Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:ja miałam taki i przed okresem i w szczęśliwym cyklu, więc kiepski to wyznacznikBrychta
-
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Dzisiaj 15 dzien cyklu,czas owulacji zakobczony u mnie. Ale zastanawiam sie dlaczego po kazdej owulacji pieka mnie jajniki i swedza i to tak od srodka.to juz 3 miesiac jak tak mam i normalnie trwa to jakies 6-8 dni i przechodzi. Nie boli nic ale mimo wszystko ma miejsce i troche denerwuje. Nie mam mozkiwosci isc do gina bo u nas w UK niestety sa ogolni lekarze co sie na niczym nie znaja a wydac 150$za prywatna wizyte u polskiego ginekolaga mi sie nie usmiecha. Mialam robione usg 4 D 3 miesiace temu i polska lekarka stwierdzila ,ze wszystko idealnie. Dodam ze przestalam brac tab anty jakos wlasnie 3-4 miesiace temu i jak bylam na tab nigdy tych odczuc nie mialam wiadomo tab anty zatrzymuja owulacje wiec co niby mialo by mnie bolec :)czy ktoras z was tak ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 21:09
-
nick nieaktualnyMoze spowodowane to jest wlasnie odstawieniem tabletek i organizm potrzebuje czasu zeby sie ptzystosowac do "nowej" sytuacji, mi lekarz tlumaczyl w ten sposob ze jesli bierzemy tabsy anty to organizm jest zaprogramowany ze co miesiac nie ma tej owulacji i jak sie odstawi to musi na nowo sie zaprogramowac i przypomniec sobie ze owulacja ma byc i to tez trwa zanim to nastapi. Ja pl odstawce piksow tez mialam takie bole w jajnikach ze myslalam ze oszaleje, ale to pewnie bylo to przeprogramowywanie sie
-
hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(Zuzka -
nick nieaktualnyzuzkaa wrote:hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(
Zuzka zmartwienia to najgorsze rozwiązanie bo obciazasz organizm. Musisz sprobowac opanowac mysli po potem bedzie jeszcze gorzej i zastanawianie sie czy dziecko w brzuchu zdrowe czy zyje czy cos takiego... Wszystko bedzie dobrze. -
Letana wrote:Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?
U mnie jakos w I trymestrze zaczely sie pojawiac przebarwienia ale nie jestem w stanie powiedziec kiedy. Ale jest dokladnie tak jak Nati pisze, ze nie ma reguly -
nick nieaktualny
-
boróweczka wrote:Wooow to ładnie szybko Ci zeszły kg! A czemu tylko marchewka z warzyw?
Tak mi w szpitalu zalecily polozne niestety zeby dzieciatko nie mialo uczulenia/bolacego brzuszka. Tak te 15 kg ladnie zeszlo :p ale teraz wszystko stanelo w miejscu hehe -
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:Hej dziewczyny. 9.05.2016, 16:58 na świat przyszedł Bartuś, siłami natury. 3,630 kg , 56 cm. O porodzie nie będe opowiadac bo nie chce nikogo straszyć, osobiscie mam traume, nie wiem jak przeżylam to. Ale jest na świecie, urodził się 38+5 tc, ale według lekarzy wygląda na przenoszonego, więc to prawda ze 38 - 42 tc to płód donoszony. W koncu spokoj psychiczny z liczeniem ruchów, bo szło oszaleć gdy nie pukał przez 2h. Pozdrawiam i życze spokojnych ciąż donoszonych do terminu:)
Nati nie tylko Ty masz zle wspomnienia ale moja historie znacie :p Gratuluje slicznego syneczka u mnie urodzil sie na poczatku 42 a mial 54cm i 3,260 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:16
-
sarcia123 wrote:Natalia gratulacje, dzidius przeslodki O bólu i traumie szybko zapomnisz ciesz sie waszym szczesciem widac ze maz szczesliwy, dumny tatus !!GRATULACJE!!!
zazdroszzce, ja juz sie nie moge doczekac mojego malego robaczka a tu jeszcze 4 miesiace musze czekac
Nie ma czasu na myslenie o bolu przy dziecku :p ja w trzeciej dobie musialam sie samodzielnie opiekowac malcem w szpitalu po cesarce. Czlowiek obolaly ze czasem ruszyc sie nie mogl ale przy dziecku jakos sie zapomina i przez to szybciej sie dochodzi do siebie. A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej -
nick nieaktualnytaka ja wrote:A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej
-
Przedstawiam wam mojego szkraba jakos nie bylo wczesniej kiedy (w srode konczymy miesiac) jak szybko ten czas leci!
http://static.pokazywarka.pl/i/6600800/105482/dsc-0337.jpgLittle Red Fox, Szotka, diewuszka86, Love_ya87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny