X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama w każdej ciazy miała jeden atak migreny i wymioty więc mam nadzieję że to też ost raz. Ale wczoraj był fatalny dzień a ja mam bardzo często bóle głowy uzależnione od ciśnienia. Tyle że zawsze brałam ibumprom szłam spać i było ok ale w ciąży nie chcę brać żadnych leków. A jeśli chodzi o codzienne bóle to lędzwia mnie codziennie bolą, ale ja miałam problemy z kręgosłupem od dawna i trochę boję się że w późniejszej ciąży mogę mieć z nim większe problemy.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh...ja sobie czekam, do miesiączki zostało 5 dni... objawy mam różne, ale nie ma się co rozczulać, bo w zeszłym miesiącu też miałam... -_- jedyne co bardziej zwraca moją uwagę to to, że często sikam i, że piersi bolą mnie tylko troszkę przy uciśnięciu, a same z siebie nie, podczas gdy w poprzednich cyklach zaraz po owulacji zaczynały bardzo mocno boleć... Ale ten cykl jest w ogóle jakiś inny bo nie wiem nawet kiedy i czy w ogóle miałam owulację...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :) mnie piersi bolały tylko po dotknięciu i teraz też tak mam ale czułam że coś jest na rzeczy po tym jak w nocy budziłam się ze strasznym pragnieniem na zmianę ze ślinotokiem :)twarz pełna pryszczy i mega wzdęty brzuch miałam, nawet pomyślałam eeee tak szybko przytyć nie można :) nawet nie byłam wstanie wciągnąć brzucha...
    co do bólu głowy/migreny współczuję wszystkim, którzy go doznali... przez 5 lat stosowania plastrów jeden dzień w miesiącu miałam wyrwany z życia wymioty, nie mogłam nic przełknąć bo zaraz mnie goniło nawet po tabletce przeciwbólowej więc nie było sensu brać żadnych leków bo zaraz cofało jedynym lekarstwem był dzień wolny w pracy,sen i zimny ręcznik na głowę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - ja tez trzymam kciuki:-) trzeba myslec pozytywnie!:-)

Pasazerka, nie odzywasz sie ostatnio, daj znac, co u Was?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:):):) bardzo chcialabym, zeby to bylo TO:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a miałaś robiony monitoring cyklu? Może masz owulkę pózniej albo wcześniej niż myślisz ?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie głupie pytanie z racji tego, że niektóre z Was są bardziej doświadczone i już mają to za sobą (w sumie ktoś powiedział,że nie ma głupich pytań :P więc zapytam) dzisiaj odebrałam wyniki badań tych co zlecił mi lekarz i mam pytanie o progesteron i hcg dla świętego swojego spokoju czy są dobre ?? czy nie za małe wartości ?? czy dzwonić do lekarza czy spokojnie czekać do wizyty??

Progesteron 32,22 ng/ml

Ciąża:
    1 trymestr:9,3-33,2,
    2 trymestr: 29,5-50,
    3 trymestr: 83,1 - 160

HCG total ilościowo 18815,9 mUI/ml
    Ciąża:
    0,2-1 tydzień: 5-50
    1-2 tydzień: 50-500
    2-3 tydzień: 100-5000
    3-4 tydzień: 500-10000
    4-5 tydzień: 1000-50000
    5-6 tydzień: 10000-100000
    6-8 tydzień: 15000-200000
    2-3 miesiąc: 10000-100000
    ostatni raz HCG robiłam 25.02.2015 wynik - 2454,6 mUI/ml

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello.
    dziewczyny ja dalej bez tego okresu , zobiłam hcg wyszło 23,7 !!! to chyba dobrze prawda.... nawet nie wiem kiedy to sie stało bo lekarz twierdził ,że nie mam owulacji ...miałam teraz brac clo i chyba nie musze.... któras z was miała taka betę i była w ciąży..?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz nie,nie miałam jeszcze w ogóle robionego nic pod kątem starań, z racji tego, że dopiero od listopada mam miesiączkę po trzyletniej przerwie;/ W styczniu miałam wizytę i moja gin zasugerowała, że może byśmy tak przestali się zabezpieczać i zobaczymy co będzie (cwanaxD), bo w moim przypadku lepiej nie odkładać tej decyzji na później. W maju natomiast mam się pojawić (jeżeli nie zajdę do tej pory) już konkretnie określić się czy działamy, żeby była dzidzia czy nie. W styczniu się jeszcze zabezpieczaliśmy a od lutego już nie - to dopiero nasz drugi cykl starań:)

basia7777 no patrząc na ramki jakie wrzuciła Caramel to chyba wcześniutka ciąża:) Gratulacje:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:17

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam wizytę lekarz rzeczywiście zasugerował apap.Miałam usg maluszkowi serduszko mocno bije. głowa dziś znów zaczyna boleć coraz bardziej ale damy rade... Szczęśliwa jestem bardzo że wszystko w porządku :-)

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia musiałaś mieć pózną owulkę, powtórz sobie betę w takim przypadku skoro taka akcja niespodziewana :)

Caramel wyniki masz dobre, daj sobie siana z badaniami i ciesz się ciążą! :)
    Nie doszukuj się niczego na siłę.

Totoro już rozumiem, mam nadzieję że uda się samoistnie bez interwencji lekarza :)
    może kup sobie paski owulacyjne? Mi wyszły dwie kreski wtedy kiedy czułam że coś się dzieje ze prawej strony ok. 18 dc ,pomyślałam następne dwie kreski chce zobaczyć na ciążowym i wykrakałam

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz ;-) w takim razie czekam spokojnie na wizytę ;-)
    Totoro Magda sz ma rację mi się udało w drugim cyklu starań i tez stosowałam testy owulacyjne tylko w pierwszym miesiącu fiksowalam i przytulalam się każdego dnia nawet jak test miał druga blada kreskę w konsekwencji jak miałam owulacje to nie mieliśmy już siły po takim maratonie się przytulać i zero przyjemności z tego było :-P. Natomiast drugiego miesiąca wszystko na spokojnie przoczekalam na dwie grube krechy na teście owulacyjnym i zaczęliśmy się przytulać co drugi dzień i się udało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:55

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz, Caramel - myślałam właśnie, żeby się zaopatrzyć w testy owulacyjne, ale generalnie staram się na razie nie spinać i na spokojnie łykać sobie kwas foliowy i obserwować rozwój zdarzeń:D Zwłaszcza, że w poprzednim cyklu jestem prawie pewna, że wyczułam owulkę i nie wyszło i tak O.o Jeśli okres przyjdzie, to chcę też kupić inofolik i zacząć sobie brać po saszetce. I może wtedy testy:)

Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko ok, byle tak dalej!:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, nie wytrzymałam i przyteściłam dziś - nic;/ Niby jeszcze 4 dni do @, ale raczej na nic innego nie czekam...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inofolic 2 saszetki dziennie i co najmniej z 2 mies trzeba brać przynajmniej tak było w moim wypadku już miałam dosyć tych saszetek

kamila0530 lubi tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Yh, nie wytrzymałam i przyteściłam dziś - nic;/ Niby jeszcze 4 dni do @, ale raczej na nic innego nie czekam...;/
    Kochana, cierpliwosci :-) trzymam kciuki za dwie krechy :-) nie stresuj sie, nie mysl o tym :-) ja nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i nawet zapomnialam, ze mam miec okres - dopiero po 2 dniach spoznienia sie ogarnelam i jak wrocilam po 12 z egzaminu to zobaczylam duze, intensywne, dwie, cudowne krechy ;p

I trzymam kciuki takze za Twoje krechy, musza sie pokazac :-)

A mnie dzis zaczelo bolec gardlo ;/ na uczelnie niestety musze isc, ale zajde przy okazji do apteki po szalwie - do plukania gardla. A w jutro juz do domu wracam :-) do meza i kotow ;p

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green szałwi w ciąży nie wolno :) poczytaj sobie zakazane leki, żywność, zioła.
    Fakt że w małych ilościach nie zaszkodzi ale ja bym na początku dmuchała na zimne.
    Woda z solą na płukanie gardła, tabletki prenalen, syropek prenalen, sok z cebuli, ciepła herbatka itp. Też miałam w 7 tyg przeziębienie ale przeszło po takich domowych cudach.
    Totoro mi 4 dni przed wyszedł negatywny dopiero jakoś 2 dni po była blaaaaada druga kreska.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Green szałwi w ciąży nie wolno :) poczytaj sobie zakazane leki, żywność, zioła.
    Fakt że w małych ilościach nie zaszkodzi ale ja bym na początku dmuchała na zimne.
    Woda z solą na płukanie gardła, tabletki prenalen, syropek prenalen, sok z cebuli, ciepła herbatka itp. Też miałam w 7 tyg przeziębienie ale przeszło po takich domowych cudach.
    Totoro mi 4 dni przed wyszedł negatywny dopiero jakoś 2 dni po była blaaaaada druga kreska.

Kochana, ale ja nie będę pić tej szałwii, tylko będę płukać gardło. Czytałam, że to zabobon, że nie wolno. Nie wolno w dużej ilości ze stałym natężeniem, w sensie, że często. Syrop zrobię sama z cebuli, ale jak będę u siebie. Bo na czas zajęć na uczelni koleżanka mnie przygarnia - nie będę im smrodzić cebulą i czosnkiem ;) jutro wracam do domu, więc szałwia tylko dziś - na złagodzenie miała być :) a o tym prenalenie czytałam, że niewiele pomaga, a sporo kosztuje. Na razie spróbuję domowych metod. Herbaty nie piję od tygodnia - była u mnie prowokatorem wymiotów ;p sypana, w saszetkach... każda.

Póki co czekam aż koleżanka wstanie, bo nie wiem, gdzie trzymają sól, a nie chcę się tłuc po kuchni ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Hej dziewczyny, moje objawy to:
    - ból brzucha od samej owulacji
    - ból piersi także od samej owulacji, jeden dzień tak mnie bolały, że myślałam, że mi sie urwą :)
    -podwyższone temperatura od owulacji z jednodniowym małym spadkiem, zauważyłam, że to czeste w cyklach zakonczonych ciażą, że w 5,6 dniu temp jednorazowo spada
    -wysypało mnie strasznie, ale to u mnie normalne
    -bezsenność, normalnie zawsze spałam jak zabita a teraz budziłam sie o pierwszej i nie mogłam spać do rana
    - uczucie gorąca, zwłaszcza w nocy
    -pozytywny test, tzn cień cienia, cztery dni przed planowaną miesiączką, potem z każdym dniem test wyrażniejszy
    - pozytywny test z krwi, pięć dni po planowanej miesiączce
    - niechęć do słodyczy, do tej pory byłam uzależniona od czekolady
    I to chyba tyle, przynajmniej tyle pamiętam. W każdym cyklu w jakim sie starałam miałam jakieś "objawy" ale tylko w tym tak mnie bolały piersi, no i ta bezsenność.
    Witam

Staram sie 2 lata
    jestem po vissane odstawiłam 5 tyg temu i nadal nie dostałam @od czwartku miałam straszny bóllew jajnika no i od piatku się zaczeło ból głowy byłam blada mniej jem i piersi bolące no i właśnie te noce spię gorze budze się czesto dziwne sny ?? i trądzik takie syfy wychodzą wielkie i bolące na twarzy i plecach
    czy to mogą być objawy ciązy ?
    pozdrawiam poradzcie

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa:)
    Kurde, ja to taki niecierpliwiec jestem... Naprawdę się w tym cyklu nie spinałam, fakt faktem pilnowałam dni płodnych, ale bez przegięć i "co będzie to będzie" a teraz im bliżej do miesiączki tym ciężej;/ Jeszcze tak się źle czuję ostatnio przed miesiączkami... jak do maja nic nie wyniknie to muszę skontrolować hormony, bo coś to chyba nie tak jak powinno działa;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ