X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie u mnie najbardziej zastanawia temperatura i kłucie jajników, bo tego akurat nigdy nie miałam. No ale nie chce już sobie bardziej wkręcać. Przetestuję i odwiedzę gina to się wszystko wyjaśni. Ale nadal trzymam za nas wszystkie kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    Nie wiem, czy bez sensu... cykle mam zróżnicowane... Dodatkowo - czuję się po prostu źle... mam nudności, ból piersi i krzyża, ból jajników... nie jak przed @.

Nawet moja lekarka powiedziała, żebym poszła na betę bo marnie wyglądam, jakbym w ciąży była.

No trudno, czekam na @.

Już postanowiłam, że od razu po @ idę do gina. Niech porobi badania, czy wszystko jest ze mną ok, czy pęcherzyk w ogóle jest... I grunt - WYLUZOWAĆ.

a który to Twój cykl starań?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i piersi mnie mniej bolą...Yh, no to przede mną drugi cykl starań, może będzie bardziej owocny:)

czarnooka ja też cały czas trzymam kciuki:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, pierwszy cykl...

więc wątpię, że za pierwszym razem się uda.

Ale jest kolejny cykl :) Nie ma co brać do głowy... chociaż @ jeszcze nie ma.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnooka jak się dowiesz od gina co to za plamienia/krwawienia to daj znać na forum, bo ja mam tak samo i dziś dostałam @ i oprócz mega bólu miesiączkowego to mam kłucie jajników, a w tym cyku oprócz miesiączki miałam plamienie w 14dc ( owulacyjne? )potem w 18,19,20 ( myslałam że implantacyjne :( ) potem 23 a potem 26,27 i 28 @ Mówię tu o kilku brazowych plamkach. No i po owulacji non stop jakieś kłucia, bóle w pachwinach aż do @ więc to chyba nie jest normalne.

Myślicie dziewczyny, że to za niski poziom progesteronu ? Niewydolność ciałka żółtego ? Mam tak drugi cykl ale ginekolog mi nie chce jeszcze zrobić badań :/ :/

Pozdrawiam mamuśki i staraczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 ja miałam w listopadzie dodatkowe tygodniowe krwawienie od 19 do 26 dc, później dwa dni przerwy i okres i w grudniu byłam u gina to mi powiedział, że wszystko jest ok, że cykl cyklowi nie równy itp, ale jak się takie coś powtórzy to mam się zgłosić. Będę się umawiać we wtorek więc najwcześniej wizytę będę miała w czwartek, niestety trochę będziemy musiały poczekać, ale dam znać a pewno :)

Dzisiaj 28 dc, jak na razie miesiączki brak. Wczoraj pobolewały piersi, dzisiaj ciągnie mnie pachwina. Biegam do wc co chwilę, bo mam uczucie jakby miało mi pęcherz rozerwać, a później się okazuje, że tylko parę kropelek. Jak dzisiaj nie będzie @ to rano robię test.

Totoro a jak u Ciebie?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nowe objawy (4 dni po spodziewanej @) to wysyp pryszczy, których nigdy nie miałam :( I odrzuca mnie od słodyczy i wszystkiego co słodkie (nawet dojrzałych owoców).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, dziewczyny :) Nie chcę być niemiła, ale to wątek o potwierdzonych objawach, który może naprawdę komuś się przydać - może wygodniej będzie Wam pisać na staraczkach? :)

magda sz, Baranek_Aga lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zaglądam tu już od jakiegoś czasu, więc i ja napiszę jak to było u mnie.
    Tak więc starań był to cykl 1 i od razu się udało.

Pierwszym objawem, który wiąże był nienaturalny wysyp na mojej twarzy, jakies 3-4 dni po owulacji, wysyp był zawsze ale 1-2 dni przed @. Później tydzień po zatkało mi całkowicie nos. Ale nie że katar, nigdy tak nie miałam a na zatoki chorowałam 2 m-ce wcześniej więc wiedziałam, że to tez nie zatoki. Tydzień przed spodziewaną @ przeogromny całodniowy ból pleców jak na @ tylko że duuuuużo wcześniej. 6 dni przed @ zrobiłam dwa domowe testy, które naturalnie wyszły negatywne. 3 dni przed zrobiłam rano test i wyszła superblada druga kreska, na drugi dzien powtórzylam tyle, po pracy, tez bladzioch ale ciemniejszy, z kolei 1 dzien po spodziewanej @ z rana wyszła już ładna kreseczka. Dziś zrobiłam betę i wynik 596. Od terminu @ ból brzucha i plamienie, ale baaaaaardzo nieznaczne.

Chce się cieszyć ale boję się, że jeszcze coś się może popsuć, jutro mam wizytę u gin.

Trzymam kciuki za Wasze fasole;)

21.10.2015 Leon <3
  • Niunia2222 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Bardzo sie niepokoje, może wy też tak miałyscie. Dzis jest mój 23dc, cykle mam krotkie, bo co 25 dni. 3 dni mam bóle brzucha jak na @ ale bardzo krótkie.Piersi mam nabrzmiałe i bolace. Biorę duphaston 1xdziennie. Niewiem czy to może być ciąza czy nie

• paulin Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Pochwalę się byłam dziś u lekarza 7 tydzień ciąży. Widziałam robaczka na monitorze usg:) szczęśliwa :) wszystko dobrze byle do końca tak było Myślicie że można już powiedzieć najbliższej rodzinie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:39

polkosia, magda sz lubią tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulin... Niech fasolka dobrze się rozwija... Ale... Myślę że daj sobie jeszcze tydzień...

U mnie brak @... Drugi dzień... Piersi bolące, nabrzmiale, wyszły żyłki. Mdli mnie wciąż, ból i zawroty głowy, ból krzyża, bolący jajnik. Bóle podbrzusza jak na @. I białawe plamienie.

Parę dni temu robiłam hcg, negatyw ofkors. Dziś rozmawiałam przypadkiem z ginem, powiedział, że zaiste wielce prawdopodobne i nie zrażać się na razie negatywem na testach. Dac sobie jeszcze kilka dni, szczególnie że cykle są nieregularne...

Jakoś odpuściłam sobie ciągłe myślenie o Brzuszkowym... Nie wierzę że w pierwszym cyklu by się udało. Czekam na @...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja bardzo długo brałam tabletki i miałam wiele obaw z tym związanych, szczególnie,że przez dwa cykle po odstawieniu nie zaszłam. Mam prawie 24 lata. I stwierdziliśmy z mężem, że tak, czy siak, musimy odłożyć nasze planowanie, bo mąż był tylko 2 dni w tygodniu w domu. I w styczniu kochaliśmy się tylko 2 razy :P

5 lutego pojawiły się dwie kreski. Cud normalnie :-) objawy na początku przypominały te przed @. Czyli:
    * jadłam co popadnie
    * bóle podbrzusza
    Pozostałe objway:
    * reakcje bardzo emocjonalne
    * okropne bóle piersi, początkowo myślałam, ze moze mam jakiegoś raka, czy coś, że tak boli
    * wykrościło mnie jakbym miała 15 lat :P
    * oczywiście brak @
    * okropne napady pragnienia, szczególnie w nocy

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green jak szybko zrobiłaś teścik? przed @ czy w dniu spodziewanej? a może po?

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • niunia28 Nowa

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wpisy i zastanawiam się na ile mam objawy które opisujecie , a na ile popadam w paranoje.Planowany okres 14.02 Bolące piersi bolą mnie same sutki zawsze przed okresem około 7 dni wcześniej piersi mnie bolą ale są w tedy nabrzmiałe teraz same sutki. Ból w pachwinie od dwóch dni będąc w pracy zauważam taki ból myślałam że to efekt tego iż chodzę i łapię jakiś skurcz. Senność i to jest chyba największy objaw jaki zauważyłam od 4 dni chodzę nieprzytomna. Wysypało mnie również ale głownie na plecach ( co nawet mój zauważył i to on zwrócił na to uwagę ). Pobolewanie jajnika ból podobny do @ ale nie boli dół brzucha tylko jajniki. Nie wiem co mam myśleć czekam do soboty cykle mam regularne więc wszystko powinno się wyjaśnić .

siasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    green jak szybko zrobiłaś teścik? przed @ czy w dniu spodziewanej? a może po?
    Zrobiłam dwa dni po dniu spodziewanej @, dodam, że robiłam jeden około godziny 12, a kolejny koło 14. Oba pozytywne. 7 lutego beta wyszła 1528,5.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - a jak u Ciebie? Ja byłam dziś u lekarza. Na usg widać już serduszko. Wielkość zarodka 51mm. Mam zarejestrować się na badanie genetyczne i zrobić badanie krwi i moczu. Za 2 tyg z wynikami mam przyjść do niego.

pasazerka lubi tę wiadomość

kolet
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet - u mnie miesiączka w najlepsze... O.o Wczoraj (1. dzień) była taka normalna, w miarę obfita, a dziś taka przyskąpawa trochę (dawniej drugi dzień to była powódź O.O). Chyba z moimi hormonami nie jest jeszcze całkiem ok, bo dawniej przed okresem czułam się ok, a w trakcie umierałam (bóle brzucha i krzyża okropne), a teraz gdyby nie krwawienie, to nie wiedziałabym, że mam miesiączkę, a za to już tydzień wcześniej tylko spałam cały czas, jadłam i te inne, które wymieniałam we wcześniejszych postach. No nic, kolejny cykl starań przede mną.:D

A Tobie gratuluję:) To musi być mega przeżycie móc zobaczyć już serduszko swojego Maleństwa:) Wszystkiego dobrego:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... wierzyłam, że uda się i Tobie ;( Ale grunt, to nie załamywać się. A co do mojej wizyty, to jakoś nie zrobiło na mnie wrażenia to całe usg. Nie wiem czemu. W ogóle jakoś też przestałam się cieszyć na to dziecko. No i ten paniczny lęk przed przytyciem, który dużo też psuje. Już bym chciała być po porodzie i mieć już dziecko w domu....

kolet
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet, w ciąży się tyje... Chyba miałaś tego świadomość... Tu się kobiety po 5 lat o dziecko starają, a Ty się boisz, że przytyjesz? ;)

Caramel, Ilona1992 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ