X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem anorektyczką, także świadomość, że się tyje w ciąży, nic mi nie daje. Nie sądziłam tylko, że skoro dziecko było planowane, to problem z wagą przybierze na sile.

kolet
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet no coś Ty, nie zaprzątaj sobie głowy wagą!!! Odżywiaj się zdrowo a pójdzie Ci tylko w dzieciątko i brzuch:) Znam to uczucie - wszystko podporządkowane tej obsesji... Zresztą to chyba nigdy z głowy nie wychodzi;/ Ale musisz się postarać, pomyśleć, że ciąża ma swoje prawa i jak będziesz jadła zdrowo, nie myśląc o nadprogramowych kg to na pewno będziesz świetnie wyglądać:) Moja znajoma urodziła 3 miesiące temu i wygląda lepiej niż niejedna bezdzietna:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy. Liczę na jakiś....cud??... chyba w tej kwestii, bo sama tego myślenia raczej nie zmienię. Chyba jednak za wcześnie na dziecko w moim przypadku. Należę też do osób, które szybko tyją i ta ciągła kontrola zawartości talerza strasznie mnie denerwuje. Tobie Totoro życzę jak najszybszego zajścia w ciążę, bo Ty jesteś w stu procentach przygotowana na zajście w ciążę ;)Trzymam mocno kciuki za pomyślność w kolejnych staraniach ;)

kolet
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo:):):) Trzymaj się i ciesz ciążą:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet jak masz problem z wagą w ciąży to może do psychoterapeuty idz żebyś nie miała pózniej problemów, depresji itp. W ciąży trzeba przestać myśleć tylko o sobie i skupić się na tym żeby ciąża rozwijała się prawidłowo. Znam kretynkę która odchudzała się w ciąży.. jadła same gorące kubki itp.. przytyła 3 kg przez całą ciążę- dziecko urodziło się z niedorozwojem lewej strony ciała, jedną stronę ma większą, drugą niewładną mniejsza... Także jak czujesz że zle Ci z tym że przytyjesz w ciąży idz do specjalisty to przecież nic złego, nie Ty jedna masz z tym problem.

kapturnica, polkosia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje pierwsze objawy to były wrażliwe sutki cały czas od uwulki, zawsze miałam tak, że sutki były wrażliwe tylko max 3 dni po owu i potem gdy je dotykałam nie bolały w ogóle a w tym jednym cyklu było inaczej. Po 3 dniach od owu gdy przejechałam po sutkach czułam je bardziej. Drugi objaw który miałam zawsze przed okresem a tym razem nie wystąpił to mdłości zawsze miałam je przed okresem to był 100% objaw okresu a tu? zupełny brak mdłości :)) ciekawe.. trzeci objaw troche się wyda dziwny, ale chodzi o zapach wydzieliny zawsze przed okresem był taki netaliczny jak krew albo żelazo a tym razem był taki "ładny" jak w czasie owulacji :) I dodatkiwo było jej więcej i była taka jakby mleczna ;) Tak naprawdę od razu wiedziałam, że się udało po tych objawach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:18

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen a jak u Ciebie? byłaś na usg?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Zrobiłam testy siusiane!!! :) i są!!! Są dwie upragnione kreseczki!!!

Totoro, polkosia, JusWik, magda sz, agania, soraya, DomiTomi lubią tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasażerka GRATULACJE!!!!!!!!! Aż miło przeczytać taką dobrą wiadomość!!!!!! :):):)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka - gratuluje !!!! Wspaniala wiadomosc!!!!

• blondi123 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka - ja również gratuluję!! Super
    U mnie na jutro minie tydzień jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży

2nn343r862rye0j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi u mnie mija dzisiaj ;P a na 17:15 mam pierwsza wizytę u gina:-) trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze ;))))

DomiTomi lubi tę wiadomość

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, ja na 18 :) trzeci test zrobiłam i też wychodzą dwie kreseczki :)

napisz co i jak ;)

3mam mocno kciuki!!!

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Green, ja na 18 :) trzeci test zrobiłam i też wychodzą dwie kreseczki :)

napisz co i jak ;)

3mam mocno kciuki!!!
    Wspaniale:) Cudownie :) Gratuluję :)

Oczywiście, wszystko napiszę :) Ty także obowiązkowo, bo ja tu będę czekała na informacje :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie nie dziękuję Kobietki :) mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Ciekawa jestem kiedy można usłyszeć serduszko...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6-7 tygodnia najwcześniej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że każda z nas chciałaby przyspieszyć czas żeby już zobaczyć cudowne bijące serduszko robaczka na USG :)

p19uvkcbq15t6635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno od gina :) mam zdjęcie, pęcherzyk jest z maleńką kropeczką w środku, zagnieżdzony poprawnie :) Progesteron ponad 21, gina powiedziała, że nie potrzebuję wspomagaczy :) mam dobre wyniki badań i kazała tylko brać kwas foliowy :) A kolejna wizyta za miesiąc :) choć chciałabym wcześniej pójść i zobaczyć to serducho :P Ale już nie kombinuję - oszczędzam się i myślę pozytywnie ;)

A jak u Ciebie Pasazerka?

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jeszcze pęcherzyka nie widać, ale lekarz powiedział że wszystko inne na to wskazuje :)

w poniedziałek beta, a 24 ponowne usg. Na pożegnanie pogratulował :)

Powiedziałam, że jeszcze za wcześnie, ale dziękuję :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka, trzymam kciuki :) wszystko będzie dobrze i niedługo już zobaczysz na USG maleństwo :))

pasazerka lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ