Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny po co Wy powtarzacie tą betę? To tylko stres z oczekiwaniem na wyniki, a tu za mało przyrośnie itp. Organizm świruje, 100% potwierdzeniem ciąży jest usg, po 6 tyg musi być już widać pęcherzyk z echem zarodka. Więc trzeba czekać do tego 6 tyg i na USG a nie bezsensownie się kłóć i siedzieć jak na szpilach w oczekiwaniu na wyniki. Stres nie jest teraz potrzebny, jak zdarzają się plamienia to od razu Duphaston czy Luteina żeby chuchać na zimne i do USG.
-
Virginia27- myślę, że póki co nie ma powodów do obaw. Ja na pierwszym usg byłam w 5 t.c. i był widoczny jedynie pęcherzyk i zgrubienie endometrium - lekarka powiedziała, że prawdopodobnie to właśnie "TO", ale mam przyjść za kolejne 4 tyg. Nie wytrzymałam i pobiegłam prywatnie już po 3 tygodniach- było serduszko i potwierdzenie prawidłowo zagnieżdżonej ciąży
-
magda sz wrote:Dziewczyny po co Wy powtarzacie tą betę? To tylko stres z oczekiwaniem na wyniki, a tu za mało przyrośnie itp. Organizm świruje, 100% potwierdzeniem ciąży jest usg, po 6 tyg musi być już widać pęcherzyk z echem zarodka. Więc trzeba czekać do tego 6 tyg i na USG a nie bezsensownie się kłóć i siedzieć jak na szpilach w oczekiwaniu na wyniki. Stres nie jest teraz potrzebny, jak zdarzają się plamienia to od razu Duphaston czy Luteina żeby chuchać na zimne i do USG.
Ja po tych problemach z plamieniem chcialam juz wiedziec czy nadal jestem w ciazy i czy nie jest to ciaza pozamaciczna dlatego robilam to usg ale za wczesnie no wiec robie bete, zeby sprawdzic czy rosnie czy maleje.
Pozatym staram sie juz naprawde dlugo bo ponad 3 lata i moze dlatego jestem przewrazliwiona i wystraszona.
-
Z ciąża pozamaciczną to i beta nie pokaże, wszystko może się rozwijać jak normalna ciąża, tak samo jak jest puste jajo płodowe. Plamienia się zdarzają na początku ciąży, pamiętam jak byłam w 4 czy w 5 tyg i w pracy zaczęłam plamić, od razu na IP, wtedy nie ma na co czekać, na usg lekarz zobaczył czy jest to wyciek z macicy czy nie. Bogu dzięki okazało się że to nadżerka, po prostu szyjka się utwardzała i nadzerka zaczęła mi krwawić... Jak tak się dzieje to jedzcie na IP a nie beta bo organizm różne figle płata, moja koleżanka miała betę dodatnią a nie była w ciąży.. Po co czekać na wyniki bety jak na izbie od razu robią usg i można odetchnąć i przy okazji podglądnąć kropka
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:Z ciąża pozamaciczną to i beta nie pokaże, wszystko może się rozwijać jak normalna ciąża, tak samo jak jest puste jajo płodowe. Plamienia się zdarzają na początku ciąży, pamiętam jak byłam w 4 czy w 5 tyg i w pracy zaczęłam plamić, od razu na IP, wtedy nie ma na co czekać, na usg lekarz zobaczył czy jest to wyciek z macicy czy nie. Bogu dzięki okazało się że to nadżerka, po prostu szyjka się utwardzała i nadzerka zaczęła mi krwawić... Jak tak się dzieje to jedzcie na IP a nie beta bo organizm różne figle płata, moja koleżanka miała betę dodatnią a nie była w ciąży.. Po co czekać na wyniki bety jak na izbie od razu robią usg i można odetchnąć i przy okazji podglądnąć kropka
Bylam na IP w sobote wlasnie jak to plamienie mialam krwia ale to tylko jednorazowe plamienie bylo z tamtad mnie wyslali na to USG, ale ja mieszkam w UK wiec trudno w tak wczesnej ciazy wyprosic badania jak sie nic nie dzieje, nawet jak sie dzieje to trudno jak siedzialam w poczekalni to dzwonily tam kobiety ktore mialy problem z krwawieniem to pielengniarka spokojnie wypytala co i jak, jakie krwawienie jak czesto i spokojnie zalecala wszystkim brac paracetamol bo jest bezpieczny masakra
-
Tragiczna służba zdrowia paracetamol na krwawienia o jaa, może jej się porąbało z progesteronem? Koleżanka plamiła bo za mało progesteronu wydzielał organizm, w szpitalu dostała zastrzyk a pozniej leki i tak jechała pół ciąży aż się nie ustabilizowało. Virginia ja zrobiłam betę 14 dni po zapłodnieniu jak miałam blade kreski na teście wynik- 110 to mi wystarczyło że będzie dzidzia i teraz wszystko się zmieni.
-
Dziekuje Magda sz
Nie na pewno nie chodzilo o progesteron bo tutaj nic nie dawaja na podtrzymanie ciazy jak sie ma poronic to sie poroni nie podtrzymuja ciazy no chyba ze po 3 poronieniach, ale slyszalam ze tutaj nie akceptuja sztucznego progesteronu-dupka.
No a z ta owulka to sama juz nie wiem jakos tak ok 25 mialam mic zrobilam test ale byl taki ze trudno mi bylo okreslic czy przed czy juz po owulacji bylo. Ja juz bylam nastawiona na in-vitro w kwietniu i moze juz tak nie przywiazywalam wagi do dokladnej daty owulacji a tu niespodzianka:) mam nadzieje. -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny przede wszystkim na początku gratuluję tym co się już udało tym co jeszcze nie życzę powodzenia . Od dłuższego czasu przeglądałam wasze posty i w końcu postanowiłam odważyc się i coś tu napisać. Staramy się o bobasa drugi cykl wiem to dopiero początek i nie powinnam wariowac trochę naczytalam się o tych objawach i nie wiem czy nie doszukuje się ich u siebie... 8dpo dostałam plamienia które trwało 2 dni dzisiaj mija 12 dpo czy bolą mnie piersi hmm powiem tak troszeczkę się powiększyły ale i mogę powiedzieć że je czuję no i nigdy wcześniej moja twarz nie wyglądała tak jak teraz pryszcz na pryszczu. Dzisiaj "czuję " brzuch trochę jakby mi się przelewalo mam nadzieję że te objawy to nie znak nadchodzącej @.... Będę testowala za 4 dni.
-
Ja uważam, że każdy sobie może robić tyle bet, ile zechce A co do USG, to u mnie dziś (6t4d) zarodek ledwo widoczny, bo 1 mm, więc to też nie jest tak, że lepiej na USG niż na betę. Mi na razie lekarz zalecił betę 2x zrobić, a dopiero za prawie 3 tygodnie kolejne USG.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja nikomu nie bronie, tylko uważam że skoro 1 beta wyjdzie pozytywnie to po co dalej się "upewniać" doszukiwać itp. przez to świrować i stresować się. To że widzisz 1mm kropka no to chyba trzeba się cieszyć? Świadczy to że ciąża rozwija się prawidłowo, że zarodek w macicy, no i że jest zarodek a nie puste jajo. Lepiej zobaczyć kropka, albo nawet sam pęcherzyk jeżeli jest to mega wczesna ciąża niż zobaczyć 150, 300,500 itp. to tylko liczby które mówią że pewien hormon się wydziela i tyle.
-
Magda, chodziło mi raczej o to, że czasem na USG jeszcze nic nie widać, albo niewiele, a beta jak dobrze rośnie, to człowiek spokojniejszy
Ja uważam, że betę należy co najmniej 3-4x zrobić. U mnie w pierwszej ciąży nie rosła prawidłowo i dzięki temu uniknęłam finału w szpitalu...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześć dziewczyny:D Ostatnio nie pisywałam, ale cały czas jestem tu incognito i trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was ok:) Właśnie zaczyna się nasz drugi cykl starań Nie spinam się, nie będę mierzyć po sto razy temperatury i celebrować każdego ukłucia jajnikaxD - generalnie nie szaleję tym razem:D Szczerze mówiąc to nawet nie wiem na ile będziemy się "starać", bo nasz tryb pracy ostatnio średnio sprzyja zbliżeniom -w ciągu dnia się mijamy, a wieczorem przyjeżdżam padnięta i lulu owu ma mi wypaść w okolicach wtorku, to może zachowa się jakiś "rambo" z weekenduxD Tak czy inaczej - trzymajcie kciuki, może akurat...