X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem anorektyczką, także świadomość, że się tyje w ciąży, nic mi nie daje. Nie sądziłam tylko, że skoro dziecko było planowane, to problem z wagą przybierze na sile.

kolet
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet no coś Ty, nie zaprzątaj sobie głowy wagą!!! Odżywiaj się zdrowo a pójdzie Ci tylko w dzieciątko i brzuch:) Znam to uczucie - wszystko podporządkowane tej obsesji... Zresztą to chyba nigdy z głowy nie wychodzi;/ Ale musisz się postarać, pomyśleć, że ciąża ma swoje prawa i jak będziesz jadła zdrowo, nie myśląc o nadprogramowych kg to na pewno będziesz świetnie wyglądać:) Moja znajoma urodziła 3 miesiące temu i wygląda lepiej niż niejedna bezdzietna:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy. Liczę na jakiś....cud??... chyba w tej kwestii, bo sama tego myślenia raczej nie zmienię. Chyba jednak za wcześnie na dziecko w moim przypadku. Należę też do osób, które szybko tyją i ta ciągła kontrola zawartości talerza strasznie mnie denerwuje. Tobie Totoro życzę jak najszybszego zajścia w ciążę, bo Ty jesteś w stu procentach przygotowana na zajście w ciążę ;)Trzymam mocno kciuki za pomyślność w kolejnych staraniach ;)

kolet
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo:):):) Trzymaj się i ciesz ciążą:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet jak masz problem z wagą w ciąży to może do psychoterapeuty idz żebyś nie miała pózniej problemów, depresji itp. W ciąży trzeba przestać myśleć tylko o sobie i skupić się na tym żeby ciąża rozwijała się prawidłowo. Znam kretynkę która odchudzała się w ciąży.. jadła same gorące kubki itp.. przytyła 3 kg przez całą ciążę- dziecko urodziło się z niedorozwojem lewej strony ciała, jedną stronę ma większą, drugą niewładną mniejsza... Także jak czujesz że zle Ci z tym że przytyjesz w ciąży idz do specjalisty to przecież nic złego, nie Ty jedna masz z tym problem.

kapturnica, polkosia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje pierwsze objawy to były wrażliwe sutki cały czas od uwulki, zawsze miałam tak, że sutki były wrażliwe tylko max 3 dni po owu i potem gdy je dotykałam nie bolały w ogóle a w tym jednym cyklu było inaczej. Po 3 dniach od owu gdy przejechałam po sutkach czułam je bardziej. Drugi objaw który miałam zawsze przed okresem a tym razem nie wystąpił to mdłości zawsze miałam je przed okresem to był 100% objaw okresu a tu? zupełny brak mdłości :)) ciekawe.. trzeci objaw troche się wyda dziwny, ale chodzi o zapach wydzieliny zawsze przed okresem był taki netaliczny jak krew albo żelazo a tym razem był taki "ładny" jak w czasie owulacji :) I dodatkiwo było jej więcej i była taka jakby mleczna ;) Tak naprawdę od razu wiedziałam, że się udało po tych objawach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:18

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen a jak u Ciebie? byłaś na usg?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Zrobiłam testy siusiane!!! :) i są!!! Są dwie upragnione kreseczki!!!

Totoro, polkosia, JusWik, magda sz, agania, soraya lubią tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasażerka GRATULACJE!!!!!!!!! Aż miło przeczytać taką dobrą wiadomość!!!!!! :):):)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka - gratuluje !!!! Wspaniala wiadomosc!!!!

• blondi123 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka - ja również gratuluję!! Super
    U mnie na jutro minie tydzień jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży

2nn343r862rye0j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi u mnie mija dzisiaj ;P a na 17:15 mam pierwsza wizytę u gina:-) trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze ;))))

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, ja na 18 :) trzeci test zrobiłam i też wychodzą dwie kreseczki :)

napisz co i jak ;)

3mam mocno kciuki!!!

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Green, ja na 18 :) trzeci test zrobiłam i też wychodzą dwie kreseczki :)

napisz co i jak ;)

3mam mocno kciuki!!!
    Wspaniale:) Cudownie :) Gratuluję :)

Oczywiście, wszystko napiszę :) Ty także obowiązkowo, bo ja tu będę czekała na informacje :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie nie dziękuję Kobietki :) mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Ciekawa jestem kiedy można usłyszeć serduszko...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6-7 tygodnia najwcześniej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że każda z nas chciałaby przyspieszyć czas żeby już zobaczyć cudowne bijące serduszko robaczka na USG :)

p19uvkcbq15t6635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno od gina :) mam zdjęcie, pęcherzyk jest z maleńką kropeczką w środku, zagnieżdzony poprawnie :) Progesteron ponad 21, gina powiedziała, że nie potrzebuję wspomagaczy :) mam dobre wyniki badań i kazała tylko brać kwas foliowy :) A kolejna wizyta za miesiąc :) choć chciałabym wcześniej pójść i zobaczyć to serducho :P Ale już nie kombinuję - oszczędzam się i myślę pozytywnie ;)

A jak u Ciebie Pasazerka?

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jeszcze pęcherzyka nie widać, ale lekarz powiedział że wszystko inne na to wskazuje :)

w poniedziałek beta, a 24 ponowne usg. Na pożegnanie pogratulował :)

Powiedziałam, że jeszcze za wcześnie, ale dziękuję :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka, trzymam kciuki :) wszystko będzie dobrze i niedługo już zobaczysz na USG maleństwo :))

pasazerka lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ