Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda sz dzięki za słowa;-) dla babelka wszystko masz rację o to się nie martwię tylko najgorsze jest to czekanie mogłabym obudzić się jutro zobaczyć na datę i żeby był 19.03 ;-)ale pocieszam się tym że już wtedy będzie widać czarno na białym co i jak a co do objawów to ostatnio cierpię na bezsenność w budzę się w nocy nie mogę zasnąć a rano ciężko wstać
piersi juz tak nie bolą jedynie przy dotyku, dzisiaj bolała mnie głowa i przez ostatnie dni cierpię na brak apetytu rano dosłownie wciskam w siebie jakąś kanapkę w ogóle nie czuję głodu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTotoro bardziej spokojniejsza byłam jak czekałam na @ teraz jestem pełna obaw ze coś jest nie tak albo pójdzie nie tak... Chyba nie potrafię się cieszyć tzn należę do ludzi którzy chcą mieć wszystko czarno na białym a tu trzeba czekać uspokoje się jak zobaczę serduszko :-)u
Zawsze wydawało mi się ze zajście w ciążę to taka prosta sprawa hop i jużWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:17
-
a ja test zrobię chyba jutro rano ( 10 dni po owulacji), obym ujrzała dwie kreseczki
na razie poza powiększonymi otoczkami brodawek i kilkoma niebieskimi żyłkami na piersiach nie widzę zadnych objawów .Przy pierwszej ciąży pamiętam, że jeszcze przed zrobieniem testu ciągle było mi gorąco
-
hej dziewczyny, jestem tutaj nowa. Staraliśmy się ponad dwa lata. Owulacje miałam 13tego lutego , przy 4tym cyklu z CLO zwiększyłam minimalnie sama dawkę do 1,5 tabletki na dzień ( wiem że nie powinnam ) i owulacja przyszła sama bez konieczności podawania pregnylu. Owulacja potwierdzona u ginekologa. Wydaję mi się że trochę pomógł też CASTAGNUS który kupiłam miesiąc temu zachęcona opiniami forumowiczek. Śluz po nim - po prostu marzenie. Po owulacji włączyłam duphaston . Po około 7 dniach zaczeły mnie boleć krzyże ..piersi bez zmian , nawet sutki nie były wrażliwe. Po 10 dniach dalej ból krzyża - test negatywny i płacz. Miesiączka miała przyjść w czwartek wieczorem , w sobote zrobiłam drugi test ...delikatna blada kreska...
W razie pytań piszcie , pomogę , doradzę !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 10:38
naughtygirl85 -
Dziewczyny zawsze jest strach mimo że zaraz wpadnie mi 5 miesiąc za każdym razem kiedy ide sisiu jest kontrola papieru czy nie ma krwi. Takie stresy miałam na początku że nie da nie martwić. Tak czy siak po 12 tyg poczujecie pewną ulgę że juz 2 trym, że ryzyko poronień spało do 1%. Teraz unikajcie stresu- przez to napinają się mięśnie i pojawiają się skurcze a to nie potrzebne teraz
Do spania polecam poduszkę dla ciężarnych w kształcie C- na allegro po 95 zł. Mimo że brzucha nie macie to śpi się na niej bardzo wygodnie. Żałuję że kupiłam ją aż w 12 tyg. Teraz jestem chwilowo u mamy i już 4 noc bez mojej podusi nie mogę spać -
nick nieaktualnymagda sz wrote:Green 3,5 w ciąży to za dużo, powinnaś brać lewotyroksynę. W 1 trym tsh powinno wynosić do 2. Idź może do innego lekarza i zrób FT4.
Ja przy 4,2 nie mogłam zajść w ciążę, dopiero jak zbiłam do 2,1 się udało.
Grunt to jednak ufać lekarzowi. Nie powinnam nic brać - ft4 w normie, a TSH spadło do 2,65magda sz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda sz dobrze wiedzieć że nie tylko ja sprawdzam papier
a co do objawów to jak na razie cisza poza tym ze czuje piersi tzn jak dotykam, bardziej bolą rano albo na wieczór ale znośnie, dzisiaj przespalam całą noc
no i zauważyłam mega żyły po obu stronach brzucha i na piersiach dzisiaj zrobiłam test na pamiątkę i na dwie grube krechy czekałam dwie sekundy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel - ja tez zawsze sprawdzam papier. A dziewczyny takie pytanie mam glupie moze, ale - jaka jest maksymalna temperatura wody, w ktorej mozna brac kapiel? Tak sie zastanawiam. Choc u mnie ciaza zaczela sie drgawkami z zimna, tak teraz nikt nie moze uwierzyc, ze ja- cieplolubne stworzenie nie jestem w stanie wytrzymac w pokoju, gdzie jest 22 stopnie, poniewaz mi za goraco i zaraz mnie mdli. Kapiele tez zawsze bralam we wrzatku, a teraz w takiej wodzie cieplej, ale nie goracej. Tak wiec, jak z ta tempwratura wody jest?
-
Dziewczyny mam pytanie. Od rana męczy mnie ból głowy trochę się przespałam w dzień ale nadal boli. Do tego stopnia że mam okropne mdłości - nienawidzę tego. W ciąży nic nie można brać żadnych leków na takie dolegliwości prawda? Nie mogę się doczekać końca dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 20:11
-
Woda powinna być taka letnia, myślę że tak w granicach 30-35 stopni, poczytaj sobie o kąpielach w necie. Jak cieplejsza kąpiel to na kilka minut ale na pewno nie można leżeć godzinę.
Paulin można brać apap/paracetamol ale w 1 trym ja bym się wystrzegała mimo wszystko, pod koniec 1 trym miałam meega migreny no i wzięłam kilka razy bo nie mogłam wstać z łóżka. Zmierz sobie ciśnienie, pomaga też słaba kawa. W ciąży można 2 filiżanki dziennie, ja pije od święta ale chyba lepiej kawę niż apap. No i zimny ręcznik na czoło.
Green bardzo dobrze że tsh Ci spadło! tak ma być
-
Masakra nigdy wcześniej nie miałam aż takiej migreny nie kontaktowalam i przy tym naciągało mnie.Spałam długo a dziś się obudziłam i czuje znów lekkie ukłucia oby dziś się obeszło bez migreny.Może rzeczywiście wypije dziś kawę to będzie lepiej chociaż przyznam się szczerze że średnio mam ochotę ale jak ma pomóc...
-
Paulin ja przed ciążą miałam ból głowy raz na ruski rok a teraz to już nawet nie ból głowy a migrena
nie przepadam za kawą ale jak pomaga to trzeba się przemęczyć. Kawa, otwarte okno z świeżym powietrzem i powinno przejść
Mnie po kawie przestaje boleć głowa ale zaczyna brzuch bo dzidzia po kofeinie dostaje takiego powera że brzuch skacze -
nick nieaktualny