X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :-)
    Ja jestem po zastrzyku Ovitrelle. Dziś 30 dc (cykle mam 29-30 dniowe). Od trzech dni mam okropne ciągnące bóle brzucha, to z jednej to znów z drugiej str. Takie jakbym miała za moment dostać @ tyle ze póki co nic. Rozdrażnienie mega - jak chyba nigdy dotąd. Test zrobiłam w 11dpo - nie wytrzymałam w niepewności dłużej. Oczywiście jedna kreska. Jeśli @ nie przyleci do jutra to chyba zrobię test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ana-83 :) ja mysle ,ze jezeli cykle masz 29-30 dniowe test mozesz juz robic :)

• Letana Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie złe :/ myślałam ze juz dziś bede wiedziała a tu dalej niepewność dlaczego w środę dopiero badania nie mam pojęcia ... Ogólnie ginekolog proponował żebym przyszła za tydzień bo powinno juz byc cos widać ale wtrąciłam sie ze wlasnie badania hcg jeszcze mozna zrobić to powiedział ze w środę n 8:00 .. W dodatku przespalabym najchętniej cały dzień ale wydaje mi sie ze to nie kolejny obiaw a poprostu przez odstawienie napojów energetyzujących co prawda słane były ale wypisałam nawet 3 dziennie po 330ml. I tak w sumie sie zastanawiam czy ten napój mógłby sfałszować wynik testu ciążowego ?

Ania-83
    Trzymam kciuki aby @ nie przyszła i mam wielka nadzieje ze pojawia sie dwie kreseczki

Buah dobija mnie fakt ze kobiety które starają sie o maleństwo które mogą sobie pozwolić na nie które wiedza ze byłyby dobrymi matkami nie mogą zajść a kobiety które niechca które albo sa na złej drodze i im sie to podoba albo patrzą tylko za kariera a dziecko jest dla nich przeszkoda zachodzą odrazu i jeszcze przez pomyłkę

ana-83 lubi tę wiadomość

Letana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana to ile dni spoznia Ci sie juz okres ? Wiesz ja mysle,ze jesli robilas z porannego moczu to raczej nie ma roznicy. Ja pijam po 5-6 kaw dziennie i w sumie to tez mogloby zafalszowac wynik testu,ale wydaje mi sie ,ze jezeli poziom hormonu jest w moczu na tyle wysoki to nawrt po 10 litrach wody wypitrj dzien wczesniej i tak test wyszedl by pozytywnie :) zrob jeszcze jeden test jak masz pod reka :) a co tam :) moze akurat cos wyjdzie a jezeli nie to zaczynamy kolejny miesiac staran razem :)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadne napoje, niewazne w jakiej ilosci, nie fałszują wyniku testu, także to mozna wykluczyć

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra kupiłam test. No ale jak teraz zrobię to juz nie z porannego przecież będzie ... A myślicie dziewczyny ze mogę teraz w ciagu dnia czy to niezbyt ma sens ? @ dalej ni widu ni słychu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB co ty na to ? W sumie ty jako jedyna juz w ciazy ? Myslisz ,ze robic ? Ja bym pewnie zrobila bo czekanie do rana dla mnie byloby wiecznoscia :)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzieczynki :) mi się wydaje że z popołudniowego moczu wyjdzie test jeśli oczywiście jesteście po terminie @ . Ja zrobiłam test 2 dni przed terminem okresu i to z popołudniowego moczu i wyszła druga jasna kreseczka :) później wieczorem zrobiłam jeszcze raz i tez wyszła druga krecha :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dawaj ana i rob test i oczywiscie pisz co i jak wyszlo :) no i powodzenia :)

ana-83 lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy wie kiedy była owulacja, ile dni sie spoznia miesiaczka, jak dlugie ma cykle i ile kupiła testów ;p najwcześniej bym robila w dniu spodziewanej miesiączki. Ja okres miałam dostać 9tego września a test robiłam 12tego. Bo czasem mialam cykle 28 dni a czasem 30 i uznalam ze byc moze cykl mi sie wydluzył i pewnie dostane 11tego (w sierpniu tak miałam, okres miałam mieć 8 a dostałam 11). W ogóle sie ciąży nie spodziewałam, przyznaje, to byl dla mnie troche szok, chociaz już przed tym testem domyslalam sie dlaczego mi sie "cykl przesuwa". I test robiłam o 23 jakoś. Kreska wyszla wyraźna.

Bartuś❤️
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Zrobiłam test. Owulacje miałam 16dc.
    A cykle mam tak jak pisałam 29, 30 dni. Miałam monitoring i podany Ovitrelle. Aha wyszła jedna krecha

• NatiB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to jest 30 dc a cykle masz wlasnie takiej dlugosci to moze byc za wcześnie na pozytywny. W takim przypadku, gdy okresu nie będzie cały czas, to test powtarza sie po 4 dniach

Bartuś❤️
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nati ;-) tak się zastanawiam czy ten Ovitrelle nie mógł mi zaburzyć jakoś cyklu. Ale jak będzie się jeszcze @ spóźniała to do gina pójdę.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaburzyć, to ci cyklu nie zaburzył. Jednak wiem, że ma wpływ na wynik bHCG, więc tu uważaj.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dzięki to akurat wiem. Ale jeśli zaburza to na plus a mi wyszedł test negatywny więc na pewno po ovitrelle nie ma juz śladu.

• ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie zrobiłam jeszcze jeden test. Wiem ze pomyślicie ze schizuje tak postępując ale jest strasznie blada blada blada prawie niewidoczna kreska ale .... jest!

niunka28 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż! Super, rano powinna być wyraźniejsza! :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana-83 wrote:
    Słuchajcie zrobiłam jeszcze jeden test. Wiem ze pomyślicie ze schizuje tak postępując ale jest strasznie blada blada blada prawie niewidoczna kreska ale .... jest!
    Powiem Ci kochana ze mi tez pierwszy test wyszedł taki jasny :) ze jak zrobiłam zdj telefonem to w ogole tej kreski nie było widać ale ja ją widziałam a pozniej zrobiłam jeszcze 8 testów i kreska ciemniała :D :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile narazie to ona jest tak slaba ze pękniesz ze śmiechu jak ja zobaczysz. Ale jest.
    Tysia czy u Ciebie była ona jasna ale tak samo gruba w sensie pełna jak ta kontrolna czy trochę cieńsza ? Pytam bo mi się wydaje ze jest ciut cieńsza wiec juz sama nie wiem co myślec. No ale kurde mol - jest :-)

• ana-83 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jak można tu wkleić / dodać fotkę ?

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ