolą nogi i strasznie szybko się męcze. 3tyg do terminu. Jak bede miała przenosić do 41tyg to chyba się wykoncze :p

Tak wyglądamy
    http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/321932/image.jpg

A tak wygląda piąska w lewym boku:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/810123/image.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6531767/179016/image.jpg

Martynka30, diewuszka86, taka ja lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie wyglądasz <3

NatiB lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Pięknie wyglądasz <3

Dzięki, ale czuje sie jak parowóz ;D

Bartuś❤️
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Dzięki, ale czuje sie jak parowóz ;D

Wierzę Ci, mi jest ciężko, a co dopiero Tobie ;) ale wygladasz pięknie, promieniejesz i masz piękny brzusio :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A promienieje to ze szczęścia. W życiu nigdy tak szczęsliwa nie byłam jak w sumie od roku. Jak myśle, że zaraz malutki będzie z nami to mi sie beczeć chce z radości.

:)))))

Martynka30, diewuszka86 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A promienieje to ze szczęścia. W życiu nigdy tak szczęsliwa nie byłam jak w sumie od roku. Jak myśle, że zaraz malutki będzie z nami to mi sie beczeć chce z radości.

:)))))

Oj nie wątpię :) Zazdraszczam pozytywnie u Ciebie to już bliziutko u mnie jeszcze trochę :)

NatiB lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ