X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy co oznacza sluz plodny w 4 dpo? Mam go od początku dni plodnych juz 9 dzien?? Zaczynam się juz niepokoić. .

Brychta
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczy co oznacza sluz plodny w 4 dpo? Mam go od początku dni plodnych juz 9 dzien?? Zaczynam się juz niepokoić. .
    ja miałam taki i przed okresem i w szczęśliwym cyklu, więc kiepski to wyznacznik :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    ja miałam taki i przed okresem i w szczęśliwym cyklu, więc kiepski to wyznacznik :(
    A ja tak mam pierwszy raz. Zaraz po owulce jest sucho albo trochę bialego. Dlatego pytam bo to pierwszy raz tak mam. I nie chodzi mi tu o ciaze tylko ogólnie czy mam się martwić czy coś nie tak..

Brychta
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie sądzę by był to powód do zmartwień :* :) a skad wiesz na pewno kiedy była owulka?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Dzisiaj 15 dzien cyklu,czas owulacji zakobczony u mnie. Ale zastanawiam sie dlaczego po kazdej owulacji pieka mnie jajniki i swedza i to tak od srodka.to juz 3 miesiac jak tak mam i normalnie trwa to jakies 6-8 dni i przechodzi. Nie boli nic ale mimo wszystko ma miejsce i troche denerwuje. Nie mam mozkiwosci isc do gina bo u nas w UK niestety sa ogolni lekarze co sie na niczym nie znaja a wydac 150$za prywatna wizyte u polskiego ginekolaga mi sie nie usmiecha. Mialam robione usg 4 D 3 miesiace temu i polska lekarka stwierdzila ,ze wszystko idealnie. Dodam ze przestalam brac tab anty jakos wlasnie 3-4 miesiace temu i jak bylam na tab nigdy tych odczuc nie mialam :) wiadomo tab anty zatrzymuja owulacje wiec co niby mialo by mnie bolec :)czy ktoras z was tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze spowodowane to jest wlasnie odstawieniem tabletek i organizm potrzebuje czasu zeby sie ptzystosowac do "nowej" sytuacji, mi lekarz tlumaczyl w ten sposob ze jesli bierzemy tabsy anty to organizm jest zaprogramowany ze co miesiac nie ma tej owulacji i jak sie odstawi to musi na nowo sie zaprogramowac i przypomniec sobie ze owulacja ma byc i to tez trwa zanim to nastapi. Ja pl odstawce piksow tez mialam takie bole w jajnikach ze myslalam ze oszaleje, ale to pewnie bylo to przeprogramowywanie sie ;)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
    jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(

Zuzka
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wlasnie mi juz po pierwszym miesiacu odstawienia tabsow pecherzyk pekl i byla owulacja wiec wszystko potoczylo sie szybko. Mam tylko nadz ze te swedzenia przejda :) zuzkaa napewno wszystko bedzie dobrze:) nie ma co sie martwic na zapas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
    jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(

Zuzka zmartwienia to najgorsze rozwiązanie bo obciazasz organizm. Musisz sprobowac opanowac mysli po potem bedzie jeszcze gorzej i zastanawianie sie czy dziecko w brzuchu zdrowe czy zyje czy cos takiego... Wszystko bedzie dobrze.

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?

U mnie jakos w I trymestrze zaczely sie pojawiac przebarwienia ale nie jestem w stanie powiedziec kiedy. Ale jest dokladnie tak jak Nati pisze, ze nie ma reguly ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, że podam wynik bety :) no więc cudny 4-5 tydzien :) aż 344

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Oby tak dalej

Love_ya87 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Wooow to ładnie szybko Ci zeszły kg! :) A czemu tylko marchewka z warzyw?

Tak mi w szpitalu zalecily polozne niestety :( zeby dzieciatko nie mialo uczulenia/bolacego brzuszka. Tak te 15 kg ladnie zeszlo :p ale teraz wszystko stanelo w miejscu hehe

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Gratulacje! Oby tak dalej
    Oby :) ale po tym poziomie bety wiem, że będę tak jak w pierwszej ciąży często tuliła kibelek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:20

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Hej dziewczyny. 9.05.2016, 16:58 na świat przyszedł Bartuś, siłami natury. 3,630 kg , 56 cm. O porodzie nie będe opowiadac bo nie chce nikogo straszyć, osobiscie mam traume, nie wiem jak przeżylam to. Ale jest na świecie, urodził się 38+5 tc, ale według lekarzy wygląda na przenoszonego, więc to prawda ze 38 - 42 tc to płód donoszony. W koncu spokoj psychiczny z liczeniem ruchów, bo szło oszaleć gdy nie pukał przez 2h. Pozdrawiam i życze spokojnych ciąż donoszonych do terminu:)

Nati nie tylko Ty masz zle wspomnienia ale moja historie znacie :p Gratuluje slicznego syneczka :) u mnie urodzil sie na poczatku 42 a mial 54cm i 3,260 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:16

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Natalia gratulacje, dzidius przeslodki ;) O bólu i traumie szybko zapomnisz ciesz sie waszym szczesciem widac ze maz szczesliwy, dumny tatus !!GRATULACJE!!! :)

zazdroszzce, ja juz sie nie moge doczekac mojego malego robaczka a tu jeszcze 4 miesiace musze czekac ;)

Nie ma czasu na myslenie o bolu przy dziecku :p ja w trzeciej dobie musialam sie samodzielnie opiekowac malcem w szpitalu po cesarce. Czlowiek obolaly ze czasem ruszyc sie nie mogl ale przy dziecku jakos sie zapomina i przez to szybciej sie dochodzi do siebie. A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej
    Nie ma reguły.. Ja rodziłam naturalnie z pomocą "odkurzacza".. Szybko bym doszła do siebie, gdyby nie to że źle mnie pozszywali.. i przez 2 tygodnie chodziłam jak kowboj..

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam mojego szkraba :) jakos nie bylo wczesniej kiedy (w srode konczymy miesiac) jak szybko ten czas leci!

http://static.pokazywarka.pl/i/6600800/105482/dsc-0337.jpg

Little Red Fox, Szotka, diewuszka86, Love_ya87 lubią tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:32

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne maluszki :)

taka ja lubi tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ