X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpuść sobie a będzie dobrze a podczas seksu wyluzuj się i nie myśl w ogóle o dziecku delektuj się partnerem :) zazdroszczę bo ja na razie nie mogę co najmniej do 13 tygodnia ciąży no ale maluszek najważniejszy

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulin przepraszam że pytam ale dlaczego do 13 tyg?

halwaya lubi tę wiadomość

xnw4skjojykgrumx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny staraczki ja się muszę przyznać że na 99% zrobiliśmy dzidziusia po urodzinach kolegi byłam baardzo wyluzowana % :) nawet zapomniałam że owulacja się zbliża. Wiadomo że alkohol nie sprzyja ale może tym razem się udało bo przestałam się spinać :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    owu ma mi wypaść w okolicach wtorku, to może zachowa się jakiś "rambo" z weekenduxD Tak czy inaczej - trzymajcie kciuki, może akurat...:)

U nas 'rambo' wytrwał 5 dni :P Trzymam kciuki.
    Dzisiaj usłyszałam bijące serducho mojego maleństwa <3

Pasazerka, a jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzień niechcianej @. Nie wytrzymałam i przed chwila zrobiłam test jest druga blada ale widoczna kreseczka :-)!!! Jutro rano powtórzę mam nadzieje ze to jest to na co czekamy. To nasz drugi cykl starań jak do tej pory to miałam 2 dniowe plamienie w 8 dpo powiększyły mi się piersi nieznacznie ale czuje ze są;-) nie wiem czy to moja wyobraźnia ale zauważyłam też żyłki na piersiach no i nie pamiętam żeby moja twarz wyglądała tak jak teraz pryszcz na pryszczu, i takie dziwne "przelewanie" w brzuchu ;-) jutro rano zrobię kolejnu test. Myślicie że to jest to na co wszystkie czekamy?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:21

Kaja1234 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulin - dacie radę - dla Maluszka wszystko:)

green - mam nadzieję, że u nas też da radę:D albo owu się pospieszy:D

Caramel - no to gratulacje!!!:)

U mnie się ostatnio poprawiła sytuacja "zawodowa", więc skupiam się teraz na innych rzeczach, a tak przy okazji, gdyby się udało...;P Chciałabym bardzo bardzo bardzo:) Ale już nie szaleję jak ostatnio:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mam nadzieję że to będzie fasoleczka, chociaż dopadł mnie teraz ból brzucha taki jakiś dziwny wcześniej tak nie miałam no i gazy :-D niesamowite
    Nie chce się rozczarować ani za bardzo nastawiać ale to już chyba taka nasza natura ;-) jak nie to trzeba sobie będzie odpuścić jakoś a Tobie życzę powodzenia żeby znalazł się jeden Herkules czy tam.Rambo hehe

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - no jak dwie kreseczki, no to chyba będzie fasoleczka;) Wszystkiego dobrego, dawaj znać na bieżąco:) I dziękuję, może się uda:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel grunt że test pozytywny, dwie krechy jakie by nie były SĄ :)
    Z tego co wiem to większe szanse są na negatywny wynik a jest ciąża niż na pomyłkę że dwie krechy a ciąży nie ma

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz;-) Przed chwilą zrobiłam drugi test jest druga ciemniejsza niż wczoraj chociaż jeszcze blada kreseczka :-) :-) nie wiem czy czekać aż będzie wyraźna i powiedzieć mężowi (żeby zaraz nie sprowadził mnie na ziemię mówiąc "coś tam widzę ale przecież powinny być dwie takie same kreski":-P czy "spokojnie" poczekać iść w poniedziałek na betę i mieć "twarde dowody"??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 05:57

• halwaya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)
    Przeczytałam cały wątek od początku i płakałam i cieszyłam się na przemian z wami. Dawało mi to nadzieję i jednocześnie upewniało, że nic do końca nie jest pewne.

Znalazłam ten wątek szukając pierwszych objawów ciąży, bo takich u siebie się dopatruje - a ponieważ już raz byłam w ciąży to kojarzę te objawy z tym, co czułam wcześniej.
    Kilka dni po stosunku, który odbył się w okolicach owulacji wystąpił ból jajników, tkliwość piersi i tak pobolewało mnie przez kilka dni. Tydzień po stosunku ból jak na okres, jajniki nieco się uspokoiły, ale piersi pobolewały dalej.. dziś jest dzień po spodziewanej @ i na razie cisza - wczoraj lekko pobolewał brzuch, ale nic się nie działo.. testy wychodzą negatywnie - jest to 31dc przy 30 dniowych cyklach.
    W pierwszej ciąży miałam cykle 27 dniowe i test wyszedł pozytywny na dzień przed @

Bardzo bym chciała, by udało się w tym cyklu - wówczas dziecko miałoby taki sam TP co moja córeczka :) Podświadomość mi trochę fiksuje - kilka dni pod rząd nawet śnił mi się pozytywny test, ale na razie nie ma to przedłożenia w rzeczywistości.

Trzymajcie za mnie kciuki :) temperaturę mierzę dopiero od kilku dni - i ponieważ pracuję na nocki i śpię o różnych porach jest to utrudnione zadanie, ale utrzymuje się w okolicach 37C+-2 (dziś nawet 37,4)- tak więc nie jest to miarodajna informacja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 08:20

Sx0K.png
    ypbg.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel taka ciemna ze ciemna może być dopiero za tydzień, co 48h hormon HCG się podwaja więc jak robisz testy to co 2 dni. Mój niby się cieszył ale widać że nie do końca wierzył. W sobotę wyszła mi bladziocha, w poniedziałek rano też, wiec poszłam na Bete. Wyniki miałam w czwartek- 110 no i wtedy już zaczął szaleć ze szczęścia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fasoleczki, ja wczoraj i dziś plamie na różowo, jutro jadę do gina... :-(

xnw4skjojykgrumx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz za słowa ;-) fajne jest te forum ;-) a co do mojego męża to się dzisiaj zapytał czy dostałam okresu wiec chcąc nie chcąc coś mu napomknelam :-) ale jutro idę na betę i się okaże:-)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuje że tak od razu mu powiedziałam, pokazałam mu test, teraz bym to zrobiła jakoś bardziej wykwitnie :) ale nie wszystko stracone, za 2 tyg poznam płeć to zrobię mu suprajsa co będziemy mieli :) na to jedyne USG pójdę sama :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trochę żałuję że nie poczekalam no nie wytrzymałam chciałam mieć mniej więcej jakieś większe dowody niż blada kreska ale jak wyskoczył z tym okresem to nie wytrzymałam :-P
    Kathieen trzeba myśleć pozytywnie :-) Trzymam mocno kciuki!!!

• halwaya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dzis prawie przespalam, ale przed okresem też mnie takie zmęczenie dopada. Czekam na cokolwiek.. i to czekanie mnie dobija.
    P.S. nie mam jak zrobić testu z krwi, bo mieszkam w UK a tutaj trzeba mieć skierowanie na takie badanie i musi byc jakis dobry powód - a nie widzi mi się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:35

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Aguska_021087 Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem nie zabezpieczalismy sie 1,5 roku i nic z tego nie wychodzilo. W koncu stwierdzilam ze cos jest nietak i od 6 mscy jestem pod kintrolalekarza. Do tej pory co miesiac mialam objawy owu a pozniej ciazy- okazalo sie ze to moje urojenia. Wczoraj zobaczylam po raz pierwszy dwie kreseczki i powiem Wam ze jak sie rzeczywiscie zaciazy to sie to wie od razu..wszelkie objawy sa zupelnie inne :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green :) u mnie Brzuszkowy ma 3mm :) tzn ostatnio mial na usg. Dzis mam kolejna wizyte bo zmieniam lekarza. Serduszka jeszcze nie bylo widac... Ale ważne że jest tam, gdzie ma się znajdować :)

Czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze! Oprócz olbrzymiej bolesnosci piersi nic innego mi nie doskwiera. Chociaż dzisiaj strasznie mnie mdli... Zobaczymy co bedzie :)

a jak Green u Ciebie?

magda sz lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Pasażerka ja dzisiaj robiłam betę popołudniu mają być wyniki jak na razie to bolą mnie piersi ale da się znieść ;-) poza tym często chodzę do kibelka i szybko się męczę.

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ