Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam.
U mnie wprawdzie ciąża jeszcze nie potwierdzona ale jestem jej niemalże pewna
3 dni po owulacji zaczęło się:
- zmęczenie, ospałość,
- nudności towarzyszące mi przez cały dzień
- zawroty głowy i uczucie 'ucisku' głowy
- bóle podbrzusza i krzyża,
- wzmożony apetyt - ciągle jestem głodna,
- uczucie pełności w brzuchu
Czekam jeszcze 6 dni i robię test
Wg obliczeń dzisiaj mój 8 dnień po owulacji
-
Hej dziewczyny dzisiaj jest mój 21 dzień cyklu. Ja tez nie chce się nakręcać ale owulacje miałam w 14 dniu, 16 dnia byłam u ginekologa potwierdził ze owu była i właśnie od tego dnia mam klocie jajników i taki dziwne pobolewanie w podbrzuszu i czasami takie bulgotanie... Temperatura narazie w miejscu 36,9.. Poza tym mam okropne gazy.. Czy to możliwe żeby tak szybko 2 dni po owu ? Nie chce mi się w To wierzyc i wydaje mi się ze poprostu sobie wmawiamKasia
-
kasia91 uważam, że to możliwe - ja mam od 20dc lekkie bóle takie jak na okres, z każdym dniem mocniejsze. Owulacja wg OvuFriend 14 dc, ale wydaje mi się, że mogła być około 12-13 - nie mierzyłam codziennie temp. więc dlatego takie rozbieżności. Ale beta dziś potwierdziła.
-
Gratuluje jeszcze raz kurczę tak bardzo bym chciała ... Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i jest w ciąży tak się cieszę ale także bardzo jej zazdroszczę.. Rodzina meza strasznie na nas naciska co bardzo ryje mi już psychikę... A takiego pobolewania brzucha nigdy nie miałam ewentualnie dzień przed @. I mam taka nadzieje bo ten miesiąc był u nas bardzo intensywny w staraniu.Kasia
-
U mnie :
- 9dpo bladzioszek,
- nabrzmiale bolesne piersi,
- bole podbrzusza jak na okres,
- jednodniowa biegunka (niestety dalej z tym kiepsko)
- 5dpo zawroty glowy, raz bym nawet zemdlala,
- niewielkie zmeczenie,
- klucie jajników,Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:59
-
kasia91 mam nadzieje, ze to bedzie ten cykl informuj na biezaco.
Farmceutka77 mamy prawie ten sam etap
Najgorsze jest jeszcze to, ze od wczorajszego wieczoru wszystko mnie swedzi, wczoraj jak sie drapalam to wychodzily mi bąble. Nie wiem o co chodzi i troche mnie to martwi. Czy to tylko skok hormonow i organizm nie ogarnia. Czy moze nagle pojawilo mi sie jakies uczulenie na siersc albo jakies atopowe zapalenie skory. Nie mam pojecia co sie dzieje -
Hej dziewczyny, jestem w 6.tc.
Moje pierwsze objawy, jakie zauważyłam, jednak nie brałam ich pod uwagę to fakt, że od owulacji było mi codziennie bardzo zimno. Podczas kąpieli miałam wrażenie, że widzę każdą żyłę na ciele, później doszedł ból sutków i łuszczenie na nich skóry.
Teraz oprócz bólu piersi... nic. Aż się zaczynam martwić, czy wszystko w porządku. Na usg ( we wtorek ) serduszka jeszcze nie było widać, wizytę mam za tydzień w czwartek..
Pozdrawiam Marta. -
Hej kochane, przeczytałam te forum od poerwszej strony do około 180 ( ostatnich postów nie czytałam - jeszcze) bo chciałam do was napisać, jak komuś o tym nie powiem to zaraz mnie rozsadzi
26dc ( mam 28)
Po owu bóle lewego jajnika, bóle kręgosłupa, lekki obrzęd piersi lekkie nudności, odbijanie sie po wszystkim , wzdęcia, temperatura 37-37,2 trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:59
-
Witajcie jednak dostałam @ i jestem po kolejnej konsultacji ginekologicznej :
No to sprawa stoi tak jak się uprzemy to inseminacje mozemy w następnym cyklu robić ale jak to gin powiedział że najlepiej poczekac na zabieg żylaka zrobić jeszcze raz badania nasienia i wtedy caly zabieg inseminacji bo z jakością spermy jaką ma mąż W tym stadium tylko na takie zapłodnienie możemy się ubiegać. Teraz kwestia mnie po wszelakim badaniu jakie mozna zrobić w gabinecie jestem zdrów jak ryba,a samą drożność mam wykonać dopiero przed cyklem zapłodnienia.
Badania pierwszej wizyty: ogólne jak przy zwyklej wizycie plus sprawdzenie jakości śluzu[kolposkopia] i wymaz na cytologie oraz usg dopochwowe
- koszt owej przyjemności 320zł za niecałe 45 min
Także na przełomie maja/czerwca działamy z inseminacją. A póki co możemy tulić się na ile nam się chce.5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie Panie, otóż czytam od kilku dni Wasze posty o objawach i sama postanowiłam się podzielić, mimo, że są niepotwierdzone...
Z mężem staramy się pierwszy cykl, jako, że w październiku 2015 okazało się, że upragnionego maluszka nosiłam pod serduszkiem 3 tygodnie martwego nie potrafiliśmy się pozbierać, i przemóc, aż do teraz. (ciąża obumarła w 13 tc - wg CRL tydzień 9/10)
Otóż 1dc miałam 3 stycznia, cykle 30 dniowe, więc teoretycznie owulację powinnam mieć 19 stycznia. ALE:
Już 9dc zauważyłam u siebie wysoce płodny śluz, lepki, rozciągliwy... Zaczęłam robić testy owulacyjne, i tak:
9dc 2 kreski ale testowa bledsza od kontrolnej,
10dc tak samo
od 11dc do dzisiaj włącznie jedna kreska - czyli negatyw 100%.
Oczywiście przytulanie 10,11 dc. I 10dc potwornie zaczęło mnie kłuć w lewym jajniku,
11 dc również odczuwałam kłucie i dodatkowo ból podbrzusza.
Od 12 dc bez przerwy czuję ciężkość w brzuchu, ból podbrzusza jakby miesiączkowy,
do sutków dotknąć się nie mogę, no i krzyż... potwornie ciągnie w krzyżu.
Testy owu i ciążowe negatywne i nie nastawiam się, żeby coś z z tego było - wolę się miło zaskoczyć.
Zastanawia mnie czy przegapiłam moment piku LH i dlatego testy były "prawie" pozytywne?
Jak to było u Was?
Bardzo pragniemy dzidziusia, mimo lęku, że znów będziemy przechodzić przez tą traumę...
Testów ciążowych chyba już nie będę robić, aż do dnia spodziewanej miesiączki...
Co sądzicie o mojej sytuacji?
-
Witajcie od wczoraj czytałam posty i sama postanowiłam do was napisać.Otóż pod ponad pół roku staramy się o dzidziusia i nic z tego nie wychodzi .Co miesiąc przed okresem szukam objawów A tu się okazuje ze znowu okres.Teraz wypada min za parę dni bolą mnie jajniki i mam gazy.
-
Hej dziewczyny jestwm na etapie starania z mężem o dziecko. Jestem 7 dni przed okresem w poniedzialek dostalam plamienia i bolał mnie brzuch jak przed okresem. Dzisiaj zauważyłam brązowa otoczkę wokół sutków poersi mnie nie bolą ale ale sutki mam podraznione. Czy moze to oznaczac ze sie udalo wapone ze to jest nasz pierwszy miesiac starań mam juz corke ma 6 lat i w pierwszej ciazy tez mialam te planiebia półtora tygodnia przed okresem. W ponoedzialek chce zrobic beta hcg. A wy co o tym myslicie?W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
08.02.2017 Ciąża pozamaciczna
http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
-
nick nieaktualnyPola☺ wrote:Hej dziewczyny jestwm na etapie starania z mężem o dziecko. Jestem 7 dni przed okresem w poniedzialek dostalam plamienia i bolał mnie brzuch jak przed okresem. Dzisiaj zauważyłam brązowa otoczkę wokół sutków poersi mnie nie bolą ale ale sutki mam podraznione. Czy moze to oznaczac ze sie udalo wapone ze to jest nasz pierwszy miesiac starań mam juz corke ma 6 lat i w pierwszej ciazy tez mialam te planiebia półtora tygodnia przed okresem. W ponoedzialek chce zrobic beta hcg. A wy co o tym myslicie?
Myślę, że spokojnie leć na betę - zawsze to będziesz miała pewność.
I trzymam kciuki!
To mogło być plamienie implantacyjne, więc szanse wg mnie są duże!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:19
-
Bardzo bym sie ucieszyla gdyby sie jednak udalo. Ile czeka sie na wynik z bety? nigdy nie robilam takiego ntadania trzeba byc naczczo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:36
W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
08.02.2017 Ciąża pozamaciczna
http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29