X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz dzięki za słowa;-) dla babelka wszystko masz rację o to się nie martwię tylko najgorsze jest to czekanie mogłabym obudzić się jutro zobaczyć na datę i żeby był 19.03 ;-)ale pocieszam się tym że już wtedy będzie widać czarno na białym co i jak a co do objawów to ostatnio cierpię na bezsenność w budzę się w nocy nie mogę zasnąć a rano ciężko wstać :-( piersi juz tak nie bolą jedynie przy dotyku, dzisiaj bolała mnie głowa i przez ostatnie dni cierpię na brak apetytu rano dosłownie wciskam w siebie jakąś kanapkę w ogóle nie czuję głodu...

• Natii Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj wyszedl test pozytywny 11 dni po owu, objawy hmm piersi jak przed miesiaczka moze troche pelniejsze nie sa super wrazliwe,od czasu do czasu cigniecia klucia w podbrzusza i tylko tyle :) w sumie wszystko jak na miesiaczke ;)

6f5bc7ee5e.png 2dr870w.jpg
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, grunt, że wszystko pod kontrolą, będzie ok:)

Natii - gratulacje!!!:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to czekanie i myśl żeby zobaczyć babelka...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - chyba gorsze jest czekanie na przyjście bądź nie miesiączki...;D Ty już masz to za sobą, teraz może być już tylko lepiej;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro bardziej spokojniejsza byłam jak czekałam na @ teraz jestem pełna obaw ze coś jest nie tak albo pójdzie nie tak... Chyba nie potrafię się cieszyć tzn należę do ludzi którzy chcą mieć wszystko czarno na białym a tu trzeba czekać uspokoje się jak zobaczę serduszko :-)u
    Zawsze wydawało mi się ze zajście w ciążę to taka prosta sprawa hop i już :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:17

• magg Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja test zrobię chyba jutro rano ( 10 dni po owulacji), obym ujrzała dwie kreseczki :) na razie poza powiększonymi otoczkami brodawek i kilkoma niebieskimi żyłkami na piersiach nie widzę zadnych objawów .Przy pierwszej ciąży pamiętam, że jeszcze przed zrobieniem testu ciągle było mi gorąco :)

hchyugpj7aywhof8.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - znam ten ból, mam podobnie:D Ale nie stresuj się niepotrzebnie, na pewno wszystko będzie ok:)

magg - trzymamy kciuki:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • naughtygirl85 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem tutaj nowa. Staraliśmy się ponad dwa lata. Owulacje miałam 13tego lutego , przy 4tym cyklu z CLO zwiększyłam minimalnie sama dawkę do 1,5 tabletki na dzień ( wiem że nie powinnam ) i owulacja przyszła sama bez konieczności podawania pregnylu. Owulacja potwierdzona u ginekologa. Wydaję mi się że trochę pomógł też CASTAGNUS który kupiłam miesiąc temu zachęcona opiniami forumowiczek. Śluz po nim - po prostu marzenie. Po owulacji włączyłam duphaston . Po około 7 dniach zaczeły mnie boleć krzyże ..piersi bez zmian , nawet sutki nie były wrażliwe. Po 10 dniach dalej ból krzyża - test negatywny i płacz. Miesiączka miała przyjść w czwartek wieczorem , w sobote zrobiłam drugi test ...delikatna blada kreska... :D W razie pytań piszcie , pomogę , doradzę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 10:38

naughtygirl85
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze jest strach mimo że zaraz wpadnie mi 5 miesiąc za każdym razem kiedy ide sisiu jest kontrola papieru czy nie ma krwi. Takie stresy miałam na początku że nie da nie martwić. Tak czy siak po 12 tyg poczujecie pewną ulgę że juz 2 trym, że ryzyko poronień spało do 1%. Teraz unikajcie stresu- przez to napinają się mięśnie i pojawiają się skurcze a to nie potrzebne teraz :)

Do spania polecam poduszkę dla ciężarnych w kształcie C- na allegro po 95 zł. Mimo że brzucha nie macie to śpi się na niej bardzo wygodnie. Żałuję że kupiłam ją aż w 12 tyg. Teraz jestem chwilowo u mamy i już 4 noc bez mojej podusi nie mogę spać :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Green 3,5 w ciąży to za dużo, powinnaś brać lewotyroksynę. W 1 trym tsh powinno wynosić do 2. Idź może do innego lekarza i zrób FT4.
    Ja przy 4,2 nie mogłam zajść w ciążę, dopiero jak zbiłam do 2,1 się udało.

Grunt to jednak ufać lekarzowi. Nie powinnam nic brać - ft4 w normie, a TSH spadło do 2,65 :-)

magda sz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz dobrze wiedzieć że nie tylko ja sprawdzam papier ;-) a co do objawów to jak na razie cisza poza tym ze czuje piersi tzn jak dotykam, bardziej bolą rano albo na wieczór ale znośnie, dzisiaj przespalam całą noc ;-) no i zauważyłam mega żyły po obu stronach brzucha i na piersiach dzisiaj zrobiłam test na pamiątkę i na dwie grube krechy czekałam dwie sekundy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Grunt to jednak ufać lekarzowi. Nie powinnam nic brać - ft4 w normie, a TSH spadło do 2,65 :-)

Myślę że czasem za dużo czytamy i doszukujemy się problemów same ;-) i jestem za tym jeżeli lekarz coś mówi to trzeba słuchać a nie się doszukiwać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - ja tez zawsze sprawdzam papier. A dziewczyny takie pytanie mam glupie moze, ale - jaka jest maksymalna temperatura wody, w ktorej mozna brac kapiel? Tak sie zastanawiam. Choc u mnie ciaza zaczela sie drgawkami z zimna, tak teraz nikt nie moze uwierzyc, ze ja- cieplolubne stworzenie nie jestem w stanie wytrzymac w pokoju, gdzie jest 22 stopnie, poniewaz mi za goraco i zaraz mnie mdli. Kapiele tez zawsze bralam we wrzatku, a teraz w takiej wodzie cieplej, ale nie goracej. Tak wiec, jak z ta tempwratura wody jest?;)

• paulin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Od rana męczy mnie ból głowy trochę się przespałam w dzień ale nadal boli. Do tego stopnia że mam okropne mdłości - nienawidzę tego. W ciąży nic nie można brać żadnych leków na takie dolegliwości prawda? Nie mogę się doczekać końca dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 20:11

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda powinna być taka letnia, myślę że tak w granicach 30-35 stopni, poczytaj sobie o kąpielach w necie. Jak cieplejsza kąpiel to na kilka minut ale na pewno nie można leżeć godzinę.

Paulin można brać apap/paracetamol ale w 1 trym ja bym się wystrzegała mimo wszystko, pod koniec 1 trym miałam meega migreny no i wzięłam kilka razy bo nie mogłam wstać z łóżka. Zmierz sobie ciśnienie, pomaga też słaba kawa. W ciąży można 2 filiżanki dziennie, ja pije od święta ale chyba lepiej kawę niż apap. No i zimny ręcznik na czoło.

Green bardzo dobrze że tsh Ci spadło! tak ma być :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - te żyłki to ukrwienie macicy :) ja właśnie po tym wiedziałam że jakiś obcy we mnie siedzi :)

Caramel lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra nigdy wcześniej nie miałam aż takiej migreny nie kontaktowalam i przy tym naciągało mnie.Spałam długo a dziś się obudziłam i czuje znów lekkie ukłucia oby dziś się obeszło bez migreny.Może rzeczywiście wypije dziś kawę to będzie lepiej chociaż przyznam się szczerze że średnio mam ochotę ale jak ma pomóc...

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulin ja przed ciążą miałam ból głowy raz na ruski rok a teraz to już nawet nie ból głowy a migrena :/ nie przepadam za kawą ale jak pomaga to trzeba się przemęczyć. Kawa, otwarte okno z świeżym powietrzem i powinno przejść :)
    Mnie po kawie przestaje boleć głowa ale zaczyna brzuch bo dzidzia po kofeinie dostaje takiego powera że brzuch skacze :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rano bolala glowa, ale swieze powietrze mi pomoglo :-) ogolnie, to glowa boli mnie baaardzo rzadko, ale za to zoladek - bardzo rzadko mnie nie boli;P ale ja to juz przed ciaza mialam spore problemy z tym, takze jestem przyzwyczajona ;P

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ