X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy co oznacza sluz plodny w 4 dpo? Mam go od początku dni plodnych juz 9 dzien?? Zaczynam się juz niepokoić. .

Brychta
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczy co oznacza sluz plodny w 4 dpo? Mam go od początku dni plodnych juz 9 dzien?? Zaczynam się juz niepokoić. .
    ja miałam taki i przed okresem i w szczęśliwym cyklu, więc kiepski to wyznacznik :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    ja miałam taki i przed okresem i w szczęśliwym cyklu, więc kiepski to wyznacznik :(
    A ja tak mam pierwszy raz. Zaraz po owulce jest sucho albo trochę bialego. Dlatego pytam bo to pierwszy raz tak mam. I nie chodzi mi tu o ciaze tylko ogólnie czy mam się martwić czy coś nie tak..

Brychta
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie sądzę by był to powód do zmartwień :* :) a skad wiesz na pewno kiedy była owulka?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Dzisiaj 15 dzien cyklu,czas owulacji zakobczony u mnie. Ale zastanawiam sie dlaczego po kazdej owulacji pieka mnie jajniki i swedza i to tak od srodka.to juz 3 miesiac jak tak mam i normalnie trwa to jakies 6-8 dni i przechodzi. Nie boli nic ale mimo wszystko ma miejsce i troche denerwuje. Nie mam mozkiwosci isc do gina bo u nas w UK niestety sa ogolni lekarze co sie na niczym nie znaja a wydac 150$za prywatna wizyte u polskiego ginekolaga mi sie nie usmiecha. Mialam robione usg 4 D 3 miesiace temu i polska lekarka stwierdzila ,ze wszystko idealnie. Dodam ze przestalam brac tab anty jakos wlasnie 3-4 miesiace temu i jak bylam na tab nigdy tych odczuc nie mialam :) wiadomo tab anty zatrzymuja owulacje wiec co niby mialo by mnie bolec :)czy ktoras z was tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze spowodowane to jest wlasnie odstawieniem tabletek i organizm potrzebuje czasu zeby sie ptzystosowac do "nowej" sytuacji, mi lekarz tlumaczyl w ten sposob ze jesli bierzemy tabsy anty to organizm jest zaprogramowany ze co miesiac nie ma tej owulacji i jak sie odstawi to musi na nowo sie zaprogramowac i przypomniec sobie ze owulacja ma byc i to tez trwa zanim to nastapi. Ja pl odstawce piksow tez mialam takie bole w jajnikach ze myslalam ze oszaleje, ale to pewnie bylo to przeprogramowywanie sie ;)

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
    jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(

Zuzka
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wlasnie mi juz po pierwszym miesiacu odstawienia tabsow pecherzyk pekl i byla owulacja wiec wszystko potoczylo sie szybko. Mam tylko nadz ze te swedzenia przejda :) zuzkaa napewno wszystko bedzie dobrze:) nie ma co sie martwic na zapas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    hej dziewczyny musze tu wyładować swoje emocje. Jakoś tej nocy źle spałam. Myślałam czy
    jest wszytsko ok i tak bardzo nie moge doczekac sie pierwszego usg... Przychodzily mi mysli czy z moim dzidziusiem jest wsz. ok czy jest zarodek, czy nie ma pozamacicznej ja zwariuje do tego usg... a jeszcze tydzien masakra;(

Zuzka zmartwienia to najgorsze rozwiązanie bo obciazasz organizm. Musisz sprobowac opanowac mysli po potem bedzie jeszcze gorzej i zastanawianie sie czy dziecko w brzuchu zdrowe czy zyje czy cos takiego... Wszystko bedzie dobrze.

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letana wrote:
    Witaj dziękuje za odpowiedz z tego co zrozumiałam miałaś pod koniec ciazy zaciemnione sutki ale czy miałaś tez na początku ?

U mnie jakos w I trymestrze zaczely sie pojawiac przebarwienia ale nie jestem w stanie powiedziec kiedy. Ale jest dokladnie tak jak Nati pisze, ze nie ma reguly ;)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, że podam wynik bety :) no więc cudny 4-5 tydzien :) aż 344

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Oby tak dalej

Love_ya87 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Wooow to ładnie szybko Ci zeszły kg! :) A czemu tylko marchewka z warzyw?

Tak mi w szpitalu zalecily polozne niestety :( zeby dzieciatko nie mialo uczulenia/bolacego brzuszka. Tak te 15 kg ladnie zeszlo :p ale teraz wszystko stanelo w miejscu hehe

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Gratulacje! Oby tak dalej
    Oby :) ale po tym poziomie bety wiem, że będę tak jak w pierwszej ciąży często tuliła kibelek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:20

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Hej dziewczyny. 9.05.2016, 16:58 na świat przyszedł Bartuś, siłami natury. 3,630 kg , 56 cm. O porodzie nie będe opowiadac bo nie chce nikogo straszyć, osobiscie mam traume, nie wiem jak przeżylam to. Ale jest na świecie, urodził się 38+5 tc, ale według lekarzy wygląda na przenoszonego, więc to prawda ze 38 - 42 tc to płód donoszony. W koncu spokoj psychiczny z liczeniem ruchów, bo szło oszaleć gdy nie pukał przez 2h. Pozdrawiam i życze spokojnych ciąż donoszonych do terminu:)

Nati nie tylko Ty masz zle wspomnienia ale moja historie znacie :p Gratuluje slicznego syneczka :) u mnie urodzil sie na poczatku 42 a mial 54cm i 3,260 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:16

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Natalia gratulacje, dzidius przeslodki ;) O bólu i traumie szybko zapomnisz ciesz sie waszym szczesciem widac ze maz szczesliwy, dumny tatus !!GRATULACJE!!! :)

zazdroszzce, ja juz sie nie moge doczekac mojego malego robaczka a tu jeszcze 4 miesiace musze czekac ;)

Nie ma czasu na myslenie o bolu przy dziecku :p ja w trzeciej dobie musialam sie samodzielnie opiekowac malcem w szpitalu po cesarce. Czlowiek obolaly ze czasem ruszyc sie nie mogl ale przy dziecku jakos sie zapomina i przez to szybciej sie dochodzi do siebie. A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    A po naturalnym (chociaz pewnie nie ma reguly) to mysle ze jeszcze szybciej
    Nie ma reguły.. Ja rodziłam naturalnie z pomocą "odkurzacza".. Szybko bym doszła do siebie, gdyby nie to że źle mnie pozszywali.. i przez 2 tygodnie chodziłam jak kowboj..

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam mojego szkraba :) jakos nie bylo wczesniej kiedy (w srode konczymy miesiac) jak szybko ten czas leci!

http://static.pokazywarka.pl/i/6600800/105482/dsc-0337.jpg

Little Red Fox, Szotka, diewuszka86, Love_ya87 lubią tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:32

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne maluszki :)

taka ja lubi tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ