Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama w każdej ciazy miała jeden atak migreny i wymioty więc mam nadzieję że to też ost raz. Ale wczoraj był fatalny dzień a ja mam bardzo często bóle głowy uzależnione od ciśnienia. Tyle że zawsze brałam ibumprom szłam spać i było ok ale w ciąży nie chcę brać żadnych leków. A jeśli chodzi o codzienne bóle to lędzwia mnie codziennie bolą, ale ja miałam problemy z kręgosłupem od dawna i trochę boję się że w późniejszej ciąży mogę mieć z nim większe problemy.
-
ehh...ja sobie czekam, do miesiączki zostało 5 dni... objawy mam różne, ale nie ma się co rozczulać, bo w zeszłym miesiącu też miałam... -_- jedyne co bardziej zwraca moją uwagę to to, że często sikam i, że piersi bolą mnie tylko troszkę przy uciśnięciu, a same z siebie nie, podczas gdy w poprzednich cyklach zaraz po owulacji zaczynały bardzo mocno boleć... Ale ten cykl jest w ogóle jakiś inny bo nie wiem nawet kiedy i czy w ogóle miałam owulację...;/
-
nick nieaktualnyTotoro trzymam kciuki żeby @ nie przyszła mnie piersi bolały tylko po dotknięciu i teraz też tak mam ale czułam że coś jest na rzeczy po tym jak w nocy budziłam się ze strasznym pragnieniem na zmianę ze ślinotokiem :)twarz pełna pryszczy i mega wzdęty brzuch miałam, nawet pomyślałam eeee tak szybko przytyć nie można nawet nie byłam wstanie wciągnąć brzucha...
co do bólu głowy/migreny współczuję wszystkim, którzy go doznali... przez 5 lat stosowania plastrów jeden dzień w miesiącu miałam wyrwany z życia wymioty, nie mogłam nic przełknąć bo zaraz mnie goniło nawet po tabletce przeciwbólowej więc nie było sensu brać żadnych leków bo zaraz cofało jedynym lekarstwem był dzień wolny w pracy,sen i zimny ręcznik na głowę...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam takie głupie pytanie z racji tego, że niektóre z Was są bardziej doświadczone i już mają to za sobą (w sumie ktoś powiedział,że nie ma głupich pytań więc zapytam) dzisiaj odebrałam wyniki badań tych co zlecił mi lekarz i mam pytanie o progesteron i hcg dla świętego swojego spokoju czy są dobre ?? czy nie za małe wartości ?? czy dzwonić do lekarza czy spokojnie czekać do wizyty??
Progesteron 32,22 ng/ml
Ciąża:
1 trymestr:9,3-33,2,
2 trymestr: 29,5-50,
3 trymestr: 83,1 - 160
HCG total ilościowo 18815,9 mUI/ml
Ciąża:
0,2-1 tydzień: 5-50
1-2 tydzień: 50-500
2-3 tydzień: 100-5000
3-4 tydzień: 500-10000
4-5 tydzień: 1000-50000
5-6 tydzień: 10000-100000
6-8 tydzień: 15000-200000
2-3 miesiąc: 10000-100000
ostatni raz HCG robiłam 25.02.2015 wynik - 2454,6 mUI/ml -
hello.
dziewczyny ja dalej bez tego okresu , zobiłam hcg wyszło 23,7 !!! to chyba dobrze prawda.... nawet nie wiem kiedy to sie stało bo lekarz twierdził ,że nie mam owulacji ...miałam teraz brac clo i chyba nie musze.... któras z was miała taka betę i była w ciąży..?https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
magda_sz nie,nie miałam jeszcze w ogóle robionego nic pod kątem starań, z racji tego, że dopiero od listopada mam miesiączkę po trzyletniej przerwie;/ W styczniu miałam wizytę i moja gin zasugerowała, że może byśmy tak przestali się zabezpieczać i zobaczymy co będzie (cwanaxD), bo w moim przypadku lepiej nie odkładać tej decyzji na później. W maju natomiast mam się pojawić (jeżeli nie zajdę do tej pory) już konkretnie określić się czy działamy, żeby była dzidzia czy nie. W styczniu się jeszcze zabezpieczaliśmy a od lutego już nie - to dopiero nasz drugi cykl starań
basia7777 no patrząc na ramki jakie wrzuciła Caramel to chyba wcześniutka ciąża:) Gratulacje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:17
-
Basia musiałaś mieć pózną owulkę, powtórz sobie betę w takim przypadku skoro taka akcja niespodziewana
Caramel wyniki masz dobre, daj sobie siana z badaniami i ciesz się ciążą!
Nie doszukuj się niczego na siłę.
Totoro już rozumiem, mam nadzieję że uda się samoistnie bez interwencji lekarza
może kup sobie paski owulacyjne? Mi wyszły dwie kreski wtedy kiedy czułam że coś się dzieje ze prawej strony ok. 18 dc ,pomyślałam następne dwie kreski chce zobaczyć na ciążowym i wykrakałam
-
nick nieaktualnyDzięki Magda sz w takim razie czekam spokojnie na wizytę
Totoro Magda sz ma rację mi się udało w drugim cyklu starań i tez stosowałam testy owulacyjne tylko w pierwszym miesiącu fiksowalam i przytulalam się każdego dnia nawet jak test miał druga blada kreskę w konsekwencji jak miałam owulacje to nie mieliśmy już siły po takim maratonie się przytulać i zero przyjemności z tego było . Natomiast drugiego miesiąca wszystko na spokojnie przoczekalam na dwie grube krechy na teście owulacyjnym i zaczęliśmy się przytulać co drugi dzień i się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:55
-
magda_sz, Caramel - myślałam właśnie, żeby się zaopatrzyć w testy owulacyjne, ale generalnie staram się na razie nie spinać i na spokojnie łykać sobie kwas foliowy i obserwować rozwój zdarzeń Zwłaszcza, że w poprzednim cyklu jestem prawie pewna, że wyczułam owulkę i nie wyszło i tak Jeśli okres przyjdzie, to chcę też kupić inofolik i zacząć sobie brać po saszetce. I może wtedy testy:)
Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko ok, byle tak dalej!
-
nick nieaktualnyTotoro wrote:Yh, nie wytrzymałam i przyteściłam dziś - nic;/ Niby jeszcze 4 dni do @, ale raczej na nic innego nie czekam...;/
I trzymam kciuki takze za Twoje krechy, musza sie pokazac
A mnie dzis zaczelo bolec gardlo ;/ na uczelnie niestety musze isc, ale zajde przy okazji do apteki po szalwie - do plukania gardla. A w jutro juz do domu wracam do meza i kotow ;p -
Green szałwi w ciąży nie wolno poczytaj sobie zakazane leki, żywność, zioła.
Fakt że w małych ilościach nie zaszkodzi ale ja bym na początku dmuchała na zimne.
Woda z solą na płukanie gardła, tabletki prenalen, syropek prenalen, sok z cebuli, ciepła herbatka itp. Też miałam w 7 tyg przeziębienie ale przeszło po takich domowych cudach.
Totoro mi 4 dni przed wyszedł negatywny dopiero jakoś 2 dni po była blaaaaada druga kreska. -
nick nieaktualnymagda sz wrote:Green szałwi w ciąży nie wolno poczytaj sobie zakazane leki, żywność, zioła.
Fakt że w małych ilościach nie zaszkodzi ale ja bym na początku dmuchała na zimne.
Woda z solą na płukanie gardła, tabletki prenalen, syropek prenalen, sok z cebuli, ciepła herbatka itp. Też miałam w 7 tyg przeziębienie ale przeszło po takich domowych cudach.
Totoro mi 4 dni przed wyszedł negatywny dopiero jakoś 2 dni po była blaaaaada druga kreska.
Kochana, ale ja nie będę pić tej szałwii, tylko będę płukać gardło. Czytałam, że to zabobon, że nie wolno. Nie wolno w dużej ilości ze stałym natężeniem, w sensie, że często. Syrop zrobię sama z cebuli, ale jak będę u siebie. Bo na czas zajęć na uczelni koleżanka mnie przygarnia - nie będę im smrodzić cebulą i czosnkiem jutro wracam do domu, więc szałwia tylko dziś - na złagodzenie miała być a o tym prenalenie czytałam, że niewiele pomaga, a sporo kosztuje. Na razie spróbuję domowych metod. Herbaty nie piję od tygodnia - była u mnie prowokatorem wymiotów ;p sypana, w saszetkach... każda.
Póki co czekam aż koleżanka wstanie, bo nie wiem, gdzie trzymają sól, a nie chcę się tłuc po kuchni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:02
-
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Hej dziewczyny, moje objawy to:
- ból brzucha od samej owulacji
- ból piersi także od samej owulacji, jeden dzień tak mnie bolały, że myślałam, że mi sie urwą
-podwyższone temperatura od owulacji z jednodniowym małym spadkiem, zauważyłam, że to czeste w cyklach zakonczonych ciażą, że w 5,6 dniu temp jednorazowo spada
-wysypało mnie strasznie, ale to u mnie normalne
-bezsenność, normalnie zawsze spałam jak zabita a teraz budziłam sie o pierwszej i nie mogłam spać do rana
- uczucie gorąca, zwłaszcza w nocy
-pozytywny test, tzn cień cienia, cztery dni przed planowaną miesiączką, potem z każdym dniem test wyrażniejszy
- pozytywny test z krwi, pięć dni po planowanej miesiączce
- niechęć do słodyczy, do tej pory byłam uzależniona od czekolady
I to chyba tyle, przynajmniej tyle pamiętam. W każdym cyklu w jakim sie starałam miałam jakieś "objawy" ale tylko w tym tak mnie bolały piersi, no i ta bezsenność.
Staram sie 2 lata
jestem po vissane odstawiłam 5 tyg temu i nadal nie dostałam @od czwartku miałam straszny bóllew jajnika no i od piatku się zaczeło ból głowy byłam blada mniej jem i piersi bolące no i właśnie te noce spię gorze budze się czesto dziwne sny ?? i trądzik takie syfy wychodzą wielkie i bolące na twarzy i plecach
czy to mogą być objawy ciązy ?
pozdrawiam poradzcie -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa:)
Kurde, ja to taki niecierpliwiec jestem... Naprawdę się w tym cyklu nie spinałam, fakt faktem pilnowałam dni płodnych, ale bez przegięć i "co będzie to będzie" a teraz im bliżej do miesiączki tym ciężej;/ Jeszcze tak się źle czuję ostatnio przed miesiączkami... jak do maja nic nie wyniknie to muszę skontrolować hormony, bo coś to chyba nie tak jak powinno działa;/