X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpuść sobie a będzie dobrze a podczas seksu wyluzuj się i nie myśl w ogóle o dziecku delektuj się partnerem :) zazdroszczę bo ja na razie nie mogę co najmniej do 13 tygodnia ciąży no ale maluszek najważniejszy

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulin przepraszam że pytam ale dlaczego do 13 tyg?

halwaya lubi tę wiadomość

xnw4skjojykgrumx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny staraczki ja się muszę przyznać że na 99% zrobiliśmy dzidziusia po urodzinach kolegi byłam baardzo wyluzowana % :) nawet zapomniałam że owulacja się zbliża. Wiadomo że alkohol nie sprzyja ale może tym razem się udało bo przestałam się spinać :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    owu ma mi wypaść w okolicach wtorku, to może zachowa się jakiś "rambo" z weekenduxD Tak czy inaczej - trzymajcie kciuki, może akurat...:)

U nas 'rambo' wytrwał 5 dni :P Trzymam kciuki.
    Dzisiaj usłyszałam bijące serducho mojego maleństwa <3

Pasazerka, a jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzień niechcianej @. Nie wytrzymałam i przed chwila zrobiłam test jest druga blada ale widoczna kreseczka :-)!!! Jutro rano powtórzę mam nadzieje ze to jest to na co czekamy. To nasz drugi cykl starań jak do tej pory to miałam 2 dniowe plamienie w 8 dpo powiększyły mi się piersi nieznacznie ale czuje ze są;-) nie wiem czy to moja wyobraźnia ale zauważyłam też żyłki na piersiach no i nie pamiętam żeby moja twarz wyglądała tak jak teraz pryszcz na pryszczu, i takie dziwne "przelewanie" w brzuchu ;-) jutro rano zrobię kolejnu test. Myślicie że to jest to na co wszystkie czekamy?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:21

Kaja1234 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulin - dacie radę - dla Maluszka wszystko:)

green - mam nadzieję, że u nas też da radę:D albo owu się pospieszy:D

Caramel - no to gratulacje!!!:)

U mnie się ostatnio poprawiła sytuacja "zawodowa", więc skupiam się teraz na innych rzeczach, a tak przy okazji, gdyby się udało...;P Chciałabym bardzo bardzo bardzo:) Ale już nie szaleję jak ostatnio:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mam nadzieję że to będzie fasoleczka, chociaż dopadł mnie teraz ból brzucha taki jakiś dziwny wcześniej tak nie miałam no i gazy :-D niesamowite
    Nie chce się rozczarować ani za bardzo nastawiać ale to już chyba taka nasza natura ;-) jak nie to trzeba sobie będzie odpuścić jakoś a Tobie życzę powodzenia żeby znalazł się jeden Herkules czy tam.Rambo hehe

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel - no jak dwie kreseczki, no to chyba będzie fasoleczka;) Wszystkiego dobrego, dawaj znać na bieżąco:) I dziękuję, może się uda:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel grunt że test pozytywny, dwie krechy jakie by nie były SĄ :)
    Z tego co wiem to większe szanse są na negatywny wynik a jest ciąża niż na pomyłkę że dwie krechy a ciąży nie ma

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz;-) Przed chwilą zrobiłam drugi test jest druga ciemniejsza niż wczoraj chociaż jeszcze blada kreseczka :-) :-) nie wiem czy czekać aż będzie wyraźna i powiedzieć mężowi (żeby zaraz nie sprowadził mnie na ziemię mówiąc "coś tam widzę ale przecież powinny być dwie takie same kreski":-P czy "spokojnie" poczekać iść w poniedziałek na betę i mieć "twarde dowody"??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 05:57

• halwaya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)
    Przeczytałam cały wątek od początku i płakałam i cieszyłam się na przemian z wami. Dawało mi to nadzieję i jednocześnie upewniało, że nic do końca nie jest pewne.

Znalazłam ten wątek szukając pierwszych objawów ciąży, bo takich u siebie się dopatruje - a ponieważ już raz byłam w ciąży to kojarzę te objawy z tym, co czułam wcześniej.
    Kilka dni po stosunku, który odbył się w okolicach owulacji wystąpił ból jajników, tkliwość piersi i tak pobolewało mnie przez kilka dni. Tydzień po stosunku ból jak na okres, jajniki nieco się uspokoiły, ale piersi pobolewały dalej.. dziś jest dzień po spodziewanej @ i na razie cisza - wczoraj lekko pobolewał brzuch, ale nic się nie działo.. testy wychodzą negatywnie - jest to 31dc przy 30 dniowych cyklach.
    W pierwszej ciąży miałam cykle 27 dniowe i test wyszedł pozytywny na dzień przed @

Bardzo bym chciała, by udało się w tym cyklu - wówczas dziecko miałoby taki sam TP co moja córeczka :) Podświadomość mi trochę fiksuje - kilka dni pod rząd nawet śnił mi się pozytywny test, ale na razie nie ma to przedłożenia w rzeczywistości.

Trzymajcie za mnie kciuki :) temperaturę mierzę dopiero od kilku dni - i ponieważ pracuję na nocki i śpię o różnych porach jest to utrudnione zadanie, ale utrzymuje się w okolicach 37C+-2 (dziś nawet 37,4)- tak więc nie jest to miarodajna informacja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 08:20

Sx0K.png
    ypbg.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel taka ciemna ze ciemna może być dopiero za tydzień, co 48h hormon HCG się podwaja więc jak robisz testy to co 2 dni. Mój niby się cieszył ale widać że nie do końca wierzył. W sobotę wyszła mi bladziocha, w poniedziałek rano też, wiec poszłam na Bete. Wyniki miałam w czwartek- 110 no i wtedy już zaczął szaleć ze szczęścia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fasoleczki, ja wczoraj i dziś plamie na różowo, jutro jadę do gina... :-(

xnw4skjojykgrumx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz za słowa ;-) fajne jest te forum ;-) a co do mojego męża to się dzisiaj zapytał czy dostałam okresu wiec chcąc nie chcąc coś mu napomknelam :-) ale jutro idę na betę i się okaże:-)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuje że tak od razu mu powiedziałam, pokazałam mu test, teraz bym to zrobiła jakoś bardziej wykwitnie :) ale nie wszystko stracone, za 2 tyg poznam płeć to zrobię mu suprajsa co będziemy mieli :) na to jedyne USG pójdę sama :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trochę żałuję że nie poczekalam no nie wytrzymałam chciałam mieć mniej więcej jakieś większe dowody niż blada kreska ale jak wyskoczył z tym okresem to nie wytrzymałam :-P
    Kathieen trzeba myśleć pozytywnie :-) Trzymam mocno kciuki!!!

• halwaya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dzis prawie przespalam, ale przed okresem też mnie takie zmęczenie dopada. Czekam na cokolwiek.. i to czekanie mnie dobija.
    P.S. nie mam jak zrobić testu z krwi, bo mieszkam w UK a tutaj trzeba mieć skierowanie na takie badanie i musi byc jakis dobry powód - a nie widzi mi się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:35

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Aguska_021087 Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem nie zabezpieczalismy sie 1,5 roku i nic z tego nie wychodzilo. W koncu stwierdzilam ze cos jest nietak i od 6 mscy jestem pod kintrolalekarza. Do tej pory co miesiac mialam objawy owu a pozniej ciazy- okazalo sie ze to moje urojenia. Wczoraj zobaczylam po raz pierwszy dwie kreseczki i powiem Wam ze jak sie rzeczywiscie zaciazy to sie to wie od razu..wszelkie objawy sa zupelnie inne :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green :) u mnie Brzuszkowy ma 3mm :) tzn ostatnio mial na usg. Dzis mam kolejna wizyte bo zmieniam lekarza. Serduszka jeszcze nie bylo widac... Ale ważne że jest tam, gdzie ma się znajdować :)

Czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze! Oprócz olbrzymiej bolesnosci piersi nic innego mi nie doskwiera. Chociaż dzisiaj strasznie mnie mdli... Zobaczymy co bedzie :)

a jak Green u Ciebie?

magda sz lubi tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Pasażerka ja dzisiaj robiłam betę popołudniu mają być wyniki jak na razie to bolą mnie piersi ale da się znieść ;-) poza tym często chodzę do kibelka i szybko się męczę.

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ