X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero się Wam zaczną dolegliwości, oczywiście nie wszystkim ale sporo je ma. Mdłości nie dawały mi żyć przez 2 miesiące, skończyły się 2 tyg temu. I to nie były takie mdłości że raz na jakis czas wymioty tylko całe dnie przeleżane w łóżku, zdarzało się wymiotować po wodzie. Druga sprawa bezsenność, magiczna godz 4:30 -wieelki głód. Teraz w 2 trym. są bolące piersi od środka no i ból podbrzusza- maluszek się rozpycha i nie jest to przyjemne ale zdecydowanie lepsze niż mdłości.

Fakt faktem, jak zajdzie się w ciążę nawet w pierwszych tygodniach się wie że coś się zmieniło, nie czuje się jeszcze nic ale jest ta świadomość że teraz musimy dbać o siebie jak nigdy przedtem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam magiczną godzinę 4.20;-)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam konkretnej godziny ale sypiam kiepsko... śnią mi się głupie sny...

własnie wróciłam od gina... i widziałam serduszko :)))

polska_dziewczyna, DomiTomi lubią tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem gdzie to wpisać no ale zostanę tu na wątku:)

17 lutego zrobiłam test owulacyjny wyszedł pozytywny (16dc), dziś mamy 23 luty a test cały czas jest pozytywny czyli 7 dzień z rzędu... !!!
    od tego 17 lutego mam bóle brzucha i krzyża, ciągnięcia w pochwie od wczoraj i od wczoraj te bóle brzucha są jak na okres...
    trochę się martwię bo zawsze czułam owulację... jednak dwa max 3 dni a teraz to chyba jakieś przegięcie... czytałam oczywiście w internecie, że jak boli powyżej 3 dni to jest coś nie tak i mogą być różne schorzenia :(

Miała któraś z was takie bóle od samej owulacji i okazało się to ciążą?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam wynik bety 756 mUl/ml 500-1000 3-4 tydzień ;-) we środę powtórzę i lecę do gina :-)
    Polska dziewczyna - czytałam ze testy owulacyjne mogą tak pokazywać ja jestem tego przykładem ;-)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caramel
    jestes tego przykładem? tzn? też wychodziły ci kilka dni z rzędu a teraz jestes w ciąży tak? dobrze zrozumiałam?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel
    Gratuluję fasolki:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wychodziły mi 4 dni pod rząd dwie ciemne krechy później nie wiem bo testy mi się skończyły

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa co tam u kolet:) Jesteś tu jeszcze z nami kochana?:) Jak samopoczucie?:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Piszę do was, ponieważ mam pewne wątpliwości i może mi doradzicie.
    9 dni po owulacji zrobiłam test i wyszła druga blada kreska. Od tamtej pory robiłam test codziennie i przez ostatnie dwa dni intensywność kreski nie zwiększyła się.
    Czy może wiecie czy to nic złego?
    Czytałam o tym, że poziom hCG powinien rosnąć i myślałam, że intensywność kreski będzie coraz większa a teraz nie ukrywam, że trochę się martwię.
    Na betę póki co nie mam fizycznej możliwości iść.
    Termin @ mam na 26.02.

Macie jakieś rady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie z innej beczki (wiem, że to nie temat tego forum, ale jakoś tu tak przyjemnie jest więc zapytam :)) odebrałam dzisiaj wynik bety i mam 756,0 mUI/ml jak go prawidłowo odczytać? (żebym później nie miała wątpliwości)

0,2-1 tydzien: 5-50
    1-2 tydzien: 50-500
    2-3 tydzien: 100-5000
    3-4 tydzien: 500-10000
    4-5 tydzien: 1000-50000
    5-6 tydzien: 10000-100000
    6-8 tydzien: 15000-200000
    2-3 miesiac: 10000-100000

i moje drugie pytanie powtórzę jeszcze badanie we środę i czy umawiać się do gina w tym tygodniu czy poczekać do następnego??

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-4 tydzień:)

Caramel lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Green :) u mnie Brzuszkowy ma 3mm :) tzn ostatnio mial na usg. Dzis mam kolejna wizyte bo zmieniam lekarza. Serduszka jeszcze nie bylo widac... Ale ważne że jest tam, gdzie ma się znajdować :)

Czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze! Oprócz olbrzymiej bolesnosci piersi nic innego mi nie doskwiera. Chociaż dzisiaj strasznie mnie mdli... Zobaczymy co bedzie :)

a jak Green u Ciebie?

to wspaniale!! 3 mm to juz sporo ;-)
    ja widzialam serduszko juz bijace 117 razy na minute :-) To bylo 21 lutego i wtedy moj babelek mial 5.1 mm :-) teraz juz jest pewnie sporo wiekszy:-)

A poza tym to zdazylam juz byc w szpitalu. W tamtym tygodniu wymiotowalam bez przerwy, czy zjadlam, czy nie, nawet po lyku wody... odwodnilam sie i pojechalam ;/ ale juz jest dobrze, choc te nudnosci dalej sa. Jednak juz nie wymiotuje - pomaga mi imbir, banany i gina zapisala mi magne b6 max.

i mam jeszcze jedno pytanie. Moje TSH wynosi 3,5. W normach luxmedu sie to miesci. Ginka ogladajac wyniki moich badan i oceniajac stan ogolny nie wdraza leczenia. Ale troche sie boje. Robic Ft4 na wlasna reke?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green 3,5 w ciąży to za dużo, powinnaś brać lewotyroksynę. W 1 trym tsh powinno wynosić do 2. Idź może do innego lekarza i zrób FT4.
    Ja przy 4,2 nie mogłam zajść w ciążę, dopiero jak zbiłam do 2,1 się udało.

Caramel 3-4 tydzien. Ja miałam jakieś inne normy 110- i to był 4 tydzień.
    Do lekarza na USG zapisz się po 6 tyg ciąży, policz od daty miesiączki, powinno być już serducho.

Buffy ja zrobiłam z 10 testów żeby mieć ciemne 2 krechy na pamiątkę i dopiero ten wykonany jakiś tydzień po terminie @ był wyraźny. Koleżanka robiła 4 testy bo jej się okres spóźniał i wszystkie negatywne, poszła w końcu na betę i była już w 6 tyg.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH w pazdzierniku to 3,33 i nie bylo problemu z zajsciem w sumie. A w normie dla kobiet w ciazy sie mieszcze - sa do 3,5. Moze po prostu luxmed ma zawyzane wyniki - co lab to inne normy. No nie wiem. Skoro lekarz mowi, zeby sie tym nie martwic? Kurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz zapisałam się na wizytę na czwartek według moich obliczeń 5 tydzień wiem że wcześnie ale idę do nowego lekarza wybadam sytuację przy okazji:)

Green - możliwe że Luxmed ma zawyżone wyniki, moja beta wynosiła 756 czyli według norm Luxmedu 3-4 tydzień, a Magda sz miała inną normę betę miała 110 i to był 4 tydzień. Może to jest kwestia tych norm?? Każde laboratorium ma swoje... Chociaż mogę się mylić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdym razie na pewno zrobie Ft4. Doczytalam, ze TSH moze wariowac w ciazy. I czytalam wlasnie, zeby sie az tak TSH nie sugerowac - wazniejsze Ft4.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upewnij się Green, lekarze są różni, robią to co im najwygodniej. Sporo kobiet w ciąży ma podwyższone tsh, ale nie można czekać aż jeszcze bardziej urośnie tylko starać się zbijać. Ja mam 1,4 i tak się już 2 miesiące utrzymuje. Do tego powinnaś brać jod na rozruch tarczycy, na początku dziecko nie ma swojej i korzysta z naszej :)
    Kiedyś mi endokrynolog powiedział że młoda kobieta powinna mieć tsh do 2,5 te normy do 4,2 to są dla seniorek.
    Mi luxmed zaniża badania jak robiłam w sierpniu miałam 4,2 i bez żadnych leków powtórzyłam to badanie po miesiącu było -2.1 poszłam do innej diagnostyki kilka dni pózniej- 4,1. Po miesiącu brania leków 3,5 i tak co miesiąc spadało

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie.
    U mnie 4 dzień po terminie @ a testy w dalszym ciągu wychodzą negatywnie.
    Stresuję się już tą sytuacją - czy to możliwe, żeby test tak długo nic nie pokazywał, bo spóźnienie okresu u mnie to naprawdę baaardzo nietypowa sprawa - nigdy mi się nie zdarzyło.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Witam ponownie.
    U mnie 4 dzień po terminie @ a testy w dalszym ciągu wychodzą negatywnie.
    Stresuję się już tą sytuacją - czy to możliwe, żeby test tak długo nic nie pokazywał, bo spóźnienie okresu u mnie to naprawdę baaardzo nietypowa sprawa - nigdy mi się nie zdarzyło.

u mnie test dzień przed spodziewaną @ pokazał dwie kreski (choć jedna z nich słaba) na razie więcej testów nie robiłam tylko poszłam na krew wyszło mi, że jestem w 3-4 tc jutro idę powtórzyć więc może umów się na badanie krwi będziesz miała wszystko jasne.

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ